Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ligin ilk haftası hayali muhteşem kadromuz:

Fatih
Omar-Luyi-Marcao-Saracchi
Diomande
Ekici-Belhanda
Feghouli-falcao-arda​

Leipzig bizi hazırlık maçında sezon başı 3-2 yenince herkes çok sövmüştü. Adamlar yarı finale çıktı uclde.

Geçen sezon devre arasında Babel'i kiralık olarak göndermek hataydı. Falcao'nun olmadığı dönemde iş yapardı. Futbolcuyu çöp yapmak yanlış. Geçen sene Babel transferi ile ne kadar olumlu sözler söylnemişti. Eğer satamıyorsan bir sene daha maksimum fayda yaratarak kullanmak lazım.
Uzaktan şut çeken futbolcunun eksikliğini hissediyoruz.
Trabzonspor sürekli transfer yapıyor. Önceden planlanmış bir transfer listesi olduğunu görüyoruz. Newton büyük bir şans. Bu sene geçen senenden daha başarılı olacağını düşünüyorum Trabzonspor'un. Beşiktaş; Welinton, N'Sakala ve Cisse ile Alanyaspor 'dan birbirini tanıyan oyuncular ile transferi bitirecektir. Fenerbahçe transferi bitirdi gibi.
Bizim takım özellikle önlibero bölgesine acilen transfer etmesi lazım. Trabzonspor'un nasıl transfer listesi varsa bunu planlamış ve stratejisini uyguluyorsa Galatasaray2ın da bir an önce orta saha transferlerini bitirmesi lazım.

Zaten ben Seri ve Mensah'ın ikisinin birden alınacağını düşünmüyorum ki. Seri veya Mensah ikilisinden birisi gelir. Önlerine Götze gelir gelirse. Arkalarına da defansif orta saha. Yani seninle anlaşamadığımız konu şu: Sen diyorsun ki Mensah ve Götze birbirlerinin alternatifi. Ben diyorum ki Seri ve Mensah birbirlerinin alternatifi. Ama defansif orta saha konusunda aynı düşünüyoruz. Birisi alınmalı ve yanına Mensah veya Seri gelmeli. Umarım ikisi de gelmez gerçi. Yeni bir kan gerekiyor oraya çünkü Seri çok yumuşak kalıyor. Anadolu takımları biraz önde bassalar gol yiyoruz. Bunun da sebebi Seri. Seri'nin çok iyi oynadığı maçlara bakarsanız hepsi rakip teknik adamların Seri'yi umursamamasından kaynaklı Seri göze hoş geldi. Fenerbahçe, Sivasspor ve Başakşehir deplasmanlarına Seri'nin en iyi maçlar deniyor. Üçünde de Seri bir kez olsun rahatsız edilmiş mi bir baksınlar. İnanılmaz rahat oynadı. Ama Konya, Ankaragücü vs. gibi rakiplerle oynadığımız maçlara da baksınlar ve Seri'nin neden hiçbir şey yapamadığını anlasınlar. Büyük maçlarda rakipler önde basmıyor ve daha dengeli oynuyorlar. Ama Anadolu takımları kaybedecek bir şeyleri olmadığı için sürekli Seri ve Lemina'ya önde basarak sonuç alıyorlar. Seri'nin bir takımda iş yapabilmesi için 11 kişinin kaleci de dahil olmak üzere 8-9'unun inanılmaz pasör olmaları lazım. Bu yüzden Barcelona'nın Seri'yi istemesi anormal değil. Etrafında kendisi gibi pasör topçular olsa Seri iş yapar her türlü. Fakat bizde Muslera'nın ayağı iyi sayılmaz. Stoperler desen zaten sarhoş gibiler ve hangi iki maç üst üste aynı tandemle oynadık hatırlamıyorum. Bekler desen Mariano pas oyununda etkili olabilir tamam ama Saracchi ve Nagatomo yapamaz o işi. Lemina desen direkt oynayan bir futbolcu. Pasör falan değil. Donk desen fiziğiyle orayı karartabilen ama pas oyunu için fazla dalgın. Hadi Falcao da pas oyununu yapabilir kalitesiyle. Ama Belhanda da o saçma, dengesiz paslarıyla pas oyununu oynayamaz. Emre Akbaba da direkt oyuncu. Feghouli de bir nebze yapabilir. Onyekuru ve Babel de o tip oyuncu değildi.

Anlayacağımız Seri pas ile rahat çıkabilen takımlarda mükemmel oynar. Önde basıldığında eğer geri savunma dörtlüsü, kaleci, üstüne orta sahalar da pasör ise çok rahat pas ile çıkılır ve Seri o makinede çarklardan birisi olur. Ama tek Marcao, Mariano, Feghouli ve Falcao haricinde pas oyununda etkili olabilecek insan yokken takımda Seri'nin orta sahada bulunması gereksiz.

Belhanda takımın maalesef ki 8 numarası ve hocanın prensi. O yüzden öyle yazdım. Dolayısıyla Seri ve Mensah'ı birbirinin alternatifi olarak düşünmüyorum ben çünkü Belhanda'yı sözleşmesi bitene kadar şutlayamayız takımdan ve hoca da onu kullanır. Hoca Seri'yi 6, Belhanda'yı da 8 numara olarak kullanacağından ki hiç istemesem de, önlerine ya Mensah ya da Götze olur gibi duruyor şuan gündem de başka oyuncu olmadığından. Tabii bu köprünün altından çok su akar, onlarca ortasaha oyuncusunun ismi geçer transfer dönemi bitene kadar.. Bizim için en kritik şey gelecek değil de gidecekler aslında. Belhanda'nın gitmedigi bir senaryo da Seri'de gelse, Götze'de gelse kim gelirse gelsin o oyunculardan tam bi verim alamayacağız zaten. Hayırlısı bakalım.

BLA-L09 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu sene en fazla golü kılınç atar o da defans arkasına uzun toplarla çünkü bu takımın başka gol atma durumu yok , herkes kadayıf kadroda :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt