türkiye'de hitler'e duyulan sempati

Tayyip erdoğana sende oy vermiş olabilirsin.İki kişiden biri atıyor zaten adama.Vermiyorum diyenden korkmak gerek.Kime oy verdiğimi söylemek zorunda değilim ama ben Galatasaraylıyım bunu bilmen yeterli heralde..

Sadece gerçekleri görmen gerektiğini söylüyorum.Tayyipten önce bu ülkenin amerika veya dış güçlerin kucağına oturdugunu kabul etmen gerek senin.Amerikan başkanı bacak bacak üstüne atmışken karşısında el pençe duran başbakanları biliyoruz geçmişte.Konunun başından beri derdin tek.Tayyip.Sırf bu sebepten mutlu oldugunu söyledin israil saldırısına.Tartışılacak bi durum yok o sebepten.

Soğuk savaşın en yoğun olduğu dönemde, iki süper Güç'ün gölgesinde kimsenin gık diyemediği zamanlarda, tüm itirazlara rağmen haşhaş ekimine devam eden,Kıbrıs barış harekatına karar verenlerde gördü bu ülke ki o dönemin şartları bu dönemle kıyaslanmayacak kadar sert ve zorluydu. Ne oldu peki ? Görüldüğü üzere unutuldu gitti

"İnsanlar iktidara geçmek için partiler kurarak çalışırlar. îktidara geçmek oy kazanmakla mümkün olduğu için oy sahiplerinin fikrini ve gönlünü almaya uğraşırlar. Bunu sağlamak için taviz verirler; propaganda yaparlar; kendilerini beğendirmeye çabalayıp bol bol da yalan söylerler. Hatta rakiplerine iftira attıkları da olur." H. Nihal ATSIZ

Siyaset konusunda saf olmamak lazim, siyasetci olmanin ana temeli yalan söylemektir. Bunu sadece recep degil Ülkedeki, hatta dünyadaki bütün siyasetciler yapiyor.

Benim derdim aslında tayyip değil, peygamber gibi arkasından kayıtsız şartsız giden kitleler..

2 yıldır olan olaylarda samimi bir sorgulama görsem kafi.. yahu ben zamanında akp'ye oy verdim.. gerçekten verdim ama hiç bir zaman fanatik olmadım.. bir dönem en iyi seçenek olduğunu düşündüm ama uçurumdan atlasa peşinden atlayacaklardan değilim..

Yeni farketmiş bulundum,konuda Dallama Stalin'in komik olmayan resimlerini görüp bana ne alaka dedirten başlıkmış.Bu dallamanın Hitler'den zerre farkı yoktur.Hitler çok rererörö diyip bu dallamanın resimlerini paylaşmak enteresan kafalar tabi.Tutarlılık önemli.İnsan düşünmeden edemiyor keşke salak İtalyanlar Yunanistan'da rezillik yaşamasa,Barbarossa operasyonu bu yüzden kış aylarına sarkmasa.Oğlum bak gitmiş lol.Ölen almanların yerine yenileri gelememiş sovyetlerde ise durum tam tersi olmuştur.Dallamayı kahraman yapamıyor bu fark malesef.

Lider olarak gayet güçlü birisiydi, yani nasil o kadar milyon insanlari o kadar basitçe manipüle ettigi çok sasirtici birsey.

Bu kadar irkçi olmasaydi ve bu kadar Alman olmayan insanlari öldürmek istemeseydi, o kadar kötü birisi oldugunu sanmiyorum.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=AnpTWKKWQ1o[/media]

Yahudilerin çoğu almandı.

Adolf hitler kafayı sıyırmışdı.

Ama bir politikasını savunuyorum bizde pkk-kurdistan sorunundan dolayı.

Adam ultimatom koymuşdu ve 1 yıl içinde ülkeyi terk edin demişdi .

Bir çok yahudiler ciddiye almamışdı maalesef. Tamam bu katliamı yapmalarını asla örnek alamam ama başka daha az radikalı bir çözüm bula biliriz.

Al sana çözüm. Irkçılık ile alakasıda yok bunun. Ceza yemişdim adolf hitlerin politikasını savundum diye , ama orda daha detaylı yazmamışdım

Tayyip erdoğana sende oy vermiş olabilirsin.İki kişiden biri atıyor zaten adama.Vermiyorum diyenden korkmak gerek.Kime oy verdiğimi söylemek zorunda değilim ama ben Galatasaraylıyım bunu bilmen yeterli heralde..

Sadece gerçekleri görmen gerektiğini söylüyorum.Tayyipten önce bu ülkenin amerika veya dış güçlerin kucağına oturdugunu kabul etmen gerek senin.Amerikan başkanı bacak bacak üstüne atmışken karşısında el pençe duran başbakanları biliyoruz geçmişte.Konunun başından beri derdin tek.Tayyip.Sırf bu sebepten mutlu oldugunu söyledin israil saldırısına.Tartışılacak bi durum yok o sebepten.

İsrail'in saldırmasından gerçekten mutlu olsam burada bunları yazmakla uğraşmam..

Ama her işte bir hayır vardır.. üzücü bir olay çocukların ölmesi tabi ki ama bi yandan da maskeleri düşürüyor, yalan mı..

Tayyip'ten öncesi kucakta oturuyordu diye hep oturalım iyi diyorsun.. Tayyip bizi o kucaktan kaldıracak adam değil bence..

"Abi Hitler Türkleri seviyormuş bir defa ondan dokunmamış"

3 satır tarih okuyan birinin oturma organı ile güleceği bir iddia olduğu aşikardır. Türkiye veya Türkleri sevmek değil ciddiye almamıştır. Sadece bir dönem, Sovyetlere giden yardımları kesmesi için Türkiye ile masaya oturmuş. Türkiye'nin elli tane şart sürmesi üzerine kim uğraşacak sizle diyerek bırakmıştır. (Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşındaki Dış Politikası isimli kitabı okumanızı öneririm)

"Abi adam Atatürk'e hayranmış"

Hitler kendisi ve Eva Braun hariç hiç kimseye hayran falan değildi. Eva'ya duyduğu sevgi de ben ölüyorsam o da ölsün şeklinde düşünecek kadar hastalıklıydı. Öte yandan Hitler cahil bir adamdı açıkçası Atatürk'ü ismi hariç duyduğunu bile sanmıyorum. Cahilliğini, yazdığı kitapta, "adam dövmeye gittik xd" minvalindeki metinlerinde ve kendisine karşı çıkan ama esasen Reich'i ayakta tutan herkesi öldürmesinden de anlayabiliriz.

Ben cidden şaşıp kalıyorum yukarıda açıklaması yapılan iddialara ,

yahu eskiden iletişim sınırlıydı bilgiye ulaşmak daha zordu ama ben kütüphanelerin en değerli bilgi kaynağı olduğu ve sabahtan akşama kadar " sıkılsakta " vakit geçirmek zorunda olduğumuz dönemlerde hiç bu tip saçmalıklar duymuyordum , belkide sadece ben duymuyordum o da olabilir ama günümüzdeki birçok konu hakkında ki safsataların hiçbiri neredeyse yoktu ,

şimdi özellikle bilgiye ulaşmayı benden daha iyi becerebilecek gençlerin bu tip zırvalara inanmasını ve daha da ötesi bazılarınında savunmasını anlayamıyorum , yaşlandım mı desem lan daha yolun yarısı olmadık ,

ben anlamıyorum cidden bazen kafayı sıyırttıracak boyuta dahi geliyorum ne olduysa bu mmlekete şu son 10 senede oldu bilgi yerini dedikodulara zırvalıklara bıraktı , teknoloji gelişti algılarımızın çapı daraldı beyinler off oldu !

Google "Rockfeller itirafi" yazinca söyle bir röportaj cikiyor, ama heryerde kaynaksiz oldugu icin gercek oldugunu sanmiyorum.

HİTLER, BİZİM TARAFIMIZDAN GETİRİLDİ, ÇÜNKÜ BURADAKİ YAHUDİLER İSRAİL DEVLETİNİ KURMAYA YARDIMCI OLMADILAR

Ikinci Dünya Savaşı’nın asıl sebebi şu an olduğu gibi dünyada başlayan ekonomik krizlerdi; diğer bir önemli neden ise Diaspora’nın yani kutsal topraklar dışında yaşayan Yahudilerin, yeni israil devletini kurmaya yardımcı olmamaları ve bu ülkeye dönmeyi kabul etmemeleriydi. Hitler’in bulunduğu mevkiye gelmesi ve Alman ulusunu büyülemesi, yine bizim tarafımızdan aldığı mali yardımlar sayesinde olmuştur. Harriman, Guaranty tröstü gibi Amerikan finans devleri, Alman çelik kralı Thyssen’ın mali yardımları ve Thule Örgütü’nün desteğiyle Hitler, dünya savaşı başlatacak güce erişiyordu. Bu iş için Hitler seçilmişti; çünkü Yahudilerden nefret ediyordu.

Israil bugün ne yapiyorsa Hitler de onu yapmistir, masum katletmistir.. Savunulacak, sempati duyulacak bir taraf göremiyorum..

Abi sana bir soru...

Taksim'de 3-5 bin göstericiye neredeyse insanlik disi müdahalede bulunan ve polisin sivilleri katletmesine gösterilen tepki ile bugün Davutoglu ve kabinenin gösterdigi tepki arasindaki fark nedir?

Neden van minit diyip bu duruma el atamiyoruz? O van minitten sonra nekadar bedel ödedi Türkiye bunlara..

Arap devletleri desen hepsi petrol ve paranin derdinde, param-petrolüm varsa hersey yolunda modunda takiliyor.

Hükümet= devlet olduguna göre RTE'nin bu duruma EL ATMASI elzemdir.. Milli iradeye sahip ciksin uzun adam!

Aa pardon, 40 yildir PKK'yi bitiremeyen ve bitme noktasina geldikten sonra "birden bire demokratik özerklik uydurmasiyla" ateskes ilan edildi ve PKK daha da güclenerek geliyor maalesef.. PKK ile pazarlik yapmak zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD sponsorlugunda Israil'e hicbirsey yapamaz.

Evet dediğin gibi maalesef sönen ateşe gaz atıldı ve şuanda maalesef haberlerde genelde gösterilmesede eski zamanlardaki gibi çocuklar kaçırılıp tekrardan güç kazanıyor PKK ve bunu izliyoruz normalde ölüm sebebi olan bayrak indirme rutin birşey olmuş durumda şuan bu devletin başta kalmasının tek bir sebebi var bu sebepte devletin düştüğü vakit çok büyük bir ekonomik kriz olcaktır bu sebepten dolayı iş adamları mecbure çalışanlarınada işsiz kalmamaları için bu adama oy atmalarını ve başımızda kalmasını söylüyor bir durumda haklılar ama devamlı diken üstünde durmak heran ekonomik krizin geleceğini bile bile yaşamakta bizim halkımıza özgü bir durum.

Hitler konusunada gelirsek Hitlerin sempati duyduğum tek şeyi iyi bir savaş stratejisyeni yaptığı soykırımın arkasında kimse duramaz. Mesela şuanki teknolojinin bu kadar gelişmesindeki en büyük sebep onun tıpta ve teknolojideki yaptığı araştırmalardır tabiki bunları maalesef savaşı kaybettikten sonra Rusya ve Amerika'ya kaptırmıştır orası ayrı ama güç eline geçince herkes delirdiği Alman bilim adamlarının Amerika'ya kaçıp orda atomu bulup atom bombasının kullanılması gibi. Yani lafın kısası kimse soykırım yada katliama sempati duyacağını sanmam bir insan değil bu herhangi bir canlı için bile geçerli eğer sempati duyan varsa bu kişiler sapık ve sadisttir başka bir açıklaması yoktur.

Valla tarihi kazananlar yazar 2. dünya savaşını Hitler kazansaydı şuanda tüm dünyada kahraman ilan edilir katledilen bilmem kaç milyon insanın bahsi bile geçmezdi.Bu adam hakkında bu kadar kara propaganda yapılmasının sebebi dokunulmaz sanılan ingilizlere üçbuçuk attırması Fransa'yı arka bahçesi haline getirmesidir yoksa dünyada günümüzde dahi çok vahşi katliyamlar yapılıyor insanlar ölmüş ölmemiş kimsenin umrunda değil 1-2 gün konuşulur 3. gün unutulur gider Hitlerin bu kadar tukaka edilmesinin sebepleri başkadır.

Hitler konusunada gelirsek Hitlerin sempati duyduğum tek şeyi iyi bir savaş stratejisyeni yaptığı soykırımın arkasında kimse duramaz. Mesela şuanki teknolojinin bu kadar gelişmesindeki en büyük sebep onun tıpta ve teknolojideki yaptığı araştırmalardır tabiki bunları maalesef savaşı kaybettikten sonra Rusya ve Amerika'ya kaptırmıştır orası ayrı ama güç eline geçince herkes delirdiği Alman bilim adamlarının Amerika'ya kaçıp orda atomu bulup atom bombasının kullanılması gibi.

