TSL 2009/10 Sezonu 20. Hafta | Kayserispor 0-0 Galatasaray | 6 Şubat | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 20. Hafta | Kayserispor 0-0 Galatasaray | 6 Şubat | Maç Son

Cem Sultan veya Anıl'dan biri alsaydı kadroya Frank Rijkaard en azından son dakikalarda oyuna alırdık ve Arda'dan medet ummazdık.

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 20. Hafta | Kayserispor 0-0 Galatasaray | 6 Şubat | Maç Son

Maalesef 2 puan kaybettik ama buna da şükür demeliyiz.Bizim yerimizde Fener olsaydı heralde top Alex'in ya da Semih'in biyerine çarpıp girerdi ama biz de o şans yok.

Bence artık yeni ikilimiz Emre G.-Neill olmalı,bu maçta mükemmel oynadılar.Emre Güngör'ün dönüş maçı oldu Makukula'yı resmen bitirdi.

Giovani'yi daha erken oyundan almalıydı Rijkaard.

Keita zemine rağmen iyi oynadı.Uğur ve Caner'in ortalarını da zemine bağlıyorum.

Rijkaard'ın Arda'yı santrafor da ısrarla oynatmasını anlayamıyorum.

Elano ve Arda'nın daha sık geriye gelip top alması gerekiyordu ama maalesef sadece Topal'a bıraktılar işi.Mehmet Topal'da defansif anlamda çok iyi oynadı ama topu kullanmada yine vasat ve yavaştı.

Emre Çolak o golü atsa müthiş olurdu ama kısmet.

Bugün defansımız harikaydı. Emre ve Neill pastırmacıların forvetlerine hiç şans tanımadı. Gio sanırım bu baskıyı kaldıramaz,belki iyi bir oyuncu olacak ama Galatasarayın şuan ki durumu Gio'nun kendini geliştirmesine müsait değil. Arda forvet arkası ve sol açıktan başka bir yerde oynayamaz. FR bu takıma mutlaka Pafdan bir forvet koymalıydı. Son yarım saat pastırmacıları hapsettik ama sağdan ve soldan yapılan ortalara Ardanın vurma şansı yok. Keita ise bazen gereksiz yere hırçınlaşarak oyuna ve topa küsüyor, oyundan düşüyor.

mehmet topal mükemmel oynadı bugün..

macın özeti,rijkardın defansdaki doğru işi : neill-emre vede macın ilerleyene dakikalarında ortaya cıkan rijkard fiyaskoları , şöyleki tek olumlu hareketi olmayan dos santos ,hiç bir şey yapmayan elano vede orta göbekdeki sefil vede rezil durum...

Lan git maçı izlemedin bari boş boş yorum yapma...

Bu takımın en büyük eksikliği organize hücum hazırlayamamasıdır. Son dakikalarda girilen pozisyonları daha önceden bulsak bu maç farka bile gidebilirdi. Santraforsuz oynamamıza rağmen gol atmalıydık. Bu bir bahane olamaz.

Mustafanın bugün ne kadar koştuğunu görmedin sanırım? çoğu atağı o fos dediğin adam kesti

mustafa sarp bugün tek bir rakip atağı kesmemişdir..ilk 15 dakikalık kayseri baskısını berteraqf eden tek başına mehmet topaldı...

Bence sorun vurdumduymazlık ,istek eksikliği.

Bugün çok mücadele etmedik,sadece Kayseri mücadele ettiği için etmek zorunda kaldık.Onu da tam yapamadık.

TSL on numara top oynama ligimi ligimizin adı.:)

gol atamıyoruz gol.yakında bundan sonraki golü hangi maçta atabiliriz diye topik açabilecek duruma düşmekden korkmuyor değilim:(

Herifler 10 kişi kalmıştı ya bu şansı iyi değerlendirmeliydik :(

Maalesef 2 puan kaybettik ama buna da şükür demeliyiz.Bizim yerimizde Fener olsaydı heralde top Alex'in ya da Semih'in biyerine çarpıp girerdi ama biz de o şans yok.

Bence artık yeni ikilimiz Emre G.-Neill olmalı,bu maçta mükemmel oynadılar.Emre Güngör'ün dönüş maçı oldu Makukula'yı resmen bitirdi.

Keita zemine rağmen iyi oynadı.Uğur ve Caner'in ortalarını da zemine bağlıyorum.

Elano ve Arda'nın daha sık geriye gelip top alması gerekiyordu ama maalesef sadece Topal'a bıraktılar işi.Mehmet Topal'da defansif anlamda çok iyi oynadı ama topu kullanmada yine vasat ve yavaştı.

Bırak renkdaş ya ben artık şampiyon olucağımıza inanmıyorum,tek inancım UEFA.

06 Şubat 2010 Cumartesi

Kayserispor 0 - 0 Galatasaray

Yazıya şöyle giriş yapayım.Allahım sen Emre Güngör'ü bize bağışla yarabbim,nazardan,sakatlıklardan,kartlardan onu koru.Frank sen de bu adamı bundan sonra banko oynat,yoksa karışmam ...

Frank Rijkaard'ın takıma geldiğinden beri oturtmaya çalıştığı o futbol felsefesini ilk defa bu kadar derin hissettim bugün.O iğrenç zemine,çok önemli eksiklere rağmen harika bir Galatasaray vardı sahada.Zaten bizim de istediğimiz bu değil mi ? Takır takır işleyen bir sistem,e bu sistem için de bazı oyuncuların önemi artıyor.Kim mi mesela ? Emre Güngör mesela Neill mesela Mehmet Topal mesela.Beni vefasızlıkla suçlayanlar elbette olacaktır ama fikirlerim açık.Servet Çetin,Mustafa Sarp ve Barış Özbek'in Rijkaard'ın Galatasaray'ın da yeri yoktur,Galatasaray Rijkaard'ın takımı olduğu sürece de olmayacaktır.Kimileri bugün santrafor eksikti falan dedi ama asla katılmıyorum,bize bugün Mustafa'nın yerinde oynayacak orta saha lazımdı,Ayhan'ın genç versiyonu cuk diye otururdu oraya,şuan da inanılmaz formsuz durumda Ayhan.Elano'yu geri çekip Emre Çolak'ı orta sahaya monte etmek gibi bir düşünce olabilir şu santraforsuz hâlimizdeyken,yoksa koy ileri Jo'yu arkada Arda onun arkasında Elano - Topal,çok klas olur gerçekten.En az 1 aya (!) kalmaz görürüz bu takımı,tabi o zamana kadar Elano veya Arda sakatlanmazsa !

İğrenç zemine ve eksiklere rağmen dedik.Demek ki pas olayının doğrudan zemin ile alakası yokmuş,bunu bugün iyice anladım,tamamen oynayan oyuncularla ilgili bu pas olayı.Sen orta sahayı Barış - Sarp - Ayhan'dan kurarsan pas trafiği falan olmaz doğal olarak.Eksiklere gelirsek,yazıyı okuyan rakip takım taraftarları da olacaktır elbette,onlara hitafen söylüyorum,elinizi vicdanınıza götürün ve objektif düşünün.Bugün Galatasaray'da Kewell,Baros,Jo,Sabri ve Hakan Balta oynasaydı veya kadroda olsaydı,sizce de birşeyler değişmez miydi ? Bahane olarak sunmuyorum ama maçı izlemeyen insanlar puan kaybettiğimiz için Galatasaray'ı asıp keseceklerdir,onları sağduyuya davet ediyorum.Bu eksiklere rağmen çok iyi bir Galatasaray vardı.

Uğur Uçar'dan bahsedelim biraz.1,5 yıl topa değmemiş bir adam Uğur,eski formundan çok ama çok uzak durumda.Ama oynadıkça kendine güveni geliyor,toparlanmaya başlıyor,maçları izledikçe bunu görebiliyorsunuz.İleri çıkışları arttı,ortalarını dağa taşa atmıyor,var bir hareketlenme,umarım daha da iyi olur.Eh ama şuan Sabri'nin gelmesiyle kızağa çekilecek,bu bir gerçek.

Takımda kim iyiydi kim kötüydüye bakarsak,tek isim ortaya atabilirim ; Elano.Neyi var bilmiyorum ama toparlanması,kendine çeki düzen vermesi şart.Arda alışık olmadığı bir mevkide elinden geleni yaptı,Giovani henüz alışamamış takıma,bu açıkça görünüyor,zamanla herşey olur.Bu akşam izlediğim Galatasaray bana herşeyin olabileceği umudunu verdi çünkü.

Emre Çolak'ın takıma iyice monte edilmeye başlanması da hoş bir gelişme,gerçi eksiklerden kaynaklanıyor ama yine de Emre'yi takımda görmek güzel,ah bir de o golü atsaydı ... Atsaydı çok farklı şeyler konuşuluyor olurdu şimdi televizyonda ama insanlar bunu düşünmüyor,düşünmek istemiyor işte.Heyecanlı anına denk geldi,Rijkaard onu teselli edecektir,inşallah demoralize olmaz da 1-2 maçlığına kaybetmeyiz Emre'yi.

Bitirirken Kayserispor'dan bahsedeyim.Kayseri hakkında aklımda kalan şey bütün oyuncuların kendini gereksizce yere atma çabaları oldu,Cangele deyyusuna alıştık ta Saiodu'nun pozisyonu,hiç yakışmadı.Hakem de faul verdi ya orada,beni benden aldı o an.Makukula falan tıraşmış bu arada,Neill bitirdi adamın işini resmen,diğer oyunculardan da bir Mehmet Eren göze çarptı,kısacası Kayserispor iyi gününde değildi.

milan baros:(:(:(:(

arda turan'a tek lafım adam gibi top oyna...Sahada gözükmüyo magazin programlarının ise bankosu oldu maşallah

ya insan hasta etmeyin,en güzel topu arda oynadi

biraz becerile maci alirdik

ne oluyoruz ya

bugünkü ilk onbirde iki tane yeni transfer vardi,ve tabiki uyum sorunu

sabir sabir sabir

ne kadar nankörsünüz,hersey kontrol altinda merak etmeyin

negativciler

Maçtan yeni geldim, iyi ki geldiğime şükrediyorum bir daha da toplulukta maç izlememeye kararlıyım. Nedir arkadaş o öyle ana-avrat sövmeler ? Gerçekten yakışmıyor bu tür hareketler Galatasaray taraftarına. Herneyse maça gelirsek;

İlk yarı iki takım adına da kötü geçti, aşırı kötü değildik çünkü zemin o kadar rezil bir zemindi ki hayatımda hiç hatırlamıyorum böyle zemin gördüğümü. Top seke seke gidiyor sektiği yerde iz kalıyor böyle bir zeminde nasıl oynasın bizim takım ? Bizim takımı geç Barcelona bu zeminde tek pas yapamaz sürekli... Öyle kötü bir zemindi ve zemine rağmen takım çabaladı birşeyler. İsteksiz değillerdi, maçtan sonra çıkışta dedim arkadaşıma böyle oynarsak istekli düzgün bir zeminde çok iyi oynarız diye. Çünkü takım birşeyler çabaladı en azından hele ikinci yarı zaten çok iyi oynadık pas hataları dışında.

Hatta ilk yarı sonunda Arda ile kaçırdığımız pozisyon öncesindeki paslarımız ve organizasyonumuz, sonunda Mustafa'nın süper bir şekilde Arda'ya topu vermesi felan olağanüstüydü. Gol olsa benim açımdan bugüne kadar ki attığımız en muhteşem gol olacaktı. Total futbol diyorduk işte, ben o pozisyonda gördüm bu olayı. Çok süperdi o pozisyon, keşke Arda düzgün vurabilseydi.

Bunun haricinde tek tek bireysel değerlendirirsek Emre Güngör-Neill ikilisi çok iyi bir ikili oluşturdular. Özellikle Neill çok iyiydi bir kaç pas hatası dışında. Bunlar haricinde Uğur eski Uğur değil artık bunu anladım Sabri ve Hakan (özellikle Sabri) takıma dönerlerse performansımız çok çok artar bunu biliyorum ve inşallah çabuk zamanda dönerler diyorum.

Caner'e gelirsek çok inanılmaz pas hataları yaptı ve ortaları bizim eski Sabri'nin ortalarına benziyordu hep ön direğe, sert ve kavisli ortalar. Ama onun dışında çok çok kötü ortaları ve pas hataları da vardı, onu da zemine bağlıyorum çünkü bu zeminde top felan oynanmasını bırak pas yapamıyorsun. Caner haricinde Mustafa çok iyiydi, yıkılmadı ve dimdik ayakta kaldı. Mehmet ayağında çok top tuttu beğenmedim bugün. Gio hayal kırıklığı yaşattı ama kapasitesi bu değil kesinlikle oynadıkça açılacaktır zemininde etkisiyle pek birşey yapamadı ama fos transfer kesinlikle değil bize daha çok yarayacak bundan eminim.

Keita,Elano,Arda'ya gelirsek; Keita birşeyler çabaladı, o da zeminin etkisinde kaldı orta, şut ne denese hep dışarı gitti, normalde Keita'nın ortalarını ve şutlarını biliyoruz çok iyi orta açıyor ama gene fena değildi. Elano iyiydi, top ne zaman ayağına gelse olumlu şeyler yapmaya çalıştı bazı pozisyonlarda yapamasa da. Atakları hızlandırdı, hiç ayağında bekletmedi ve güzel paslar attı. Hele son dakikada Emre'ye attığı tek pas çok süperdi. Arda ise artık eskisi gibi değil Bosna-Hersek maçından beridir istikrarsız görüntü çiziyor böyle oynarsa bırakın 20 M € fiyata satmayı, 10 M €'ya gitse çok çok süper olur. İnşallah kendini toparlar Arda. İstekli ama olmuyor eskiden böyle değildi neden böyle oldu anlamadım kısa süre içinde toparlanırsa iyi olur. Baros ve Kewell felan gelse zaten yedeğe çekilecek isimlerden olur kesinlikle Arda.

Ben sadece Elano'ya kızıyorum.O topu kaçıran bir Brezilya Milli Takımı topçusu olamaz.İnanılmaz bişey ya bomboş.

Rijaard Ligtv'de röportajı sırasında çok sinirli gözüküyordu..

mustafa sarp bugün tek bir rakip atağı kesmemişdir..ilk 15 dakikalık kayseri baskısını berteraqf eden tek başına mehmet topaldı...

tamam sen maç izlememişsin belli takıl kafana göre

Neden özgürce eleştirimi yapamıyorum,yanlışları mı söylüyorum,

Yavaşlayacak hiçbirşey söylemedim, bunlar tamamen gerçeklerdir.

Sen elindeki tek forvet oyuncusunu satarsan ,doğru düzgün form tutamamış,lig mücadelesine henüz hazır olmayan adamları ,gelirde sezonun ortasında her kulvarda şampiyonluğa oynayan bir takıma monte etmeye çalışırsa sonuç tabiki de fiyasko olacaktır,bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.

Burda herşeyi pof poflayacaksak objektiflik nerde kaldı?

Ben gördüğümü ve bildiğimi, söylüyorum ve söylemeye devam deceğim.

Bu takıma takım demek için bin şahit lazım ,çünkü omurgasız oynuyorsun. Omurgasız bir canlı ayağa kalkabilir mi?

Elindeki tek forvet oyuncusunu sattı da sanırsın yerine stoper aldı. Ligin kasaplarına söveceğine hala elindeki tek forveti satarsan diye başlayan yorum yaparsan, bi tarafıyla güler herkes sana

Geri
Üst Alt