Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Alves,Yobo ve Meireless mi çöp?

Hadi Yobo'yu da anlarımda diğer ikisi çok kaliteli oyuncular.

Meireless çok sade oynadığından katkısı pek farkedilemiyor.

alves kötü oyuncu değil bence de tamam ama öyle fazla kaliteli bir stoperde degil. yobodan biraz daha iyi diyelim hadi.

meireless af edersin ama tam bir balon . hem oyuncu karakteri ile hemde oyuna katkisi ile kocaman bir balondur. bu ama benim fikrim. chelseadeyken beğenmiyordum bunu ama sizde hiç bir şey yapmıyor.

Ama bizde de 2 tane yabancimiz var yani bize yakismayan :D isimlerini söylemeyim yoksa yine polemik oluşacak forumuzda :D

ya bismillah.. Transfer sezonu daha acilmadi. böyle yorum boşuna yapıyorsun bence. hem bu yabancı kontenjanı böyle kalacagini ben şahsen düşünmüyorum. kalsa bile aliriz en fazla 1-2 oyuncu ki zaten almayı düşünüyoruz haberler doğru ise tabiki Türk statüsünde oynaya bilecek oyuncu.

Abi zaman ne gösterir bilinmez tabi, tahminler üzerinden gidiyoruz.

Yabancı kontenjanı umarım değişir, bunca yatırımlar yapılıyor Avrupa da hedefler yükseltiliyor bu kısıtlamalar Türk Futboluna hiç bir şey katmaz.

Ama geri adım atacak olsalardı bugün atarlardı.Ancak seneye kaldı o iş gibi gözüküyor.

Ben size bir kadro yapmaya çalıştığımda acaba sol bek transferinde de vazgeçip Melo ile yabancı transferi noktalanır mı diye aklıma geliyor?

Tabi abi kesinlikle..Ama bir Fenerbahçe taraftarı olarak Sneijder'in solda oynatılması bana koyuyor.Forvet arkası oynasa gözümüzün pasını siler.

Haa Fatih Terim'e de saygı duyuyorum bu konuda.

Çünkü bu takımda bu forvetler varken çift forvet oynamak şart.

Ozaman Sneijder forvet arkası oynarsa otomatikman 4-3-1-2 oynamak zorunda kalıyor, bunu istemezse mecbur Sneijder'i kanatta oynatmaya.

Ama en azından sezon başı kampında 4-3-1-2'yi denemeli.

Orta üçlü --Selçuk--Melo---Hamit şeklinde gayet yeterli.Alternatif ayarlamak mesele olur tabi.

Birde şu var.şampiyonlukları çoğu zaman kadro kalitesi değil takım olabilmek belirliyor. bunun hem bizden hem sizden bir sürü örneği var.bizim feldkamp zamanındaki şampiyonluğumuz ,sizin geçen seneki kadronuzla şampiyonluğu sonuna kadar kovalamanız bunun en açık göstergesi bence

alves kötü oyuncu değil bence de tamam ama öyle fazla kaliteli bir stoperde degil. yobodan biraz daha iyi diyelim hadi.

meireless af edersin ama tam bir balon . hem oyuncu karakteri ile hemde oyuna katkisi ile kocaman bir balondur. bu ama benim fikrim. chelseadeyken beğenmiyordum bunu ama sizde hiç bir şey yapmıyor.

Ama bizde de 2 tane yabancimiz var yani bize yakismayan :D isimlerini söylemeyim yoksa yine polemik oluşacak forumuzda :D

Alves'i uygun sistemde uygun partner ile kullanmak mesele.İşte ozaman birinci sınıf stoper gibi oynar.

Alves'in Türk versiyonu Egemen, yani partneri onun eksiklerini kapatacak onda olmayan özellikleri kendisinde barındıran bir oyuncu değil.Problem bu.

Allah nazardan saklasın Selçuk çok iyi bir oyuncu.Lakin gözüm kalmıyor gerçekten.Çünkü o mevkide çok kıymetli oyuncular var bizde.

Volkan'ı sevmiyorsunuz ama Volkan kalitesinde bir yerli kaleci olsa kontenjandan ötürü çok iyi olmaz mıydı abi?

Ya da şu anda Egemen 4 stoperden biri olsun istemez miydin?

