Finale gelene desteklemeyen fenerliler bile final maçında desteklemişti cidden. Benim fanatik fenerli akrabalarım bile hop oturup hop kalkmıştı maç esnasında gözlerime inanamamıştım :D Lakin aziz denen spor ve sportmenlik düşmanı zat "Tesadüf" diye bir saçmalık çıkardı ve iş rayından çıktı.

Kendince öyle yapmak zorundaydı. Bu arada Aziz kadar onun her şeyine fırsat ve destek veren medya da kabahatlidir.

Bugün bir Galatasaray başkanı misal Fenerin 30 sene sonra kazandığı Türkiye Kupasına tesadüf deseydi ciddiye alınırmıydı.

Bırak alay konusu olurdu.

Keşke bu başarıyla 15 yıl boyunca tatmin olmak yerine araya daha fazla başarı sığdırabilseydik. Özellikle 2004'den 2012'e kadar hiçbirşey yapmadık Avrupa'da.

Gerçi bu yaptığımızı da Türkiye'den başka hiçbir takım yapamaz ama halen daha bununla tatmin olmamıza üzülmüyor değilm açıkçası.

Aşağıda ki tabloya bakarsak hiçbir şeyin tesadüf olmadığını görebiliriz. Üstelik yenilgisiz bu kupayı kaldırdık ve tesadüf palavrasının da en büyük çürütücüsü budur zaten.

Ben hala kulüpte ;

"Yahu öyle ŞL-UEFA falan peşinde koşmayalım. Eskisi gibi ortalama başarılar olsun yeter. ŞL ye katıldık. 1-2 tur atladık. Arada şampiyon olduk yeter işte. Birkaç senede bir Türkiye Kupası falan..."

Peki neden bunu istesinler değil mi? Bu soru akla geliyor.

Cevap basit...

Hedefin büyük olursa riskin de büyük olur, yıpranman da... Eskirsin. Başarısız olman ihtimal dahilindedir. Koltuğunu kaybedebilirsin.
Taraftarı tatmin edemezsin. Öyle birkaç tur geçmeyle tatmin olmazlar. En kötü ihtimalle hersene ÇF isteyen bir kitle oluşur. Yapamazsan koltuktan inersin.
Ama halbuki dediğim gibi başarıların ortalama olursa?
Birkaç senede bir dip yaparsın. Tekrar yükselişe geçersin. taraftarı oyalarsın. Onlarda senin maddi kaynağın olmaya devam eder.

Yahu düşünsenize bu mutlulukları yaşatan yönetici kadroları "Kulübü enkaz haline getirmişler" diye suçlanmadı mı.
Hayır PES-FIFA da mı kazanıyorsun o kupaları. Elbette para harcayacaksın.
Hatta o dönemde şimdi kim di hatırlamıyorum " Yahu bu kadar borca gireceksem kazanmam o kupaları" tarzında şeyler söylemişti.

Cavcav yıllar önce " İstesem G.birliğini şampiyon yaparım ama çok para harcamak zorunda kalırım. bu da ticaretin mantığına ters" demişti. İşte aynı mantık.

Son olarak Bosman'a iki çift laf etmeden yapamayacağım " Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın Bosman. Senin yüzünden ne hale geldi dünya futbolu"

Keşke bu başarıyla 15 yıl boyunca tatmin olmak yerine araya daha fazla başarı sığdırabilseydik. Özellikle 2004'den 2012'e kadar hiçbirşey yapmadık Avrupa'da.

Gerçi bu yaptığımızı da Türkiye'den başka hiçbir takım yapamaz ama halen daha bununla tatmin olmamıza üzülmüyor değilm açıkçası.
Doğrudur yapmadık veya yapamadık lakin işte bu yüzden Ali Sami Yen'de 2-3 biten Hamburg maçı ile 1-2 biten Atletico maçlarına çok yanarım :( Şu iki maçı da saçma sapan bir şekilde kaybetmesek ve devam edebilseydik en azından bir tanesinde finali yeniden görebilirdik. Keza Atletico bizi eledikten sonra kupayı almıştı yanılmıyorsam :red: Hamburg maçı ise 2-0'dan 2-3'e gelmişti. Turu elimizle vermiştik resmen...

Edit: İşte biraz da bu maçlar yüzünden Forlan ve Olic denen adamlardan fazla hazetmem :)

Finale gelene desteklemeyen fenerliler bile final maçında desteklemişti cidden. Benim fanatik fenerli akrabalarım bile hop oturup hop kalkmıştı maç esnasında gözlerime inanamamıştım :D Lakin aziz denen spor ve sportmenlik düşmanı zat "Tesadüf" diye bir saçmalık çıkardı ve iş rayından çıktı.

Beraberce maçı izleyen 10 arkadaş içerisinde tek Galatasasaraylı bendim... Hele iki tanesi azılı türünden Fenerbahçeliydi. Adamlar benden heyecanlılardı. Maç bittiğinde inanılmaz görüntüler vardı. Abartısız bizden çok diğer takımların taraftarları sokağa dökülüp kutlamaya katılmışlardı. İşte o zamanlar öyle bir enstantaneydi... Ama artık keskin çizgilerle ayrıldık. Şimdilerde ŞL finaline kalsak rakip koltukları bizim şikeciler doldurur :D

Beraberce maçı izleyen 10 arkadaş içerisinde tek Galatasasaraylı bendim... Hele iki tanesi azılı türünden Fenerbahçeliydi. Adamlar benden heyecanlılardı. Maç bittiğinde inanılmaz görüntüler vardı. Abartısız bizden çok diğer takımların taraftarları sokağa dökülüp kutlamaya katılmışlardı. İşte o zamanlar öyle bir enstantaneydi... Ama artık keskin çizgilerle ayrıldık. Şimdilerde ŞL finaline kalsak rakip koltukları bizim şikeciler doldurur :D
Ahahahah :D Doğru söze ne denir :asd22:

Biz taraftar bazinda asla tatmin olmadik. Galatasaray, gelenegi nedeniyle de tatmin olmadi. Ertesi sezon daha yasli ve tok bir kadroyla kupa 1'de ceyrek final, bir ertesi sezon toplama bir kadroyla bir sonra ki tur, ondan sonra ki sezon UEFA'ya yine goz dikmisken Villareal'e elenmemiz vs. Gelen yonetimler tek tek Cimbom'a darbeyi vurdu gitti. Canaydin milattir bu konuda. Ulan 2002'de yoksulluk icinde oyle bir sampiyonluk, oyle bir Avrupa'da basari saglanmis ki sen nasil gonullerin hocacini getiririm diyip Lucescu'yu Galatasaray'dan kopartirsin. O sezon Popescu para sorunuyla gitmis, Jardel 5 milyon dolar gibi komik bir rakam icin satilmis, kiralik oyuncularla dolu toplama bir takimla tarihte gorulmemis bir basari saglanmis. Bizi bitiren hamle oydu, baskasini da tanimam; Ozhan Canaydin.

O zamanlar milli bilinç üst düzeydeydi ve taraftarlar arasında bu kadar kin falan yoktu.Şimdi milli bilinç de kalmadı,dostluk da.

3 yaşımızda bebeydik ama bizde Hissettik be gülüm.

Kutlu olsun, Türk Futbolundaki en önemli yıldönümü bugün.

Daha nice yıllara !!

Daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu !!

Bir kuş, bizim UEFA kupamıza ve her 17 Mayıs zamanı kutlamamıza ithafen: "Dnipro gibi bir takım bile finale çıkıyor, belki kupayı alacaklar."

Allahın malı, sen onu bile yapamadın bu 1, Dnipro diyerek küçümsediğin takım bu sene çatır çatır top oynadı AL'de, evinde maç vermedi bu 2 ve Dnipro senin kaç basamak üzerine sıralamada bu da 3!

a4df345bb75df43ba966ea813dd0d553.jpg

Kutlu Olsun, büyük Galatasaray!

Çocuk yaşımda ilk sevinç gözyaşlarımı döktüğüm bu şanlı günü asla unutamam. Kutlu olsun renktaşlar. Artık zamanı geldi yeni zaferlerin. UEFA Kupası (Avrupa Ligi) Dnipro'lara kalmış durumda.. Şampiyonlar Ligi'nde en kötü bir üçüncülük UEFA Kupası'na giriş yapıp yenisi alabiliriz buna sonuna kadar inanıyorum.

Geri
Üst Alt