Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 14. Hafta | Bursaspor 1-0 Galatasaray | Maç Sonucu
Bu gece macta uzdu beni Galatasaray.Sene basindan beri ilk defa boyle hissettim.Oynanan futboldan ziyade farkli sorunlar yasadi Galatasaray.Sorunlardan en buyugu ise konsantrasyon eksikligiydi.Inancsizlik vardi tabi birde hemen yaninda her oyuncumuzun.Peki neden boyle oldu?
Acikcasi bilmiyorum.Galatasaray sadece kotu oynamadi bu gece ,ayni zamanda takim olma olgusunu da yansitmadi.Iste zaten beni uzen nokta bu.Sene basindan beri ilk defa mactan sonra aklimdaki sorularin arasinda bir sonraki macla ilgili en ufak bir fikir yoktu.Her hafta 0.1 bile olsa ileriye adim atan Galatasaray futbolu bence bu hafta en ufak bir ilerleme gosteremedi maalesef,hatta kaybettigi seylerde cok fazla olabilir.
Tam burada iste baska bir faktor var bu gece iyice ortaya cikan ve takimin bir adim ileriye gidemedigi donemde."Hırs".
Bu "Hırs" futbolculara ait bir hirs degil.Bu hirs Rijkaard ve Neeskens in icindeki,kazanma-bir seyleri kanitlama' ya olan inancin verdigi hirs.Su anda hem Rijkaard hem Neeskens bizlerden,yonetimden,tum Galatasaray camiasindan cok inaniyor bizim cocuklara.Amma velakin kendilerindeki hirs'in tanecigi olmayinca bu gece sahada Neeskens'in hirs i agresiflige dondu bi anda.Aslinda oradaki agresiflik bazilarinin icine sikinti sokmus olmali.Benimkini ise rahatlatan oydu bu gece tek basina.Futbolcular mesaji elbet alicaklar eninde sonunda,ben aldim bu gece o mesaji ve dedim ki;
Galatasaray ne Arda'ya ne M.Topal'a bagimli.Galatasaray hepsinden de buyuk.Bunu da en iyi kavrayanlar Neeskens ve Rijkaard.Elbet onlarada kavratirlar,yada kavramayanin yonu-yolu Galatasaray'in bu total futbol yuruyusuyle ayni olmayacak!..
Elbet birazda futbol konusmali;
Futbol'da inancsizligin disinda bir kopukluk da vardi.Takimimiz ortasaha'da ki elemanlarimizin kabiliyet eksikliginden dolayi-ne yazik ki- olmasi gereken tek blok yapisinin iki hatta uc'e bolunmesine sebep oldu.
Takimda onceden de belirttigimiz fazla duz oyuncu sayisi (duz oyuncudan kasit topa hukmeden oyuncu yani topun ona hukmetmedigi yapidaki oyuncu) fazlaligi sorun yaratiyor oynamak istedigimiz futbolda.Ilk haftalarda bunu goremememizin sebebi genelde oynadigimiz takimlarin geride beklemeleriydi.Ama su anda tum Turkiye bagirarak konusuyor Galatasaray'i yenmenin formulunu!;
"Defans oyuncularini serbest birakin ama onlarin pas acilarindaki tum oyucularin top alma sansini kisitlayin."
Bu tumce Galatasaray'in cozum formulu gibi oldu artik.Ilk olarak Ankaragucu macinda denendi gibi dusunulsede Besiktas'da golu yedikten sonra bunu iyi basarmisti.Su ana kadar da en iyi uygulamasini Fenerbahce yapti bize karsi.Aldiklari sonucta ortada.
Cozum yolunu belirtmeye gecmeden evvel macla ilgili yine birseyler soylemek istiyorum;
- Gokhan Zan'in hamle yapisindaki eksiklik,Servet'in top cikarmadaki beceriksizligi ile birlesince iyice tadindan yenmez hale geliyor Galatasaray defansi.Ama burada tadindan yenmez maalesef mecaz degil gercek anlamiyla gecerli..
- Arda Turan'dan cok guzel forvet olabilirdi bu gece.Orta saha onu yerden besleyebilseydi gecerli olacakti bu da.Simdi butun hafta kısır bir "Arda'yi forvet'e koymak hata" tartismalarini dinleyebiliriz.Hos bu gece Arda herhalukarda birsey vermeyecek gibiydi takima ama neyse.
- Son olarak bu mac Aydin'in hatirlanma maci olabilir.Avrupa macina ayni 11'le cikmayacagi net Galatasaray'in.
Cozum onerilerim elbette var.Ama hepsi devre arasindaki transfer donemini isaret ediyor.O yuzden o konuya bilaare deginmek gerek.
Sonuc itibari ile kotu bir geceydi bizler icin.Ama bazilarina mesajlar iletildi yada iletilecek bu gece.Galatasaray,Galatasaray liligini hatirlayacak tekrardan belkide.Hem onumuzde de Avrupa maci olmasi bu sureyi kisaltabilir,bu da bir sans olsa gerek.