Hakan Balta yerine Hasan Ali yi ?

Misal Selçuk-Melo ikilisinin alternatifleri ile arasında bence uçurum var.İkisi de sakatlanmadı ciddi bir şekilde 2 yıldır, o yüzden orada eksiklik hissetmediniz.

Bir Emre kalitesinde Alper kalitesinde Topal kalitesinde 3. bir ön libero yok sizde benim fikrimce.

Hedef CL de yarı final, ön liberolar Melo-Selçuk alternatif ise Yekta, Ceyhun vs olmamalı bence.

Nacizane fikrim..

Egemen tipik Türk kalitesiz yerli stoperlerden, sizin 35 stoperli 124 önliberolu takim savunmanizda siritmaz. Bizde kadro disi birakilir. Hasan Ali cok vasat bir futbolcu, vasat oldugu icin sürekli sol bek ariyorsunuz. Topal'i bizde oynarken hic begenmiyorduk Valencia'ya iyi kakaladik, Hiddink zamaninda ne oldugunu bildigi icin Milli takima cagirmadi. Zaten Topal son derece kisitli meziyetlere sahip bir oyuncu. Stoper'den devsirme önliberolardan oyun görüsü oldukca cöp olan birisi. Alper'in daha büyük takim performansini görmedik. Emre'den zaten müzmin sakat Atletico ne mal oldugunu gördü ve geri gönderdi.

Birde şu var.şampiyonlukları çoğu zaman kadro kalitesi değil takım olabilmek belirliyor. bunun hem bizden hem sizden bir sürü örneği var.bizim feldkamp zamanındaki şampiyonluğumuz ,sizin geçen seneki kadronuzla şampiyonluğu sonuna kadar kovalamanız bunun en açık göstergesi bence

İşte bunun için Galatasaray'ın kadro olarak net olarak önündeyiz diyemediğimiz için iyi bir hoca şarttı bize.Ama belliki Ersun Hoca gelecek.İlla bir zaman gelecekti, şansını deneyecek.Nasip, umarım başarılı olur.Yerli olması sebebi ile başarılı olsun isterim.

Cevap: Re: Transfer Nöbeti

Aogo Galatasaray'da oynayacak kapasite değil. Ofansif anlamda sınırlı bir oyuncu. 90 dakika 4321 sisteminde git gel yapacak bir oyuncu değil ayrıca devamlılığı iyi değil. Tek artısı defansif yönü ve orta saha olarak oynayabilmesi bence.

Kapasite konusuna girersek takımda adam kalmaz.Çıta yüksekteyse adı geçen adaylar Florya'nın kapısından bile girememesi lazım.

Sen öyle düşünebilirsin ama ofansıda güçlüdür.Ofans demek öyle önüne top atıp yardırmakla oluyorsa Evra tarzı bekler hiçbir büyük takımda oynayamaz.Futbol sadece koşmak değildir.

Sistemi neden ısrarla 4321 yazıyorsun anlamıyorum bizim sistem 4312 değil mi?Kanatsız sistem olan sende bu yüzden yardıran adam istiyorsun diye düşünüyorum.Fakat 90 dk boyunca ileri geri yapan ve bunlardan çoğunda kötü sonuç alan adam yerine, ben 3-5 defa çıkıp en az birini değerlendiren adamı tercih ederim.

Görüşler farklı olabilir bu saatten sonra zaten ne desek boş merak etme Carlinhos çoktan alındı.Arkadaşlar isim yazınca bende gönlümden geçen birkaç adaydan birinin ismini yazdım.

Egemen tipik Türk kalitesiz yerli stoperlerden, sizin 35 stoperli 124 önliberolu takim savunmanizda siritmaz. Bizde kadro disi birakilir. Hasan Ali cok vasat bir futbolcu, vasat oldugu icin sürekli sol bek ariyorsunuz. Topal'i bizde oynarken hic begenmiyorduk Valencia'ya iyi kakaladik, Hiddink zamaninda ne oldugunu bildigi icin Milli takima cagirmadi. Zaten Topal son derece kisitli meziyetlere sahip bir oyuncu. Stoper'den devsirme önliberolardan oyun görüsü oldukca cöp olan birisi. Alper'in daha büyük takim performansini görmedik. Emre'den zaten müzmin sakat Atletico ne mal oldugunu gördü ve geri gönderdi.

