UEFA, Deplasman Gol Kuralını Kaldırdı

Bence o zaman uzatmalarda kaldırılmalı.

İlk maç 1-0 ikinci maç 1-0 bitti diyelim. Uzatmalar ve penaltılar diğer takıma avantaj sağlıyor.

Bunun çözümü bence şu: Ya 3. bir maç tarafsız sahada oynanacak. Ya da sadece uzatma ve penaltılar tarafsız sahada oyanancak.

Ya da uzatma kısımlarında seyirciler dışarı çıkarılacak.

Sırf ikinci maç deplasmanda diye adam neden 30 dakika ve penaltıları deplasmanda oynasın ki.

Bu golü kaldırdılarsa bahsettiğim şeye de çözüm sunmaları lazım.

Oha benim aklıma yattı.

Deplasman golü iyidi bence.

Bir tane attın mı rakibin sahasında tura göz kırpıyordun.

PSV eleme şansımız şimdi hiç kalmadı. :red:

Şu kural olsa Real’i eleyip CL’de yarı finale çıkardık. O gazla 4-1 yapardık o maçı.

Bu vesileyle o eşleşmedeki 2 maçtaki hakemlerin de sülalesini anıyorum.

Abi nesi yanlış karar ben ilk maçı 2 0 kaybedicem ama evimde 3 1 yenince elenicem sacmaligin danikasi ee 2 fark mı 2 fark banane deplasmanda atilmis olmasından.

Adil.olan budur.

Çağdışı bir uygulamaydı güzel olmuş kalkması.

Iyi bir karar bence de. Şöyle birşey olsa, mesela diyelim ilk maç deplasman takımı gölü veya golleri ilk yarıda attı. Ikinci maçta da diğer deplasman takımı ayni devrede gol atmayı başarırsa, ilk maçta ki deplasman gollerini eşitlenmiş gibi bişey oluyor. Aksi taktirde deplasman avantajı devam ediyor.

Fena da olmaz ha. Daha heyecanlı olur. Düşünsenize, Galatasaray'ın kendi evinde ilk yarıda yediği golün avantajını elemek için, ilk yarıda rakip sahada gol atmalı.

Güçsüz takimlar için kötü haber bence. Lig seviyesi daha düşük takimlarin aleyhine bir karar. Atıyorum biz City ile eşleştik deplasmanda 1-1 bitti maç içerde 0-0 bitince eliyorduk ama artık kazanmak zorundasın. Ya da orada 2-1 kaybettin burada 1-0 kazaninca eliyordun ama artık maç uzuyor bu da kadrosu daha güçlü ve geniş takimlarin işine gelir.
Büyük takımların işine gelmeyecek olsa böyle kararlar alamazlardı muhtemelen.

Yav neresi güzeldi bu kuralın. Herif evine gelip 1 gol atıyordu, o golü çıkartmak için 2 tane atman gerekiyordu. Böyle saçmalık mı olur.
Eşit sayıda gol atan 2 takımdan deplasmanda daha çok gol atan turluyordu.
Bunun neresi mantıklı, zevkli veya hakkaniyetliydi.
Şu kepazelik bitti sonunda. Maç uzayacaksa da uzasın yani. Hak eden kazandı der geçersin. Öbür türlü sırf bu deplasman golü zımbırtısından elenen takımın yerine koyun bir kendinizi.

deplasman golu kuralını sacma bulanların neden sacma oldugunu acıklamaya calısıp acıklayamamaları komik olmus. hatta bazıları yanlıslıkla neden mantıklı oldugunu acıklamıs.

simdi o arkadasları alıntılayıp rencide etmek istemem tabi.

Son düzenleme:
futbolda seyir zevkini öldürecek bir kural daha
Deplasmandaki takımı gol için teşvik eden tek kural buydu

Şimdi bütün deplasman takımları aman yenilmeyeyim yeter, gol atmasam da olur, 11 kişi defans yapayım, golü evimde daha kolay atarım şeklinde oynayacak

Cok iyi bir karar, cok sacmaydi zaten. Kucuk takimlar icin harika bir degisiklik.

Geri
Üst Alt