Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

O kimdir usta?Birini önerirken aslında Transfermarkt'tan link koyarsak daha isabetli olur,birçok futbolcuyu tanımıyorum ben burada önerilen

Oncelikle herkese slm,

bu benim ilk mesajm. Yurtdisinda( hollanda) yasadigim icim turkce yazarken hatalar olabilir simdiden ozur dilerim

Hollanda Belcika Almanya kisacasi nerdeyse butun bati avrupa liglerini takip ettigim icin , bu liglerde oynuyan oyuncularin cogunu takip ederim. Eger sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarim.

Simdi gelelim asil meseleye , GS'miz icin oyunculara

hollandada yasadigim icin burdan basliyacagim.

Feyenoord bildiginiz gibi cok buyuk Mali sorunlarla bogusuyorlar. durum okadar kotu ki Hollanda futbol fedaresyonu duruma el koydu. Artik Nerdeyse tuvAlet parasinin bile hesabini vermek Zorundalar. Durum boyle olunca oyuncularina gelen tekliflerde fazla direnmeyecekler.

Feyenoord da ilk olarak bize en uygun ve bana Gore en buyuk yildiz adaylarin biri olan

- Jonathan de Guzman

sozlesmesi bu yaz sona eriyor ve uzatmaya niyetli degil. Sezon basinda ingiliz ve ispanyol devlerinden gelen teklifleri red Eden Feyenoord simdi kafasini taslara vuruyor. Benim bildigim M.City transfer olamamasi bizim servet- Marseille durumuna benziyor.

Mevkisi: ortasa , '87 dogumlu , çift yonlu mukemmel pas Atan , yaraticiligi ust duzeyde olan bor oyuncu. Ofansif oynamayi daha cok

seviyor bir nevi elano. Gecirdigi ciddi sakatliktan sonra toparlanmaya calisan guzman alt yapidan gelen fer e formasini kaptirnca kenarda oturmak zorunda kaldigi.

Bizim ilk once bunu kapmamiz lazim

sadece guzman icin degil hollanda ve belcika liginden Genis capli yazi hazirlayacagim

Feyenoord;

- guzman -ortasaha

- Leroy Fer -ortasaha

-wijnaldum- sag kanat ( 4-3-3) keita satilirsa

-Vlaar- defans , neill genc versiyonu

Ajax

- de Zeeuw ( hollanda liginin en iyi orta sahasi çift yonlu)

- vertonghen defans ( ortasaha oyuncusuydu)

Az Alkmaar

-schaars ortasaha( cift yonlu , kaptan)

- dembele kanat oyuncusu( Kazim kazim in daha teknigi ve guclusu)

Twente

- stoch sol kanat ( arda satilirsa ilk alinacak oyuncu !!) UEFA fener macinda g.gonulu dansoz gibi oynatti :D

- Janssen ( ofansif ortasaha) 28 yasinda hagi vari sutlari var. Duran toplarda van hooijdonk gibi

- Douglas defans ( hollanda nin en iyi defansi biraz tuzlu gelebilir)

Kusura bakmayin biraz karisik oldu.

Alt takimlardan oyuncu yazamadim ( beerens , Martens gibi)

ama yukarida yazdigim oyunculardan

orta sahaya de Zeeuw gelse tek basina toplar.( en cok gormek istedigim oyuncu. Stoch ile beraber)

Guzaman bize en uygun olani.

Defansada. Douglas gelse 21 yasinda olmasina karsin bir daha sorun yasamayiz

Sol kanatada

stoch. Stoch YouTube DEN izlen baska birsey demiyorum.

Oncelikle herkese slm,

bu benim ilk mesajm. Yurtdisinda( hollanda) yasadigim icim turkce yazarken hatalar olabilir simdiden ozur dilerim

Hollanda Belcika Almanya kisacasi nerdeyse butun bati avrupa liglerini takip ettigim icin , bu liglerde oynuyan oyuncularin cogunu takip ederim. Eger sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarim.

Feyenoord bildiginiz gibi cok buyuk Mali sorunlarla bogusuyorlar. durum okadar kotu ki Hollanda futbol fedaresyonu duruma el koydu. Artik Nerdeyse tuvAlet parasinin bile hesabini vermek Zorundalar. Durum boyle olunca oyuncularina gelen tekliflerde fazla direnmeyecekler.

Feyenoord da ilk olarak bize en uygun ve bana Gore en buyuk yildiz adaylarin biri olan

- Jonathan de Guzman

sozlesmesi bu yaz sona eriyor ve uzatmaya niyetli degil. Sezon basinda ingiliz ve ispanyol devlerinden gelen teklifleri red Eden Feyenoord simdi kafasini taslara vuruyor. Benim bildigim M.City transfer olamamasi bizim servet- Marseille durumuna benziyor.

Mevkisi: ortasa , '87 dogumlu , çift yonlu mukemmel pas Atan , yaraticiligi ust duzeyde olan bor oyuncu. Ofansif oynamayi daha cok

seviyor bir nevi elano. Gecirdigi ciddi sakatliktan sonra toparlanmaya calisan guzman alt yapidan gelen fer e formasini kaptirnca kenarda oturmak zorunda kaldigi.

sadece guzman icin degil hollanda ve belcika liginden Genis capli yazi hazirlayacagim

Feyenoord;

- guzman -ortasaha

- Leroy Fer -ortasaha

Ajax

Az Alkmaar

Twente

- stoch sol kanat ( arda satilirsa ilk alinacak oyuncu !!) UEFA fener macinda g.gonulu dansoz gibi oynatti :D

- Janssen ( ofansif ortasaha) 28 yasinda hagi vari sutlari var. Duran toplarda van hooijdonk gibi

Kusura bakmayin biraz karisik oldu.

Alt takimlardan oyuncu yazamadim ( beerens , Martens gibi)

orta sahaya de Zeeuw gelse tek basina toplar.( en cok gormek istedigim oyuncu. Stoch ile beraber)

Guzaman bize en uygun olani.

Defansada. Douglas gelse 21 yasinda olmasina karsin bir daha sorun yasamayiz

Sol kanatada

stoch. Stoch YouTube DEN izlen baska birsey demiyorum.

Yazdıklarından bazılarını tanımıyorum ve canlı izlemedim ama hakkında bir kaç şey söylemek istediğim futbolcular var:

-Öncelikle guzman bizim oyun anlayışımıza uymayan bir oyuncu. O daha çok forvet arkası gibi ama bize tam anlamıyla orta sahanın ortası lazım.

-De zeuw gerçekten harika olurdu, adamda ne ararsan var, ama gel gör ki onunda 2013 yılına kadar sözleşmesi var. bonservisiyle almak içinde tahmini olarak 7-8 m.€ ödememiz gerekir diye düşünüyorum (kendi tahminim 7-8m.€ daha yüksekte olabilir)

-Douglas da gene tam ihtiyacımız olan bir oyuncu teknik kapasitesi yüksek bir stoper ama daha 22 yaşında ve bu sene çok iyi bir sezon geçirdi diye duydum o da pahalı olabilir

-Schaarsa gelince bence yazdıklarından olabilirliği en yüksek oyuncu, çünkü orta saha için aradığımız özelliklerin hepsi var ve De Zeeuw kadar pahalı olmayacaktır. 2012ye kadar sözleşmesi var.

-Bir de Stoch Chelsea'den kiralık olarak gitmedi mi Twente'ye? Zaten yaşıda çok genç, muhtemelen yüksek bir ücret isterler onun için. Gerçi seneye sözleşmesi bitiyor belli olmaz eğer Chelsea sözleşme yenilemek istemezse bu sene makul bir ücrete bırakabilir. Ayrıca bu adamın asıl yerinin sağ kanat olması lazım.

Oncelikle herkese slm,

- Jonathan de Guzman

Feyenoord;

- guzman -ortasaha

- Leroy Fer -ortasaha

Ajax

Az Alkmaar

Twente

Guzman bize en uygun olani.

Defansada. Douglas gelse 21 yasinda olmasina karsin bir daha sorun yasamayiz.

Hollanda pazarı bana göre ucuz ve iş yapabilecek oyuncuların bulunduğu yegane pazar bana göre.İç piyasa birbirlerine karşı çok pahalı ama.En nihayetinde Hollanda'dan istediğim 4-5 oyuncu var.Gral olur bu oy uncular gral;bizde de çıta yükselir.

Dembele:Sistemin gerektirdiği üzre ben onu üçlü forvetin sağında ve solunda rahatlıkla kullanırdım.

Stijn Schaars: Doğru yazdımmı bilmiyorum ama 4-3-3 te orta saha için ne gerekliyse barındırıyor.

Demy De Zeuw:Anlatmaya gerek bile yok söylemişsin nasıl olduğunu zaten.

Cheikh Tiote:Önliberoda da gerektiği zaman orta sahada çok rahat oynatılabilir.Ve muazzam katkı sağlar.

Not: Douglas bence Hollanda'nın en büyük balonu;bir türlü beğenemedim.

Bodmer'i stoper mi orta saha için mi yazdın, merak ettim.

Orta saha. Zaten stoper alacaksak bile DC/DMC olmasını tercih ederdim. Hatta agırlık olarak %40 Dc %60 dmc gibi yani capa, statik on libero oynamaya daha yatkın, ayagı duzgun, top kontrolu iyi birini tercih ederdim.

En buyuk handikap, Marquez gibi ayagı iyi olsa da stoper ozellikleri olarak Neill'in acıklarını kapatabilecek biri degil aksine daha cok ortaya cıkaracak birinin gelmesidir. Rijkaard'tan ise tam da bu yonde bir hamle bekliyorum. Marquez'i aldırmaya calısır buyuk ihtimal. Aynı handikap M.Radoi'de de mevcuttur. Ş.Liginde dikkatle cok maçını izledim. Agresif biri degil, hatta stoper için gereginden fazla yumusak, boyu, sıcraması, hava hakimiyeti zayıf, zekası, oyun gorusu, ayak hakimiyeti iyi. Ama aradıgımız adam ne Radoi ne

Marquez.

Atletik bir dc/dmc lazım bize. basit hata yapmayan, soguk kanlı. Yoksa illa cok teknik, ekstra ozellikleri olan biri gerekmiyor. Keske Maduro'yu alabilseydik. Baska adaylarda bulunabilir.

Bodmer'e donersek, muthis zeki bir on libero, ne Alou Diarra, Topal gibi cakılı, teknik yoksunu bir adam ne de her topa gerekli gereksiz kosan, fizik gucu atletikligiyle one cıkan, sıradan sert afro on liberoları gibi akılsız.

Kimi istiyorsun dersen orta saha gobege, avatarım derim. Ama yalnız olmaz. En buyuk yanılgımız Musa, Veli, Yasin, Batdal gibi oyuncuların direkt ilk 11 oyuncusu olabilecegini dusunerek transfer yapmak olacaktır.

Rijkaard ve 4-3-3'un de cok sorun var. Misal hucum tarafında, Arda-Keita-Baros-XXX(elano?) dortlusunden sadece Baros golcu, gole yakın. Arda ve Keita'nın son vurus gol sezgisi vb. ozellikleri zayıf.

Skibbe doneminde Kewell-Arda-Baros-Lincoln dortlusunden ucu Baros, Kewell ve Lincoln gole yakındı. Asıl fark bu.

Lincoln ve Kewell yerine, Gio, Elano (bazen sol acık oynadıgında Caner) gelince gol yolları coktu.

4-3-3 'te 3lu forvetin sol ve sag forvetleri skorer, forvet ozellikli olmalı, Kewell, Devid, Govou vb. gibi.

orta uclu iç oyuncuları, Hamit, Okan Buruk, Schaars gibi olmalı.

Bizde 4-3-3 uygun oyuncu yok gibi. Sabri hucumcu bek ama 4-4-2'de hucumcu bek gerekli, 4-3-3-'te de zaten. H.Balta hucuma donuk 4'lu savunmanın parcası degil, 3'lu savunmaya uygun.

Orta sahandaki hiçbir oyuncu kanat-iç oynayabilecek ozellikte degil. Aldıklarında olmayacak. (yerliler için konusuyorum, cunku yalnızca Hamit uyuyor) Peki kanat adamların? Arda, Caner?, Gio?, Serdar, Keita hepsi de 4-4-2 'nin kanat oyuncuları olabilir. Hiçbirsinin bitirici ozellikleri iyi degil. (biraz Keita dısında)

Forvet hattın? Batdal? Gelirse Pektemek 3'lu forvete uygun biri o kadar.

Takım olarak oyunu ileride kurmakla, topa sahip olup dolastırbilmekle, stoperlerin teknigi ne kadar alakalı, baska bir konu. Buradaki temel dogrulardan biri savunmayı one cıkaracaksan, stoperlerin cabuk, atletik olmalı. Ama pas ve teknik o kadar gerekli mi? Degil bence. İkili savunma gobegi oynuyorsan, zaten pas secenegin bellidir. 3 lu savunmada asıl top yapan stoper ihtiyacı elzemdir. 4 lu savunmada, yani 2lı savunma gobeginde, asıl pres yiyen, baskı altında kalan stoperler degil, on liberolar, mc lerindir. Bu oyuncuların pas, top kontrolu, fızık gucu onemli. Stoperlerin degil. 2li savunmada karsı takım standart altı bir takım degilse zaten stoperin basit paslar vermek dısında bir secenege sahip degildir.

F.Bahce 2-3 sene belki de avrupa'da topu en iyi saklayan ekiplerden biriydi. Turkiye'de acık ara. Peki sebebi stoperlerinin oyun gorusu teknigi miydi? Lugano, Edu, Bilica hatta Luciano ne kadar bu tanıma uyar?Daha dagrusu zaten stoperlerin bu tip paslar atmasına gerek kalmıs mıydı? Aurelio, Appiah, Emre, U.Özat, Wederson, Gokhan gibi stoperden pas alan adamların, top kontrolu, pas becerisi iyi oldugu için top kaybetmiyordu bence.

Hollanda pazarı bana göre ucuz ve iş yapabilecek oyuncuların bulunduğu yegane pazar bana göre.İç piyasa birbirlerine karşı çok pahalı ama.En nihayetinde Hollanda'dan istediğim 4-5 oyuncu var.Gral olur bu oy uncular gral;bizde de çıta yükselir.

Dembele:Sistemin gerektirdiği üzre ben onu üçlü forvetin sağında ve solunda rahatlıkla kullanırdım.

Stijn Schaars: Doğru yazdımmı bilmiyorum ama 4-3-3 te orta saha için ne gerekliyse barındırıyor.

Cheikh Tiote:Önliberoda da gerektiği zaman orta sahada çok rahat oynatılabilir.Ve muazzam katkı sağlar.

Dembele 4-3-3 sisteminin golcu kanat oyuncularina utabilecek oyunculardan biri. AZ sampiyon oldugu sene degeri 15 mil€ du. Eger keita satilirsa aratmiyacak kalitede. Hatta takimi icin daha fazla katki yapacaktir. (skora)

tiote niye yazdigini anliyorum fakat twentede yedek bile kaliyorsa gs mizde asla 11e giremez. Baristan bence farki yok.

Douglasi hic izledinmi bilemiyorum fakat o uzun boylu olmasina ragmen top cok iYi kontrol edebiliyor oyunada topu sokuyor.

Biz istedigimiz kadar yazalim burdan hic biri gelmiyecek.

Bizde transfer nasil yapiliyor bilmiyorum. Ama bildigim birsey var oda Rijkaardin bizim sandigimiz gibi oyuncu listesi yonetime vermedigidir, yada yonetim istemiyordur. Sadece eksik olan bolge(mc) ve ne tur oyuncu alinmasini soyluyordur. ( pas atabilen mc)

Yoksa burdaki yazdiklarimdan hic olmassa Schaarsa teklif vermis olurduk.

Keske FR bura gelmisken soyle suarezi , Zeeuw , van der wiel i fln getirse :D

Dembele 4-3-3 sisteminin golcu kanat oyuncularina utabilecek oyunculardan biri. AZ sampiyon oldugu sene degeri 15 mil€ du. Eger keita satilirsa aratmiyacak kalitede. Hatta takimi icin daha fazla katki yapacaktir. (skora)

tiote niye yazdigini anliyorum fakat twentede yedek bile kaliyorsa gs mizde asla 11e giremez. Baristan bence farki yok.

Douglasi hic izledinmi bilemiyorum fakat o uzun boylu olmasina ragmen top cok iYi kontrol edebiliyor oyunada topu sokuyor.

Biz istedigimiz kadar yazalim burdan hic biri gelmiyecek.

Bizde transfer nasil yapiliyor bilmiyorum. Ama bildigim birsey var oda Rijkaardin bizim sandigimiz gibi oyuncu listesi yonetime vermedigidir, yada yonetim istemiyordur. Sadece eksik olan bolge(mc) ve ne tur oyuncu alinmasini soyluyordur. ( pas atabilen mc)

Yoksa burdaki yazdiklarimdan hic olmassa Schaarsa teklif vermis olurduk.

Keske FR bura gelmisken soyle suarezi , Zeeuw , van der wiel i fln goturse :D

Benoit Pedretti-Auxerre'in kaptanı

Kwadwo Asamoah-Udinese(Bonservisi pahalı olabilir)

David Jarolim-Hamburg

Luis Gustavo-Hoffenheim

Hernanes-Sao Paulo

Antonio López Guerrero

İnanılmaz meziyetlere sahip sol bek. Atletico Madrid'in boğası. Aynı zamanda kaptanı, her teknik direktörün kadrosunda görmek isteyeceği isimdir bana kalırsa.

Çok çabuk oluşu, agresif oyun stili ve liderlik vasıflarıyla tam galatasaray'ın aradığı isim ama Atletico nun şuan için onu gözden çıkarması çok zor gözüküyor. Bu sene yıldız transferine para harcanaksa bu adama harcanmalı onun haricinde kimseye değmez. Komple bir sol bek gibi görünüyor zaman zaman İspanya Milli takımında da şans bulabilen bir isim aynı zamanda.

Antonio+Lopez3.jpg

Antonio+Lopez2.jpg

Pape Diakhate (St.Ettiene) D.Kiev'den Kiralık

Diakhate aslında genc ve kaliteli bir stoperdir, D.Kiev'de satmaya sıcak bakabilir. 3-3.5m euroya alınabilir, ileride zarar etmeden satabiliriz de ama...

Rijkaard'ın istedigi tipte teknik bir adam sayılmaz. Bence teknik stoper istegi asla temel gereksinim degildir gunumuz futbolunda. Vidic ve Rio cok mu teknik?

Rijkaard bu isteginden vazgecse bile sadece stoper oynayabilecek yabancı almak ne kadar mantıklı? Cunku elinde Ali, Gokhan, Emre ve Neill var. Servet'i sattıgımızı varsayıyorum. 4 stoper ve hatta Hakan Balta varken bir de ilk 11 oynayacak bir yabancı stoper daha almak demek. Otekilere bosuna maas vermek, takım dengesini bozmak demek olabilir.

Ama dc/dmc birini bulabilirsek, M.Topal sonrası capa oynayabilecek, onstoper-libero kalmadı. Sarp bu isin adamı degil, zaten Sarp kalacaksa, hiç harcama yapmayalım, sezon baslamadan bitsin daha iyi. Musa'da henuz bu seviyenin oyuncusu degil ve cok tecrubesiz.

Bu nedenlerden oturu gelecek stoperi daha cok, on stoper-libero mevkine kayabilecek biri olarak dusunuyorum. Ozellikle TSL de Neill-Emre ya da Neill-Ali ikilileri yeterlidir. Capa ve diger iki orta saha gobek daha onemli mevkilerdir bana gore.

Soru; oneri :

1) dc/dmc onerelim, arastıralım

2) Kewell sonrası en buyuk acık skorer acık eksikligi. Skorer bitirici ozelikleri iyi(pas, sut, gol sezgisi gibi) Aml/fl (Kewell gibi) ya da amc/fc (ilic, alex, tabata gibi) onerelim.

Idriss Carlos Kameni

Oynadığı Takım:Espanyol

Ülkesi: Kamerun

Espanyol'un başarılı file bekçisi İspanya'da istikrarlı çizgisiyle dikkat çekiyor. Kendimce gözlediğim özelliği inanılmaz refkeksleridir ve ayrcıa kendisi Kamerun Milli Takım'ının kalecisidir.

Atletik bir yapısı olan Kameni'nin boyu 1.88. 26 yaşında olmasına rağmen oldukça tecrübeli bu isim bulunduğu takımın uzun süre kalesini koruyabilecek devamlılığa sahip.

kameni.jpg

610x.jpg

YouTube - Kameni - Goalkeeper of Camerun

Geri
Üst Alt