Transfer Nöbeti (Arşiv 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

ersin düzen de attı o ucak tweet ini..

Ersin Düzen ‏@ersinduzen

son dakika: galatasaray, ctesi ve pazar günleri için 15:00 milano-ist uçağına 3 kişi, 11:40 amsterdam-ist uçağına 2 kişilik yer ayırttı!

Bu adamın yalan yazacağına inanmıyorum.

Başkan hocaya menajerler vasıtasıyla oluru olan oyuncuları söyler, hoca da değerlendirir. Başkan da çıkıp söylemişti birkaç kere bazı yıldız isimleri hoca istemediği için almadık diye. Sneijder de bunların içinde olsa hiç girişimde bulunulmazdı. Hocanın istemediği oyuncu KAP'a bildirilir mi? Fatih Terim'in olduğu yerde böyle saçmalıklar olmaz.

Özel mesajına bak hocam :)

sneijder de sessizliğe büründü. çıt çıkmıyor adamdan

günün ilk kadrosu

carlinhos-yalanihoss

-------muslera-----

-eboue--danny-semih--riera--

--yekta-melo-selçuk---

---hamit--------snejderr---

-----------burak-----

Abi afedersin ama hayatımda bu kadar kötü bir kadro bu kadar kötü bir dizilim görmedim :D 4-5-1 desen değil baklava desen o da değil 4-3-3 desen o da kurtarmaz :D

sunu belirtmek gerek, hic kimse galatasarayin sunudugu imkanlari veremez sneijdere.

psg felan mantiksiz seyler demeyin. adamlarda jeremy menez yedek, lucas moura yeni geldi zaten. bugun ilk 11'de oynadi herif.

sneijder'i isteyen tek kulup biziz, acik ve net.

Büyük ihtimal Bülent tulunun parmagi oldugu icin bu Transferde kizgin cünkü hatiralayin assaidi transferide tulunun kendi basina pazarlik yaptigi icin olmamisdi hoca kizdigi icin bu duruma. genelikle bütün Transferler hocamiz ile uyumlu cekilde yapiliyordu ama burda Aysal baskan gözünü karartmis resmen ki Hocayi mocayi dinlemeden alacak. Bundan dolayi tahmince hoca bozulmus ola bilir. gecer önemli degil pek bu diye düsünüyorum.

Hafızam beni yanıltmıyorsa ki o zamanlar bende ergendim Hagi içinde FT benzer sayılacak tepkiler veriyordu.

Terim'i çok severim de oyuncu tercihlerine nedense pek katılmıyorum. Benzerleri zamanında Hagi için de denilmişti. Ne kadar doğru bilemem ama doğruysa 1996/00 arasındaki periyodu bir de Hagi'siz hatta belki Popescu ve Taffarel'siz düşünün. Fiyat performs üzerinden gidersek Amrabat'ın aldığı para artı bonservis bedeli takımın dengelerini çoktan altüst etti bile.. Her durumda biraz kaba olacak ama osuruklu göte kurufasülye bahane misali şu takım içi dengeleri ortaya bahane olarak sunmasak iyi olacak. Şuan takımda yıllık sabit ücret olarak 1 milyon $ alan oyuncu da var 3 küsür milyon € alan da. Bu durum bozmuyor mu takım dengelerini? Empati yapabilirsiniz, iş yerinizde sizinle eş pozisyonda çalışan ama biraz etiketi olan okuldan mezun olan birisinin sizin 3 katı para aldığını düşünün, ne hissedeceksiniz? Bu haliyle takım içi dengeler bozulmadıysa tek bir oyuncuda ki Sneijder'den bahsediyoruz 3 değil de 4 ya da 5 alsa ne olacak? Birden dengeler mi bozulacak, hiç zannetmiyorum. Mesela bizde yıllık 1 milyon $ alan X oyuncuyu İnter ya da Barcelona'ya verelim, bu oyuncu orada aynı ücreti alsın ama Messi 10 milyon € alıyor diye trip mi yapacak zannediyorsunuz? Yine hiç zannetmiyorum. Adelet duygusu herkesde vardır ama futbol piyasası ile özel sektörde bir meslek grubunda çalışanların piyasası bir değil. Futbol piyasasının nasıl olduğu belli oyuncular da herşeyin farkındalar ve çoğu az çok kendi ederinin ne olduğunun bilincinde. En düşük ücret alanın bile bir yılda aldığı parayı sayısal lotodan tuttursak da 7 sülalemizi kurtarsak diye hayal ettiğimizi düşünürsek Terim ya da ona atfedilen bu sözlerin iki de bir önümüze konulması gerçekten boş bahanedir.

Bu durum aslında kulübün da bir konuda hala bir vizyonunun olmadığını gösteriyor. Yerel olarak baktığımızda Real Madrid, Barca İspanya için neyse Galatasaray da Türkiye için odur. Ancak uluslararası arenaya çıkınca işler değişiyor. Bu sebeple uluslararası arenada da Real Madrid mi olacağız yoksa Porto, Ajax mı olacağız on yıllardır bir türlü karar veremedik. Karar veremediğimiz gibi bu anlamda ne altyapıyı ne de üstyapıyı böyle bir vizyon dahilinde güncelleyemedik. O sebeple de bütün transferlerimiz malesef arabesk oluyor. Sırf belki gelişim vaad edecek diye Shaqiri gibisi için neredeyse 11 milyon € bonservisi gözden çıkardık, Amrabat'a 8.5 milyon € verdik ama öte yandan Sneijder alırken yıllık ücreti 3 mü 5 mi derken takım içi dengeler ya bozulursa diye panik yaptık. Bu adama 5 versen iki yıllık parası 10, 3 yıllık parası 15 eder. Ötekilerinin neredeyse bonservisi kadar. İnter'e verilen 8 milyon € da işin bonusu olsun, normal piyasası 20-30 milyon € bandında olan bir oyuncu alıyoruz sonuçta. Ama işte her işimiz arabesk olunca böyle gereksiz şeyleri tartışıyoruz.

Ya nefret ediyorum bu medyadan.Allah belanızı versin.Arkadaşlar lütfen gaza gelmeyin. :b5:

FT benim için baba modeli. Öz babam kadar değer veriyorum kendisine. Ancak o da insan o da hata yapar. Eğer bu doğru ise bak doğru ise diyorum kendisini gözden geçirmeli biraz. Böyle olmaz. Albayrak bir surat açıklama yapıyor falan. Amrabat'a dünya verdiler ses etmedi kimse o da vizyon transferlerine 1-2 tane de olsa anlayış göstermeli. Bize böle bir oyuncu şart. Eğer diyorum karşı çıkıyorlarsa denge diyorlarsa. Dengede neyse. Sabri dünyalar kazandı yahu. Zan yatarak kazandı. Cris nedir ? Peki Riera geçen sene yattı yahu. Ceyhun ? Melo kiralık aldığı ? Bir sürü dengesizlik sayabiliriz.

Olduysa, doğru ise, şöyle ise böyle ise üstünden konuşmak neden bu kadar hoşumuza gidiyor? Başkanın hocanın hayır dediği bir oyuncuyu gidip alacağına hiçbirimizin aklı kesiyor mu? Koskoca Galatasaray kulübünden bahsediyoruz, sirk mi burası?

Hocanın hataları olabilir. Hepimizin var zaten, hatasız insan yok bu dünyada. Ama hocanın istemediği bir adamın bu kulübe gelemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bunu tartışmak bile yersiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt