Türk Savunma Sanayi Genel Başlığı

F35 bizim kendi savaş uçaklarımızı geliştirmemiz anlamında da hava savunma sistemlerimizi test etme anlamında da çok önemli ama işte verdikleri uçakları ne şekilde ve ne kadar kullanmaya müsaade ediyorlar onu bilmiyorum. Normal şartlarda dilediğin gibi testlerini yapabiliyor olman gerekir ama F35'lerde Abd'nin serbestlik tanımadığına yönelik bazı katakulliler döndüğü söyleniyordu.

Her halükarda Yunanistan'ın (daha yok da verecekler) ve İsrail'in elinde olup da bizim elimizde olmaması dezavantaj. O açığı kısa vadede kapatmak lazım.

Geçmişe bir gittim. Savunma Sanayii hakkında yazdıklarım günümüzü aydınlatır hale gelmiş.

Her birini tek tek yazmış idim, şimdi RTE dahi Caatsa kalkmalı Nato bloğunda olmalıyız, F-35 almalıyız moduna gelmiş... :asd:
:)

filomuza 110 tane f-35 koymak savas acisindan nedemek ata oguz
F35 eğer olursa kısıtlı sayıda bir alım olacak. Bütçe genel manasıyla kaan projesine aktarılıyor havacılık için. F16-Ef alımının iptal edilmesi de ihtimal dahilinde.

filomuza 110 tane f-35 koymak savas acisindan nedemek ata oguz
İsrail'in hava filosuna bakmak yeterli, onlar şuan bu duruma yakınlar. Ancak f35 bizim için yeterli değil, bize lazım olan Kaan.

alın şu f35 leri yerli milli uçağınız üretim çalışmalarını yavaşlatın :money:

F35 eğer olursa kısıtlı sayıda bir alım olacak. Bütçe genel manasıyla kaan projesine aktarılıyor havacılık için. F16-Ef alımının iptal edilmesi de ihtimal dahilinde.
50 adedi geçmez herhalde. Programdan atılmadan önce bazı parçaları biz üretiyorduk programa tekrar dönersek üretim aşamasında yeniden olabilecek miyiz acaba?

50 adedi geçmez herhalde. Programdan atılmadan önce bazı parçaları biz üretiyorduk programa tekrar dönersek üretim aşamasında yeniden olabilecek miyiz acaba?
24 Olabilir rakam. O da aslında yani basında göründüğü kadar güçlü bir ihtimal değil aslında. Henüz çok erken alınıp-alınmayacağına dair bir kesinlik için.
Israille kısa vadede çatışma olabilir o yüzden f35lere gitmis olabiliriz
Gorusme 2 saat 20 dakika sürmüş
İsrail ile savaşmayacağız, üstelik İsrail'e karşı kullanabileceğimiz bir uçak değil-Rusya ve İran gibi devletlere karşı caydırıcı olacak.

İlave 40 adet f16v alımını iptal edip onun yerine 2-3 filo ef ve 2 filo f35 alınması en doğrusu.

F35 sensör füzyonuna bakmamız gerekiyor. Ondan öğrenecek çok şeyimiz var. Elimizde olursa kabiliyetlerini görürüz. Kaan gelişimine çok fayda sağlar. Bu yüzden 2 filo f35 alımı doğru. Ef t4 ile hava-hava üstünlüğünü dolduracak gap filler uçağı çözeriz.

Eldeki f16 ları Özgür+Murat aesa radar ile vipera yakın bir yere kendimiz getirebiliriz.

Hürjet ve Kaan içinde f404 ve f110 motor tedarik konusunu çözersek bu iş olur.

24 Olabilir rakam. O da aslında yani basında göründüğü kadar güçlü bir ihtimal değil aslında. Henüz çok erken alınıp-alınmayacağına dair bir kesinlik için.

İsrail ile savaşmayacağız, üstelik İsrail'e karşı kullanabileceğimiz bir uçak değil-Rusya ve İran gibi devletlere karşı caydırıcı olacak.
savunma sanayi haberlerini genelde takip ederim,yabancı kaynaklarda denk geldikce dinlerim ama bizim bu kaan olayını hala belli bir mantıga oturtamadım
uçak icin usa den firma ismini unuttum 4 yada 5 tane prototip motoru aldık onlarla yapıyoruz ama bizimkler diyoruki 2028 filan ilk filo kurulacak
amerika bu motorların devamını vermezse ne olacak ,yerli motor deniyor ama onunda ucu epey açık sürekli tarih revize ediliyor
mühendis arkadaslarıma soruncada net yanıtlar alamıyorum,olayda gizlilikten ziyade bilinmezler çok fazla gibi umarım kendi savaş uçagımız olur
ama motor konusu bu denli muamma olan proje nasıl ilerleyecek merak ediyorum
ayrıca f35in en buyuk özelligi olan düşük radar izini,bizim uçagımıza olabilecek mi o mühendislik kapasitesine eriştikmi

çok fazla sorular var ama sorulara yanıtlar yok,motor üreticisi ülkeler bu konuda elleri en güclü ülkeler aynen iha icin motor konusunda bagımlı olmamız gibi

Geri
Üst Alt