Transfer Nöbeti (ARŞİV 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Muslera - Monaco

Onur - Galatasaray

Dedikodular cogaldi. Oyuncu satmak icin Monaco en kebap takim yalniz. 30 Milyon fiyat cekeriz Arap amcamiza. Asagisi olmaz

Alper'e biz yillik 1,3 fenev 2,0 vermis

parayi secmis yani dingil :)

Türkiye’de takımlar şu an 18 kişilik kadroda 8 ve ilk 11’de 6 yabancı oyuncu bulundurabiliyorlar. Ayrıca kadroda en az 1 genç oyuncu bulundurma kuralı var. Ancak bu kural para cezası ödeyerek aşıldığı için formaliteden öteye gidemiyor.

Pratiğe dökünce ilk 11’de 6 yabancı bulundurabilme üst sınırı, aslında 5 yerli alt sınırı haline geliyor. Yerli oyuncular olduğundan daha kaliteli görülüyor ve hem maaş hem de bonservis bedelleri misli şekilde artıyor. Dolayısıyla potansiyelli oyuncuların parlama ve iyi takımlara gitme şansları azalıyor.

Mevcut yabancı sınırı nedeniyle yerli oyuncuların yabancı oyuncularla rekabete girmesinin önüne geçiliyor. Bu durumda yerli oyuncunun Avrupa’ya çıkma şansı da kalmıyor. Çünkü yerli oyuncuların Türkiye’de ödenen paraları Avrupa’da bulabilme ihtimalleri yok.

Artık milli takımlar bile yabancı oyuncu transfer ederken kulüplerin bu şekilde sınırlandırılmaları yurt dışıyla yarışmayı zorlaştırıyor. Yerli oyuncular yabancı sınırı nedeniyle pozisyonlarının iyi oyuncularıyla rekabete giremiyor ve bir doyum oluşuyor. Genç oyuncular yerli ya da yabancı fark etmez, kaliteli oyuncularla çalışma şansını kaçırıyor. Bunun sonuçları da en çok Milli Takım’a yansıyor.

Yabancı sınırının kalkmasının Milli Takımı olumsuz etkileyeceği düşüncesi var. Ancak Almanya ve İspanya örnekleri bunun gereksiz bir endişe olduğunu ispatlıyor.

Yabancı statüsü değişmeli mi? - Mevcut yabancı statüsü - Goal.com

HELAL OLSUN GOAL.COM

Muslera - Monaco

Onur - Galatasaray

Dedikodular cogaldi. Oyuncu satmak icin Monaco en kebap takim yalniz. 30 Milyon fiyat cekeriz Arap amcamiza. Asagisi olmaz

Aynen katiliyorum, üstelik Muslera yabanci oldugu icin iyi kazik atariz. Ancak Muslera'nin yerini kim dolduracak ? Allah'ini seven Onur demesin :o

Beyler gidecek sürpriz isim bence Eboue duum falan değil hissiyat ben beğenirim Eboue yi ama iyi teklifler var sanırım,bir de kendini kolay yere bırakması negatif yönleri

Beyler gidecek sürpriz isim bence Eboue duum falan değil hissiyat ben beğenirim Eboue yi ama iyi teklifler var sanırım,bir de kendini kolay yere bırakması negatif yönleri

Ben de Eboue'nin gideceğini düşünüyorum. Sözleşmesinin son senesi, 5 milyon falan veren olursa hiç düşünmemeli yerine de Veysel Sarı yada Şner'i almalıyız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt