Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

yavas ol kardes

Ben türkiye gercegini yaptim ,mou fatih hoca kiyasina girmedim

Benim demek istedigim ,fatih hoca sistemini kurana kadar ,haginin biresyel cbalari sayesinde o zor baslngic dönemini atlatti.

Birde Faruk baskan 4-0 fener maglubiyeti sonrasi fatih hocanin arkasinda durmasa ,bügün hoca 20inci takimini calistiriyor olurdu.

Yavas ol derken? Tartisiyoruz iste kardesim. Saldirmiyorum sana yanlis anlama. Bana mantikli gelmiyor sadece.

Siz istiyorsunuz ki mucizeyi gerceklestirsin, imkansizi basarsin. Dandik futbolcularla CL´yi kaldirsin. O zaman mi büyük hoca olacak?

Basarili olmak icin böyle oyunculara herzaman ihtiyac vardir. Günümüz futbolunda basarili olmak icin baska secenek yoktur.

Mourinho neden gittigi takimlari bastan asagiya degistiriyor o zaman? Su oyuncuya gerekirse 60 Milyon vereceksiniz ama alacaksiniz diyor?

Gercekler bunlar. O zaman Mourinho gelsin Elazigspor´a sampiyon yapsin yapabiliyorsa. Biraz Yilmaz Vural styla oldu ama idare et :)

laf olsun diye mesaj yaziyosun,konuyu okuda oyle konus

ne alakası var kardeşim mourinho kimki galatasarayıma umulmadık başarıları yaşatmış bir insanı kimseyle kıyaslamam onun yeri çok başkadır fatih terime kimse toz kondurmaya çalışmasın alatasaraylılığından şüphe ederim

Öyle basit degil futbol. Hicbir Türk takimi sadece motivasyonla basarili olamaz. Bu mümkün degildir cünkü eksiklerimiz cok fazla.

Fatih Terim´in teknik taktik bilgisinin zayif oldugunu kesinlikle düsünmüyorum. Böyle bir dünya yok

Fatih Terim'in oyun anlayışı gayet iyi. Onunla ilgili en büyük eleştirim, oyuncu seçiminde. 2 sezon önce imkansızlıklar var dedik vs. sonuçta aldığı birçok futbolcu beklenenin çok altında performans verdi:

1. Riera (sol bek ihtiyacımız olmasa oynamazdı bile, bu sezon katkı vermesi transferi haklı çıkarmaz)

2. Amrabat(Adam Kayseri'de oynadığı kadar bile oynayamıyor, bize geldiğinden beri çalım attığını görmedim)

3. Hamit(kanat oyuncusu olmadığı halde, kanat adamı olarak alındı. Joker adam kaleye koysan oynar denildi, sağ kanattan başka pozisyonda da oynatılmadı sezon boyunca)

4. Yiğit Gökoğlan (2.5 milyon €'ya alındı, hiç oynatılmadan gönderildi.)

5. Kayseri'den aldığımız çocuk (gördüğünüz gibi ismini bile hatırlayamadım, daha ne diyim...)

6. 2 sezon önce alıp A2 gönderdiğimiz gurbetçi

7. O kadar oynatılmasına rağmen bir türlü dikiş tutturamayan Emre Çolak

Geçmişte Hakan Ünsal, Ergün Penbe, Suat Kaya, Emre Belözoğlu, Okan Buruk gibi adamları Galatasaray'ın değişmezleri arasına katmış olan Terim, hem son döneminde hem de başarısız geçen ikinci döneminde transfer konusunda çok başarısız. Sebebini ben bilemem. Belki de resim çok farklı, istediği oyuncular alınmıyor. Ya da tam tersi, tamamen onun istediği oyuncular alınıyor...

Mourinho Mükemmel bir taktisyendir. Ona göre doğru planlar altında her şey mümkündür. Rakiplerinin çoğunu gider tribünden izler. Notlar alır. Buna göre taktik belirler ve takımını sahaya çıkarır. Fatih Terim başarılı bir teknik direktör ve orta sınıf bir taktisyendir. Kendisine göre rakibin ne oynadığından çok kendisinin ne oynayacağı önemlidir. Asla rakibe göre taktik-sistem-şablon yapmaz. Kafasında 3 tane sabit görüş vardır. 10 yıldır var olan şeylerdir. 1-) Rakip kim olursa olsun kendi oyununu kabullendir. 2-) Sahanın her yerinde full pres. 3-) 4-4-2. üçüncü seçenekten çok nadir vazgeçtiği dönemler olmuştur.

bir daha sporx haberi paylasmayalim bulen tulun suan bandirmadaymis az onceki adam fotografi paylasti
BMZc-HNCcAEhU02.jpg

Yavas ol derken? Tartisiyoruz iste kardesim. Saldirmiyorum sana yanlis anlama. Bana mantikli gelmiyor sadece.

Siz istiyorsunuz ki mucizeyi gerceklestirsin, imkansizi basarsin. Dandik futbolcularla CL´yi kaldirsin. O zaman mi büyük hoca olacak?

Basarili olmak icin böyle oyunculara herzaman ihtiyac vardir. Günümüz futbolunda basarili olmak icin baska secenek yoktur.

Mourinho neden gittigi takimlari bastan asagiya degistiriyor o zaman? Su oyuncuya gerekirse 60 Milyon vereceksiniz ama alacaksiniz diyor?

Gercekler bunlar. O zaman Mourinho gelsin Elazigspor´a sampiyon yapsin yapabiliyorsa. Biraz Yilmaz Vural styla oldu ama idare et :)

yavas olu kötü manada söylemedim:yenieek:

Ama Ben bir mesaj yazdim diye beni buldun,ben fatih hocanin kariyer baslangicini biraz sansli oldugunu kast ettim.

yoksa sampiyonlar ligini alsin gibi bir sözüm Yok,hatta beklentim bile yok

sen baskalarina gicik kaptin beni buldun.haginin galatasaray ve fatih hocanin türkiye gibi basari endeksli bir ülkede ilk sezonunu rahat gecirmesindeki büyük katkisini unutamam.

Mourinho Mükemmel bir taktisyendir. Ona göre doğru planlar altında her şey mümkündür. Rakiplerinin çoğunu gider tribünden izler. Notlar alır. Buna göre taktik belirler ve takımını sahaya çıkarır. Fatih Terim başarılı bir teknik direktör ve orta sınıf bir taktisyendir. Kendisine göre rakibin ne oynadığından çok kendisinin ne oynayacağı önemlidir. Asla rakibe göre taktik-sistem-şablon yapmaz. Kafasında 3 tane sabit görüş vardır. 10 yıldır var olan şeylerdir. 1-) Rakip kim olursa olsun kendi oyununu kabullendir. 2-) Sahanın her yerinde full pres. 3-) 4-4-2. üçüncü seçenekten çok nadir vazgeçtiği dönemler olmuştur.

Onun taktisyenligini yiyeyim ben..

Ronaldo olmasa görürdüm Real'de onu ben..

Tüm takim adamin omzuna binmis gidiyor..

+ Oyununu kabullendirir demissin..

Barcelona'ya nasil ezim ezim ezildigini unuttun herhalde, hele o Pepe denen adami DMC olarak oynatti bi ara tam bi facia..

Arbeloa,Hamit sag bek..

Casillas yedek, boyle tripleri Fatih hoca yapsa adami asarsiniz burda, hele siz sayin Sönmez.. :asd:

Fatih Terim'in oyun anlayışı gayet iyi. Onunla ilgili en büyük eleştirim, oyuncu seçiminde. 2 sezon önce imkansızlıklar var dedik vs. sonuçta aldığı birçok futbolcu beklenenin çok altında performans verdi:

1. Riera (sol bek ihtiyacımız olmasa oynamazdı bile, bu sezon katkı vermesi transferi haklı çıkarmaz)

2. Amrabat(Adam Kayseri'de oynadığı kadar bile oynayamıyor, bize geldiğinden beri çalım attığını görmedim)

3. Hamit(kanat oyuncusu olmadığı halde, kanat adamı olarak alındı. Joker adam kaleye koysan oynar denildi, sağ kanattan başka pozisyonda da oynatılmadı sezon boyunca)

4. Yiğit Gökoğlan (2.5 milyon €'ya alındı, hiç oynatılmadan gönderildi.)

5. Kayseri'den aldığımız çocuk (gördüğünüz gibi ismini bile hatırlayamadım, daha ne diyim...)

6. 2 sezon önce alıp A2 gönderdiğimiz gurbetçi

7. O kadar oynatılmasına rağmen bir türlü dikiş tutturamayan Emre Çolak

Geçmişte Hakan Ünsal, Ergün Penbe, Suat Kaya, Emre Belözoğlu, Okan Buruk gibi adamları Galatasaray'ın değişmezleri arasına katmış olan Terim, hem son döneminde hem de başarısız geçen ikinci döneminde transfer konusunda çok başarısız. Sebebini ben bilemem. Belki de resim çok farklı, istediği oyuncular alınmıyor. Ya da tam tersi, tamamen onun istediği oyuncular alınıyor...

Transfer konusunda bazi elestirilere katilirim, bende elestiriyorum bazen cünkü. Ama bir o kadar da dogru secimleri oldu acikcasi.

Melo, Eboue, Ujfalusi, Selcuk, Burak vs. Hatta Dany bile CL seviyesinde gayet iyi isler yapti bana göre.

Bazen vizyonu daha genis olmali diyorum bende. Yildiz oyunculardan korkmamali, ben hallederim dememeli.

Ama görüyoruz iste, yönetim de bazen transfere tas kouyuyor. "Nani´ye 7 Milyon´dan fazla vermem" ne demek ya :)

"Shaqiri normalde 4 Milyon Euro´luk futbolcu" dediklerini de duyduk gecen sene :) Irarla istemisti Terim Shaqiri´yi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt