UEFA, Deplasman Gol Kuralını Kaldırdı

Güçsüz takimlar için kötü haber bence. Lig seviyesi daha düşük takimlarin aleyhine bir karar. Atıyorum biz City ile eşleştik deplasmanda 1-1 bitti maç içerde 0-0 bitince eliyorduk ama artık kazanmak zorundasın. Ya da orada 2-1 kaybettin burada 1-0 kazaninca eliyordun ama artık maç uzuyor bu da kadrosu daha güçlü ve geniş takimlarin işine gelir.

Öyle de olursa uzatma penaltı olmadan maç nasıl bitecek yazı tura olur 😂

İlk maç 1-0 bitti ikinci maç da 1-0 bitti mesela.

Demek istediğim 30 dakikalık süre + penaltılar tarafsız sahada oyananbilir.

Veya o 30 dakikalık süre + penaltılar seyirciler çıkınca oynanabilir.

Uzatma penaltı olacak. Ama 1 hafta sonra tarafsız sahada olursa daha adaletli olur.

30 dakika + penaltılar ev sahibine adaletsiz avantaj getirecek.

Bana göre deplasman kuralı golü bundan daha adaletli.

"Haydi beyler mac berabere bitti Kadiköye geciyoruz ordan devam"

Dalga geçilecek bir fikir ortaya attığımı düşünmüyorum. Galatasaray 1-0 yendi diyelim Shaktar'ı Shaktar da bizi 1-0 yendi . Adamların sahasında haksız yere 30 dakika + penaltılar atılacak.

Bu bana göre ciddi sorun.

İlk maç 1-0 bitti ikinci maç da 1-0 bitti mesela.

Demek istediğim 30 dakikalık süre + penaltılar tarafsız sahada oyananbilir.

Veya o 30 dakikalık süre + penaltılar seyirciler çıkınca oynanabilir.

Uzatma penaltı olacak. Ama 1 hafta sonra tarafsız sahada olursa daha adaletli olur.

30 dakika + penaltılar ev sahibine adaletsiz avantaj getirecek.

Bana göre deplasman kuralı golü bundan daha adaletli.
Yav oyle bir takvim mi olur, 3. mac icin? Zaten takvimde yer yok kac tane organizasyon var haberin varmi :ROFLMAO:

Birde seyircilier disari ciksin demissin, tam saka ben bilet alacam mac uzatmalara gidince disari cikacam oyle mi ;D

Tam sacma bir oneri olmus kusura bakma.

Deplasman kuralı bence de daha adaletli ama 30 dk tarafsız saha da oynama çok adaletli olmayabilir maçın efsaneligini öldürür örnek veriyorum tek maçlık performans gösteren takımların şansını azaltır ben her daim altın golü çok sevmisimdir altın gol olsa daha iyi

Dalga geçilecek bir fikir ortaya attığımı düşünmüyorum. Galatasaray 1-0 yendi diyelim Shaktar'ı Shaktar da bizi 1-0 yendi . Adamların sahasında haksız yere 30 dakika + penaltılar atılacak.

Bu bana göre ciddi sorun.

Bunu nasil cözmeyi düsünüyorsun. Dalga gecmedim. Mac sonu iki takim otobüse binip yarim saat hali saha da mi oynayacak. Gecen sezon 50+ mac oynadik. Fikstür zaten sikisik.

Yav oyle bir takvim mi olur, 3. mac icin? Zaten takvimde yer yok kac tane organizsyon var sende :ROFLMAO:
Birde seyircilier disari ciksin demissin, tam saka ben bilet alacam mac uzatmalara gidince disari cikacam oyle mi ;D

O süreyi ev sahibine avantaj sağlamak doğru mudur ? Bence değildir. Kişisel düşüncem bu.

O süreyi ev sahibine avantaj sağlamak doğru mudur ? Bence değildir. Kişisel düşüncem bu.
30 dakika icin herkesi evine gonderip sonra otel masraflari, stat , takvimde yer acmak , oyunculari bu kadar kisa sure icin tekrar 3. defa ayni maca hazirlamak ne kadar mantikli?

Seninki olmaz hayatta.

Bunu nasil cözmeyi düsünüyorsun. Dalga gecmedim. Mac sonu iki takim otobüse binip yarim saat hali saha da mi oynayacak. Gecen sezon 50+ mac oynadik. Fikstür zaten sikisik.

Bana göre deplasman golü kuralı daha adaletliydi. Sen adamların seyircisine karşı daha fazla gol atmışsın.

Buna adaletsiz diyorsan bunun bence 3 çözümü var.

1) 3. maç oynanacak tarafsız sahada

2) 3. maç tarafsız sahada sadece 30 dakika + penaltılar oynanacak. ( 1 hafta sonra 2 hafta sonra fikstür ayarlanır.)

3) Uzatmlarda seyirciler çıkarılacak.

Başka önerisi olan varsa onlara da açığım ama ciddi bir adaletszilik 30 dakika + penaltıları rakip yerde oynamak.

30 dakika icin herkesi evine gonderip sonra otel masraflari, stat , takvimde yer acmak , oyunculari bu kadar kisa sure icin tekrar 3. defa ayni maca hazirlamak ne kadar mantikli?

Seninki olmaz hayatta.

Ben sadece ortaya öneri atıyorum. Başka önerilere de açığım ama bu bir sorun. Sen deplasman kuralını kaldırıyorsan buna da bir çözüm getireceksin.

Deplasman kuralı bundan daha adaletli.

Ben sadece ortaya öneri atıyorum. Başka önerilere de açığım ama bu bir sorun. Sen deplasman kuralını kaldırıyorsan buna da bir çözüm getireceksin.

Deplasman kuralı bundan daha adaletli.
Ben deplasman kuralini kaldirmalarini istemiyordum zaten sadece uzatmalara giden o 30 dakikalik bolum icin kaldirilsa yeterliydi. Bir takim dusun, dakika 110 da gol yiyor sonra o gol uzerine 2 gol atmasi gerekiyor. Asil sacmalik buydu ama UEFA tamamiyla kaldiralim dedi.

Bence o zaman uzatmalarda kaldırılmalı.

İlk maç 1-0 ikinci maç 1-0 bitti diyelim. Uzatmalar ve penaltılar diğer takıma avantaj sağlıyor.

Bunun çözümü bence şu: Ya 3. bir maç tarafsız sahada oynanacak. Ya da sadece uzatma ve penaltılar tarafsız sahada oyanancak.

Ya da uzatma kısımlarında seyirciler dışarı çıkarılacak.

Sırf ikinci maç deplasmanda diye adam neden 30 dakika ve penaltıları deplasmanda oynasın ki.

Bu golü kaldırdılarsa bahsettiğim şeye de çözüm sunmaları lazım.
Hicbirinin imkani yok

Ben deplasman kuralini kaldirmalarini istemiyordum zaten sadece uzatmalara giden o 30 dakikalik bolum icin kaldirilsa yeterliydi. Bir takim dusun, dakika 110 da gol yiyor sonra o gol uzerine 2 gol atmasi gerekiyor. Asil sacmalik buydu ama UEFA tamamiyla kaldiralim dedi.

Deplasman golü kuralı bence geri getirilecektir. Çünkü getirdikleri sistemden şikayet eden bence daha çok olur.

Kuralarda herkes ikinci maçı evimde oynayayım ister. Neden çünkü bu durumdan dolayı. Eskiden de bu yüzden tercih ediliyordu.

Bu haksızlık ve saçmalıklara umarım son verirler. City , Psg gibi takımlar için getirildiğini düşünüyorum tamamen.

bizim için artı sanki içeride iyi olduğumuz zaman genelde hep yendik ama net skorlarla değil hep gol yedik bizim işimize gelmiyordu

Cok dogru karar atilan gol sayisi esitse deplasmanda gol atmak nedir gec bile kaldilar

Bir kuralı kaldırmadan evvel neden koyulmuş onun tarihine bakmak lazım. Eskiler aptal miydı böyle bir kural akillarına gelmis ve sisteme eklemişler.

Hafızam beni yaniltmiyorsa ajaxin cruffylü efsane döneminde kadar bol gollü maçlar oynaniyordu sonra bu takimla başa çıkamayan "real, milan ve united" anti futbol terimini benimsediler. ajax ile oynayanlar deplasmanda berabere kalip, evlerinde ise attilari tek gol ile turluyorlardı.

o dönem stanley rous isimli ingiliz fifaya baskanlik ediyordu. sert mizacı ile taniniyordu ve ajax , staue bukres gibi küçük takimları kollamaktan büyük bir haz duyuyordu.

anti futbol teriminden nefret ettigi icin odasina kapanıp bununla baş edebilmenin yollarini aradı. iki yol bulmustu ve ikisini de uygulamistı rous. ofsayt ve deplasman golü !

bu iki sistemin sayesinde futbolda büyük bir denge kuruldu fakat ajax bu sisteme ayak uydurmadi, yildiz oyuncularini birbir kaybetti. bu sayede total futbolun temelleri atilmis oldu falan filan.

Bir kuralı kaldırmadan evvel neden koyulmuş onun tarihine bakmak lazım. Eskiler aptal miydı böyle bir kural akillarına gelmis ve sisteme eklemişler.

Hafızam beni yaniltmiyorsa ajaxin cruffylü efsane döneminde kadar bol gollü maçlar oynaniyordu sonra bu takimla başa çıkamayan "real, milan ve united" anti futbol terimini benimsediler. ajax ile oynayanlar deplasmanda berabere kalip, evlerinde ise attilari tek gol ile turluyorlardı.

o dönem stanley rous isimli ingiliz fifaya baskanlik ediyordu. sert mizacı ile taniniyordu ve ajax , staue bukres gibi küçük takimları kollamaktan büyük bir haz duyuyordu.

anti futbol teriminden nefret ettigi icin odasina kapanıp bununla baş edebilmenin yollarini aradı. iki yol bulmustu ve ikisini de uygulamistı rous. ofsayt ve deplasman golü !

bu iki sistemin sayesinde futbolda büyük bir denge kuruldu fakat ajax bu sisteme ayak uydurmadi, yildiz oyuncularini birbir kaybetti. bu sayede total futbolun temelleri atilmis oldu falan filan.

ne diyon

ne-diyor-bu-a-q-liselisi.gif

Bu modern kapitalist sistemin futbolunu izlememeliyiz
Holiganlığa önem verip harekete geçmeliyiz

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt