TSL 2009/10 Sezonu 28.Hafta | Sivasspor 1-1 Galatasaray | 5 Nisan | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 28.Hafta | Sivasspor 1-1 Galatasaray | 5 Nisan | Maç Sonucu

Haftaya Diyarbakır maçında oyunculara büyük bir tepki göstermeliyiz.

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 28.Hafta | Sivasspor 1-1 Galatasaray | 5 Nisan | Maç Sonucu

hakan baltayi ovenleri bir gorsem surda

bi karsima cikip anlatsalar

neden savunmanin coktugunu

neden servetin sol bekte 20 topu taca attigini mecburen (serveti ovmek degil bu oradaki boslugu belirtmek icin bir ornek)

golde nasil geride kaldigini

ve en onemlisi takima zerre katkisinin olamayacagini bu agirlikla

her haliyle ne kadar dengesiz olursa olsun caner bin kat iyidir

Mustafa Sarp'ın bu maçta bir tane olumlu hareketi yoktu. 2 ay önce bu adam takımın en iyisiydi halbuki.

Maçın ve sezonun özetidir.:

"Şampiyonluk çok zora girdi. Her türlü yarışa devam edeceği ama zora soktuk. Son 5 maçta sadece bir galibiyetimiz var. Kendimiz buraya getitrdik, kendimiz çıkarmaya çalışacağız. Bu durum kendimize bağlı, başka kimsenin suçu yok. Başımızda dünyanın en iyi teknik heyeti var. Yönetim şampiyon olmuş bir yönetim. Kabahat bizde. Birkaç maç üst üste kötü sonuçlar aldıktan sonra sahada çok stresli oluyorsunuz. Golü attıktan sonra ikinci golü kovalayamadık, skoru korumaya çalıştık. Hafif korku vardı, stres vardı. Bize verilen her talimat doğru. Biz kendimizi istediğimiz gibi sahaya süremiyoruz." - Aykut Ercetin

hakan baltayi ovenleri bir gorsem surda

bi karsima cikip anlatsalar

neden savunmanin coktugunu

neden servetin sol bekte 20 topu taca attigini mecburen (serveti ovmek degil bu oradaki boslugu belirtmek icin bir ornek)

golde nasil geride kaldigini

ve en onemlisi takima zerre katkisinin olamayacagini bu agirlikla

her haliyle ne kadar dengesiz olursa olsun caner bin kat iyidir

Ben de yokluğunda çok aramıştım Balta'yı ama yanılmışım, Caner tamam defans yapmayı bilmiyor ama en azından hızı ile falan kapatıyor açıklarını. Kesinlikle Caner oynamalı sol bekte.

o adamin 2 aydir olumlu hareketi varmi ki?

Objektif olarak baktığımızda takımın tel tel döküldüğü,oynadığı maçlarda galibiyet adına çok şeyler vermediği ortada.Elbette bunun en büyük sorumlusu frank reijkaard.

Reijkaard eleştirilemez değildir.Takım belki 5. olacak ama biz hala reijkaard'ın arkasındamı kalacağız? oynanan futbol umut verse hiç sorun değil ama 90 dakika boyunca gol atıp geriye yaslanmak,şuursuz ataklar yapmak mantık dışı şeylerdir.Futbol takım oyunu ise alınan yabancı oyuncuların katkısı sıfıra yakın oldu.

Şimdi burda transferleri eleştirmekde yanlış çünki bizim takımın bir omurgası yok.Ne defansa ne ofansada belli bir takım diziliş kurgusu bulunmamakda.Biz ilk devre buna sakatlık belası dedik ama ikinci devre gördükki alınan oyuncu takviyelerine rağmen takımın bir omurgası reijkaard tarafından yaratılmamış.Ben şuna eminimki şu kadroya takviye yapılsa bile sivas maçındaki performansdan çok öteye gidemez...

Fener maçından öncede söyledim şimdide söylüyorum;

Bu takım 4-3-3 oynayamaz...Ne kadrodaki oyuncular nede şuanki şartlar bu taktiksel varyasyona uygun değil.Bİrkere kanat organizasyonları ve orta alanda isabetli pas trafiğini yapan takımlar bu sistemi oynayabilir.Biz her maç top kaybı rekorları kırarken bu taktiğin maç içinde bir espirisi kalmıyor.Barçaya bakıyoruz adamlar tek topu çok iyi yapıyorlar,ibrahimoviç çıkıyor genç krkiç giriyor gol atıyor,yani bu oynamak istediğimiz sistemi ancak barça ayarında üst düzey takımlar oynayabilir çünki kaliteli oyuncuları var ancak bizim yok çünki bu kadar yüksek tempoya uyacak nitelikde oyuncu kadromuz bulunmuyor.1-2 oyunc haricinde 4-3-3 oynayamaz bu takım.

Reijkaard bilerekmi yapıyor bilmiyorum ama ikinci planı olmadan inatla 4-3-3 oynayıp en ağır adamlardan en hızlı atakları bekliyor.Takım zaten moralsiz ve böylesi kritik bir maça çıkmışız,deplasman takımı gibi oynamak durumundayız,şuursuz atakların bize ne getirisi olacak.?

Şampiyonluk artık bu saatten sonra bitmişdir.Frank reijkaardda bana göre son maçlarını oynatıp sezon sonu ayrılacakdır.İnanılmaz bir şekilde reijkaardın aklı sanki burda değil,başka yerlerde.Mantıklı bir kadro kuramadığı gibi oyun içinde ikinci bir planı olmayışı gerçekten çok büyük eksiklik.Ben her zaman şunu savundum; şayet türkiye liginde bir takım çalıştırılıyorsa o takımın başında olanlar çok disiplinli olmalı zira türk oyuncular çok gevşek hayat yaşıyorlar,bunada yabancı oyuncular dahil olunca işler iyice karışıyor.Profosyonellik ve laubalilik karışmış takımda ve bunu reijkaard çözemiyor.Herşeyi hasıraltı ederseniz ve görmemezlikden gelirseniz sonuçlarında katlanırsınız...

Benim şahsi görüşüm reijkaardla bu işin yürüyemeyeceğidir.Zaten reijkaardda gitmek istediğini bugünki hareketleri ile belli etti.Yönetim sezon sonunu bekleyip reijkaardla ayrılacak büyük ihtimalle,ne şiş yanacak ne kebab reijkaardla yollar dostane ayrılacak gibi görünüyor.Ben zannetmiyorumki reijkaard kalmak istesin türkiyede.Polat istese bile reijkaard gidecek gibi görünüyor.Bu kadar boşlama olmaz.

Şampiyonluğu geçtim 2. olarak şampiyonlar ligine kalsaydık gene iyiydi ama artık oda çok zor görünüyor..

Rijkaard

Bir takıma Msarp, Mtopal, Barış gibi adamlar lazımdır. Mutlaka kadroda olmaları lazım. AMaaaa aynı anda 3 tane önliberoyla oynarsan kaybedersin top yapamazzın tabi. Barcelonada Y.Toure, Busqets,Keita aynı anda oynasın onlarda sıkıntı yaşar. Sorun bu adamlarda değil sorun sistemde, sorun mantalitede. Sorun bu adamlardan çok şey bekleyenlerde.

Git sevgilinle gez lan ozaman.Takım yenilince üzülmeyen adamda adam değildir ozaman.Git kendinle oyna.

Ben ne diyorum sen ne diyorsun.

Kahroldum uzuntuden ama hemen takima sallamiyorum skor taraftari gibi.

Iyi tmm artik kes, skor taraftari oldugunu ogrendik baska insanlari dahil etmeye gerek yok.

Ben ne diyorum sen ne diyorsun.

Kahroldum uzuntuden ama hemen takima sallamiyorum skor taraftari gibi.

Iyi tmm artik kes, skor taraftari oldugunu ogrendik baska insanlari dahil etmeye gerek yok.

La evlat,takım kötüyse eleştirmicekmiyiz.Sanane la.Adminmisin sen.Skor taraftarıyım varmı.Sana iten giden ney.

bir Allah'ın kulu son 30 dakika neden geriye yaslandığımızı söylesin bana lütfen.Sivasspor gibi vasıfsız oyunculara sahip ve gol atmaya dermanı olmayan takıma karşı savunma (!) yapmaya çalışan bir takım ? Neden yani neden geri yaslanıyo bu takım son yarım saat.Sağlı sollu ataklar yaptılar da mı savunmaya çekiliyoruz ? Her sivaslının orta sahayı geçtikten sonra önü bomboş kalıyor.Bütün oyuncular kale önüne yığılmış orta saha rakibe kalmış.kaptığımız topları da sanki son 10-15 saniyeymiş gibi ileri vurmaya çalışıyo futbolcularımız.maçı izlerken 2.yarıda anladım bu maçta yine puan kaybı yaşayacağımızı.öyle bariz ki gol yiyeceğimiz her dakika daha fazla yükleniyo rakip takım üstümüze.ancak ne kenardan oyuna müdahale oluyor ne de saha içindeki oyuncular birbirleriyle konuşup hücum yapma fikrini kafalarından geçiriyorlar.bu takım şu oyunla şampiyon olsa bile 1 gram sevinmem.sahadaki oyunu görünce bu takıma 140 milyon euro civarı para harcandığına inanamadım tekrardan.140 milyon euro harcanan takımın oynayacağı ya da oynadığı futbol bu mu olmalı ? Şu takımı gördükçe yanarım da Lucas Neill ve Adnan Polat'a yanarım.Lucas Neill umarım sezon sonunda gönderilir.Adam şaşırmıştır nereye geldiğini.dünyanın en kaliteli liginden gelip böyle vasıfsız insanlarla mücadele etmek gerçekten koyar insana.

Adnan Polat için ayrı bir parantez açmak lazım tabi ki.Zor günlerde kulübe sahip çıkıp başkanlığa aday oldu.Çok önemli işlere imza attı ve daha da atacak inşallah.Ancak özellikle futbol branşında son 2 senede müthiş yatırım yapılmasına rağmen büyük hayal kırıklığına uğradık.Bunda en az pay Adnan Polat ve ekibinindir tabi ki.Ancak bundan sonra yapılacak hamlelerde daha dikkatli olmalılar.Herşeyin para olmadığını , milyonlarca euro harcasanız bile başarısız olabildiğiniz zamanlar olduğu için daha dikkatli davranılmalı bundan sonra.

Son olarak,geçen hafta maçın tamamında bugün kü maçında son yarım saatinde Galatasaray futbol takımının futbolundan UTANDIM ! Elbette takımın yanındayız elbette destekleyeceğiz ancak kötü yönlerini söylememiz gerekli.Bunu yapınca skor taraftarı olmuyoruz buna emin olabilirsiniz.Bundan sonraki tek hedefimiz kalan maçlarda iyi oynamak olmalı.Skor önemli değil yeter ki sahada iyi mücadele eden,keyifli maçlar izlettiren bir takım izleyebilelim.

bugün saivasta bizim taraftarlarla maçı izledik.son dakika golü ile adeta yıkıldık.yapacak bişey yok.ama takım hiçbişey oynamıyor.kimin ne yaptığı belli değil.bir sistemsizlik var.en iyi oynayan oyuncumuz gio ve neill di.birazda topal iyiydi.aykut gole kadar iyiydi ama o topu neden kornere çelmeyip memet yıldızın önüne bıraktı anlayamadık.bu arada sivaslılar üzerimize dünyanın yabancı maddesini attı.yazıklar olsun

Fenerliler bizi yenmeden önce forumlarında bursaspor şampiyon olsun diyorlardı , şampiyonluktan umutları yoktu , ama iki haftada herşey tepetaklak oldu ... Fenev malesef şampiyonluğun en büyük adayı ... İsim isim bakıldığında kaliteli kadro ama keita isteyince oynuyor , orta saha denilen birşey yok mehmet mustafa barışı topla bir ernst etmez, baros iki sezondur sivas deplesmanından kaçıyor , jo alem yapsın , elano bana kalırsa lincolnün yarısı kadar faydalı olamadı . Rijkardla kesinlikle devam edilmesinden yanayım ama artık transferlerin isimlere değilde sisteme göre yapılmasını diliyorum ve umarım neill ve dos santos harici tüm yabancılar gönderilir , artık önümüzdeki maçlara değil önümüzdeki yıllara bakacağız demekten başka birşey diyemiyoruz ...

Umarım bursa şampiyon olur ...

Yine erken bir sezon kapattık.formalite maçları bizi bekliyor. yazıklar olsun bu takımı bu hallere getirenlere.bu takım kendi kendine oynasaydı ligi şampiyon bitirirdi!

Bu tabloda tek üzüldüğüm kisi baskan Adnan Polat'tır.

Bu tablonun baş sorumlusu Adnan Polattır.İşte sizin gibi taraftarlar gereçeği göremeyip bu yöneticiler için çok üzüldüğü için bu takım bu hallerde..

Adnan Polat fanatikliği,Haldun üstünel fanitikliği ,Arda Turan fanatikliği yapmaya devam edin..Glatasarayın başarısı için kişilerin hatalarını görmezden gelmeye devam edin..

Adnan Polatta klübler birliği başkanı olduğu o şerefsizin toplantılarına gitmeye devam etsin.Rahmetlinin yönetimine girip ve başkan olduğundan beri takımda ne ruh kaldı ne hırs.. İki tane isimli oyuncu aldılar diye ilah yaptınız.Servet,mehmet,mustafa,barış,ayhan,uğur,aykut,Gökhan zan gibi yetersiz adamları yani ben bu takımda oynayamam diye bas bas bağıran adamları görmemeye devam etsinler..Musa Çağıran gibi ağır ve yetersiz adamları almaya devam etsinler.Serkan,yaser,alparslan,serkan gibi adamları alıp yollamaya devam etsinler..80 yaşındaki danuışman kalliye ve Adnan sezgine güvenmeye devam etsinler.Her sene teknik adam değiştirmeye devam etsinler..Bu takımın hakkını savunmamaya devam etsinler.(bu takım hakemler tarafından lime lime doğranıyor.)Bir Sıkandal fenerbahçe maçından sonra Hakem karaları ile yenildiğin maçtan sonra azizi yanlarına alıp tezgah var demeye devam etsinler..

Niye silindi yazının tamamı...Benim yazdığım cümlelerin başkaları tarafından yazıldığını çok net okuyorum şu an ben...

Geri
Üst Alt