Transfer Önerileri (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Krali bosuna sevmedik.

O vakit bize eski wonderkid simdilerin tutunamayan topcularini oner max 24 25 yasinda olsun.

Sol ayakli stoper
Pasör ortasaha

Önerilerini bekliyoruz.

Vallahi bu Szymanski adli genci cok begendim videolarda, bence alak hem solak. Tam aradigimiz pasor orta saha.

Stoper onerim ise Bruno Martins Indi, solak, eski wonderkid ve Stoke dusuyor. Ama pek hizli degil bazilarinin istedigi gibi.

Schalke biraksa Nastasic cok iyi olurdu. Orta saha hayalim ise Hojbjerg.

Krali bosuna sevmedik.

O vakit bize eski wonderkid simdilerin tutunamayan topcularini oner max 24 25 yasinda olsun.

Sol ayakli stoper
Pasör ortasaha

Önerilerini bekliyoruz.

Vallahi bu Szymanski adli genci cok begendim videolarda, bence alak hem solak. Tam aradigimiz pasor orta saha.

Stoper onerim ise Bruno Martins Indi, solak, eski wonderkid ve Stoke dusuyor. Ama pek hizli degil bazilarinin istedigi gibi.

Schalke biraksa Nastasic cok iyi olurdu. Orta saha hayalim ise Hojbjerg.
Halilovic

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tarik Selçuk Eren gibi topçuları gönderip onların kazandiklari maaşları ile alınacak kaliteli topcularinin alacağı maaşlarını ödememiz lazım yoksa ceza filan yeriz

Nadir Çiftçi alınabilir Motherwell'de kiralık son sezonuna girecek Celtic'te...1 milyon euroya bonservisi alınabilir muazzam pivot ve aynı zamanda hareketli...Yabancı sınırında işimize yarar...Bırakın gakkoş gelsin...

Ben hala orta saha için Grzegorz Krychowiak isminde ısrar ediyorum. PSG 'de çok kalıcı olabileceğini sanmıyorum adamlar Casemiro 'yu alacaklar ellerinde zaten o mevki için Verratti-Rabiot-Lo Celso gibi adamlar var

Fernando 'nun City 'deki durumuyla benzer bir durumda şu an Krychowiak gelirse bu ligin son zamalarda gördüğü en sağlam orta saha olur

Fernando-Krychowiak orta sahası şu ligde rakiplere dar eder sahayı ...

Defansif anlamda belki top class seviyede ancak ofansif anlamda yaratıcılık anlamında çok düşük bir ikili.

Sanmıyorum , 15.5 Villereal opsiyonu var biz alamayız mümkün değil.

Elmander False 9 degildi ki? False 9 defans ile orta saha arasinda oynayan, neredeyse orta sahanin parcasi haline gelmis oyuncudur.

Elmander bildigimiz santrafordu.

İlgimi çeken bir tartışma doğrusu bende 3-5 bir şey eklemek istiyorum. :unsure:

2011-2012 senesi için taraftarda genel olarak bu algı var. Hayri P. ile de tartıştım uzunca bunu zamanında. Elmanderi forvetin arkasındaki adam gibi oynadı sanıyorlar. Ama işin aslı öyle değil...

"Elmander defansif forvettir." Önde baskı yapar arada orta alana ve savunmasına yardıma gelir ama aslolan görevi ileride top indirmek top kazanmak gol atmak ve savunmayı hücumdan başlatmak. Oyunu çok dar bir alanda oynadığımız için mevkiler karmaşık göründü. engin emre çolak filan ne oynadı mesela hala kimse anlamamıştır açık mı, orta saha mı? İşte bunun sebebi oyunu aşırı dar alana sıkıştırarak oynamamız. Ters kenar oynadıkları için sürekli içeri giriyor orta alan iyice sıkıştırıp orta alan sertliği arttırıyorlar idi. Ne kadar yakın ve dar alanda oynarsan mevkiler o kadar iç içe geçiyor. Melo ve selçukun inanılmaz skor katkısını da açıklayan temel budur.

false 9 dediğimiz şey, kenarlarda oynayan iç forvetlerin içeri girip şut atmasını kolaylaştırmak için sürekli önde boş koşular yapan(merkez forvet varsa onun için boşluk açma), Orta alanla pas alışverişine giren ve daha çok asist kovalayan aslında orta saha kökenli oyuncudur. Mesela ortalama bir false 9 sene de minimum 12 gol 10 asist yapar. Bizde tam olarak olmasa da benzer görevi o sene baros ve 2.devre necati görmüştü.(baros 8 gol 7 asist, necati 8 gol 4 asist) Defansif forvet de de istatistik buna yakındır. Belki de bu yüzden karışıyorlar. Ama saha içinde aldığı görevler farklıdır yukarıda açıkladım.

Şu maçta mesela necati'yi daha çok işin pas ve servis kısmında görebiliriz. Elmander de ağırlıklı olarak top indirme işiyle uğraşmış dikkatli bakarsak bazı hücumlarda elmander kadraja hiç girmiyor çünkü o sırada muhtemelen arkada bir yerlerde savunma ve orta alana yardım ile meşgul. Necati de hep bir adım önde gibi olsa da asıl görevi alan açma.

Bizde bu işi ileride yapabilecek Sinan gümüş var mesela şuan katılır mısın? Gerek fizik olarak kolay yıkılmaması gerek hızı gerek ortalama teknik becerisi ve şutu.

bu arada baros başgan onu içeri soksan var ya :confused:

Elmander ile ilgili doğru tespitleri 23:00 gibi yapacağım.

Halilovic

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Guzel oneri, sene basinda bize yazildiginda alinmasini cok istemistim. Biraz zayif kalabilir ama Fatih hocam gelisimini olumlu etkileyecektir genel anlamda. Cok da ucuza hallederiz. Solak olmasi da avantaj.

Bizde bu işi ileride yapabilecek Sinan gümüş var mesela şuan katılır mısın? Gerek fizik olarak kolay yıkılmaması gerek hızı gerek ortalama teknik becerisi ve şutu.

Elmander'in defansif forvet oldugu cok belli fmdash. Ben 11-12 sezonundaki oyunu, 12-13 ve 14-15'e cok ustun goruyorum. Hatta bence bu sene basinda ovule ovule bitirilmeyen Tudor sisteminden bile cok daha iyiydi. Acikcasi her ne kadar kendisini sevsem de Sneijder transferi, bir nebze de Burak transferi o sistemi bitirdi.

Neydi o 4-4-2? Hizli, kademe bilgisi yuksek iki stoper, oyunu iki yonlu oynayan iki orta saha, biri daha top kazanmaya yonelik (Melo), biri daha cok arkadan oyun kurmaya (Selcuk), surekli olarak verkac ve pres icin iceri kat eden "wide midfielderlar" (Engin & Colak), onlarin actigi bosluga bindiren bekler (ozellikle Eboue), prese gelen ve sahanin ortasini iyice kalabaliklastiran bir defansif forvet (Elmander) ve bir trequartista (bu konuda katilmayabilirsin ama Necati'ye en iyi bu yakisiyor bence). Top rakipteyken ileride baslayan pres ile topu hemen geri kazanmaya calisan ve bu presi cok iyi yapan bir takimdi. Top bizdeyken stoperler orta sahaya kadar cikmaya calisir, orta sahalarimiz, kanatlarimiz, forvetlerimiz rakip yari sahanin ortasini kalabaliklastirir (2-2-2 seklinde) bekler ise cizgiden bindirirdi. Bu bayagi fazla hucum opsiyonu doguruyordu keza ister verkaclarla ortadan rakibi penetre edebiliyor, ister bindiren beklerden oyunu cizgiye indirip ortaya top cikarabiliyor, ister orta sahadan defans arkasina kosularla rakibin seklini bozabiliyorduk.

Bence bu sistem kesinlikle degismemeliydi. O yaz alinan yanlis hatirlamiyorsam hoca Sneijder yerine Djuricic ve Tadic'i istemisti. Bunlar tam "wide midfielder" oynayacak adamlardi. Burak ise ne defansif forvetti, ne de trequartista.

O sistemi bozmak cok ama cok buyuk bir hataydi, keza Avrupa'da basarili olacaksak ancak o tarz bir sistemle basarili olabiliriz. Klasik 4-2-3-1, 4-3-3 dizilislerine kaliteli oyuncular yerlestirmeye kalkinca butce olarak yarisamiyoruz. Ayrica Fatih hoca pres konusunda cok ozel bir adam. Bu degerlendirilmeli. Dunyada en iyi pres yaptiran hocalardan biri bence.

Sağlam yerli topçular alınmalı. Nedendir bilmem ama takımda sağlam yerli futbolcular olmadı mı için rahat etmiyor.

Guzel oneri, sene basinda bize yazildiginda alinmasini cok istemistim. Biraz zayif kalabilir ama Fatih hocam gelisimini olumlu etkileyecektir genel anlamda. Cok da ucuza hallederiz. Solak olmasi da avantaj.

Elmander'in defansif forvet oldugu cok belli fmdash. Ben 11-12 sezonundaki oyunu, 12-13 ve 14-15'e cok ustun goruyorum. Hatta bence bu sene basinda ovule ovule bitirilmeyen Tudor sisteminden bile cok daha iyiydi. Acikcasi her ne kadar kendisini sevsem de Sneijder transferi, bir nebze de Burak transferi o sistemi bitirdi.

Neydi o 4-4-2? Hizli, kademe bilgisi yuksek iki stoper, oyunu iki yonlu oynayan iki orta saha, biri daha top kazanmaya yonelik (Melo), biri daha cok arkadan oyun kurmaya (Selcuk), surekli olarak verkac ve pres icin iceri kat eden "wide midfielderlar" (Engin & Colak), onlarin actigi bosluga bindiren bekler (ozellikle Eboue), prese gelen ve sahanin ortasini iyice kalabaliklastiran bir defansif forvet (Elmander) ve bir trequartista (bu konuda katilmayabilirsin ama Necati'ye en iyi bu yakisiyor bence). Top rakipteyken ileride baslayan pres ile topu hemen geri kazanmaya calisan ve bu presi cok iyi yapan bir takimdi. Top bizdeyken stoperler orta sahaya kadar cikmaya calisir, orta sahalarimiz, kanatlarimiz, forvetlerimiz rakip yari sahanin ortasini kalabaliklastirir (2-2-2 seklinde) bekler ise cizgiden bindirirdi. Bu bayagi fazla hucum opsiyonu doguruyordu keza ister verkaclarla ortadan rakibi penetre edebiliyor, ister bindiren beklerden oyunu cizgiye indirip ortaya top cikarabiliyor, ister orta sahadan defans arkasina kosularla rakibin seklini bozabiliyorduk.

Bence bu sistem kesinlikle degismemeliydi. O yaz alinan yanlis hatirlamiyorsam hoca Sneijder yerine Djuricic ve Tadic'i istemisti. Bunlar tam "wide midfielder" oynayacak adamlardi. Burak ise ne defansif forvetti, ne de trequartista.

O sistemi bozmak cok ama cok buyuk bir hataydi, keza Avrupa'da basarili olacaksak ancak o tarz bir sistemle basarili olabiliriz. Klasik 4-2-3-1, 4-3-3 dizilislerine kaliteli oyuncular yerlestirmeye kalkinca butce olarak yarisamiyoruz. Ayrica Fatih hoca pres konusunda cok ozel bir adam. Bu degerlendirilmeli. Dunyada en iyi pres yaptiran hocalardan biri bence.
Kesinlikle sneijder ve drogba transferi sistemin içine etti.Ünal başkanın eserleri işte.. Avrupa da çeyrek finalden de öteye gidecektik istenilen oyuncular alınsaydı. Seneye olacak inşallah.

Gökhan Değirmenci
Uğur Çiftçi
Emre Mor
Emre Akbaba

İyi yerli dakviyeler olur

Bu arada Elmander forvet oyuncusuydu ofansif orta saha değildi ama santrafor da değildi. Santrafor ifadesi bence ceza sahası golcüleri için uygun bir tanım.

Lakin dizilişi değiştiriyordu, takım defansta ve ofansta iken farklı yapılara bürünüyordu. Pas oyununa katıldığı için orta saha oyuncularına çokça boşluk bırakıyordu, savunmayı önden başlatıyordu ama bunu forvet özelliklerinin yanında yapıyordu.

Bu özellikler takım için çok önemli özelliklerdir. Mesela statta maç izlemeyen adam Umut niye oynar der ama statta izleyin, adamın bir saniye boş durmadığını ve rakip savunmayı yorduğunu görürsünüz. Her hocanın onu bu kadar tutmasının temel sebebi budur.

Elmander sempatik adamdı, çabalıyordu lakin toplu oyunda olduğu kadar topsuz oyunda da iyidi. Melo ve Selçuk'un zirve performansı da o hücum hattı sayesinde olmuştur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt