Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 28.Hafta | Sivasspor 1-1 Galatasaray | 5 Nisan | Maç Sonucu
Objektif olarak baktığımızda takımın tel tel döküldüğü,oynadığı maçlarda galibiyet adına çok şeyler vermediği ortada.Elbette bunun en büyük sorumlusu frank reijkaard.
Reijkaard eleştirilemez değildir.Takım belki 5. olacak ama biz hala reijkaard'ın arkasındamı kalacağız? oynanan futbol umut verse hiç sorun değil ama 90 dakika boyunca gol atıp geriye yaslanmak,şuursuz ataklar yapmak mantık dışı şeylerdir.Futbol takım oyunu ise alınan yabancı oyuncuların katkısı sıfıra yakın oldu.
Şimdi burda transferleri eleştirmekde yanlış çünki bizim takımın bir omurgası yok.Ne defansa ne ofansada belli bir takım diziliş kurgusu bulunmamakda.Biz ilk devre buna sakatlık belası dedik ama ikinci devre gördükki alınan oyuncu takviyelerine rağmen takımın bir omurgası reijkaard tarafından yaratılmamış.Ben şuna eminimki şu kadroya takviye yapılsa bile sivas maçındaki performansdan çok öteye gidemez...
Fener maçından öncede söyledim şimdide söylüyorum;
Bu takım 4-3-3 oynayamaz...Ne kadrodaki oyuncular nede şuanki şartlar bu taktiksel varyasyona uygun değil.Bİrkere kanat organizasyonları ve orta alanda isabetli pas trafiğini yapan takımlar bu sistemi oynayabilir.Biz her maç top kaybı rekorları kırarken bu taktiğin maç içinde bir espirisi kalmıyor.Barçaya bakıyoruz adamlar tek topu çok iyi yapıyorlar,ibrahimoviç çıkıyor genç krkiç giriyor gol atıyor,yani bu oynamak istediğimiz sistemi ancak barça ayarında üst düzey takımlar oynayabilir çünki kaliteli oyuncuları var ancak bizim yok çünki bu kadar yüksek tempoya uyacak nitelikde oyuncu kadromuz bulunmuyor.1-2 oyunc haricinde 4-3-3 oynayamaz bu takım.
Reijkaard bilerekmi yapıyor bilmiyorum ama ikinci planı olmadan inatla 4-3-3 oynayıp en ağır adamlardan en hızlı atakları bekliyor.Takım zaten moralsiz ve böylesi kritik bir maça çıkmışız,deplasman takımı gibi oynamak durumundayız,şuursuz atakların bize ne getirisi olacak.?
Şampiyonluk artık bu saatten sonra bitmişdir.Frank reijkaardda bana göre son maçlarını oynatıp sezon sonu ayrılacakdır.İnanılmaz bir şekilde reijkaardın aklı sanki burda değil,başka yerlerde.Mantıklı bir kadro kuramadığı gibi oyun içinde ikinci bir planı olmayışı gerçekten çok büyük eksiklik.Ben her zaman şunu savundum; şayet türkiye liginde bir takım çalıştırılıyorsa o takımın başında olanlar çok disiplinli olmalı zira türk oyuncular çok gevşek hayat yaşıyorlar,bunada yabancı oyuncular dahil olunca işler iyice karışıyor.Profosyonellik ve laubalilik karışmış takımda ve bunu reijkaard çözemiyor.Herşeyi hasıraltı ederseniz ve görmemezlikden gelirseniz sonuçlarında katlanırsınız...
Benim şahsi görüşüm reijkaardla bu işin yürüyemeyeceğidir.Zaten reijkaardda gitmek istediğini bugünki hareketleri ile belli etti.Yönetim sezon sonunu bekleyip reijkaardla ayrılacak büyük ihtimalle,ne şiş yanacak ne kebab reijkaardla yollar dostane ayrılacak gibi görünüyor.Ben zannetmiyorumki reijkaard kalmak istesin türkiyede.Polat istese bile reijkaard gidecek gibi görünüyor.Bu kadar boşlama olmaz.
Şampiyonluğu geçtim 2. olarak şampiyonlar ligine kalsaydık gene iyiydi ama artık oda çok zor görünüyor..