Topal'ın geçen seneki performansına baktığımız da Emre,Meireless ve Baroniden daha önce formayı hak ettiğini ve onlardan daha önce adının 11 listesine yazılması gerektiğini anlarız. Estetik futbol istediğimiz için taraftarlar olarak, tabiri caizse kalas gibi olan ön liberolara soğuk bakıyoruz.Ama Topal fazlasıyla katkı verdi geçen sene. Çok şaşırttı beni. Hasan Ali'ye gelince de daha iyi yerli yok maalesef.

Topal'ın geçen seneki performansına baktığımız da Emre,Meireless ve Baroniden daha önce formayı hak ettiğini ve onlardan daha önce adının 11 listesine yazılması gerektiğini anlarız. Estetik futbol istediğimiz için taraftarlar olarak, tabiri caizse kalas gibi olan ön liberolara soğuk bakıyoruz.Ama Topal fazlasıyla katkı verdi geçen sene. Çok şaşırttı beni. Hasan Ali'ye gelince de daha iyi yerli yok maalesef.

Sayın başbakan kendisinden daha iyi sol bek oynar.

İşte bunun için Galatasaray'ın kadro olarak net olarak önündeyiz diyemediğimiz için iyi bir hoca şarttı bize.Ama belliki Ersun Hoca gelecek.İlla bir zaman gelecekti, şansını deneyecek.Nasip, umarım başarılı olur.Yerli olması sebebi ile başarılı olsun isterim.

Ersun yanal'ın oyuncular arasında iletişim eksikliği olduğu çok konuşulan bir şey.Birde şu var trabzon da denedi galiba.ben zor olacağını düşünüyorum.Eğer bu iletişim eksikliğini giderirse belki.şuda var.milli takımdayken hakan şükür'ü kesmesi tam bir fiyaskoydu.çoğu kişi o zaman zaten notunu vermişti Ersun yanal'ın.Hatalarından ders çıkardıysa bilemem.

Google'a "hasan ali dışındaki türk solbekler" yazınız.

Ben atıp tutmuyorum somut konuşuyorum.Eğer iddianızda ısrarcıysanız yazın bekliyorum.

Ersun yanal'ın oyuncular arasında iletişim eksikliği olduğu çok konuşulan bir şey.Birde şu var trabzon da denedi galiba.ben zor olacağını düşünüyorum.Eğer bu iletişim eksikliğini giderirse belki.şuda var.milli takımdayken hakan şükür'ü kesmesi tam bir fiyaskoydu.çoğu kişi o zaman zaten notunu vermişti Ersun yanal'ın.Hatalarından ders çıkardıysa bilemem.

Evet Hakan Şükür'ü kesmesi bence de ozaman için büyük bir hataydı.İletişim sıkıntısına gelince biz ona alıştık Aykut Hoca ile :)

Cevap: Re: Transfer Nöbeti

Kapasite konusuna girersek takımda adam kalmaz.Çıta yüksekteyse adı geçen adaylar Florya'nın kapısından bile girememesi lazım.

Sen öyle düşünebilirsin ama ofansıda güçlüdür.Ofans demek öyle önüne top atıp yardırmakla oluyorsa Evra tarzı bekler hiçbir büyük takımda oynayamaz.Futbol sadece koşmak değildir.

Sistemi neden ısrarla 4321 yazıyorsun anlamıyorum bizim sistem 4312 değil mi?Kanatsız sistem olan sende bu yüzden yardıran adam istiyorsun diye düşünüyorum.Fakat 90 dk boyunca ileri geri yapan ve bunlardan çoğunda kötü sonuç alan adam yerine, ben 3-5 defa çıkıp en az birini değerlendiren adamı tercih ederim.

Görüşler farklı olabilir bu saatten sonra zaten ne desek boş merak etme Carlinhos çoktan alındı.Arkadaşlar isim yazınca bende gönlümden geçen birkaç adaydan birinin ismini yazdım.

4312 demek istedik herhalde. Yanlis yazmisim. Aogo bana göre bizim takimda oynayabilecek bir oyuncu degil, benim görüsüm bu. Carlinhos'tan daha iyi alinabilecek bir sürü oyuncu var ama ben Carlinhos'un bizim sistemde is yapabilecek bir oyuncu oldugunu düsünüyorum. Benim ofansif anlayisim bir kere oyuncunun zeki olmasidir Aogo zeki bir oyuncu degil. Oyun görüsü vasat. Ayrica dikine pas atabilecek, verkac yapabilecek, yeri geldiginde calimlar ile oyunu rahatlatabilecek. 90 dakika ileri geri oynamasi bizim kanatsiz bir sistemde oynadigimiz icin gerekli. Yoksa kanatli bir sistemde oynasak Carlinhos yerine savunmasi cok daha saglam birisini tercih ederim ve senin dedigin gibi, bos bos kosacagina 3-5 defa cikip birini degerlendirecek bir oyuncu olabilir.

Abi zaman ne gösterir bilinmez tabi, tahminler üzerinden gidiyoruz.

Yabancı kontenjanı umarım değişir, bunca yatırımlar yapılıyor Avrupa da hedefler yükseltiliyor bu kısıtlamalar Türk Futboluna hiç bir şey katmaz.

Ama geri adım atacak olsalardı bugün atarlardı.Ancak seneye kaldı o iş gibi gözüküyor.

Ben size bir kadro yapmaya çalıştığımda acaba sol bek transferinde de vazgeçip Melo ile yabancı transferi noktalanır mı diye aklıma geliyor?

simdi eğri oturup doğru konuşursak bu yabancı kisitlamasi sadece sizin icin yapiliyor. Muhtemelen ceza gelecek ki Puan cezasına çevirmeye calisacaklar olursa oda.

aynisi Bjk icin de geçerli.

bu yabancı konusu simdi sizin istediğiniz gibi olmasa Galatasaray imiz muhtemelen ucar gidecek. Doğruya doğru ki su an bizim marka değerimiz size göre çok daha yüksek yabancı oyuncular icin.

Aziz baskanisa teşekkür edin ki 2ci sinif yabancilari ala biliyorsunuz su an genelikle oda zar zor.

zaten Türkiye ye adam getirmek zor hele hele kaliteli oyuncu çok daha zordur. ama imajinizi markanız 3 temmuz olayından dolayı baya yerlerde su an.

yani bu ortama gelmek isteyen yabancı ya paracı olmazı gerekir yada orta sinif bir yabancı.

Uefa ile anlaşma sagamaszaydiniz büyük ceza gelmesi gerekir bence ama hayirlisi artık. tff de ucar zaten o zaman. ulusoy gelir belki büyük ihtimalde ki sinyali vermiş durumunda. bu sene 6+2+2 olması gerekir en azından. 4 tane yabanciyi tribüne yollamak akil isimi Allah ini seviyorsun söyle ya.

böyle sac malik mi olurmuş.

sizin en büyük sorunuz ve ayni zamanda da Türk Futbolun en büyük sorunu aziz yildirimdan ilk önce kurtulmaya bakin. Baskan mi yok yani . ali koc var sahenk var bilmem kimler var daha Şerefli daha yakisir sizin camianıza.

benim ezeli rakibim böyle ismi cikmazi beni üzüyor ciddi diyorum. Galatsaray deyince fenerbahce deniliyor. bu rekabet olduğu sürece temiz şekilde ama ligin de takimlarin da ülkeninde futbol seviyesi cikar. ama TEMİZ ortamda olsun yani lütfen.

ne kadar birbirimizden nefret etsek de bir Galatasaray - fenerbahce derbilerin heycani sevkini korunma sini istiyorum ben. bizde biliyorsun Çilek modası var :D

Türkiye ligin bir sevki var diyorsak ki bu derbi özelikle bu ligin Çileği dir hepimiz icin.

Diyoruz iste hedefleri Türkiye Kupasini kazanmak olan bir kulüp icin yeterli gözükebilir. Topal vasat bir futbolcudur. Düsün bir ara bizde Topal yerine Mustafa Sarp oynuyordu o kadar kötü bir oyuncu. :o

Yazının hemen hemen tamamına katılıyorum abi de ben de sana şunu diyeyim Ulusoydan başka adam mı yok :D

Başka birileri gelsin Federasyona..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt