Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emre Utkucan ile yapılan röportaj şu şekilde:

"GALATASARAY BİR OYUNCUYU NASIL SCOUT EDİYOR? PROSESLER NELER"
Bu bir filtreleme süreci. Bir oyuncu veritabanına sahibiz. Fatih Hoca beni göreve getireceğini tebliğ ettikten sonra oluşturmaya başladık bunu. Resmi göreve başladığımda veritabanı hazırdı. İçini doldurmaya, zenginleştirmeye ve arşiv haline getirmenin adımlarını atmıştık. Wyscout hizmeti alıyoruz. Dünyanın her liginden maçların görüntülerine ulaşabiliyoruz. Şimdi Instatscout ile de görüşüyoruz. HD görüntüleri alıyoruz. Bu firmalar profesyonel kulüplere 90 dakikalık maçların görüntülerini karşılaşmadan 4-5 saat sonra tedarik ediyor. Onlar kendi taglemelerini (detaylı kişisel video analizleri) de yapıyor ancak bizim için kalitesi düşük bir iş. Biz bunu hocalarımıza aktaramayız. Teknolojik ekibimizin oluşturduğu detaylı oyuncu video analizleri veritabanına aktarıldıktan sonra, ön plana çıkan oyuncuların taglemeleri hocalarımızca izleniyor. Bu çalışmalar vasıtasıyla oyuncuların hata ve avantajlarını en sağlıklı şekilde hocalarımıza sunmaya çalışıyoruz. Bir de güncel performansı ele almalıyız. Son oynadığı maçlardan geriye doğru bir arşivlemeye gidiyoruz. Bunun dışında oyuncunun verdiği röportajlar, hakkında çıkan haberler yerel veya enternasyonal basında, hatta bu haber kaynaklarının güvenirlik notuna varana kadar biz sürekli 24 saat güncelliyoruz veritabanını içeren internet sitemizi. Ayrıca canlı oyuncu izleme raporları siteye anında işleniyor, İngilizce ve Türkçe. Siteye Teknik Heyet, canlı oyuncu izleme scoutları ve teknik scoutlar erişebiliyor. Kurduğumuz bu sistemde her teknolojik scout için sorumluluk aldığı ligler var. Ekibin başı olarak ben de dünyada her ligi takip ediyorum. Yaklaşık günde 15 saat maç izliyorum. Bir havuz oluşturuyoruz. Önce havuzu dolduruyoruz. Filtreleme yapabilmek için bir kere dolu bir havuza ihtiyacımız var. Menajerlerden, teknik heyetten, idarecilerden gelen oyuncular, basın takibi üzerinden bulunanlarla doluyor havuz. Ekibimizde Yunanlı, İtalyan, Güney Amerikalı, İspanyol birçok teknik scoutumuz var. Galatasaray gibi uluslararası düzeyde marka olmuş bir kulüpte sadece Türklerle bu işin olmaması gerektiğini düşündük. Çok dil gerektiren bir iş yapıyoruz. Farklı perspektif ve altyapı içeren insanlar olmasına da dikkat ettik.
Bla bla bla... Lafta ne çok prosesi varmış bu işin. Şurada yazanların 10'da birini yapsalar 40 tane oyuncu kazandırmaları lazımdı kulübe. Gele gele anca Afrika'nın ücra köyünden Ozornwafor geliyor. Ya da Eskişehir 'den Sekidika.

SM-G970F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Jean M. Seri gözüme carpan bazi istatistikleri:

Mac basi Sut
1595245882553.webp

Mac basi basarili Orta
1595246005506.webp

Araya girme, Ikili mücadele, kazanilan top, yedigi calim ve blokladigi sutlar:

1595246062969.webp

Basarili dribling ve kazandigi ikili mücadeleler:

1595246167235.webp

Mac basi top kaybi !!!!!!!!!!!
1595246204055.webp

Kazanilan hava topu:
1595246262456.webp

Göre carpan tek basarili istatistikleri:

Kendi yari sahasinda pas ortalamasi, rakip yari sahada pas ortalamasi:

1595246354770.webp

Bu adami israrla isteyenler ciksin neden istediklerini aciklasin bi zahmet.

1.lig kulüpler derneği bu sene küme düşmenin olmaması için resmi başvuruda bulunmuş.

1.Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği olarak,2019-2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılmasını, süper lige çıkan 3 takımın yerlerine 2.ligden gelen 3 takımın alınmasıyla birlikte 2020-2021 sezonunda TFF 1.Lig’in bir önceki sezon olduğu gibi 18 takımla oynanmasını talep etmekteyiz.
Konuyla ilgili gerekçelerimizin yer aldığı başvurumuzu 2019-2020 sezonunda ligimizde yer alan 18 kulübün ortak kararıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na arz etmiş bulunmaktayız.

Başakşehir olur da UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olursa Türkiye'den 3 takım mi şampiyonlar ligine gidecek? Ben 5 tane İngiliz takımının şampiyonlar Ligi'nde oynadığı sezonu hatırlıyorum yakın zamanda. Var mı böyle bir olasılık?

1.lig kulüpler derneği bu sene küme düşmenin olmaması için resmi başvuruda bulunmuş.

1.Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği olarak,2019-2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılmasını, süper lige çıkan 3 takımın yerlerine 2.ligden gelen 3 takımın alınmasıyla birlikte 2020-2021 sezonunda TFF 1.Lig’in bir önceki sezon olduğu gibi 18 takımla oynanmasını talep etmekteyiz.
Konuyla ilgili gerekçelerimizin yer aldığı başvurumuzu 2019-2020 sezonunda ligimizde yer alan 18 kulübün ortak kararıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na arz etmiş bulunmaktayız.
Bu aglama olayı nedir iki senedir düşme kalksın diye anlamadım gitti o zaman şampiyonda olmasın saçmalığa bak

Başakşehir olur da UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olursa Türkiye'den 3 takım mi şampiyonlar ligine gidecek? Ben 5 tane İngiliz takımının şampiyonlar Ligi'nde oynadığı sezonu hatırlıyorum yakın zamanda. Var mı böyle bir olasılık?
Örnek veriyorum Manchester United Premier Lig'te 5. oldu ama Uefa'yı aldı. Premier Ligi 4. sırada bitiren takım katılamıyor. Son 2-3 yıldır slotlar bu şekilde ayarlanıyor diye biliyorum.
İngiltere'den 5 takım katılma meselesi de Liverpool'un CL'yi alıp PL'de ilk 4 e giremediği bir senaryoda gerçekleşmişti. CL Şampiyonu ünvanını koruma şansı verilmesi için 3. Ön eleme turundan başlattılar diye hatırlıyorum.

Jean M. Seri gözüme carpan bazi istatistikleri:

Mac basi Sut
Ekli dosyayı görüntüle 86038

Mac basi basarili Orta
Ekli dosyayı görüntüle 86039

Araya girme, Ikili mücadele, kazanilan top, yedigi calim ve blokladigi sutlar:

Ekli dosyayı görüntüle 86040

Basarili dribling ve kazandigi ikili mücadeleler:

Ekli dosyayı görüntüle 86041

Mac basi top kaybi !!!!!!!!!!!
Ekli dosyayı görüntüle 86042

Kazanilan hava topu:
Ekli dosyayı görüntüle 86044

Göre carpan tek basarili istatistikleri:

Kendi yari sahasinda pas ortalamasi, rakip yari sahada pas ortalamasi:

Ekli dosyayı görüntüle 86045

Bu adami israrla isteyenler ciksin neden istediklerini aciklasin bi zahmet.
Benim beğendiğim oyunculardan biri ama eğer takım Belhanda Emre ve sağda Feghouli solda Ömer olacaksa kalmasın zaten ama kenarlara iyi dribbling yapan savunma arkası koşu yapan oyuncu alabileceksek ve orta saha biraz daha ikili mücadelelerde iyi oyunculardan kurulu olacaksa bizde çok iş yapar diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt