yahu burda silahlarla indiler ormana. gidip bir sivili vurma ihtimallerini hiç düşünmüyorlar. ormanın içinde birini gördü mü vurur da bu tipler. yangını çıkardı diye dövdükleri adam suçsuz çıktı mesela. direkt içeriden alınan bilgi bunlar. ağzını yüzünü dağıtmışlar adamın. bunu çekip instagram da paylastılar küfürler eşliğinde. hiç düşünmüyorlar bundan sonraki hayatını nası etkiledik adamın diye. sen kimsin ya yargı dağıtıyorsun. işte devletin yetersiz kaldığı yerler buralar. halk kendinde hak görüyor bu yaptıklarını. normal bir yerde halkı o dağlara çıkarmaman, evlerinde kalmamaları için uyarılarda bulunman gerekirdi. kolluk kuvvetlerinin oralarda kalıp yangını da profesyonel kişilerin söndürmesi gerekiyor.
bugün ceyhun yılmaz paylasmıs. adam iş bilmezlerin yoğunluğundan yangın yerine ulasamadım diyor. halkın iyi niyetine hiç bir şey diyemeyiz ama her şeyi yapmak zorunda da değiliz. bir şeye yarar sağlayacağım diye zarar verdiklerinin farkında değiller. her şeyi iyi yapamayız çünkü insanız. bilgisi olup oralarda canla başla calısan herkese de saygı duyuyorum. o yangına müdahil olanlara da yüzde yüz hatalı diyemiyorum ama olması gereken de bu değil onu biliyorum. ben hiç bir eğitim almamışım yangın üzerine, orda hortumu versen nolur bana vermesen nolur. söndürülebilecek bir şeyi de söndüremem daha da boka sarar iş.
nerden tutarsan tut elinde kalan bir süreç atlattık. ufak tefek yangınlar gene olacaktır ama yanacak bir yer kalmadığı için ormanlarımız bir süre güvende. ama her sene yaşayacağımız şeyler bunlar. bunlara umarım önlem alınıyordur. çok kısa sürede müdahil olup söndürülebilecek yangınlar bir sürü can ve ağacımıza mal oldu. o bölgelerde yaşayanların evleri, düzeni, anıları da cabası. allah yardımcısı olsun o felaketi yaşayanların. sığındıkları hükümet beyaz et verecekmiş kendilerine çünkü. ha bide kredili ev. sosyal yardımlasmayı menfaatsiz yapan yerlere destek olmak lazım. ahbap gibi. hükümetin vicdanına bırakılmamalı o bölge insanı.