Cevap: TSL 2009/10 Sezonu | 4. Hafta | Fenerbahçe 2-1 Manisaspor | Maç Sonucu
Maçın başında fenerin öyle kolay kazanmayacağını hatta puan verebilceini düşünmüşdüm.Ayrıca futbol adına vereceklerinide söylemişdim.Söylediğim hemen hemen tüm şeyler çıktı.Fener asla takım oyunu oynamıyor,bireysel yetenekleri ile yine sonuca gitti ama manisada çok kötüydü ,yani biraz ayapa top yapsalar biraz daha dirençli olsalar maçı kazanabilirlerdi,en azından 1-1 bitirebilirlerdi.Yazık oldu.Geçen diyarbakırda olduğu gibi bu haftada fener bireysel yeteneklerle olayı bitirdi.
Ama fenerin ileriki haftalarda çok büyük futbol oynayacağını kimse iddia edemez zira bu takımın oluru bu.Alex yürüyerek top oynar,açık bulursa vurur,frikik olursa ya tutarsa atar.
Defans bloğu ve orta alanı çok ağır olan fener,ileri uçda guiza ile fazla posizyona giremiyor.Bize sürekli söylenen "güçsüz rakiplere 3-5 atarsınız birde büyüklere karşı kendinizi gösterin" laflarına karşı bu fener kendinden güçsüz bir takıma adeta yenilmekden son anda kurtuldu.Aradaki farkları ilerleyen haftalarda daha belirgin göreceğiz zira bu fener öyle çok üstün futbol oynayamaz,geçen sezondan ben pek fark göremiyorum.Olan yine semihe olacak gibi görünüyor zira alex oynadıkça semih yedeklikden kurtulamayacak oysaki guiza yerine semih oynasa ileri uçda daha etkili olabilir fener yada guzia ile beraber oynamasıda etki yaratabilir ama daumun alex ısrarı feneri 10 kişi oynattığı gibi takımıda olumsuz yönde etkiliyor birde buna bu yıl carlos eklendi ve fenerin sol tarafı adete otobana döndü,şu manisa bile ilk golü carlosun bölgesinden rahat rahat attı.Fener avrupada dişine göre rakip çektiğini düşünüyor ama bu şekilde bu fener avrupadada zorlanır.Bu yılki fener çoğu kişiyi yanıltacak sadece 1-2 maç takılmalarına bakar sonrası sivas gibide olabilir.
Manisa maçı ile gördükki fener öyle korkuyla bakılacak,çekinilecek bir rakip değil.Şundan artık gururla eminimki Galatasaray ligin en çekinilen ve korkulan takımı oldu.Fener portallarında bile kendilerinden çok bizi konuşmalarıda bunun en güzel kanıtı olduğunu düşünüyorum.Bizim 15-20 sayfayı geçmeyen fener maç yorumlarında yüzlerce Galatasaray başlığı ile rakip takımın forumlarının bizi konuşması sanırım daha belirgin etkidir bizim adımıza.
Fenerin bu sezon geçen sezondan farklı olamayacağını tekrar üstüne basa basa söylüyorum.Sercanıda alsalar birşey değişmeyecek zira mantalite aynı fenerde o yüzden sezon başından beridir söylediğim deyim hala geçerli feneri için;
Aynı tas aynı hamam fener,tam gaz bu şekil aynen gider..
Gel 10.hafta ,herkez takım görsün niyetine..