TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Cevap: TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Yeneceğimizi düşünmüyordum, öyle de oldu.

Bu nedenle hiç üzülmedim.

Sezon başından beri belki de en kötü futbolumuzu oynadık.

Ankaragücü maçında bile 3-0 yenilmemize rağmen 1-2 pozisyonumuz vardı.

Bu maçta puan almayı zaten haketmedik bu oyunla.

Fenerbahçe özellikle ilk yarı çok iyi yop oynadı.

Fenerbahçe'yi tebrik ederim.

Sonuna kadar takımımı destekliyorum.

Bu akşam 7-0 da yenilseydik yine desteklemeye devam edecektim.

Rijkaard'ın sonuna kadar arkasındayım.

Ama bazı oyuncularımızın artık miadının dolduğuna inanıyorum.

Adnan Polat'ın maç sırasında bazı kararlar aldığından eminim.

Bu sene sonunda takım daha da gençleşecek anlaşılan.

gö(z)ümsün fener... madem tarih tekerrür eder.... madem fener BİZİ evinde yener... açalım bakalım tarih sayfasına SEZON SONU GALATASARAY feneri HEP GEÇER... tarihi işine göre yontan güzel takımın güzel taraftar,,,ı ne demiş tarihte futbolu şuan yönet...en adam platini "''BÜYÜK takımlar aldıkları kupalarla övünürler , KÜÇÜK takımlar ise büyük takımları yenmeleriyle övünürler''......... saygılar sevgiler tebrikler....

tam bir angut yorum aferin

Cevap: O Statta Saçmalamayan 11 Tane Adam Bir Araya Getirmek Bu Kadar Mı Zor?

saha içinde psikolojik savaş başka , sert müdehale başka benim yazdıklarım bambaşka...

eğer bu dediğinin gerçekci olduğunu düşünüyorsan dünyanın önde gelen derbilerini izle derim yada büyük organizasyonlardaki finalleri

sahada kemik sesleri duyarsın ama provakatörlük yapan oyuncular çok çok azdır onlarda tarihteki yerini almışlardır ve ayıplanmışlardır.

Eric Cantona gibi Paul Gascoigne gibi

yada dünya kupası finalindeki zidanenin annesine küfür edilmesi sonucu atığı kafa yüzünden kırmızı kart görmesi gibi

dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından birisi bile dünya kupası finalinde provake edilince bunu yapabiliyorsa türkiyedeki derbide oyuncularında bu durumlara hazır olmasını beklememek lazım.

bu demek değilki bizde böyle oyuncu yok elbetdeki var ama nedense her fb derbisinde herkez sportmence mesajlar verir ortalığı germemeye çalışırken ve bizimkiler sadece sahada mücedele etmeye çalışırken neden bunlar ateşi yakan taraf oluyor ? samiyen : lugano,kadiköy: christian

bunu durup bir düşünmek lazım bence....

Kesinlikle katılıyorum. Bizim oyuncularımızın gerçek futbollarını sahaya koyamamalarında bunların etkisi çok fazla. Her derbide bilerek ve isteyerek oyunu geriyorlar, ve futbol içi sertliğin üzerinde sert oynuyorlar, kendi sahalarında da buna seyirci de katılıyor, atmosfer zaten yüksek, bir de atmosferin yüksekliği vesaire ile hakemler de tüm bu çirkefliklere ve gerginliği büyütmelerine falan izin veriyorlar, bu bizi oyundan düşürüyor ancak onlar bunu planlı yaptıkları için oyundan düşmüyorlar. Zaten maçta elenme veya lig sonlarına doğru olup da ligin kader maçı olması stresi falan yoksa gerginlik ev sahibi takım lehine gelişir. Çünkü gerilen maçta ev sahibi takım seyirciyi daha rahat arkasına alır, hakeme baskı kurar, rakibin bir oyun oturtmasına izin vermez çünkü sürekli gerginliklerle duran ve futbolun oynanmadığı bir ortam oluşur, bu ortamda skor denkken de goller hatalarla veya karambollerle olacağı için hata yapacak taraf da o atmosferde büyük ihtimalle deplasmandaki takım olacağı için olay bu şekle gelir, taktik basit yani.

Derbiyi Kazanamadın Diye

Sampiyonluk Gitti Zannetme

Üstünüzdeki Forma Güç Verir Size

Hakkını Verin Sadece

Adam gibi top oynasalardı bunu hep beraber söylerdik ama maalesef çok acizdik.

Adam gibi top oynasak zaten kaybetmezdik ki.

Eğer ki 3 puan alsaydık çok sevineceğimiz bir maç için

"sadece 1 maç kaybettik, o kadar" demek tabiki bu kadar kolay değildir.

Ama yine de aciz gibi bir kelime takımımıza yakışmıyor.

tam bir angut yorum aferin

Bağa mı didin? :confused:

baga-mi-dedin.jpg

:D

Sevgiler...

Öncelikle Galatasaraylı arkadaşlara geçmiş olsun. Sıkmayın canınızı, lig daha ÇOK uzun, çok şeylere gebe.

Şu an uzun uzadıya bir yorum yapmak istemiyorum ama Galatasaray'a bu maçı kaybettirenlerin başında Rijkaard'ın kadro tercihi geldiğini düşünüyorum.

1. Benzer dizilişlerle oynayan bu iki takımdan kazananı orta saha belirleyecekti ve Fenerbahçe bu konuda Galatasaray'a nazaran üstündü. Buna önlem almaması, örneğin -başka bir başlıkta bazı arkadaşların yazdığı gibi- Ayhan-Mustafa Sarp ikilisine Mehmet Topal'la destek vermemesi ile burada kaybetti.

2. Kasımpaşa maçında Keita'nın sinyallerini verdiği yüksek stresi kaldıramaması başka bir etkendi. Keita yerine başka bir isim düşünülebilirdi ama elinde Keita varken kullanmasaydı da başka sorun olacaktı. Burada pek haksızlık etmeyelim Hollandalı'ya.

3. Her iki takımda da kaliteli oyuncular var ama futbol zekası yüksek oyuncular Fenerbahçe'de daha fazla. Galatasaray'da bu oyuncular arasında sayabileceğim Kewell'ın ilk 11'de başlamaması da bizim lehimize bir teknik adam yanlışıydı Rijkaard adına.

Böylelikle maç başlamadan 1-0 önde başladık.

Daha yazacaklarım var. Yarına inşallah. Ve yükleyebilirsem maçtan fotoğrafları ve videoları da sizlerle paylaşacağım.

Tekrar geçmiş olsun.

Sevgiler...

Rijkaard´in hatasini göremiyorum sahsen tabiki Topal ile de basliyabilirdi Elano yerine ama bence Elano gayet iyiydi sakin oynuyarak atagin kanadini cok güzel deyistirdi.

Hakemin gercekten cok kötü yönetmesi ile Fenerbahce´nin kazandigi bir mac oldu. Fazla seyir zevki olmuyan bir macti acikcasi.

Baros´un sakatlanmasi´ndan tutun Fenerbahce´nin 2 Golüne kadar inanilmaz bir sanssizlik vardi. Hakem ilk goldeki ofsayti görmüyerek üstüne de bir Penalti eklemesi. Galatasaray´i cok demoralize etti.

Neyse fazla birsey yazmak istemiyorum artik yarin insallah. :)

Tüm Fenerbahceli arkadaslarimi tebrik ediyorum 10. seneyi güzel kutlayin. :D

Ama takilmadan edemiyecegim Samiyene bekleriz efenim. :):p

Aslında bu kadar üzüntülü iken bu gece yazmak istemiyordum.Ama o kadar üzüntülüyüm ki.

sadece bir maç kaybettik fenerin fikstürü zor ve puan farkı atla deve değil.Biz 7-8 puanla geriden gelip şampiyonluklar almış takımız bunun da üstesinden geliriz.

Ama artık kadıköyde kazanamama olayı çığrından çıktı.hakemi arkalarına alıyolar,kavga dövüş fouller,küfür sahaya atılan maddeler arsızlığı iyice ele aldılar.Şunları yenip hadlerini bildirmemiz gerekti.

Rijkaard'a güvenim sonsuz Elano oynamazdı Kewell oynardı orta saha Topal ile desteklenirdi işin burasına giremem hocanın tercihi.Ama fenerin en güçlü yeri orta sahası iken ve bizim de en güçsüz yerimiz göbeğimiz iken bile bile lades niye? O belki ilk derbisini kaybetti ama biz 9 senedir orda beraberlik bile alamıyoruz ve her maça yeni umutlar besliyoruz.Evet taktiğinden ödün vermiyor belirli bir sistemi yerleştiriyor ve futbolu da hepimizden iyi biliyor ama elindeki futbolcularla olmuyor işte bunu da görmesi lazım.Ayhan ile Sarp ileri dizilen bu takımın yükünü kaldıramıyor.Takımdaki kalite farkı çok fazla forveti Keita Baros Arda Kewell Elano olan takımın ön liberoları Ayhan Sarp stoperi de Gökhan Zan.Rijkaard en azından son birkaç yılda Kadıköyde nispeten başarılı Galatasaray takımlarını inceleyip ona göre birkaç rutuş ile takımı çıkarmalıydı.O kendi doğrusunu seçti uzun vadede kazanan o olacak ama bu gece fazlasıyla üzülen biz olduk.

Takımca çok kötüydük.Belki Mustafa Sarp'ı ayırabilirim kenara ama gerisi tanınmayacak kadar kötüydü.Arda bundan sonra böyle oynayacaksa lütfen fener maçlarında oynamasın.Anlıyorum içimizden biri biz ne hissediyorsak o da öyle istiyor feneri evinde yenmek istiyor ama aşırı motivasyon ile kendini yiyip bitiriyor.

Aklımda o kadar çok şey varki biraraya getirip yazamıyorum bile üzüntüden.Biz bunları haketmiyoruz sadece.Hakem falan işin bahanesi evet 2 gol hediye etti maçı fenere yonttu ama bizde kötüydük.Komik olan adamlar savunmamıza basmadan sadece durarak top kaybına sebep oldular.

Eğer bu topu oynayacaksak yönetim elini taşın altına koyacak ve iki orta saha alacak bir tane de hızlı stoper alacak.Yoksa daha biz çoook böyle tokatlar yeriz Rijkaard ile yapmaya çalıştıklarımız ise yarım kalır.

Futbolcular da akıllarını başlarına alıp laf değil icraat yapacaklar.En çok biz üzülüyoruz masalını da bıraksınlar.Üzülen adam böyle işler yapmaz.Çıkar oynar kazanır.En çok bu takımı karşılıksız seven bizler üzülüyoruz.Mağlubiyettle futbolcusunu satan taraftar konumuna düşmek istemem.Şimdi evimin önünden geçseler olumlu tezahürat yaparım yine desteklerim zaten destekleyeceğim de.Ama lütfen sahip oldukları formanın ve statünün hakkını versinler.

Adamlar kendi sahalarında anadolu takımı gibi kapandılar. bizimkileri çokda iyi kışkırttılar. yan hakemin kafasınıda yardılar. zaten futbol oynamaya değil oynatmamaya çıkmışlar sahaya. tebrik ederim ne diyeyim.

Maçtan sonraki kutlamaları görünce gözlerim bir kupa aradı, fakat yoktu. :90:

Yarasın Fener'li kardeşlerime, küçümsedikleri takımı yenince nasıl da seviniyorlar be! Konfetiler, ıslak sarılmalar, öpüşmeler, hafif hafif sızan göz yaşları...Çalgıcı karısı şarkısı vs...

Ali Sami Yen'de de yenilmemeyi becerebilirlerse bir sezonu daha kurtarmış olacak bu futbolcular ve teknik direktör. Aziz Yıldırım'dan bir sonraki seçimde "3 yıl Galatasaray'ı yenme" sözü bekliyorum, rekor oyla kazanır.

Şükrü Çirkefoğlu Stadı'nda yine rezilliklerle dolu bir akşam...

Kesinlikle futbolumuzu beğenmedim. Fakat fb ne oynadı? Bunların oynadıklarına pusu kurma denir. Her derbileri böyle. Top çevirmeymiş,sağdan soldan organize bindirmelermiş vb. yok ! Yani oynadıkları oyun tam bir pusu, tuzak gibi doğru düzgün futboldan çok pis futbola dayalı. Oynamak için değil, oynatmamak üzerine kurulu kaçak dövüş !

Bir de bunların üzerine bizimkilerin topu ayaklarına dolarcasına saç baş yolduran hataları eklenince bu kadar anormal maçta beklenen sonuç budur.

Sadece futbol üzerinden bakarsak genel bakış bu olur, tabi oradaki çirkeflikleri yazmıyorum bile.

Cevap: O Statta Saçmalamayan 11 Tane Adam Bir Araya Getirmek Bu Kadar Mı Zor?

Kesinlikle katılıyorum. Bizim oyuncularımızın gerçek futbollarını sahaya koyamamalarında bunların etkisi çok fazla. Her derbide bilerek ve isteyerek oyunu geriyorlar, ve futbol içi sertliğin üzerinde sert oynuyorlar, kendi sahalarında da buna seyirci de katılıyor, atmosfer zaten yüksek, bir de atmosferin yüksekliği vesaire ile hakemler de tüm bu çirkefliklere ve gerginliği büyütmelerine falan izin veriyorlar, bu bizi oyundan düşürüyor ancak onlar bunu planlı yaptıkları için oyundan düşmüyorlar. Zaten maçta elenme veya lig sonlarına doğru olup da ligin kader maçı olması stresi falan yoksa gerginlik ev sahibi takım lehine gelişir. Çünkü gerilen maçta ev sahibi takım seyirciyi daha rahat arkasına alır, hakeme baskı kurar, rakibin bir oyun oturtmasına izin vermez çünkü sürekli gerginliklerle duran ve futbolun oynanmadığı bir ortam oluşur, bu ortamda skor denkken de goller hatalarla veya karambollerle olacağı için hata yapacak taraf da o atmosferde büyük ihtimalle deplasmandaki takım olacağı için olay bu şekle gelir, taktik basit yani.

sonra bize diyorlarki bunlar beşiktaşla kardeş kulüpler

stad olaylarını saymazsak adamlar sahada iyide olsa kötüde olsa derbiye çıkınca ne provake ediyorlar nede ortamı gerici herhangi bir sözlü sataşmada bulunuyorlar böyle olmayıncada bizde hiçbir şekilde karşılık vermiyoruz.

samiyendeki maç onlar için bu maçdan çok daha gergindi

3-0 yenildiler bana göre onlar bile 3-0 kazanabilirlerdi ama buna rağmen delikanlı gibi hiç olay çıkartmadan maç bitiminde de tebrik edip hiç bir açıklama yapmadan gittiler.

ben şimdi neden bu takıma saygı duymayayım ?

takımıma saygı duyana bende duyarım takımımdan nefret eden ve bütün nefretiyle sahaya çıkan futbol teröristlerinden bende nefret ederim.

TD leri basın toplantısında ne dedi duydunuzmu ? keita ardadan çok daha iyi bir furbolcu ama ardanın bonservisi daha yüksek dedi güldü :eek:

düşünsenize rijkaardın maçdan sonra alexi çok büyütüyorlar adam bir penaltıdan attı birde boş kale gol zaten adam olsa brezilya milli takımda oynardı deyip güldüğünü ve provake ettiğini :eek:

adamların her lafları her yaptıkları provake etmek, ortamı germek, iç huzuru bozmak, çöketmek üzerine kurulu.

ezikler lakabını boşunamı taktık bu adamlara ? herkez haketiği değeri görürmüş.

ben şunu merak ediyorum bir tane fenerli çıkıpta samiyende kazanabilecekleri bir maçta kaleci hatalarıyla 3-0 geriye düşselerdi olay çıkartmadan o maçı tamamlayıp galatasarayı tebrik ederek o staddan ayrılabilirlerdik diyebilirmiydi acaba ?

eminim 3-0 iken hepsi şunu düşünürdü : emre şimdi kızıp sabrinin boğazını sıkacak hadi koçum benim, hakem hakkımızı yedi alex hakeme omuzu koyar şimdi , lugano kime kafayı koyacak acaba hadi lugano kurtar onurumuzu,ve bir yudum insan : inşallah kırmızı görmeden biter bu rezalet...

