Faruk Özkul
10 Numara!
- 7 Eylül 2009
- 19.903
- 11.114
- 2.338
aldikmi biz simdi ferdiyi ?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Takimi tek forvete göre olusturmaktan kastim tek forvet oynuyorsan ona göre takim kurmak ve belirlemek. Ben cok iyi hatirliyorum Juventus deplasmani Mancini'nin ilk maci Burak yedek diye herkes kiyamet koparmisti tek forvetle maca ciktik Burak nerede diye medyada herkes yerden yere vurmustu.
Medya kurmuyor kadrolari ama medya etkiliyor herkesi, nasil simdi Sneijdere karsi olusan algida aylarca etkilediye ayni o derecede etkiliyor.
Benim 4-4-2 ye düsmanligim yok, elindeki adamlar buna izin vermiyorsa 4-4-2 oynamazsin bu kadar kolay. Sinan'in forvet oynayabilecegini hatirlatmana gerek yok burada forvette oynatilmali diye savunanlardan birisiyim zaten. Elimizdeki forvetlerle 4-4-2 de zorlanirsin cünkü birbirini tamamlayan adamlar degil bunlar uzun vadeli sezon icinde ise yaramaz tek tük macta olur belki ama Eren,Poldi, Sinan ile olacak is degil. Olur diyorsan da o senin fikrindir ama ben öyle düsünmüyorum.
Sneijder'in en verimli olduğu sistem ısrarla yanlış aksettiriliyor. Bu adama uygun diziliş 4-2-3-1 zannediliyor ama aslında öyle değil. Sneijder en verimli dönemlerini İnter'de geçirdi. Orda sağlam basan iki orta sahanın önünde ofansif orta saha oyuncusuydu. Ama önlerindeki kanat oyuncuları klasik 4-2-3-1 kanadı değildi. Önünde Pandev- Eto- Milito oynuyordu. Balotelli bazen bunları yedekliyordu. Bazen sadece ikisi oynuyor arkada Sneijder oluyordu. Yani aslında 4-2-1-3 veya 4-3-1-2 gibi dizilişlerde başarılı oldu Sneijder. Yani gol yükünü çekebilecek hücumcularla oynadı.
Ama ne demek takimi tek forvete göre olusturmak, ve belirlemek. Yillardir zaten cift forvet oynayamayacagiz diye, az forvet aliyoruz.
Güntekin onay cikip NTV´de Sneijder türkiyenin en iyi oyuncusu diyerek, ne gibi etkilemeye calisiyor aceba algiyi ?
Mesele burada ne biliyormusun Sinan... Sen mesajin ilk bölümünde takim 4-2-3-1 gibi dizilise uygun olmadigini ifade ediyorsun. Sonra 4-4-2´ye de uygun degil deyip, zorlanacagimizi ifade ediyorsun.
Bu sana ilginc gelmiyor mu ?
Evet, 4-4-2´de olmayabilir belki, ama 4-2-3-1 de olmadi zaten, ve yillardir olmuyor. Bu bir sezonun tespiti degil.
Tekrar diyorum 4-4-2 olmaz diyorsun, 4-2-3-1 icinde uygun kadro kurmadik diyorsun, ama zaten olmadigi kanitlanmis, 4-2-3-1´de israr ediyorsun ?
4-4-2´de her kadro ile olmayabilir, ama digeri zaten hic olmadi ki.
Yavaş dön reis ümmet yetişemiyor
![]()
![]()
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Hollanda u19 milli takimini gurcistan'a gidiyomus. ferdi Aktarmali gidecek herhalde
Yavaş dön reis ümmet yetişemiyor
![]()
![]()
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
videoyaya baktim baya is var.
biran 1 milyona cikmis degeri. 17 yasinda hollanda 1 lig fena sayilmaz.
Yetenekli diyolar. Alinirsa hollanda 1 sene kiralasinlar
iyise gelsin oynasin kendi kanatlarimiz yok![]()
Elimizde u17 oyunculari var daha onlardan birini oynatacaklari mechul![]()
Hâlâ yanlış planama yapıyorsun zaten. Ereni alıyorsun ama kanatların ve beklerim orta açma özürlüsü, bu adamın en etkili olduğu yer hava topları belki de.
Güntekin bir ise aksini söyleyenler 10. Genel algı tam terse dönük. En büyük sorun olarak Sneijderi gösteriyor geri kalanlar.
sent via GSC
E o zaman soyle olmasi gerekiyordu. Tudor efendi kendi kicini kurtarmak icin bazi seyleri sineye cekmem gerekiyordu lafini kurmayip hocaya atar gider yapan her futbolcu o gun kadro disi kalip kendilerine kulup aramasi gerektigi bildirilecekti.Tudor' un Sneijder' i istememesi için format anlamında sebepleri olabilir ki Sneijder o bakımdan zor bir oyuncu olmuştur hep; Van Gaal' in 2014 DK da ''Sneijder' a yer verebilmek için 5 li savunma oynatmak zorundaydım'' sözü bunu apaçık ortaya koyuyor. Bu zorluğa rağmen oynatması kalitesinden faydalanma isteğidir, öylesine özel yeteneklere sahip bir futbolcudur...
Ancak güncel mevzu sadece bu zorluk değil. Tudor, takımda otorite kurmasının önündeki en büyük engel olarak kendisini görüyor anladığım kadarıyla. Soyunma odası konuşmaları biliniyor, De Jong' un ''25 kişi gitmez, sen gidersin!'' minvalindeki küstahlığını körükleyerek destek vermiş bir adamı ben de istemezdim Tudor' un yerinde olsam...
O olay üzerine çok kritik, geri dönüşü zor bir karar alınması gerekliliği hasıl oldu ve yönetim Tudor' un kalmasından yana tavır koydu. Bu kararın doğruluğunu zaman gösterecektir. Şahsen, Tudor' un dinamizm vaadeden söylemleri benim için de birincil önceliğe sahip olduğundan olumlu buldum. Kaldı ki o saatten sonra kimi getireceklerdi de gelen adam kadroyu değerlendirip, kaçınılmaz kökten revizyonu planlayabilecekti zaten?. Yakın zamanda en sıradan bile olsa bir futbol aklıyla hareket edilmeden yapılan transferler malum, halen kurtulmaya çalıştıklarımızın çoğunu bunlar teşkil ediyor.
Daha o zamandan iplerin koptuğu kanaatindeyim. Bu durumda Tudor' a boş yere feveran ediliyor; adamın eline davulu verdiysen tokmağını da vereceksin. Onu yetersiz bulup, görevde tutan yönetime yapılan eleştirilere sözüm yok. Ancak Tudor görevde kaldıysa ve herhangi bir futbolcuyu istemiyorsa gönderilecek, bu kadar basit. Ne kulüplerden ne futbolcular gönderildi?...
iyide bu cocuk eredivisie 27 maca cikmis.
bizim u17 oyuncular daha kumda oynuyor.
fark burda.
hatta 4 gol 3 assist yapmis.
Ciddi anlamda potansiyeli yüksek oyuncu gibi gözüküyor, hem u17 jenerasyonuna 1 kişi daha katıp geleceğimizi emin eller altına alabiliriz. Transfer durumu ne ki aslanlı bir şey paylaşmış ama bize geleceğine dair başka işaret var mı ?ley: