Tribün Performansı Rezalet

Bu durum yalnızca son bir kaç yıla özgü değil. Uzun yıllardır böyle bu durum.
“Sen var ya sen” diye başlayan, uyutan arabesk şarkıların uyarlamaları, “Saldır Galatasaray” ninnisi, alakasız anlarda “Türkiyedir Galatasaray” falan…
Bir de üstüne, durduk yere, hiç lüzum yokken dünkü rezalet.
Maçtan önce içip içip, tribüne girince uyumaktan veya küfür etmekten başka bir haltı beceremeyen bir topluluktan öteye asla gidemez bizimkiler.

ben gecen sene vip bölümde alanya macini izlemistim oradaki büfede bile sucuk ekmek satmiyorlardi niye satmiyorlar bilen var mi?

Etkin tezahürat diye bişey var bizimkiler onu bilmiyo,sen en boktan etkisiz marşı tezahüratı söylerken desibel rekoru kırsan ne yazar sahaya etkisi olmadıktan sonra

Bi kere şu uzun marş işini bi kessinler maç içinde uzun marş söylenmez,maç önü havaya girmek için söyle istediğin kadar,kısa ve etkili tezahürat yapmamız lazım

Maçla hiçbir alakası yok tribünün hakem aleyhte karar verdiği an hep oyunlar senaryolar diyip duruyoruz,dün mesela sağbek ahmet oğuz 4 taneydi galiba art arda kereme faul yaptı,biraz cingöz olsa tribünler ilk yarı çift sarıdan attırırdı oyuncuyu ama bizimkilerin alakası yok sahayla,oynanan oyunla,psikolojiyle filan

Bide sürekli bağırınca bağırmanın hakem ve rakipteki etkisi azalıyo,sürekli bağırmaktansa yerinde bağırsalar daha iyi

Koreografide ne kadar iyilerse tribün performansı olarak o kadar kötüler,başka insanları ve gruplarıda barındırmıyolarki alternatif görelim

Taraftar 90 dk sürekli şarkı söylesin istemiyoruz zaten. Maçı baskı altına alsın diyoruz. Rakip bize faul yapıyor kimseden ses çıkmıyor bir de hakem faulü vermiyor vs. Bilmiyorum bu herkesin sosyal medya fenomeni olma sevdası yüzünden taraftar falan kalmadı tribünde. Adam tribüne gitmiş maçı cep telefonunun ekranından izliyor kayıt alacağım diye. Şu taraftarın takıma b.k atmaya zerre hakkı yok.

tribünde emek verenlere saygımız sonsuz fakat kendilerinden de biraz performans beklemeye hakkımız vardır elbet.

hakem bir kere bizi doğramalık karar verdiği an öyle bi yükleneceksin ki ona bi daha düdüğü ağzına götürürken korkacak. 1 gol farkla önde olduğunda beyoğlunda rakı içmelik bestelerine başlamayacaksın. kartal gol gol gol kuru gürültüsü bile daha makul.

tribünde maç esnasında söylenmesi yasaklanması gereken besteler:

1. sen var ya sen
2. nevizade geceleri
3. çocukluk aşkımsın
4. adanmış hayatların umudu

maç önü, maç sonu yahut en az 2 farkla önde olduğumuz maçın rakibin de kendini saldığı 90.dk sonrası söylenmesi gerekiyor bunların.

Taraftar 90 dk sürekli şarkı söylesin istemiyoruz zaten. Maçı baskı altına alsın diyoruz. Rakip bize faul yapıyor kimseden ses çıkmıyor bir de hakem faulü vermiyor vs. Bilmiyorum bu herkesin sosyal medya fenomeni olma sevdası yüzünden taraftar falan kalmadı tribünde. Adam tribüne gitmiş maçı cep telefonunun ekranından izliyor kayıt alacağım diye. Şu taraftarın takıma b.k atmaya zerre hakkı yok.
Maci telefonuyla cekenin gram akli yoktur canli izlemek icin oraya gidiyorsun zaten.

