Sami Karakoç
İmparator
- 4 Temmuz 2012
- 95.458
- 107.183
- 4.738
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
nasıl yok senin anlattığın şeyde bile eğer olmazsa 4 yıl aksıyor en iyi ihtimalleHakan Fidan'ı söylediklerinde bir yanlış yok. Kaan'ın ilk parti üretimi olacak 2 filo için motor hiç bir zaman yerli motor planlanmadı. F110 motorları hedefti ve lisans altında TEI'de üretilmesi planlandı. Ama Caatsa yaptırımları nedeni ile bu talep kongrede bekliyor.
Aslında caatsa yaptırımları nedeniyle bir çok talep bekliyor. Hakan Fidan birazda buna laf çakmaya çakmış ama orası olmamış. Alternatif diyerek. Caatsa'dan bizi çıkartın demek istemiş.
Haluk Görgün'ün söylemi ile aynı tweet teki başlık kısmı farklı. Orada bir hata var. Başlıkta Kaan yabancı yerine yerli motor üzerinden planlandı yazıyor. Ama tweet altındaki kısımda Haluk Görgün'de ilk partiler için f110 motorunun hedeflendiğini söylüyor.
Yani ikisi de aynı şeyden bahsediyorlar.
Bu arada arda bugün attığı tweette 5 prototipte kullanılacak olan 10 adet f100 motorunun caatsa yaptırımları öncesi alındığını ve Türkiye'de olduğunu söyledi. O diyorsa doğrudur.
Özetle 1 yer testleri için uçmayacak prototip + 5 uçacak prototip için elimizde motorlar var. 2028 yılına kadar testler devam edecek. Yani orada ki süreçte bir aksama yok. Kaan'ın şu aşamada durması söz konusu değil. İsmail Saymaz yalan haber yapıyor.
2032 yılında tf35000 seri üretimi planlanıyor.
Bu 4 yıllık arada (2028-2032) bir belirsizlik var.
Hem Hakan Fidan hem de Haluk Görgün ilk parti olan 2 filo Kaan'ın yabancı motoru için ikisi de alternatiflere gideriz demişler ama o iş yalan. Alternatifimiz Rusya ve Çin. Onlarda sevseler vermezler. Çinlilerin j20 için yerli motorlarını yapması 10 seneden uzun sürdü. Niye versinler ki aramızda askeri anlamda bir stratejik anlaşmada yok. Rusya'da şu konjektürde çok zor ihtimal.
Ya 2028'e kadar f110 motor işini amerika ile çözeceğiz. Çözemedik yerli motor için 4 yıl bekleyeceğiz. Seri üretim o zaman başlayacak.
nasıl yok senin anlattığın şeyde bile eğer olmazsa 4 yıl aksıyor en iyi ihtimalle

Vallahi Recep mazlumun, ezilmisin yanındadır.Recep yine Fidan'a toz kondurmamış.![]()
2028 Seçimlerine kadar Savunma Sanayii'de havacılık adına müspet gelişmeleri unutalım.
HSS işi için dışa bağımlı değiliz, tek olumlu kısım bu. Elbette Roketsan ve Aselsan ile de mühimmat açısından iyi ilerliyoruz ve seri üretimlerde sorun yok.
Ancak Havacılık için müspet gelişmeler ancak 2030'larda görebileceğiz, bu süreçte de Yunanistan'a karşı hava üstünlüğünü vereceğiz, buna bir çözüm yok.
İnsanın sinirleri bozuluyorHürjet güzel kuş. Mühendisler, teknikerler ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.
Dipnot: Maalesef yine motor sorunu olan bir proje. Seri üretime başlamadı.
Ekli dosyayı görüntüle 304428
Motor olarak bağımsızlık elde etmek önemli ama bunu her platform için yapamayız zira ekonomimiz buna uygun değil. Hem Kaan hem Hürjet için motor üretmek külfeti bir kenara vaktimizin yetmeyeceği bir olay. F404 Ölçeğinde bir motor projemiz de yok.İnsanın sinirleri bozuluyor
Motor olarak bağımsızlık elde etmek önemli ama bunu her platform için yapamayız zira ekonomimiz buna uygun değil. Hem Kaan hem Hürjet için motor üretmek külfeti bir kenara vaktimizin yetmeyeceği bir olay. F404 Ölçeğinde bir motor projemiz de yok.
Yani bu kuşun özgürce uçabilmesi için ABD motorlarına muhtacız.
Her alanda olduğu gibi burada da yalanın, sahtekarlığın bini bi para.
Paragraf paragraf açıklama yapan arkadaşlar beşinci enternasyonal ile parti genel sekreteri adayı sanırım.
Bu motor sorunun şimdi gündem olması çok saçma abdnin bize motor vermeyeceği en başından belliydi zaten ee sende motor üretemezsin öylece kalırsın işte tüm projeler durur
Renkdaş yazılarını ilgiyle takip ediyorum. Aynen devam.Ben paragraf paragraf açıklamayı zaten sizin gibiler için yapmıyorum. Okumazsınız olur biter.
Konu hakkında bilgi isteyen, merak eden kişiler için yapıyorum. Yorumunuzu görünce zaten bilgi almak değil amacınız.
Ayrıca kimin hangi partili olduğunu nereden biliyorsunuz da böyle ithamlar ile insanları suçluyorsunuz?
Savunma sanayi konusu partiler ya da hükümetler üzeri bir konudur benim gözümde. Benim gibi 35 yıldır bu sektörü yarı profesyonel olarak takip eden birine bu yakıştırma enteresan.
Hss konusunda elimizde net veriler olsa daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum sevgili Ata2028 Seçimlerine kadar Savunma Sanayii'de havacılık adına müspet gelişmeleri unutalım.
HSS işi için dışa bağımlı değiliz, tek olumlu kısım bu. Elbette Roketsan ve Aselsan ile de mühimmat açısından iyi ilerliyoruz ve seri üretimlerde sorun yok.
Ancak Havacılık için müspet gelişmeler ancak 2030'larda görebileceğiz, bu süreçte de Yunanistan'a karşı hava üstünlüğünü vereceğiz, buna bir çözüm yok.