Fatih Terim'in oyun anlayışı gayet iyi. Onunla ilgili en büyük eleştirim, oyuncu seçiminde. 2 sezon önce imkansızlıklar var dedik vs. sonuçta aldığı birçok futbolcu beklenenin çok altında performans verdi:
1. Riera (sol bek ihtiyacımız olmasa oynamazdı bile, bu sezon katkı vermesi transferi haklı çıkarmaz)
2. Amrabat(Adam Kayseri'de oynadığı kadar bile oynayamıyor, bize geldiğinden beri çalım attığını görmedim)
3. Hamit(kanat oyuncusu olmadığı halde, kanat adamı olarak alındı. Joker adam kaleye koysan oynar denildi, sağ kanattan başka pozisyonda da oynatılmadı sezon boyunca)
4. Yiğit Gökoğlan (2.5 milyon €'ya alındı, hiç oynatılmadan gönderildi.)
5. Kayseri'den aldığımız çocuk (gördüğünüz gibi ismini bile hatırlayamadım, daha ne diyim...)
6. 2 sezon önce alıp A2 gönderdiğimiz gurbetçi
7. O kadar oynatılmasına rağmen bir türlü dikiş tutturamayan Emre Çolak
Geçmişte Hakan Ünsal, Ergün Penbe, Suat Kaya, Emre Belözoğlu, Okan Buruk gibi adamları Galatasaray'ın değişmezleri arasına katmış olan Terim, hem son döneminde hem de başarısız geçen ikinci döneminde transfer konusunda çok başarısız. Sebebini ben bilemem. Belki de resim çok farklı, istediği oyuncular alınmıyor. Ya da tam tersi, tamamen onun istediği oyuncular alınıyor...