Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 13. Hafta | Galatasaray 1-1 Manisaspor | Maç Sonucu
Elano konusunda belkide bu forumda en çok eleştirenlerden birisiyim.
Elano temelde iyi bir oyuncu,brezilya milli takımındada görüyoruz ancak bize mayası tutmadı bunun en önemli 2 nedeni var benim gözümde;
1-Elano reijkarddın daha çok ileri-geri oyunda etkili olmasını istedi,ancak elano reijkardın bu taktiğinde olumlu tepki vermedi.Brrezilya milli takımına göre daha basit bir oyun oynadı ve reijkarda elanonun verimli olması için sağda solda oynatmayı denedi ama elano gene uyumsuz kaldı.
2-elanonun alınmasının bir diğer önemli nedenide arda ile beraber oynaması idi ancak elano değil arda ile uyumlu oynamak takım genelinde uyumsuz kaldı ve çok uzun bir süredirde uyum sürecini atlatamadı.
Elano oynadığı maçlarda farkettiğseniz takım oyunu değilde bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor ve çok kaçak oynuyor işte o yüzdendirki 70 metrelik ortalar ve bilinçsiz paslarla oynamakda bizim eleştirdiğimiz tarafda bu zaten,madem uyumsuz oynuyorsun,madem verimli olamayacaksın,bireysel takılıp kazanırsak kazanırız kaybedersek kaybederiz mantığı ile deva medeceksin o zaman hiç oyuna girme,kenarda kal.Benim gördüğüm elanonun kafası bir kere türkiyede değil,maçda nasıl verimli olsun.Bizim ligi daha benimseyememiş elano dolayısı ile balık başdan kokar misali bu problemleri bir araya koyduğumuz vakit elanonun çok verimli olmasını bekleyemeyiz.
Şuanki oyunu ile elano bundan sonraki maçlarda ne üstüne koyarak gidebilir nede çok büyük verim alabiliriz.Bir oyuncu aylar boyunca uyum sorunu çekiyor ise ciddi bir problem var demekdir.Bu takıma kewell ve baros gibi kariyerli oyuncular geldi,keita keza öyle ancak kendi klaslarını her daim gösterdiler ancak elanoda bunu göremiyoruz dolayısı ile ben bu olaya elanonun mayasının tutmadığı için kötü oynadığını söylüyorum.
KAvga gürültü etmeye gerek yok,benim görüşüm elanoda biz verim alamayız bu saaten sonra görüntü onu gösteriyor,mayası tutmadı malesef.
Bir tepkimde taraftara...
Yahu şu kötü günlerde o tribünler boşmu bırakılır? 10 bin kişi ya var ya yoktu,ayıptır.İşyerim olmasa maça gideceğim bu kadarda takım ve kulüp boş bırakılmaz.Ciddi anlamda sıkıntılıyız bu konudada.