Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Diakhate aslında genc ve kaliteli bir stoperdir, D.Kiev'de satmaya sıcak bakabilir. 3-3.5m euroya alınabilir, ileride zarar etmeden satabiliriz de ama...

Rijkaard'ın istedigi tipte teknik bir adam sayılmaz. Bence teknik stoper istegi asla temel gereksinim degildir gunumuz futbolunda. Vidic ve Rio cok mu teknik?

Rijkaard bu isteginden vazgecse bile sadece stoper oynayabilecek yabancı almak ne kadar mantıklı? Cunku elinde Ali, Gokhan, Emre ve Neill var. Servet'i sattıgımızı varsayıyorum. 4 stoper ve hatta Hakan Balta varken bir de ilk 11 oynayacak bir yabancı stoper daha almak demek. Otekilere bosuna maas vermek, takım dengesini bozmak demek olabilir.

Ama dc/dmc birini bulabilirsek, M.Topal sonrası capa oynayabilecek, onstoper-libero kalmadı. Sarp bu isin adamı degil, zaten Sarp kalacaksa, hiç harcama yapmayalım, sezon baslamadan bitsin daha iyi. Musa'da henuz bu seviyenin oyuncusu degil ve cok tecrubesiz.

Bu nedenlerden oturu gelecek stoperi daha cok, on stoper-libero mevkine kayabilecek biri olarak dusunuyorum. Ozellikle TSL de Neill-Emre ya da Neill-Ali ikilileri yeterlidir. Capa ve diger iki orta saha gobek daha onemli mevkilerdir bana gore.

Soru; oneri :

1) dc/dmc onerelim, arastıralım

2) Kewell sonrası en buyuk acık skorer acık eksikligi. Skorer bitirici ozelikleri iyi(pas, sut, gol sezgisi gibi) Aml/fl (Kewell gibi) ya da amc/fc (ilic, alex, tabata gibi) onerelim.

Yabancı stoper alalım demiyorum illa ki ama Rijkaard'ın da talepleri doğrultusunda alınacak gibi duruyor. Rijkaard göbekte Emre-Neill ikilisini oynatacak olsa Hakan-Neill gibi bir ikiliyi denemye hiç kalkmazdı. Ali'nin de Rijkaard'ın isteği doğrultusunda alınan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Ee bu durumda Rijkaard yeni sezona girerken stopere takviye mutlaka isteyecektir.

Topal'ın satılması kontenjan bakımından biraz sorun yaratacak gibi duruyor. Neill-Baros-Keita'dan başka sadece 3 tane yabancı hakkımız kalıyor ilk 11 için ama maalesef 3'den daha fazla sorunlu bölgemiz mevcut. Ya orta üçlüyü tamamen yabancılardan kurucaz (bu durumda kale/sol bek/stoperlerden bir yerli olacak) ya da ön liberoda yine yerli bir isim kullanarak sol bek/stoper/orta saha için bir yabancı hakkımız daha boşalacak. O bölgeye yerli olarak önerebileceğim isimler Yiğit İncedemir, Yasin Pehlivan (DC/DMC) ve Ceyhun Gülselam (DC/DMC) olur. Tabii Nuri, Hamit, Gökhan üçlüsünden birini alabilmek bizi bu yönden çok rahatlatacaktır ama işte hayalden öteye gidebilse bu isimler...

Tabii bir de Arda'nın satılması durumu var ki oraya hiç girmeyeğim, işler bir hayli karışıyor o zaman. :)

Dembele 4-3-3 sisteminin golcu kanat oyuncularina utabilecek oyunculardan biri. AZ sampiyon oldugu sene degeri 15 mil�du. Eger keita satilirsa aratmiyacak kalitede. Hatta takimi icin daha fazla katki yapacaktir. (skora)

tiote niye yazdigini anliyorum fakat twentede yedek bile kaliyorsa gs mizde asla 11e giremez. Baristan bence farki yok.

Douglasi hic izledinmi bilemiyorum fakat o uzun boylu olmasina ragmen top cok iYi kontrol edebiliyor oyunada topu sokuyor.

Biz istedigimiz kadar yazalim burdan hic biri gelmiyecek.

Bizde transfer nasil yapiliyor bilmiyorum. Ama bildigim birsey var oda Rijkaardin bizim sandigimiz gibi oyuncu listesi yonetime vermedigidir, yada yonetim istemiyordur. Sadece eksik olan bolge(mc) ve ne tur oyuncu alinmasini soyluyordur. ( pas atabilen mc)

Yoksa burdaki yazdiklarimdan hic olmassa Schaarsa teklif vermis olurduk.

Keske FR bura gelmisken soyle suarezi , Zeeuw , van der wiel i fln goturse :D

İki kere yazarak popüler olmaya mı çalışıorsun.Bnm düşüncelerimi benimsemek zorunda değilsen neden çok bilmiş gibi eleştiriyorsun?Bilip bilmeden salça olma.2. Serhat olmaya yelteniyorsan deneme bile.Yok Dembele utanırmış; Tiote 11'e giremezmiş; Douglas çok iyimiş.Gereksiz fikirlerini kendine sakla.

İki kere yazarak popüler olmaya mı çalışıorsun.Bnm düşüncelerimi benimsemek zorunda değilsen neden çok bilmiş gibi eleştiriyorsun?Bilip bilmeden salça olma.2. Serhat olmaya yelteniyorsan deneme bile.Yok Dembele utanırmış; Tiote 11'e giremezmiş; Douglas çok iyimiş.Gereksiz fikirlerini kendine sakla.

Hocam bir sakin ya, arkadaşın mesaj yanlışlıkla iki kere yollanmış o kadar, dakikaları bile aynı. :)

Ayrıca Dembele utanır dememiş, Dembele bu tanıma uyar demiş. :)

Sen eğer alıntı yapıp onun önerilerinde katılmadığın noktaları söyleyebiliyorsan onun da söyleyebilmesi çok normal.

Kusura bakma hocam karışmak istemem ama çok gereksiz ve sert bir çıkış yapmışsın bence. :o

Hocam bir sakin ya, arkadaşın mesaj yanlışlıkla iki kere yollanmış o kadar, dakikaları bile aynı. :)

Ayrıca Dembele utanır dememiş, Dembele bu tanıma uyar demiş. :)

Sen eğer alıntı yapıp onun önerilerinde katılmadığın noktaları söyleyebiliyorsan onun da söyleyebilmesi çok normal.

Kusura bakma hocam karışmak istemem ama çok gereksiz ve sert bir çıkış yapmışsın bence. :o

Çağatay utanır demenin bu tanıma uyar anlamına geldiğini bilmiyordum.Ama tekrar okudum mesajımı biraz gereksiz ve sert çıkışmışım.Arkadaşın kendinden özür diliyorum.Bi an Hannibal aman yeni Serhat doğuyor zannettim.;);)

Ercüment Kafkasyalı

YouTube - HACETTEPE 2 - 0 GALATASARAY

bizim maçta çok iyi oynamıştı lincoln reyisin hazırladıgı pozisyonlara karşı duran adamdı.Kaleci oluyor bu arada.

bu sezon hacettepede 19 maç oynamış

nasıl oynadı bilmiyorum

takip eden varsa yazsın lütfen :(:o

nasıl olur sizce

Çağatay utanır demenin bu tanıma uyar anlamına geldiğini bilmiyordum.Ama tekrar okudum mesajımı biraz gereksiz ve sert çıkışmışım.Arkadaşın kendinden özür diliyorum.Bi an Hannibal aman yeni Serhat doğuyor zannettim.;);)

"...golcü kanat oyuncularına uyabilecek bir oyuncu." demek isterken "... golcü kanat oyuncularına utabilecek bir oyuncu." demiş, klavyede yanyana olan "t" ve "y" harfleri karışmış anlaşılan, onu demek istemiştim ben. Neyse uzatmaya gerek yok zaten sen de demişsin. zaten :)

Bu arada Zeuw-Schaars ikilisi gerçekten güzel olurdu. Arda'nın gitmesi durumunda da Dembele... Ama yabancı kotenjanı işte, Topal'ın gitmesinden sonra bir de Arda giderse kontenjan konusunda işler bayağı bir karışır.

Ronaldinho, ne yapılıp yapılıp kesinlikle alınmalı. Rijkaard varken bu transferin gerçekleşebileceğini düşünüyorum..

Emmanuel Chinenye Emenike

10 Mayıs 1987 doğumlu olan Emenike bu sezon Karabükspor'un süper lige çıkma yolundaki mücadelesinde gösterdiği üstün performansı ile Karabükspor'un şampiyon olmasıda en büyük pay sahibi oldu. İlk bakışta güçlü fiziği ile dikkat çeken Emenike'nin top ayağına gelince ne kadar teknik bir yapısı olduğuda ortaya çıkıyor. Girdiği mücadelelerde genelde ayakta kalmaya çalışan kolaya kaçıp kendini yere bırakmayan bir oyuncu. Fiziksel üstünlüğünü karşıdaki futbolcuya çok kolay kabul ettirip onun pes demesini sağlıyor. Bileklerinede oldukça hakim bir oyuncu, stili Didier Drogba'yı andırıyor zaten kendisinin idolü olduğunu röportajında söylemişti.

Gözüme çarpan eksikleri, uzaktan şutlarını pek fazla beğenmedim ayrıca üstün fiziğine rağmen çok fazla kafa golü yok.

Yine röportajında Galatasaray'a sempati duyduğunu dile getirdi. Bu röportaj Sporx'in sitesinde mevcuttur.

Galatasaray'a önermem şu şekilde olur; bu adam 6+2 lik sistemin +2sinde kullanılacak biçilmiş kaftan. Hem Rijkaard gibi bir hocayla çalışarakkendisini geliştirebilr.

Seneye Karabük'te kalırsa izleyin derim.

469_emenike.JPG

emenike7.standard.jpg

YouTube - Emmanuel Chinenye Emenike

Videoda attığı goller enfes...

Cevap: Ercüment Kafkasyalı

Galatasaray'ın özelliği zaten rakip kaleciyi yıldız yapar her maçta :).

Ömer Çatkıç gibi...

O maçı hatırlıyorum çok iyi oynamıştı, Hacettepe'nin 3. kalecisi miydi neydi.

Öncelikle bu sene kaledeki tercihimiz ne olacak gerçekten merak ediyorum. Leo büyük ihtimal yolcu. Aykut güven vermiyor. Ufuk geçirilmeli onun da tecrübesi yok ama bence pahası ne olursa olsun geçirilmeli uzun yıllar sonra kendi kalecimizi yetiştirmeli, yabancı kaleci hegamonyasından kurtulmalıyız.

Defansın soluna Caner alınmayacaksa bir alternatif alınmalı. Çağlar vs. Stopere Neill ' in yanına bir adam daha gelmeli top kullanmasını bilen tatlı sert. Fransa ' dan seçebiliriz bu ismi. Sağbekte sorun yok Sabri saçmalamadığı sürece.

Orta sahaya Elano ' nun yanına 2 tane banko oynayacak orta saha. Biri ön libero. Biri box to box diye tabir ettiğimiz türden olmalı. Veli ' yle Yasin düşünülüyor anladığım kadarıyla o bölgelere. Forumda konuşulduğu gibi Gökhan İnler arkadaşımız gelse çok dehşet olur gerçekten. Kanatlarda sorun yok gibi şu an için. Arda satılır, Gio ' nun bonservisi alınmazsa Blackburn' den Pedersen düşünülebilir. Bildiğim kadarıyla bonservisi de elinde. Beğendiğim bir oyuncu. Serdar Özkan da kendini futbola verirse yararlı olabilecek bir oyuncu. Rijkaard adam eder onu.

Forvete Mehmet Batdal ' dan sonra Mustafa Pektemek ' in de alınması fikrindeyim. Baros sakatlandığı zaman ( allah korusun ) Mehmet ' in tek başına idare edebilecek kapasitesi yok.

Yine Yeniden Cesur Arnavut Lorik Cana. Tüm Limitleri zorlayarak Alınmalı bu adam.Ne kadar zorda olsa.

Bir oyuncu parlıyor, hemen bizim taraftar transfer önerisine koyuyor. yakında messi flnda yazılırsa şaşmayacağım artık.

Cevap: Ercüment Kafkasyalı

Galatasaray'ın özelliği zaten rakip kaleciyi yıldız yapar her maçta :).

Ömer Çatkıç gibi...

O maçı hatırlıyorum çok iyi oynamıştı, Hacettepe'nin 3. kalecisi miydi neydi.

evet 3.kalecisiydi bizim maçta coştu 25 yaşında şimdi

De Zeuw cok iyi adam ama en olmayacak transferlerden biri cunku daha yeni AZ'den Ajax'sa, 6-7m euroydu galiba, gecti. Ajax onu 9-10m eurodan asagı bırakmaz. Bu da bizi asar.

Schaars ise biraz daha kolay maliyet acısından 6-7m euroya bitebilir. Ama talibi cok, basta B.Munchen.

Marquez'i stoperden cok onlibero olarak dusunuyorsak, Bodmer'i tercih ederdim. Hoş Barca Marquez'i gonderdigi icin gelebilir ama Lyon'un Bodmer'i falan gonderdigi yok, olurda oyle bir hata yaparsa Bodmer'i tercih ederdim.

J.Mensah Neill'in acıklarını kapamak için ideal ama bildigin kesici stoperden fazlası degil. Bırak on libero oynamayı, pasları bile vasattır.

Kim alınacaksa Dünya Kupası'ndan önce anlaşılsın.

Geri
Üst Alt