:rolleyes:

Hitler berbat bir savaş stratejisyeniydi kendisini ispatlamak için verdiği vermediği kararlar nedeniyle rezil etti ülkesini ,

eğer savaş öncesini ve başını araştırırsanız alman ordusu son derece denmesede oldukça hazırlıksızdı hem nitelik hemde nicelik olarak hemde ama Guderian gibi üstün dahilerede sahipti başlangıçta herşeyi yolunda götüren ,

ama britanya ile aralarındaki kanal savaşı ve Hitler'in bu savaştaki saçma sapan kararları bile ki öyle olağan üstü strateji dahisi olmanız gerekmez kanal savaşını kaybettiren sebeblerdendir , Hitler'in saymakla bitmeyecek strateji hatası yanlış kararları olmuştur almanlara kayıp verdiren ve yenilgiye uğrattıran .

Atom silahı konusunda ünlü Manhattan projesini araştırmanı öneririm , bahsettiğin gibi değildir ,

savaş sonrası roket bilimi konusunda Von Braun gibi dahiler NASA'nın bir nevi babası olmuşlardır !

:rolleyes:

Hitler berbat bir savaş stratejisyeniydi kendisini ispatlamak için verdiği vermediği kararlar nedeniyle rezil etti ülkesini ,

eğer savaş öncesini ve başını araştırırsanız alman ordusu son derece denmesede oldukça hazırlıksızdı hem nitelik hemde nicelik olarak hemde ama Guderian gibi üstün dahilerede sahipti başlangıçta herşeyi yolunda götüren ,

ama britanya ile aralarındaki kanal savaşı ve Hitler'in bu savaştaki saçma sapan kararları bile ki öyle olağan üstü strateji dahisi olmanız gerekmez kanal savaşını kaybettiren sebeblerdendir , Hitler'in saymakla bitmeyecek strateji hatası yanlış kararları olmuştur almanlara kayıp verdiren ve yenilgiye uğrattıran .

Atom silahı konusunda ünlü Manhattan projesini araştırmanı öneririm , bahsettiğin gibi değildir ,

savaş sonrası roket bilimi konusunda Von Braun gibi dahiler NASA'nın bir nevi babası olmuşlardır !

Hitler berbat filan değildir bu konuda savaştığı ülke sayısı ve savaştığı kişi sayısına bakarsan anlarsın eğer savaşı biraz izlersen ingilizlerin Şömine diye adlandırılan Sherman tanklarının karşısında Tiger tanklarının ne kadar üstün olduğunu , bismark adlı devasa gemisi ile filoları püskürten talihsizlik sonucu dümeni kitlenip karaya vurması ingilltereye gitmeyip raylı sistemlerle İngiltere'yi top atışına tutmuştur. Tek suçu az kişi ile küçük bir ülke ile bütün Avrupa'yı elegeçirip Asya ve Afrika'yada uzanıp ordularını dağıtmasıdır ve Rusya'da soğuktan askerlerinin donarak ölmesidir.

Atom silahı konusunda diyorsunda Atom modelini Einstein geliştirmese o projeleri nasıl geliştireceklerdi çok merak ediyorum.

Foruma şimdi girdim

İsrailin Filistine saldırısı ile ilgili başlık var mı bilmiyorum Ben göremedim.

Ancak israilin saldırısı olunca bu başlığı beslemek de ilginç

Hitler berbat filan değildir bu konuda savaştığı ülke sayısı ve savaştığı kişi sayısına bakarsan anlarsın eğer savaşı biraz izlersen ingilizlerin Şömine diye adlandırılan Sherman tanklarının karşısında Tiger tanklarının ne kadar üstün olduğunu , bismark adlı devasa gemisi ile filoları püskürten talihsizlik sonucu dümeni kitlenip karaya vurması ingilltereye gitmeyip raylı sistemlerle İngiltere'yi top atışına tutmuştur. Tek suçu az kişi ile küçük bir ülke ile bütün Avrupa'yı elegeçirip Asya ve Afrika'yada uzanıp ordularını dağıtmasıdır ve Rusya'da soğuktan askerlerinin donarak ölmesidir.

Atom silahı konusunda diyorsunda Atom modelini Einstein geliştirmese o projeleri nasıl geliştireceklerdi çok merak ediyorum.

Almanlar, üstün zırhlılara sahipti doğru ama bu 1943 sonu 1944 başlangıcında gerçekleşen bir durum mesela Fransız zırhlıları almanlarınkin'den daha iyi durumdaydı savaştıkları tarihte, alman ordusunun organizasyon ve teçhizat açısından çok kuvvetli bir ordu olduğu aşikar ancak hitler askeri bir deha falan değildi aksine son derece başarısız bir askeri stratejist'tir kendisi, bilhassa barbarossa harekatında komutanlarının muhalefetine rağmen verdiği absürt kararlardan, savaşta yapılmaması gerekenler diye koca bir kitap çıkar... Ayrıca ''savaştığı ülke sayısına bakarsan'' demişsin Murat'a lakin bu bile başlı başına hitlerin verdiği dangalakça kararların eseridir, asla bir araya gelemeyecek üçlüyü verdiği salakça kararlar sayesinde biraraya getirmeyi başarmıştır (ABD,Sovyetler ve İngiltere)

@Caner Baş ,

renktaş " tek suçu " dediğin kısım zaten savaşı kaybettiren şey daha ne olsun ,

savaş içindeki ayrı ayrı muharebelerdeki hatalı kararlarına dağlar dayanmaz , yahu en basitinden britanya ile kanal savaşında RAF 'ı bombalamaya devam etse britanya bitme noktasına gelecekken manasızca şehirleri bombalamaya karar vermesi dahi kanal savaşını kaybetmesine neden olmuştur ,

Bu arada Sherman bir ABD yapımıdır , savaş içinde birçok geliştirmelere uğramıştır , içinde binlerce insan yanarak ölmüş ama birçoğu tekrar re-aktive edilebilmiştir , Tiger karşısında şansı yoktu hatta Pantherler karşısında da ama almanların karşı koyamayacağı kadar fazlaydılar , hafiftiler basittiler üretimleri kullanımlarıda kolaydı ,

Tiger ise ağır zamanına göre yüksek teknolojiye sahip en iyisiydi ama yine zamanına göre çok çok zor olan çok çok düşük toleranslarla yani çok çok yüksek kalite standartlarıyla imal edilmişlerdi buda alman iş gücünün niteliği ve niceliği azaldıkça , hammadde aynı şekilde azaldıkça en büyük derdi olmuştur !

Atom konusunda ABD 'de aynştayn ve opınhaymır bu işin babaları tabiki ama savaştan önce kaçan adam bunlar savaş sonrası değil .

Almanlar, üstün zırhlılara sahipti doğru ama bu 1943 sonu 1944 başlangıcında gerçekleşen bir durum mesela Fransız zırhlıları almanlarınkin'den daha iyi durumdaydı savaştıkları tarihte, alman ordusunun organizasyon ve teçhizat açısından çok kuvvetli bir ordu olduğu aşikar ancak hitler askeri bir deha falan değildi aksine son derece başarısız bir askeri stratejist'tir kendisi, bilhassa barbarossa harekatında komutanlarının muhalefetine rağmen verdiği absürt kararlardan, savaşta yapılmaması gerekenler diye koca bir kitap çıkar... Ayrıca ''savaştığı ülke sayısına bakarsan'' demişsin Murat'a lakin bu bile başlı başına hitlerin verdiği dangalakça kararların eseridir, asla bir araya gelemeyecek üçlüyü verdiği salakça kararlar sayesinde biraraya getirmeyi başarmıştır (ABD,Sovyetler ve İngiltere)

Biliyormusun bilmem ama Türkiye'de hala Alman Tiger (Leopard) tankları kullanılıyor MG42 ve daha serisi hala kullanılan Alman silahları ben taktik olarak iyi bir taktisyen dedim mesela Normandiya çıkartmasında ele geçirirken kolayca elegeçirdiler ama kaybederken karşı tarafı adeta hüsrana uğrattılar sonuç olarak kaybettiler belki ama verdiği zarara bakılınca adeta kazandılar. ABD,Sovyet ve İngiltere 3'lüsünü bir araya getirdi demişsin ABD o zamanlar daha yeni yeni birşey oluyor yani aralarında o zaman daha bir çekişme filan yok.

@Caner Baş ,

savaş içindeki ayrı ayrı muharebelerdeki hatalı kararlarına dağlar dayanmaz , yahu en basitinden britanya ile kanal savaşında RAF 'ı bombalamaya devam etse britanya bitme noktasına gelecekken manasızca şehirleri bombalamaya karar vermesi dahi kanal savaşını kaybetmesine neden olmuştur ,

Bu arada Sherman bir ABD yapımıdır , savaş içinde birçok geliştirmelere uğramıştır , içinde binlerce insan yanarak ölmüş ama birçoğu tekrar re-aktive edilebilmiştir , Tiger karşısında şansı yoktu hatta Pantherler karşısında da ama almanların karşı koyamayacağı kadar fazlaydılar , hafiftiler basittiler üretimleri kullanımlarıda kolaydı ,

Tiger ise ağır zamanına göre yüksek teknolojiye sahip en iyisiydi ama yine zamanına göre çok çok zor olan çok çok düşük toleranslarla yani çok çok yüksek kalite standartlarıyla imal edilmişlerdi buda alman iş gücünün niteliği ve niceliği azaldıkça , hammadde aynı şekilde azaldıkça en büyük derdi olmuştur !

Atom konusunda ABD 'de aynştayn ve opınhaymır bu işin babaları tabiki ama savaştan önce kaçan adam bunlar savaş sonrası değil .

Sana katılıyorum dediğim sebep savaşı kaybetme sebebi ama bu onun kötü bir taktisyen yada stratejist olduğunu göstermez sonuç olarak Almanya bugünki ekonomi ve teknolojiye sahip olmasının en büyük rolü hitler zamanında yapılan şeylerdir. Hitler kendine müttefik olarak Japonya'yı seçmesi İtalya'nın da her zaman Almanya ile başlayıp karşı tarafla bitirmesi savaşları belki o zaman Türkiye savaşa katılıp insan desteği verse idi farklı sonuçlar çıkabilirdi.Bugün dünya devi Türkiye Almanya Japonya olabilirdi. Tabiki varsayım sadece.

@Caner Baş ,

Aynen, aynı şey t34 içinde geçerli savaşta hasar görmelerine rağmen basitçe bir kaç müdaheleden sonra yeniden çalışır hale getiriyorlarmış ama tiger tankları için aynı şey geçerli değil o yüzden kursk savaşına, alman mükemmeliyetçiliğine karşı Sovyet seri üretiminin zaferi derler ya

bismark adlı devasa gemisi ile filoları püskürten talihsizlik sonucu dümeni kitlenip karaya vurması ingilltereye gitmeyip raylı sistemlerle İngiltere'yi top atışına tutmuştur.

Devam edelim açıkta kalmasın ,

Bismarck 'ın batırılması günümüz için için kimsenin aklına getirmeyeceği herkes yapar ama almanlar yapmaz diyeceği bir hatanın ürünüdür , hani bizim kafayla söylersek " kervan'ı yolda düzme mantığıdır " ,

Bismarck esas olarak hava kuvvetlerinin hatası nedeniyle tespit ettirilince ingilizlere , tamamen hazırlıksız olarak göreve çıkma emri verilmiş , görevinin ihtiyacı yakıtı taşımadan ve operasyonellik açısından gerekli denemeleri bitirmeden sulara açılmıştır ,

HMS Hood ile yaptığı ve Hood'u batırdığı ilk ve son zaferinde dahi kendi ateşinin stresiyle kendi radarını bozması ve kör hale gelmesi dahi skandaldır , çatışmanın ilerleyen safhalarında ortaya çıkan hazırlıksızlıkları özellikle hava saldırılarına karşı yeterli eğitim ve donanıma sahip olmayışı en büyük düşmanının kabiliyetlerinin bu konuda yeteri kadar irdelenmemiş olması da skandaldır ,

sonuç binlerce almanın öldüğü trajik bir saonuç olarak tarhteki yerini almıştır .

Strateji diyoruz sen tank diyorsun.Hitlerin zibilyon tane hatası var saymayayım boşuna ama en önemlisi savaşı kaybettireni dunkirktür.Dingil Goering'e güvenip okyanusla almanlar arasına sıkışmış orduyu imha etmek yerine işi Luftwaffe'a bırakması ve sonucun fail olması.O kıskaçtan kurtulan askerler(350000) Normandiya'ya çıkan askerlerdir ne acı ki.

Ayrıca bence Atatürk'ten sonra son yüzyılda yaşamış en büyük askeri deha olan Rommel'ı salak salak yerlerde kullanması gerektiği gibi değerlendirememesi ve dikkate almaması da Hitler'in salaklığını gösteren önemli detaylardandır.

Geri
Üst Alt