Çağatay Vatansever
Tecrübeli Üye
- 18 Haziran 2009
- 6.081
- 0
- 1.331
Cevap: Transfer Önerileri
Yabancı stoper alalım demiyorum illa ki ama Rijkaard'ın da talepleri doğrultusunda alınacak gibi duruyor. Rijkaard göbekte Emre-Neill ikilisini oynatacak olsa Hakan-Neill gibi bir ikiliyi denemye hiç kalkmazdı. Ali'nin de Rijkaard'ın isteği doğrultusunda alınan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Ee bu durumda Rijkaard yeni sezona girerken stopere takviye mutlaka isteyecektir.
Topal'ın satılması kontenjan bakımından biraz sorun yaratacak gibi duruyor. Neill-Baros-Keita'dan başka sadece 3 tane yabancı hakkımız kalıyor ilk 11 için ama maalesef 3'den daha fazla sorunlu bölgemiz mevcut. Ya orta üçlüyü tamamen yabancılardan kurucaz (bu durumda kale/sol bek/stoperlerden bir yerli olacak) ya da ön liberoda yine yerli bir isim kullanarak sol bek/stoper/orta saha için bir yabancı hakkımız daha boşalacak. O bölgeye yerli olarak önerebileceğim isimler Yiğit İncedemir, Yasin Pehlivan (DC/DMC) ve Ceyhun Gülselam (DC/DMC) olur. Tabii Nuri, Hamit, Gökhan üçlüsünden birini alabilmek bizi bu yönden çok rahatlatacaktır ama işte hayalden öteye gidebilse bu isimler...
Tabii bir de Arda'nın satılması durumu var ki oraya hiç girmeyeğim, işler bir hayli karışıyor o zaman.
Diakhate aslında genc ve kaliteli bir stoperdir, D.Kiev'de satmaya sıcak bakabilir. 3-3.5m euroya alınabilir, ileride zarar etmeden satabiliriz de ama...
Rijkaard'ın istedigi tipte teknik bir adam sayılmaz. Bence teknik stoper istegi asla temel gereksinim degildir gunumuz futbolunda. Vidic ve Rio cok mu teknik?
Rijkaard bu isteginden vazgecse bile sadece stoper oynayabilecek yabancı almak ne kadar mantıklı? Cunku elinde Ali, Gokhan, Emre ve Neill var. Servet'i sattıgımızı varsayıyorum. 4 stoper ve hatta Hakan Balta varken bir de ilk 11 oynayacak bir yabancı stoper daha almak demek. Otekilere bosuna maas vermek, takım dengesini bozmak demek olabilir.
Ama dc/dmc birini bulabilirsek, M.Topal sonrası capa oynayabilecek, onstoper-libero kalmadı. Sarp bu isin adamı degil, zaten Sarp kalacaksa, hiç harcama yapmayalım, sezon baslamadan bitsin daha iyi. Musa'da henuz bu seviyenin oyuncusu degil ve cok tecrubesiz.
Bu nedenlerden oturu gelecek stoperi daha cok, on stoper-libero mevkine kayabilecek biri olarak dusunuyorum. Ozellikle TSL de Neill-Emre ya da Neill-Ali ikilileri yeterlidir. Capa ve diger iki orta saha gobek daha onemli mevkilerdir bana gore.
Soru; oneri :
1) dc/dmc onerelim, arastıralım
2) Kewell sonrası en buyuk acık skorer acık eksikligi. Skorer bitirici ozelikleri iyi(pas, sut, gol sezgisi gibi) Aml/fl (Kewell gibi) ya da amc/fc (ilic, alex, tabata gibi) onerelim.
Yabancı stoper alalım demiyorum illa ki ama Rijkaard'ın da talepleri doğrultusunda alınacak gibi duruyor. Rijkaard göbekte Emre-Neill ikilisini oynatacak olsa Hakan-Neill gibi bir ikiliyi denemye hiç kalkmazdı. Ali'nin de Rijkaard'ın isteği doğrultusunda alınan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Ee bu durumda Rijkaard yeni sezona girerken stopere takviye mutlaka isteyecektir.
Topal'ın satılması kontenjan bakımından biraz sorun yaratacak gibi duruyor. Neill-Baros-Keita'dan başka sadece 3 tane yabancı hakkımız kalıyor ilk 11 için ama maalesef 3'den daha fazla sorunlu bölgemiz mevcut. Ya orta üçlüyü tamamen yabancılardan kurucaz (bu durumda kale/sol bek/stoperlerden bir yerli olacak) ya da ön liberoda yine yerli bir isim kullanarak sol bek/stoper/orta saha için bir yabancı hakkımız daha boşalacak. O bölgeye yerli olarak önerebileceğim isimler Yiğit İncedemir, Yasin Pehlivan (DC/DMC) ve Ceyhun Gülselam (DC/DMC) olur. Tabii Nuri, Hamit, Gökhan üçlüsünden birini alabilmek bizi bu yönden çok rahatlatacaktır ama işte hayalden öteye gidebilse bu isimler...
Tabii bir de Arda'nın satılması durumu var ki oraya hiç girmeyeğim, işler bir hayli karışıyor o zaman.