Türkiye Yanıyor

E7tS9P8WUAIsR0o

Paraları zaten yıllardır OGM'ye aktarıp çalışıyorlar. Kurulduğundan beri sistemi böyle işliyor. Yeni bir konu değil. Ciddi bir şekilde takibini yapıp ağaçlandırmaları yapıyorlar. TEMA'ya bağış yapın, destek olun diye demiyorum ama fidan dikim işlerini ciddi bir şekilde yönetiyorlar gönüllülerle birlikte. Yeni, bilinmedik bir durum değil OGM ile çalışmaları. Yıllardır bu şekilde işliyor sistemleri ama yine de oldukça güzel işler çıkartıyorlar.
Tabiki tema kendi başına çalışması mümkün değil elbet. Bende yıllardır tema vakfına düzenli aralıklarla bağış yapıyordum son yıllarda bundan vazgeçtim alırım dikim günlerinde gider kendi fidanımı dikerim.
Ülkedeki en büyük sorun orman oluşturmak değil onları koruyamamak. Türkiye'nin son birkaç yılına bakıldığında son orman yangınlarından kat kat fazla alanı ogm'nin koruyamadığı aşikar.

Yangın oldu diye ülke olarak buna fokuslandık yukarıdakilerden biri de çıkıp biz zaten ormanları normal günlerde hobi olarak yok ediyoruz diye utanmıyor. Sorunumuz dediğim gibi ağaçlandırma değil o zaten yapılıyor önemli olan yok etmeyi engellemek.

Yangın olur küllerin ardından mucizeye şahitlik ederiz. Maden sahası için kel bıraktığımız toprakların hesabını nasıl vereceğiz.

Butun dunya yanginlarla bousuyor nemi %5 in altina dustugu soyleniyor ki %10 alti yuksek yangin riskidir bu yanginlar halen yenisi basliyor butun turkiye ormanlarda iken birinin gelip yakmasi mantikli gelmiyor bu dusuk nem yuksek sicaklikla alakali sonduruyorsun yenisi basliyor kuresel isinma ama bir tek bizi
ulkede teroristler yakmis oluyor diger dunya ulkelerinde boyle birsey yok bu adi kopeklerde bunu firsat bilip ustleniyorlar ulkeyi tehdit ediyorlar tukursek bogulacaklar

Butun dunya yanginlarla bousuyor nemi %5 in altina dustugu soyleniyor ki %10 alti yuksek yangin riskidir bu yanginlar halen yenisi basliyor butun turkiye ormanlarda iken birinin gelip yakmasi mantikli gelmiyor bu dusuk nem yuksek sicaklikla alakali sonduruyorsun yenisi basliyor kuresel isinma ama bir tek bizi
ulkede teroristler yakmis oluyor diger dunya ulkelerinde boyle birsey yok bu adi kopeklerde bunu firsat bilip ustleniyorlar ulkeyi tehdit ediyorlar tukursek bogulacaklar
Bütün izler birbirine karışmış durumda.
Benim tahminim doğal olanı da var elle başlatılanı da var. Elle başlatılan içinde terör örgütünün de payı olanı var, turizm için kullanılacak yerlere Google üzerinden seçen de. Hatta ve hatta maden de çıkar bunun altından.
Ortam direkt boka batmış durumda.

Önümüzdeki hafta sıcaklıkların artması ve nem oranının düşmesi sebebiyle yangın riski çok yüksekmiş. Çok zor bir hafta olacak, Allah yardımcımız olsun.

Bilmem ne çocukları A Haber çalışanları yangın organizasyonu konusunda Avrupa'da lider olduğumuz ile ilgili haber yapmış.

Bu görüntüler Suriye'den

Geri
Üst Alt