Bein sesi kısıyor bu arada bir yerde belli oldu. Stada gitmiş birinden yorum alırsak daha doğru olur.
Ne kadar doğrudur bilmem ama şöyle bir muhabbet gördüm az önce

1663412879908.png

tribünde emek verenlere saygımız sonsuz fakat kendilerinden de biraz performans beklemeye hakkımız vardır elbet.

hakem bir kere bizi doğramalık karar verdiği an öyle bi yükleneceksin ki ona bi daha düdüğü ağzına götürürken korkacak. 1 gol farkla önde olduğunda beyoğlunda rakı içmelik bestelerine başlamayacaksın. kartal gol gol gol kuru gürültüsü bile daha makul.

tribünde maç esnasında söylenmesi yasaklanması gereken besteler:

1. sen var ya sen
2. nevizade geceleri
3. çocukluk aşkımsın
4. adanmış hayatların umudu

maç önü, maç sonu yahut en az 2 farkla önde olduğumuz maçın rakibin de kendini saldığı 90.dk sonrası söylenmesi gerekiyor bunların.
4. Baya iyi ve tempolu bence mac icin uygun.

Abi ne tribunu ne etkiye alması, bu taraftar işinin bir gram etkisi olduğunu düşünmüyorum. Belki 90 larda ingilizleri biraz etkiliyordu o boğucu atmosfer ama bunlar senelik dünya para kazanan profesyoneller.

Sen bugün istediğin kadar bağır, stadinda cit cikmayan chelsea gelir iki macta 5 lik yapar bir saga bir sola yatırır. Gecelim bu isleri insanlar maçlarını izlesinler .

Bir zahmet senelik 3m Euro verdiğimiz topcularimiz da iki tezahürat olmadan toplarını oynasınlar. Hakem zaten istediğin kadar bağır oraya hangi mentalite ile geldiyse onu yapıp gidecek. Bağırsak ne bağırmasak ne olacak?

Abi ne tribunu ne etkiye alması, bu taraftar işinin bir gram etkisi olduğunu düşünmüyorum. Belki 90 larda ingilizleri biraz etkiliyordu o boğucu atmosfer ama bunlar senelik dünya para kazanan profesyoneller.

Sen bugün istediğin kadar bağır, stadinda cit cikmayan chelsea gelir iki macta 5 lik yapar bir saga bir sola yatırır. Gecelim bu isleri insanlar maçlarını izlesinler .

Bir zahmet senelik 3m Euro verdiğimiz topcularimiz da iki tezahürat olmadan toplarını oynasınlar. Hakem zaten istediğin kadar bağır oraya hangi mentalite ile geldiyse onu yapıp gidecek. Bağırsak ne bağırmasak ne olacak?
ben hep taraftar etkisini voltaj regulatörüne benzetmişimdir. takım bir noktaya kadar iyiyse taraftar takımı yükseltip istenen noktaya getirebiliyor. bunu 17-18de tribünde sıkça olan birisi olarak söylüyorum. Takımda ışık yoksa isterse 100k taraftar 120desibel ses çıkarsın yine pek birşey olmaz gibime geliyor.

Takıma paralel desek doğru olur. Takım düzelince tribün de düzeliyor. Heyecan ve sinerjiyle alakalı bir şey. Antep maçında çok iyiydi tribünler. Dün de son 20 dakika çok iyiydi.

Bunun Fener'i, Beşiktaş'ı, Trabzon'u yok. Türk insanı böyle.

Şaka bir yana oturdum maçın tribün çekimi görüntülerine bakıyorum da Bein'in yaptığı tam bir rezalet. Atmosferin çeyreğini bile yansıtmıyorlar ekrana. Sesi komple kapatsınlar da iyice rahatlasınlar. Şu görüntülere baksanıza;

Almış eline yuvarlak 3 kameralı elma logolu şeytan işini butun dunya onun icinde olup bitiyor duvarina yazar anı yasamak lazım diye ama tribün de elmalisiyla hava atip story kasiyor mac kimin umrumda ki ben hava mi atayim stada geldigimi dosta dusmana gosteriyim de

Allahin sonradan görmeleri futbolun ruhundan ne anlar rekabeti isyerinde arkadasinin ayagini kaydirmak sanan oksijen israflari

Ben tam bir pembe göt taraftariyim. Maça gidersem haftanin yorgunlugunu atmaya ve gunluk hayattan biraz uzaklasmak icin giderim. Böğürmek falan pek bana gore değil. Oturur izlerim maçı ve gaza gelirsem (gol esnasinda, veya hatali karar sonrasi vs.) coşarım. Bukadar. Kimseyede Galatasarayliligimi sorgulatmam.

Geri
Üst Alt