TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Galatasaray 1-1 Eskişehirspor | 27 Eylül | Maç sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor | 27 Eylül | Maç

Bozmayın moralleri hemen ve suçlu aramayın:)

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor | 27 Eylül | Maç

Kewell'da çok büyük form düşüklüğü var ya bana göre dakika 60'da falan Elano girip Kewell çıksa Arda sola geçse daha iyi olurdu ama Rijkaard'ın tercihi tabiki .

Yaklaşık 1 saattir az çok tahmin ettiğiniz spor programlarını izledim ve yorumları dinledim!Kısaca diyebileceğim yazıklar olsun bu programları sunanlara,yorumlayanlara!!!Hiç bir yorumcu görmedim ki,tuttuğu takımı belli etmeden her maça objektif bir şekilde yorum yapabilsin!!!

Bu programları birdaha izlemicem,kısaca yazıklar olsun diyorum bu tarz yorumculara!!!

Türkiye'de her yorumcu skora göre takımları övüyor veya yere batırıyor!Dün fener yürüyerek oynadı ve bugün Gs 70 dk adam akıllı futbol oynadı.Ve dün fenerin 90da attığı gol mahalle arası gazozuna maçlarda bile yenilmeyecek derecede bir goldür.Bu noktada feneri ön plana çıkaran ve oyun oynadı diye öven medyaya ben nasıl inanabilirim???

Fenerliler şimdi mutlu gibi görünüyorlar,inanın biz onlardan daha mutluyuz çünkü bizim takımımızın Twente gibi bir oyun şablonu var artık!!!

Uzun vadede bu takım Avrupada ve Türkiye de en önde olacak ve olması gereken takımdır.Ve Adnan Polat biliyorki Gs taraftarını annemizin ligini 3 yıl kazanacağız sözüyle kandıramayacak,hedefi her zaman Avrupada kupa olarak göstermekle biz taraftarların var olan vizyonuna hitap etmeyi!

Şimdi bırakında Fenerli arkadaşlarım annemizin ligini kazanma rüyalarını bir hafta mışıl mışıl uyurken rüyalarında görsünler!!!

Biz Gs taraftarının rüyası Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu iken,Fenerliler başkanlarının söylemiyle 3 yıl annemizin ligi şampiyonluğu vaadiyle kendilerini avuta dursun!!!

Galatasaray bir vizyondur ve Türkiye'deki tek Avrupai takımdır!!!

Hakemi hataya zorlayacak hiçbir pozisyon olmadı ki

iyi maç yönettiği konusunda tartışalım.

Atağa kalktığımız her pozisyonda

Eskişehir ya Arda'yı düşürdü ya da Keita'yı.

Bu pozisyonlarda sarı kartını esirgedi.

Rahatlıkla gidemedik kaleye.

Maçtaki puan kaybının sorumlusu Rijkaard'dır.

Tükenmeyen bir kredisi var gözümüzde, ayrıca hata yapmayacak diye

bir kaide de yok zaten.

Ama bu mücadelede Aydın'ın yeri hiçbir zaman olamaz.

Aydın'ı rakibin mücadele gücü kırıldığında oyuna alacaksın ki birşeyler yapsın.

Kesinlikle ve kesinlike Baros'la başlanmalıydı bu maça.

Fakat Rijkaard Nonda'nın hat-tricklik performansını ödüllendirmek istedi.

Baros'la başlayıp Nonda'yı ikinci yarıda oyuna sürseydi,

kesinlikle hatta eminim ki Baros gol atacak veya Nonda daha fazla gol atacaktı.

Bu iki hata serimizi böldü.

Ama Rijkaard'ın yaptığı değişiklikler tutsaydı,

yani maçı Aydın'ın yaptığı bir asist ve Baros'un golüyle 2-1 kazansaydık,

Rijkaard'ı göklerden Apollo 11'le bile indiremezdik.

Bu takıma mutlaka bir Servet Çetin daha lazım.

Hakan Balta sol içte büyük fedakarlık yapıp oynuyor ama

ben bizim gibi bir kadroda bitane daha defans oyuncusunun şart olduğunu

düşünmekteyim.

Ayrıca son 15 dakika futbolcularımızın gol atacaklarından bu kadar

emin bir şekilde oyunu ağırdan alması da çok dikkat çekiciydi.

Acele etmesi gereken taraf bizken

çok ağır ataklarla ilerledik.

Bunun sebebi ya futbolcular gol atacaklarından çok emindi

ya da kondisyon problemi hala devam ediyor.

Yorumcular Galatasaray'a sallamaya başladı ben demiştim ilk puan kaybımızla başlar atışlar diye

Serhat Ulueren: 14 Milyon Euro'ya mal olan Elano niye oynamaz ki !!!

Sinan Engin: Galatasaray iyi oynadı deniyor hayır maç boyunca 1 bucuk pozisyonu var.. Madem sen büyük Galatasaray'sın çıksana çift forvetle...

Ziya Şengül:Keita çok kötü oynadı iyi adam geçti ama paslarının hepsi rakibe gitti...

Ahmet Çakar: Galatasaray sezon başından beri en iyi oyununu ortaya koydu...Son Haftalarda normalin dışında goller buluyorlardı defans hatalarından falan bu akşam ki gibi!!

Vee Bir Diyalog yine

Serhat Ulueren: Emre Aşık'ı ortada oynat Hakan'ı çek sola Uğur'un Orda işi ne?

Gökmen Özdenak:Emre sakat!!!

Serhat Ulueren:Yedekler arasında varsa oynar demektir!!!

Ve geçen hafta bu takımda Nonda banko oynar, Nonda ile başlamalı diyen adamlar şimdi Ya barosla başlamalı diyor yada çift santrafor oynamalı diyor!!!

Gelelim benim yorumumu yeterince pozisyon bulduk!!! Maça Nonda'yla başlaması bence hataydı ama ben geçen haftada herkes Nonda ile başlamalı derken diyordum Baros defansı yorar, Nonda Golleri atar!!!

Son dakikaya kadar Es-Es defansı ne kadar diriydi gördünüz mü? Umarım Rijkaard bunları görür...

Bence M.Topal ve M.Sarp iyi oynadılar fazla işde düşmedi onlara

Defans iyidi 1-2 pozisyon hariç tehlikeli atağı bile yoktu Es-Es'in golde şans eseri geldi!!

Bence 45. Dakikada Baros ve Elano Girmeliydi ki Elano'yu hiç oyuna almadı Servet ve Hakan son dakikaları ilerde geçirdiler onlardan birinin yerine Elano oyuna girebilirdi...En azından uzaktan şutla,Verkaçla,Çabuk oyunun yönünü değiştirmesiyle etkili olabilirdik!!

Arda'ya değineceğim milli maçla başlayan düşüş devam ediyor çok sorumluluk alma isteğinden midir anlamadım Çalıma ve Uzaktan şuta çok yöneliyor eskiden topu aldığında direk oynayabiliyordu ... Şimdi bir iki adam geçecek illah ondan sonra pas veriyor... Buna dikkat etmeli Arda o şekilde Arda olmadı!!!

Neyse olan oldu şans eseri kaybettik yenebilirdikte farkta atabilirdik olmadı Sturm maçına şu kadroyla çıkmalı

--------------Leo-------------

Sabri--Servet--Emre A.--Hakan

----M.Sarp -- Ayhan---

---Keita---Elano---Arda----

-----------Baros-------------

Emre Aşık Sakatsa Hakan ortada Uğur Solda

M.Sarp veya Mehmet Topal Form durumlarına göre

Arda veya Kewell yine Form Durumlarına göre ama bence ilk 11'de Arda'yla başlayıp sonradan Kewell'la devam etmek daha mantıklı dinç Kewell 2. yarıda çok iş yapar ;)

İlk yarı 2.ye nazaran tabiki iyiydi.Ama kesinlikle çok iyi oynamadık.Pozisyon üretmedikçe ne kadar ilerde oynarsan oyna bir anlamı yok.2-3 tane pozisyon hatırlıyorum maçtan.Dün fb çok kötü oynamasına rağmen baya bi pozisyon buldu.Ne olursa olsun içerde bu şekilde puan verilmemeli.Kesinlikle bu maçtan dersler çıkarmaları lazım.Tekrar seri yapmamamız için hiçbir sebep yok.

Oyuncuların üstünde stres çokdu dolayısı ile üretkenlik diğer maçlara göre az gibi göründü ancak 4-5 ciddi posizyonumuz var maçda,mustafa sarpı,keitası gerçekten ciddi posizyonlarımız oldu ama değerlendiremedik.

Elbette tekrar seri yapacağız ancak önümüzde strum graz,ankaragücü,trabzon,d.bükreş ve fener maçları var.Hepside çok önemli maçlar ve maç trafiğimiz yoğunlaşdı onun için oyuncularımızın kendilerine iyi bakmaları,özellikle hakan balta ve topalın kendilerini düzeltmeleri gerekiyor çünki takımda en çok sırıtan oyuncular bunlar oluyor.Ayhanın ve gökhan zanın sakatlık problemlerinide üzerlerinden artık atması lazım.İşte reijkardda bunları yaşayacağını bildiği için rotasyon işlemlerini yapıyor.

Fener maçına kadar 4 ciddi maçımız var,sanırım kimsede "ciddi rakipler değil" demeyeceklerdir..

Yorumcular Galatasaray'a sallamaya başladı ben demiştim ilk puan kaybımızla başlar atışlar diye

Serhat Ulueren: 14 Milyon Euro'ya mal olan Elano niye oynamaz ki !!!

Sinan Engin: Galatasaray iyi oynadı deniyor hayır maç boyunca 1 bucuk pozisyonu var.. Madem sen büyük Galatasaray'sın çıksana çift forvetle...

Ziya Şengül:Keita çok kötü oynadı iyi adam geçti ama paslarının hepsi rakibe gitti...

Ahmet Çakar: Galatasaray sezon başından beri en iyi oyununu ortaya koydu...Son Haftalarda normalin dışında goller buluyorlardı defans hatalarından falan bu akşam ki gibi!!

Vee Bir Diyalog yine

Serhat Ulueren: Emre Aşık'ı ortada oynat Hakan'ı çek sola Uğur'un Orda işi ne?

Gökmen Özdenak:Emre sakat!!!

Serhat Ulueren:Yedekler arasında varsa oynar demektir!!!

Ve geçen hafta bu takımda Nonda banko oynar, Nonda ile başlamalı diyen adamlar şimdi Ya barosla başlamalı diyor yada çift santrafor oynamalı diyor!!!

Gelelim benim yorumumu yeterince pozisyon bulduk!!! Maça Nonda'yla başlaması bence hataydı ama ben geçen haftada herkes Nonda ile başlamalı derken diyordum Baros defansı yorar, Nonda Golleri atar!!!

Son dakikaya kadar Es-Es defansı ne kadar diriydi gördünüz mü? Umarım Rijkaard bunları görür...

Bence M.Topal ve M.Sarp iyi oynadılar fazla işde düşmedi onlara

Defans iyidi 1-2 pozisyon hariç tehlikeli atağı bile yoktu Es-Es'in golde şans eseri geldi!!

Bence 45. Dakikada Baros ve Elano Girmeliydi ki Elano'yu hiç oyuna almadı Servet ve Hakan son dakikaları ilerde geçirdiler onlardan birinin yerine Elano oyuna girebilirdi...En azından uzaktan şutla,Verkaçla,Çabuk oyunun yönünü değiştirmesiyle etkili olabilirdik!!

Arda'ya değineceğim milli maçla başlayan düşüş devam ediyor çok sorumluluk alma isteğinden midir anlamadım Çalıma ve Uzaktan şuta çok yöneliyor eskiden topu aldığında direk oynayabiliyordu ... Şimdi bir iki adam geçecek illah ondan sonra pas veriyor... Buna dikkat etmeli Arda o şekilde Arda olmadı!!!

Neyse olan oldu şans eseri kaybettik yenebilirdikte farkta atabilirdik olmadı Sturm maçına şu kadroyla çıkmalı

--------------Leo-------------

Sabri--Servet--Emre A.--Hakan

----M.Sarp -- Ayhan---

---Keita---Elano---Arda----

-----------Baros-------------

Emre Aşık Sakatsa Hakan ortada Uğur Solda

M.Sarp veya Mehmet Topal Form durumlarına göre

Arda veya Kewell yine Form Durumlarına göre ama bence ilk 11'de Arda'yla başlayıp sonradan Kewell'la devam etmek daha mantıklı dinç Kewell 2. yarıda çok iş yapar ;)

Ohhh amma çok galatasarayın berabere kalsında Biraz sallıyayım diyen var mış aramızda ?

Suçlu arayan yok.Kötü oynayan oyuncularımız vardı bugün.Umarım dikkatli olurlar bir sonraki maçta

Tabiki dikkatli olurlar şüphe etmem zaten mücadele ediyorlar ,sırtındaki formaların hakkını veren bir Gs'yımız var bizim..

Şu an herkesin morali bozuk sanki şampiyonluk gitmiş gibi bir hava var gibi forumda...

yine eskişehire puan kaybetmemize üzüldüm

maçta kadro açısından olumlu bulduğum iki olay

1-İyi oynayan Nondaya ilk 11 şansı verildi

2-kötü oynayan Elano oynatılmayarak ona

"bak böyle oynarsan adın Elano da olsa oynatmam" mesajı verdildi

Keita iyi oynadı ama o son dakikada gelen topa tsubasa vuruşu yerine kafa falan atsaydı gol olabilirdi. Neyse canı sağolsun...

Oyuncuların üstünde stres çokdu dolayısı ile üretkenlik diğer maçlara göre az gibi göründü ancak 4-5 ciddi posizyonumuz var maçda,mustafa sarpı,keitası gerçekten ciddi posizyonlarımız oldu ama değerlendiremedik.

Elbette tekrar seri yapacağız ancak önümüzde strum graz,ankaragücü,trabzon,d.bükreş ve fener maçları var.Hepside çok önemli maçlar ve maç trafiğimiz yoğunlaşdı onun için oyuncularımızın kendilerine iyi bakmaları,özellikle hakan balta ve topalın kendilerini düzeltmeleri gerekiyor çünki takımda en çok sırıtan oyuncular bunlar oluyor.Ayhanın ve gökhan zanın sakatlık problemlerinide üzerlerinden artık atması lazım.İşte reijkardda bunları yaşayacağını bildiği için rotasyon işlemlerini yapıyor.

Fener maçına kadar 4 ciddi maçımız var,sanırım kimsede "ciddi rakipler değil" demeyeceklerdir..

Evet bu beraberliğin olumlu bir yanı da şu ciddi rakiple oynamadınız diyen baltaların çenelerini artık kapamaları olacak taaa ki biz yeneden birinciliği yükselinceye kadar :D

Eskişehirspor'un golüne kadar GS iyi oynadı. Özellikle ilk yarı benim gördüğüm en iyi GS idi.Tek eksiğimiz gol pozisyonu üretmekte sıkıntıydı ki Eskişehir ligin en iyi takımlarından. Neredeyse rakip alanda her oyuncu çakılı oynadı ve gol pozisyonunun olmaması normal karşılanabilir.

Kewell çok etkisizdi.Keita çok fuleli bir oyuncu. Tek bir adamın tutması çok zor eğer formdaysa. Hallaç pamuğu gibi atar. O kanattan etkiliydik fakat Uğur'un olduğu taraftan doğru dürüst bir organizasyon yapamadık. Daha sonra Keita bir ara kanat değiştirdi.

Çok şanssız bir gol yedik ve ne olduysa ondan sonra oldu. Sanki aldı takımı bir telaş.Belki de bunu öğrenme ve bu tip durumlarda ne yapılması gerektiği açısından bize ders olmuştur.

Tabi ki böyle maçlar olacaktır.Sonuçta az bir takım da değildi karşımızdaki. Puan kaybı illa ki olur fakat fb maalesef haksızca,hakemlerle puan aldıkça ve beklentiler çok çok yukarıya çıkınca bizim için, bu tip normal puan kayıpları bile anormal görülüyor. Oysa anormal olan TSL'nin kapasitesi yüksek takımları ayırt edici özelliğinin bulunmaması.

Öyle ki şampiyonluktaki en büyük rakibiniz,ite kaka, rezil bir futbolla ve saha dışı yardımların saha içine yansımasıyla her maçını alıyor; siz ise ligin en iyi takımı olmanıza rağmen psikolojik ve puansal avantajları kaybediyorsunuz.

Beni üzen GS'nin puan kaybetmesinden çok belli bir tezgahta GS'nin harcanması.

Ohhh amma çok galatasarayın berabere kalsında Biraz sallıyayım diyen var mış aramızda ?

Yok renkdaş sallamıyoruz ama böyle bir eskişehire puan kaybetmekte üzüyor insanı.Adamlar resmen oynamadan puan aldılar.Sezon başından beri herkes çok pozisyon veriyoruz diyordu alın size pozisyon vermediğimiz maç ama sonuç 1-1.ben pozisyon verip 5-2,6-3 maç kazanmayı pozisyon vermeyip 1-1 berabere kalmaya tercih ederim

Sallayanları anlamıyorum şu ana kadar 40 küsür gol atmışsın bu maçıda boş geçelim yahu ne felaket tellelığına soyunuyorsunuz ki 2 puan gerideyiz diye bu kadar tantana olmaz merak etmeyin şampiyonuz söke söke

S.engin; Rijkaard korktu, rıza süperdi, eskişehir iyiydi

Z.şengül; Malexin katkısı HAGİ'nin katkısından büyük !

Suçlu yönetim! güzel başladığı transfer dönemini yine eksik noktaladılar...G.zan e.güngör e.aşık linderoth gibi müzmin sakat oyunculara güvenip yabancı stoper ve ön libero alınmaması büyük bir hataydı! 4 yabancı ile oynuyoruz! Ayrıca sağbektede artık uğur oynamalı! Geçen sene stoper ve ön libero sorunu yüzünden uefada finali ve türkiyede şampiyonluğu kaçırdık ama yönetim yine aynı hatayı yaptı...

yine eskişehire puan kaybetmemize üzüldüm

maçta kadro açısından olumlu bulduğum iki olay

1-İyi oynayan Nondaya ilk 11 şansı verildi

2-kötü oynayan Elano oynatılmayarak ona

"bak böyle oynarsan adın Elano da olsa oynatmam" mesajı verdildi

Keita iyi oynadı ama o son dakikada gelen topa tsubasa vuruşu yerine kafa falan atsaydı gol olabilirdi. Neyse canı sağolsun...

Ben demiştim Es-Es çok zor rakip bize ters gelen takım bunu yenersek 10 haftaya kadar galibiyetle gideriz diye az kalsın oluyodu ya :) Belki de sezon başından beri en az pozisyon verdiğimiz maç budur ama şansız gol yedik o üzdü beni ;) Ama takımdan son derece memnunum iyi oynadık ama kazanamadık Sturm maçında affettirirler kendilerini artık :)

Geri
Üst Alt