Bu adamı daha önce de yazmıştım. Arda’yı izler gibi oluyorum Lens’i izlerken. Arda tabi topa daha çok hakim ve daha zeki. Ancak Lens daha süratli ve atletik. Arda’yı biliyoruz. Topla çok dengeli ilerliyor, ikili mücadelelerde kolay kolay yere düşmüyor. Lens de aynı fiziksel güce sahip. Arda’yla aynı yaştalar ayrıca. Mevki olarak 4-3-3’te forvetin her yerinde oynuyor Lens. 4-4-2’nin kanatlarında da oynayabiliyor. Fundamentali sağlam bir adam. Ofansif olarak her mevkide oynayabilir. Keita yollanırsa, sağ kanat teslim edilir. Baros sakatlanırsa, forvette oynatılır. Yeri gelir sol kanatta oynar. Forvet hattı için tam bir joker. Bana kalırsa Keita’yı yollayıp, Lens’e forvetin sağını teslim etmek güzel olur. Lens hem Keita’nın yaptığı katkıyı yapabilir, hem de ekonomik olarak daha ucuza gelir. 4 milyon € civarına alabiliriz. Keita’dan gelecek parayla karşılanabilir rahatlıkla.
YouTube - Jeremain Lens - Great Shot
Armand Traore
Arsenal’da forma şansı bulamıyor. Clichy ve Gibbs’in olduğu sol bekte pek mümkün de değil zaten oynaması. Gibbs’in uzun süredir sakat olmasına rağmen, bu dönemde pek forma giyemedi Traore. Wolves maçında bile, dinlendirilen Clichy’nin yerine Silvestre oynadı sol bekte. Traore sadece sol bek değil, kanadı komple kullanan bir adam. Yine de pek fazla forma giyemedi bu sezon Arsenal’da. Clichy ve Gibbs’den oluşan sol bekte, seneye kalmak istemeyeceğini düşünüyorum. 1989’lu bir adam. Genç yaşlarında gelişim için oynayacağı bir takıma gidecektir. Wenger de gitmesine izin verecektir. Kewell gidiyor, Hakan artık tercih edilmiyor, Caner sol bekte pek iyi değil, bir sol bek alacağımızı söyleniyor. Her yol Traore’ye çıkıyor. Fransız takımlarından gelecek tekliflerle baş edebilirsek, kadroya katarız. Wenger 5 milyon € civarında para ister.
Carlos Vela
Yine Arsenal’dan bir öneri. Keita’nın gitmesi durumunda transfer edilebilecek oyunculardan. Wenger’in gözünden düşmüş durumda. Artık nadiren oynuyor takımda. Geçenlerde reserve oyuncuların bile olduğu Barcelona kafilesinde yer bulamadı kendisine. Wenger seneye Chamakh’ı da alacak. Van Persie’nin düzeleceğini, Bendtner’in yükselen formunu ve diğer ofansif oyuncuları düşününce; gelecek sezon oynaması daha da zor. Forvetin sağında ters ayakla iş yapabileceğini düşünüyorum. Tabi solda da oynuyor. 7 milyon €’ya alınabilir.
Anderlecht’de oynuyor. İleri 3’lünün her yerinde oynayabilecek bir oyuncu. Oldukça zeki, teknik ve bileklerine hakim. Arjantinli genleri taşıyor tam manasıyla. Fiziksel olarak da iyi sayılabilir. 1,76 boyu var. Dengeli bir adam. Keita giderse, yerine alınabilecek adamlardan. Sürati ve fiziğiyle değil belki ancak bahsettiğim özellikleriyle Keita’nın yaptığı katkıyı yapar. 4 milyon € civarına alınır.
Nordin Amrabat
Yine Keita’nın gitme ihtimali üzerine bir öneri. Oldukça yetenekli bir adam Amrabat. Bileklerine hakim ve çevik. Süratli de sayılabilir. Kuzey Afrika asıllı hücumcular zaten genellikle bu özelliklere sahip oluyor, ilginçtir. Kanat oyuncusu olarak yeterince iyi yani. Skora katkı da yapabiliyor. Biraz istikrar sorunu var gibi ancak Keita’da da vardı o kadarı. 3 milyon € civarına alınabilecek durumda.