Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 20. Hafta | Kayserispor 0-0 Galatasaray | 6 Şubat | Maç Son
06 Şubat 2010 Cumartesi
Kayserispor 0 - 0 Galatasaray
Yazıya şöyle giriş yapayım.Allahım sen Emre Güngör'ü bize bağışla yarabbim,nazardan,sakatlıklardan,kartlardan onu koru.Frank sen de bu adamı bundan sonra banko oynat,yoksa karışmam ...
Frank Rijkaard'ın takıma geldiğinden beri oturtmaya çalıştığı o futbol felsefesini ilk defa bu kadar derin hissettim bugün.O iğrenç zemine,çok önemli eksiklere rağmen harika bir Galatasaray vardı sahada.Zaten bizim de istediğimiz bu değil mi ? Takır takır işleyen bir sistem,e bu sistem için de bazı oyuncuların önemi artıyor.Kim mi mesela ? Emre Güngör mesela Neill mesela Mehmet Topal mesela.Beni vefasızlıkla suçlayanlar elbette olacaktır ama fikirlerim açık.Servet Çetin,Mustafa Sarp ve Barış Özbek'in Rijkaard'ın Galatasaray'ın da yeri yoktur,Galatasaray Rijkaard'ın takımı olduğu sürece de olmayacaktır.Kimileri bugün santrafor eksikti falan dedi ama asla katılmıyorum,bize bugün Mustafa'nın yerinde oynayacak orta saha lazımdı,Ayhan'ın genç versiyonu cuk diye otururdu oraya,şuan da inanılmaz formsuz durumda Ayhan.Elano'yu geri çekip Emre Çolak'ı orta sahaya monte etmek gibi bir düşünce olabilir şu santraforsuz hâlimizdeyken,yoksa koy ileri Jo'yu arkada Arda onun arkasında Elano - Topal,çok klas olur gerçekten.
En az 1 aya (!) kalmaz görürüz bu takımı,tabi o zamana kadar Elano veya Arda sakatlanmazsa !
İğrenç zemine ve eksiklere rağmen dedik.Demek ki pas olayının doğrudan zemin ile alakası yokmuş,bunu bugün iyice anladım,tamamen oynayan oyuncularla ilgili bu pas olayı.Sen orta sahayı Barış - Sarp - Ayhan'dan kurarsan pas trafiği falan olmaz doğal olarak.Eksiklere gelirsek,yazıyı okuyan rakip takım taraftarları da olacaktır elbette,onlara hitafen söylüyorum,elinizi vicdanınıza götürün ve objektif düşünün.Bugün Galatasaray'da
Kewell,Baros,Jo,Sabri ve Hakan Balta oynasaydı veya kadroda olsaydı,sizce de birşeyler değişmez miydi ? Bahane olarak sunmuyorum ama maçı izlemeyen insanlar puan kaybettiğimiz için Galatasaray'ı asıp keseceklerdir,onları sağduyuya davet ediyorum.Bu eksiklere rağmen çok iyi bir Galatasaray vardı.
Uğur Uçar'dan bahsedelim biraz.1,5 yıl topa değmemiş bir adam Uğur,eski formundan çok ama çok uzak durumda.Ama oynadıkça kendine güveni geliyor,toparlanmaya başlıyor,maçları izledikçe bunu görebiliyorsunuz.İleri çıkışları arttı,ortalarını dağa taşa atmıyor,var bir hareketlenme,umarım daha da iyi olur.Eh ama şuan Sabri'nin gelmesiyle kızağa çekilecek,bu bir gerçek.
Takımda kim iyiydi kim kötüydüye bakarsak,tek isim ortaya atabilirim ; Elano.Neyi var bilmiyorum ama toparlanması,kendine çeki düzen vermesi şart.Arda alışık olmadığı bir mevkide elinden geleni yaptı,Giovani henüz alışamamış takıma,bu açıkça görünüyor,zamanla herşey olur.Bu akşam izlediğim Galatasaray bana herşeyin olabileceği umudunu verdi çünkü.
Emre Çolak'ın takıma iyice monte edilmeye başlanması da hoş bir gelişme,gerçi eksiklerden kaynaklanıyor ama yine de Emre'yi takımda görmek güzel,ah bir de o golü atsaydı ... Atsaydı çok farklı şeyler konuşuluyor olurdu şimdi televizyonda ama insanlar bunu düşünmüyor,düşünmek istemiyor işte.Heyecanlı anına denk geldi,Rijkaard onu teselli edecektir,inşallah demoralize olmaz da 1-2 maçlığına kaybetmeyiz Emre'yi.
Bitirirken Kayserispor'dan bahsedeyim.Kayseri hakkında aklımda kalan şey bütün oyuncuların kendini gereksizce yere atma çabaları oldu,Cangele deyyusuna alıştık ta Saiodu'nun pozisyonu,hiç yakışmadı.Hakem de faul verdi ya orada,beni benden aldı o an.Makukula falan tıraşmış bu arada,Neill bitirdi adamın işini resmen,diğer oyunculardan da bir Mehmet Eren göze çarptı,kısacası Kayserispor iyi gününde değildi.