Doriayi 3 senedir biliyorum. İnter 3 yildir izliyor. Avrupada büyük takimlarin hemen hepsi Doriayi izliyor. Doria world class potansiyele sahip bir oyuncu. Fakat Doria yetistirmelik bir oyuncu ve Avrupa futbolu icin hazir degil. Daha önce Brezilyadan Avrupaya ilk gelipte,savunma yapmasini bilen bir Brezilyali defans tanimadim. Stoperde T.Silva olur. Doriayi alirsin, rotasyonda, birlikte oynatarak yetistirirsin. Fakat FM ve bir kac dakikalik utube videolarini izleyenler, Dorianin bizim defansa seviye atlatacağini düsünüyorlar. Futbol bilgisine güvendiğim Brezilyalilarda benimle ayni sekilde düsünüyorlar. Bruma ve Telles gelmeden önceki mesajlari da hatirliyorum da, nedense pek sasirmiyorum artik.
Belli bir kesim var, Terimin ayrilmasindan sonra, yönetime sallamak icin firsat ariyorlar. 10 mesajlarindan 8i hemen hemen ayni ve yönetime salliyorlar. Aysal yönetimi geldiğinde, loca ve isim hakki gelirleri bile 2014e kadar harcanmisti. Altyapinin isi bostu. Kasa bombostu. Yapilmasi gereken yatirimlar yapilmamisti.
Ligi 8.bitirmis, Avrupada olmayan, enkaz bir kadro vardi. Engellemeleri de unutmayalim. Yabanci sinirlamasi, Cl TV havuzu gelirinin 10 milyon euro azaltilmasi(3 senede 30 milyon euro kayip sadece buradan var), SPK, Kesilen Turkiye Ligi gelirleri vs. Ocak ayinda, 20 milyon euroluk Mancini transferi var. Bu transfer döneminde en az 20 milyon euro harcanmasini bekliyorum. 1 yil icin 40 milyon euro. Türk futbol tarihinde transferde 40 milyon euro harcayan bir takim oldu mu?
Doriayi al. Forvet al. Sneijder, Muslera ve Melo. Yerleri garanti 5 yabanci. Oynamayan oyuncu geri gider, psikolojik acidan da bitirirsin. Cok ciddi süre almadiktan sonra trübünde oturmus, benchte oturmus bir farki yok. Birbirlerinin ikamesi olan oyuncular olsa, 2 oyuncuyu 1 pozisyon icin rotasyonda kullanirsin, bir sekilde halledersin. Gecen sene bu hatayi yaptik, yerleri garanti olan yabancilar haricinde yabancilardan hic verim alamadik. Bruma ve Telles varken, ilk11e yabanci stoper ve forveti ancak FMde alip, orada verim alirsin.