Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ci6JXY3WsAA_V5L.jpg:large

Rizaya katilmiyorum. Aydin ne zaman basladi ki bitsin?

Böyle bir saçmalık yok arkadaş.

Hep aynı laflar. Yok ligi tanıyan, yok ülkeyi tanıyan adam gerekmiş. Gören de ligimizin çok zor çok spesifik olduğunu düşünür. Değil hiç bir şekilde değil.

Senin mantığın ile Denizli o zaman niye başarılı olamadı, o bu ligi bu ligdeki futbolu tanımıyorsa kim tanıyacak?

Dedigim gibi resmen saçmalık hatta saçmalık dan da öte birşey bu düşünce.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Denizli futbolu kafasında bitirmiş,spesifik bir örnek olur bence o.

Hep aynı laflar. Yok ligi tanıyan, yok ülkeyi tanıyan adam gerekmiş. Gören de ligimizin çok zor çok spesifik olduğunu düşünür. Değil hiç bir şekilde değil.

Senin mantığın ile Denizli o zaman niye başarılı olamadı, o bu ligi bu ligdeki futbolu tanımıyorsa kim tanıyacak?

He simdiye kadar geldi de ne b.ka yaradi taniyanlar..

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Aslinda tam tersi söz konusu. Böyle yabanci bir teknik adam, yeni bir macera baslayinca, bende en az sizin gibi bir beklentiye giriyorum. Ama bu tamamen Wunschdenken, cünkü tam tersi söz konusu. Son 12 sezonda ligi tanimayan teknik direktörler hic bir sey katmadi.

Bizde Mancini, Prandelli, Rijkaard, Skibbe0 cekti, ki cok iyi paralar harcadik onlar icin.

2005´den yani son 12 sezonda....

Ligi tanimayan hocalar...

Skibbe, Vitor, Tigana, Gerets, Zico, Rijkaard, Schuster, Carwalhal, Bilic,

15-16 sezon görev aldi bu yukaridaki teknik direktörler toplam, ve sampiyon sayilari toplam 2...

Yani son 12 sezonda, ligi tanimayan hocalar genellik ile hüsran ile ayriliyor ve genelde cok büyük para cukkalayip, gidiyorlar. O cok basit dediginiz Türkiye sampiyonlugunu nerdeyse hic kazanamiyorlar. Bu demek degil ki böyle devam edecek, ama yakin gecmise bakarsak, dogru denklem budur.

Ligi Taniyan TD = Mantik

Ligi Tanimayan TD = Macera

Ve özellik ile Hakan, son 12 sezonda ligi taniyan TD´ler böyle grafik cizip, hala ligi taniyan TD isteyen olsaydi, heralde kafayi siyiyirdim burada. :D

Bende misal olarak Van Gaal´i istiyorum, ama bilincimde bu var ki, iki sene icinde transfere 60-70 Milyon gibi rakamlar harcasak (Ki yok o para), o iki sezon icinde bir tane sampiyonluga bile garanti göz ile bakamam.

Luce kupayı bekliyor. 1 sene cezaya evet diyecek. 2 sene cezaya hayır diyecek. Bu şartlarda TD bulmak çok zor. Kupayi alamadığımiz an Fatih Terim'e anlaşılmalıdır. 1-2-3 başlayın anti Terimciler

Bize ligi tanıyan hoca lazım değil.Ya oyuncuların saygı duyacağı arkasından iş çeviremeyeceği Terim gibi korkuluk adamlar lazım yada oyuncu ilişkileri çok iyi olan oyuncunun seveceği şenol güneş gibi adam lazım.Çok sevgide iyi değil lincoln felan skibbeye aşıktı sonumuz taner gülleri oldu.

Transfer için dzemaili,jose kaliteli topçular güven ve istikrar ihtiyaçları var sadece.Sokağa atacak paramızda yok.1 kanat 2 forvet(Eren Derdiyok+yabancı) 1 ön libero(En canavarından) 1(durama göre 2) stoper lazım.Nasıl yaparlar bilmiyorum ama kanat transferi felan serdar özkanı kesemeyen emrah başsan olacaksa işimiz var.

Emrah Başsanın menajeri Ogan Tarhanmış sanırım.Kimin cepleri doluyor yine acaba

He simdiye kadar geldi de ne b.ka yaradi taniyanlar..

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Peki kimi getirteceksin? Son 10 yılda hangi yabancı td başarılı oldu bana örnek göster. Ezeli rakiplerini hangi td'ler yaptı? Bizi hangi td'ler şampiyon yaptı? Bırakın artık yabancı td sevdasını. Mancini geldi olmadı, prandelli geldi olmadı. Terim geldi ne yaptı? Hamzaoğlu geldi ne yaptı? Bakmayın yönetim transfer yapamadı, Hamza bu sebepten takıma sahip çıkmaya kalktı.

Denizli olamadı diye Terim'i, Hamza'yı, Şenol Güneş'i, Aykut'u, Ersun'u yok mu sayıyorsun? Son 10 yılda hangi td'ler şampiyon yaptı? Bakın bakalım.

Peki kimi getirteceksin? Son 10 yılda hangi yabancı td başarılı oldu bana örnek göster. Ezeli rakiplerini hangi td'ler yaptı? Bizi hangi td'ler şampiyon yaptı? Bırakın artık yabancı td sevdasını. Mancini geldi olmadı, prandelli geldi olmadı. Terim geldi ne yaptı? Hamzaoğlu geldi ne yaptı? Bakmayın yönetim transfer yapamadı, Hamza bu sebepten takıma sahip çıkmaya kalktı.

Yönetim beceriksiz eyvallahta.Hamzanın Bursaya yaptığı ilk transferlerin 2 akhisarlı oyuncu olmasına ne diyelim(Biri merter yüce)?Hamzada yönetim kadar vizyonsuz kusura bakma.

Denizli olamadı diye Terim'i, Hamza'yı, Şenol Güneş'i, Aykut'u, Ersun'u yok mu sayıyorsun? Son 10 yılda hangi td'ler şampiyon yaptı? Bakın bakalım.

Son 10 yılda ne zaman iyi yönetildik biz?Fatih Terim bile Canaydın döneminde başarısız oldu.2008 şampiyonlğunu cevat gülere mi yazıyoruz peki?Bu işlerin milliyetle ilgisi yok.Başarı için hoca kadar yönetiminde iyi olması lazım.Öyle bi hoca getireceksin ki uyum sağlayıp başarılı olacak.Mancini adı çıktığında Bielsayı istedim.Prandellinin adı çıktığında Tuchel'i istedim.Sağolsunlar her seferinde yanlış hocayı getirdiler

5-6 yabancı sınırı var iken yerli hoca mantıklı idi ama artık bir önemi kalmadı bence.Ya fatih hoca gelsin yada yabancı.

Ligi taniyan hoca iyidir denliyordu bu Luce icin gecerli degilki? Tamam ülkeyi taniyor okadar, kac yil olmus Türkiyeden ayrilali sanki Lucenin isi gücü yok bizim ligimi takip etti yillardir? Yani oda tekrar sifirdan basliyacak. Yeni bir yabanci hocaya göre Türkiye islerin nasil yürüdünü biliyor tek artisi bu olur.

Son düzenleme:
Türkiye ligi zor bi lig değil, zor oyuncular oynamıyor, iddia edildiği gibi öyle çok sert bi lig de diil, ama her ligi ve ülkeyi kültürünü tanımak ve anlamak lazım. Yabancı hocalarda sorun ligi tanımak tanımamaktan ziyade işi ve ülkeyi ciddiye alıp almadığı, hocanın ve kadronun kalitesi ve takımla iletişimi. Avrupa'da tercümanla iş yapılan ülkeler Türkiye, Yunanistan, Rusya sanırım bi de. Diğer ülkelerde mesela tepedeki 5-6 büyük ligde tercümanla iş yapılmıyor hoca yabancıysa hemen ülkenin lisanını öğreniyor veya yerli, yabancı oyuncular da hemen ülkenin lisanını öğrenmek zorunda.

Bizde yabancı hoca bişey söyleyecek tercümana söylüyor, tercüman nasıl anlıyorsa ve nasıl çeviriyorsa oyuncuya aktarıyor allah kerim. birebir konuşma, motivasyon filan yok. O ona söylüyor öbürü öbürüne aktarıyor filan karmaşa. Düzgün çevirdikleri de şüpheli.

O yüzden Türkiye'de başarılı olmuş takım ve teknik direktör sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor: Galatasaray'da Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Lucescu (Türkçe dahil 7 lisan biliyor), Fener'de o çeyrek finali gördüklerinde Zico (o takımda 8 Brezilyalı vardı) ve Avrupa liginde yarı final gördüklerinde Aykut Kocaman.

Diğer bütün hocalar daha ne oluyor demeden gümledi. Beşiktaş'ta da Şenol Güneş var şimdi. Ben de iyisi olacaksa yerli hocadan yanayım, yabancı olacaksa da isme göre değil özelliklerine göre adam olsun mesela genç oyuncuları kullanmayı bilsin, oyuncuları geliştirmesini bilsin, iletişimi iyi olsun, oynattığı futbol nasıldır, vs. ve hemen ilk iş Türkçe öğrenecek. Riekering bile olur ama Türkçe öğrenecek, burası Türkiye çünkü, yabancı oyuncular da öğrenecek.

Son düzenleme:
Skibbe, Vitor, Tigana, Gerets, Zico, Rijkaard, Schuster, Carwalhal, Bilic,

Kimi ne şartlarda getirdiğine bakar. Lucescu da ligi tanımıyordu önce Galatasaray'la sonra Beşiktaş'la çok da başarılı oldu, sonra gitti Ukrayna'da daha önce adını hiç duymadığım nasıl okunduğunu bilmediğim bi takımla Avrupa'da efsane işler yaptı. Gerets iyi hocaydı başarılı oldu. Daum iyi hocaydı işine ciddiye alan adamdı hem Beşiktaş'la hem Fener'le şampiyon oldu. Zico öyle deneyimli adam diildi ama işini ciddiye alan adamdı, bi sürü de Brezilyalı vardı çalıştığı takımda, başarılı işler yaptı.

İşini ve geldiğin ülkeyi ciddiye almak çok önemli, geldiğin ortamın şartları da. Mesela Mancini iyi herif ama adamı sene ortasında tutup getirdik, adam ne oluyor demeden lig bitti sonra kendisi gitti. Ama o sene mesela Ersun Yanal'ın Fener'ini Arena'da rezil de etti. Skibbe, Carvahal bunlar boş adamlar, Bilic de bence çok başarılı iş yaptı, bugünkü Beşiktaş takımını oluşturan Biliç'tir. Schuster mesela burnu havada ülkeyi küçümseyen dandik de bi hocaydı.

Türkiye'de hocaların başarılı olması gittikleri kulüp ve ortama da bağlı, kim olduklarına ve geldikleri ülkeyi işi ciddi almalarına da, takımla uyumlarına da.. Bu heryerde böyle ya..

Türkiye'de medyayı hele televizyona çıkanları (Sinan Engin, Ahmet Çakar, Erman, Rıdvan vs) dinleme. Kendileri bir halt bilmiyorlar, yaptıkları programlar da düşük IQ ortalamasına uygun programlar.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt