Transfer Nöbeti (ARŞİV 5)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler bence takımda kalite eksikliği değil motivasyon eksikliği var. 2 sene önce yeni yapılanma iyi transferler başarıya aç oyuncular vardı. 2 şampiyonluk şampiyonlar ligi ceyrek final derken bu başarıya aç oyuncularımız kendileri için maksimum yere geldiklerini his ederek kendilerini saldılar. Ben sorunu açikcası hiç bir zaman Fatih Terim yada transfer beklentilerinde görmedim. Oyuncularda gördüm. Bu sezon değişik olabilir. Oyuncuların motive olabiliceği 4.yildiz yarışı var. Umutluyum ama 2-3 takviye olmadan olmaz.

Aslında Elmander gibi adam bulmak bence cidden kolaydı. Ama taraftar ve Başkan'ı kesmiyor bu tür oyuncular. 2 isim var mesela hemen aklıma gelenen. 1. Toivonen. 2. Samaras. İkisi de takım oyununda bizim ligde, bizim atmosferlerde çok faydalı oyuncular olurlar. Ama sönük kaldıklarını iddia eden taraftar ve Başkanımız var malesef. Burak gelirken çok iyi hatırlıyorum bana 15 gol atamayan adamlar 35 gola tan adamı bir mi tutuyorsun diyen.

Bizim ligimizi artık tanımamız lazım. Bu ayıp birşey değil. Her ülkenin, ligin şartları vardır ve ona göre takım kurup oynatırsın. CL'de başarı gelmez iddiası filan hikaye. Liginde ne kadar başarılıysan, Avrupa'da da o kadar başarılı oluyorsun bence. Mesela bu ülkede Webo tarzı, Kuyt tarzı adamlar iş yapıyor. Bunlardan korkmamak lazım. başarılıysa alıp koyacaksın takıma. Elmander bu tiplerin en özel oyuncularındandı. Zorlasam hafızamı daha aklıma gelenler olur. Mesela Michu da bu tarz bir adam.

Toivonen ismi bir ara bizle geçmişti çok sevinmiştim doğru yoldayız diye ama olmadı Drogba'ya gittik. Marka transferi sonuçta laf edemeyiz.

Samaras'da çok faydalı bir isim bence de.

Kuyt'un şöyle 4-5 yaş genç versiyonunu bulup getirsek cidden çok sevindirici olur. Fenerbahçe'de Caner ile birlikte imrendiğim 2 isimden biri.

Para yok gencler,elimizdeki oyuncularla idare edecegiz.

olcan dışında bi para harcamadılar. zaten bu takıma kaliteli bi yabancı forvet oyuncusundan başka bi ihtiyaç yok.en az 8-9 milyon yabancı forvet transferi için harcanmalı. yoksa sezon içinde çok gol sıkıntısı çekeriz

Yazdıklarına aynen katılıyorum Alpay.

Oyuncu asla " Alalım da dursun bi kenarda. Belki lazım olur " diye alınmaz.

Aynı zaman da " Dur bakalım nasıl çıkacak" diye de alınmaz.

Son 2-3 yıldır her sezon en az 2-3 haybeye oyuncu alır olduk. Burada haybeye derken;

1- Oyuncu asla kalite olarak Galatasaray oyuncusu olamaz.

2- O oyuncu tipinden takımda zaten var. Şans bulamaz.

3- Hoca tercihleri yüzünden şans bulamaz.

İleri dönük adeta bir makinanın parçalarını tamamlar gibi transfer yapamıyoruz.

Önümüze bir hedef takım (oluşum) koyup ona göre hamle yapamıyoruz/yapmıyoruz.

Elinde 2-3 stoper varken bir o kadar daha stoper alınan sezonları da gördük; Elinde hiç sol bek yokken.

Aslında bunun sırrı kulüp futbol direktörlüğü olayından geçiyor.

Futboldan anlayan güvenilir birine futbolu teslim edip bunu ondan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Ek olarak mühendisliği beceremediğimizden takımın hangi parçaları eksik, hatalı kurgulanmış onu da tespit edemeyip bütün takımı bozma yoluna gidiyoruz.

2010-2011 takımımız istisna tabi. O kadro cidden mühendis'i bırak usta'nın bile fikri alınmadan yapılan bir saçmalamaydı adeta.

Az önce yazdıklarıma bir ilave:

Şu an Sneijder için bir belirsizlik var. Şimdi Sneijder merkezli bir oyun anlayışı benimseyeceksek onun bizde kalacağı kesinleşmeli.

Tek forvet - çift forvet olayı muamma.

3 lü defans- 4 lü defans olayı muamma.

Daha mevkisel eksik ve açıklara , ihtiyaçlara hiç değinmedim.

Zaten ortadaki belirsizlikler kalkmadan transfer yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Hocaya bırakacaksın ama hedefini ve amacını anlatacaksın detaylı ve bekleyeceksin...

Peki bu hoca da sene sonu giderse bir sonraki sezon hocayı nasıl bulup ikna edeceksin.

2 senede 2 hoca göndermiş bir kulüpten bahsedeceğiz o zaman.

Bu arada amacım felaket tellalığı değil. Ama biz hesabı kışa göre yapalım yaz çıkarsa bahtımıza.

Bu hocadan umutluyum. İtalya başarıszlığı bu hocayı hırslandıracaktır. Ve ilk mesajımdaki oluşumu gerçekleştirebilecek bir his var içimde.

Hayırlısı diyelim...

Ayrıca yabancı sınırı 5 olunca çok sıkıntı oldu ilk 11. 6+0'dan iyi ama 6+2 olsaydı en azından. Ya da sadece 7 yabancı olsaydı. Yani piyasadaki yerlilerle kadro yapmak, istikrarlı kadro yapmak neredeyse imkansız. Kabul etmek gerek ki Fener bu konuda baya avantajlı. Volkan, GG,Caner, Egemen, Topal, Alper, zaman zaman Emre ile bana göre ilk 11 oynayabilecek en iyi yerli topluluğu onlarda. Semih-Selçuk-Burak ve bir de sayarsanız Olcan var bizde.

Toivonen ismi bir ara bizle geçmişti çok sevinmiştim doğru yoldayız diye ama olmadı Drogba'ya gittik. Marka transferi sonuçta laf edemeyiz.

Samaras'da çok faydalı bir isim bence de.

Kuyt'un şöyle 4-5 yaş genç versiyonunu bulup getirsek cidden çok sevindirici olur. Fenerbahçe'de Caner ile birlikte imrendiğim 2 isimden biri.

Toivonen kisin 2,5 Milyon gibi kücük bir rakama Rennes'e transfer olmustu. Bizde Hajrovic gibi birine 3,5 bayildik.

Kisin da forvet transferi sartti aslinda ama biz dolu gereksiz transfer yaptik.

Ayrıca yabancı sınırı 5 olunca çok sıkıntı oldu ilk 11. 6+0'dan iyi ama 6+2 olsaydı en azından. Ya da sadece 7 yabancı olsaydı. Yani piyasadaki yerlilerle kadro yapmak, istikrarlı kadro yapmak neredeyse imkansız. Kabul etmek gerek ki Fener bu konuda baya avantajlı. Volkan, GG,Caner, Egemen, Topal, Alper, zaman zaman Emre ile bana göre ilk 11 oynayabilecek en iyi yerli topluluğu onlarda. Semih-Selçuk-Burak ve bir de sayarsanız Olcan var bizde.

+ veysel. Bence olacak bu çocuk.

Toivonen kisin 2,5 Milyon gibi kücük bir rakama Rennes'e transfer olmustu. Bizde Hajrovic gibi birine 3,5 bayildik.

Kisin da forvet transferi sartti aslinda ama biz dolu gereksiz transfer yaptik.

İşte futbol aklı olmayan yönetim hamlesi bunlar.

Takımın bir yol haritası olmak zorunda.

Şu an futbol fizik+ kaliteyi bir arada isteyen bir yola girdi 2 senedir tekrar tiki-taka'dan.

Sen de ayak uydurmak zorundasın buna.

Aslında eksik forvet de değildi. Seneye yabancı sınırı 5'e inecekken Burak yerine bir isim bakmak da rasyonel değil.

O zaman onu kaldırabilecek bir takım inşa etmek zorundasın. Bir de tabi Sneijder mevzusu var. Sneijder topsuz oyunda ofansif dünya da en iyi 15-20 isimden biri şu an, ama aynı şeyi yaptığı gölge pres'ten fazlası olmayan defansif oyunu için söyleyemeyiz.

2 tane defosu olan adamı kaldırmak için kurtuluş şu an 4-4-1-1 gibi bu isimlerden vaz geçmemiz mümkün değilse.

Olcan bunu bir ölçüde yapabilir ama diğer kanada Campbell, Bruma tarzı bir ismi koymak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Birkaç kelam da altyapımıza söylemek istiyorum.

Tamam ... Bosman olayından sonra altyapının tadı kaçtı. Adamı yetiştir. 3-5 sene sonra kaçsın gitsin. Artık hiç bir kulüp eskisi gibi iştahlı yapmıyor bu işi.

Ama kendine yetecek altyapı kaynağını oluşturmak zorunda kulüp. Eyvallah; Onlarca milyon euroya satacak adam yetiştirmesin her sezon.

Ama bana yetsin, en azından yedekleyebilsin as kadroyu.

Ama bakıyorsun; Altyapıdan gelen adamlar bizden öyle aman aman kulüplere bile gitmiyor. Genelde PTT 1Lig hatta 2.Lige yolu tutuyorlar.

Yahu bir oyuncu PTT 1.Lige gidiyorsa sen beni bu oyuncuyla mı kandırdın. Bu sadece bizim sorunumuz değil; Tüm Dünya futbolunu sorunu.

Üstüne birde parasal futbol dönemi iyice tuzu biberi oldu.

O nedenle altyapı ya iyileştirilmeli ya da alacaksan o takımda yıllarca gözün kapalı oynatacağın adamlar alınmalı.

Neyse çenem düştü. Hayırlı geceler.

Volkan-33

Gökhan Gönül-29

Caner Erkin-26

Egemen-32

Topal-28

Emre-34

Alper-23 yaşında

Caner,Alper en az 5 sene daha buna yakın oynar. (İyi bakarlarsa 7 yıla kadar çıkabilir)

Topal'ın da yaşlandıkça iyi oynayacak bir tarzı olduğu için o da 3-4 sene daha iyi oynayacaktır.

Egemen, Volkan, Gökhan, Emre için ise aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Egemen'in vucüd iflas etmeye başladı artık, sürekli sakat.

Gökhan ve Emre için de benzer sorunlar mevcut ki Gökhan iyi idman yapmadığı için hep daha iyi olabilecekken Caner kadar bile olamadı.

Aslında onların da önünde sıkıntılı bir süreç var. Ama 2-3 sene daha rahatlar. Volkan-Mert yapıp 2 sene daha sürdürebilirler bu yapıyı.

2 senedir söylüyorum bunu. Fenerbahce´nin avantaji kaleci + defans kontenjani.

Biz Muslera, Stoper, Telles derken, zaten 3 yabanci kafadan kullaniyorduk. Bu sene de kullanmama mecburiyetinde birakiyorlar.

Ben mesela Veysel konusunda hala cekimserim. Maalesef agirligi bize özellikle CL´de cok sorun yaratacak. Hic sansi yok.

Semih Koray ikilisi nasil bir seviyede oynar kestiremiyoruz. Yildiz bir forvet transferi beklerken, Burak´a bagimli hale getiriliyoruz.

Yani biz aslinda 2 sene öncesinden daha güclü degiliz bence. Kritik mevkilerde acik olustu bu sefer kontenjan yüzünden. Misal sag bek, forvet.

İşte futbol aklı olmayan yönetim hamlesi bunlar.

Takımın bir yol haritası olmak zorunda.

Şu an futbol fizik+ kaliteyi bir arada isteyen bir yola girdi 2 senedir tekrar tiki-taka'dan.

Sen de ayak uydurmak zorundasın buna.

Aslında eksik forvet de değildi. Seneye yabancı sınırı 5'e inecekken Burak yerine bir isim bakmak da rasyonel değil.

O zaman onu kaldırabilecek bir takım inşa etmek zorundasın. Bir de tabi Sneijder mevzusu var. Sneijder topsuz oyunda ofansif dünya da en iyi 15-20 isimden biri şu an, ama aynı şeyi yaptığı gölge pres'ten fazlası olmayan defansif oyunu için söyleyemeyiz.

2 tane defosu olan adamı kaldırmak için kurtuluş şu an 4-4-1-1 gibi bu isimlerden vaz geçmemiz mümkün değilse.

Olcan bunu bir ölçüde yapabilir ama diğer kanada Campbell, Bruma tarzı bir ismi koymak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Campbellin savunması fena sayılmaz . Gölge savunma yapmıyor dediğin gibi mesela. Topu kapmaya çalışıyor direk

Bu gölge savunma yapan ama çok oyuncumuz var maalesef.

Takım savunmamızda en büyük sorun bu zaten. Takım halinde alan ve bölge savunmasını iyi yapıyoruz ama sadece bununla yetiniyoruz.

Bir melo direk topa ve rakkbe press uyguluyor ama oda tek başına sadece yaparsa ne işe yarar ki?

Acik olmak gerekirse, Tarik Marik da transfer edilse, bence Galatasaray kadro kalitesi olarak güclenmis sayilmaz.

Yani Galatasaray´in her sene bir adim büyüme hedefi bu sene kesinlikle sekteye ugradi kontenjan yüzünden.

Mesela öyle bir defans hatti kurmak zorunda kaliyoruz ki, kimse farkinda degil herhalde. Eski defansimiz cok daha iyiydi mesela.

CL´de bu defans hattindan ne bekliyoruz gercekten merak ediyorum.

______Eboue__________Semih__________Ujfalusi__________Riera_________

_____Veysel__________Semih___________Koray___________Telles________

Galatasaray aslinda güc kaybediyor, kimse farkinda degil

Acik olmak gerekirse, Tarik Marik da transfer edilse, bence Galatasaray kadro kalitesi olarak güclenmis sayilmaz.

Yani Galatasaray´in her sene bir adim büyüme hedefi bu sene kesinlikle sekteye ugradi kontenjan yüzünden.

Mesela öyle bir defans hatti kurmak zorunda kaliyoruz ki, kimse farkinda degil herhalde. Eski defansimiz cok daha iyiydi mesela.

CL´de bu defans hattindan ne bekliyoruz gercekten merak ediyorum.

______Eboue__________Semih__________Ujfalusi__________Riera_________

_____Veysel__________Semih___________Koray___________Telles________

Galatasaray aslinda güc kaybediyor, kimse farkinda degil

Katılıyorum. Şu an kadromuz daha güçlü değil.

Kalite değil de geçen seneler de daha bi tecrübeliydik.Onun için stoper Agger tarzı,forvet bölgesine de iş bitirici biri lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt