Türkiye Yanıyor

Mevlüt Çavuşoğlu'nun yuhalandığı videoyu izledim, keyfim arttı.

Allah’a kaldıysak..
İşimiz yaş desene..

Keşke o masum hayvanlar ve ağaçlar yanmadan da birşeyler yapsaydı..Ben bu kadar güçlü olsam 1 tane bile masumun ölmesine izin vermezdim

Sana cüzi irade vermiş ve dahası insanı eylemlerinde serbest bırakmış. İnsanın kendi eylemleri sonucu, tabiri caiz ise belanın gelmesi için çaba eden insana müdahale etmez. Allah insanın taşıyamayacağı bir yükü insana yüklemez ancak insan kendi eli ile o yükün altına giriyor.. ve imtihan gereği Allah mühlet ve güç verir kafire ve o kafir de işte hayvanı ormanı yakıyor.. sen inansan da inanmasan da değişen birşey olmayacak.. ancak Allah mühlet verir fırsat da verir ama hesabını muhakkak görür..

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

İtalya ve Yunanistan'da ki yangınlar ne alaka anlayamadım tam. Oralarda bizden fazlaymış galiba.

Dünya yanıyor dünya! Kuzey Avrupa'da bile birçok yerde orman yangınları çıkıyor. İtalya'nın güneyi ve Sicilya neredeyse komple yanıyor. Yunanistan keza öyle. Ama heriflerin envanterinde birçok yangın söndürme uçağı olduğu için çok büyümeden kontrol altına alıyorlar. Çok ciddi bir iklim krizi ile baş başayız. Şunu anlayalım artık yav. Normalin üzerinde çok yüksek sıcaklıklar, çok düşük nem ve çok güçlü esen bir poyraz var. Bu hava şartları yangına davetiye çıkarır. Sen iktidar olarak devletin envanterine bu uçak filosunu zamanında kuracaksın arkadaş. Daha önce defalarca orman yangını oldu ders almadın. Doğalı oldu kundaklaması oldu. Her b.ka bütçe ayırdın buna ayırmadın. Sonra suçu abuk sabuk örgütlere atıyorlar.

Sokmuşum o ateşin çocukları denen or..pu çocuklarına!! 3-5 tane götü b.klu ergen senin ülkende 150 noktada orman ateşe verebiliyorsa sözde devleti yöneten adam, onun kabinesi ve başkanlarını kendi atadığı kurumları ne işe yarıyor tam olarak? Kendine yazlık mazlık yapacağına 20 tane yangın söndürme uçağı alsaydı şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.

Ha bu demek değildir ki hiç kundaklama yoktur. Mevcut durumu fırsat bilen soysuzlar da vardır elbet. Varsa sen devlet olarak bunları takip edip yakalayacaksın, mümkünse hiçbir yeri ateşe veremeden. Bunun dışında da devlet olarak, orman yangınlarına havadan hızlıca müdahale edebileceğin envanterini hazır tutacaksın. Yapamıyorsan o koltuklarda oturmayacaksın, üstüne yangınlardan bitap düşmüş milletin kafasına çay kahve fırlatmayacaksın.

Yok işte Allah, ilahı adalet falan filan fiş mekan! Zamanında öyle bir şey var olduysa bile artık bu toprakları terk etmiş belli ki, boşa umut bağlamayın. O dedikleriniz gerçek olsa şu 20 senede kimlere neler neler olurdu bu ülkede. La Fontaine'den masallar, geçin bu işleri.

Gerçek şu; İçinde yaşayan binbir çeşit canlı ile beraber ormanlarımız gözümüzün önünde cayır cayır yanıyor ve bir şeyler yapması gerekenler hiçbir şey yapmıyor veya yapamıyor. Gerisi masal...

Yakanların Allah belasını versin. Cehennem ateşinde yansınlar inşallah. İçimiz yanıyor içimiz.. 😡

Ben o suçu üstlenen embesillerinde yangını falan çıkardığını hiç sanmıyorum. Biz istersek ülkeyi bu hale sokarız diye üstlenme çabasına girdiler.
Yok ya o kadar yeri nereye ateşe veriyorlar. Ateş olsalar cürümü kadar yer yakarlar. Kendilerine pay çıkarıp ortalığı bulandırıyorlar işte beyinlerine attırdığım avanakları.

Görünen o ki Türkiye'nin huzurunu düşünen yok;

Geri
Üst Alt