Şükrü Çirkefoğlu Stadı'nda yine rezilliklerle dolu bir akşam...

Kesinlikle futbolumuzu beğenmedim. Fakat fb ne oynadı? Bunların oynadıklarına pusu kurma denir. Her derbileri böyle. Top çevirmeymiş,sağdan soldan organize bindirmelermiş vb. yok ! Yani oynadıkları oyun tam bir pusu, tuzak gibi doğru düzgün futboldan çok pis futbola dayalı. Oynamak için değil, oynatmamak üzerine kurulu kaçak dövüş !

Bir de bunların üzerine bizimkilerin topu ayaklarına dolarcasına saç baş yolduran hataları eklenince bu kadar anormal maçta beklenen sonuç budur.

Sadece futbol üzerinden bakarsak genel bakış bu olur, tabi oradaki çirkeflikleri yazmıyorum bile.

Ben fenerin ilk 11 ni görünce hemen anladim bu macin tam senin dedigin gibi gecicegini. Üstelik Baroni provoke ediyor, Baros sakatlaniyor hakem panige giriyor... Sonucta sahada futbolun f si bile olmayan bir mac. Fenerle Kadiköyde futbol oynayamaz Galatasaray. Adamlar futbol oynatmamak icin 3-4 haftadan önce baslatiyorlar calismalarini zaten. Ve sonucta istedikleri skoru aliyorlar.

Ermanin bu gece söyledigi bir laf var, katilmamak elde degil.

"Galatasaray ve Bjk Fener gibi bir 50. bin kisilik stad yapmazsa, fener böyle götürür, hep bir adim önde olur."

Adamin demek istedigi;

"Fenerden intikam almak istiyorsan, 50 kisilik , tribunleri sahaya yakin olan bir stadta, aynen bugun fenerlilerin Galatasarayli futbolcularina yaptiklarini, fenerli futbolcularina yapicaksin, o kadar basit."

fair play liginde 1.nciymişiz )-:

fb yi yenebilmemiz için bize fair play degil, sert ve mücadeleci futbol lazım...

"büyük takımlar aldıkları kupalar kazandıkları şampiyonluklarla övünürken..." " küçük takımlar büyük takımları yenmek ile övünür..."

Ne maçı izleyebildim nede radyadan dinleyebildim,işten izin alamayınca haliyle...

Lanet olsun diyorum,adamalr 'Onuncu Yıl marşı'nı çevirecekler kendilerine.(Angutluk işi)

Neyse sağlık olsun sonuç 3 puan kaybı.Önemli olanı Baroş'un sakatlığı ,takım bunu düşünmeli artık.Tek forvete düştk neredeyse.Serkan ne kadar hazır bilemiyorum.

Sonuç olarak Rijkaar'dın lafı , 'B planı ' muhabbetnden sıkılıp terslemesi,güzel olandı.Bu gerizekalı basın sistemi,bu hakem sistemi,bu stadda olanların ( anlatılanlar eşiğinde) gerçekten futbolumuzu geriye götürdüğünün belgeleridir.Kopukluk buralardan başlıyor milli takımlara ,olimpiyatlara kadar...

Kopuk kopuk yazıyorum,yalnız demek istediklerim anlaşılıyordur zaten.

Değişim tek bizle ,tek Rijkaard'la olamaz ,sadece bizim işimize yarar,oysa ülkeninde başarılı olması gerekir.Bu spor altyapısıyla ise karanlık günler,ışığa giden takımlarıda engelleyecektir.

Basın örneğine gelince;

Muhabir; Rubin Kazan TD'sinin adını biliyormusunuz ?

Pep; Şaçmalamak için mi konuşuyorsunuz ? Tabiki biliyoruz.Rakibimizide önemsiyoruz.Siz Mümkünse bir daha soru sormayın.

Basın;(Ertesi gün) Ayın en şaçma sorusu seçiyor.

Farka bak aradaki.

Geri
Üst Alt