Ünal Aysal Açıklamalarda Bulundu

Ünal Aysal finansal anlamda batak bırakmıştır. Yarı transfer döneminde aldığı oyuncular zamanında yanlış hatırlamıyorsam Mancini vardı takımın başında. FT kovulması yanlıştı veya FTnin gitmesi yanlıştı hangisini diyorsanız artık. Hatırladığım doğru ise Mancini zamanında alındıysa o oyuncular sizin mantığa göre Mancini de takımı batırmıştır. Hani forumda genel bi algı var ya oyuncu ıyi çıkarsa yönetime kötü çıkarsa TD ye yazılır. O aldırdı olur. Ama kimse verdiği listeyi bilmez TD nin. Bu ülkede hiç bir zaman işi bilenler yönetmiyor bundan eminim çoğu transferler hocaların tam istedikleri adamlar değil komisyon menajerlerin istedikleri oluyor takımın kim başında olursa olsun ben transferlerde yüzde yüz TD suçludur diyemem.

Ama Ünal Aysal'ın tarzı böyle bence. Yarını düşünmeden çalışıyor kafası.

Kendi dönemini bir şekilde yönetip, sonraki yönetimlerin borç içinde yüzmesi onu pek ilgilendirmiyor onun bakış açısına göre.
Senden sonra gelenin belli olmadığı ortamda bu hareket büyük risk barındırıyor ki ondan sonra en kötü seçenek geldi. Tam o yükümlülükler azalmaya başlamıştı üstüne bir de o dayadı yüksek sözleşmeleri

Bu konuda seninle hem fikirim ama bu forumda ve twitterda özellikle Terim özelinde sürekli sanki tüm başarıları o tek başına kazanmış başarısızlıkta da onun hiç bir suçu yokmuş gibi davranılıyor. Polat- Atsal- Özbek bu adamlar kulübün bu borçta olmasının %85-90'ı falan sorumlusudur kalan kısmı Terim'in özellikle son döneminde transfer obezi olmasıdır.
İsterse Ali Sami Yen olsun hoca o sözleşmeler verilmemeliydi Terim'in de her istediğini yapmak zorunda değildik. Bundan bağımsız Falcao falan almak kulübe ihanettir benim gözümde. Yav bizim bütçemiz belli; gelirimiz belli o maaş bütçeleri bizim neyimize. ŞL olmadığı an çöküyoruz öyle olunca.

Ünal Aysal finansal anlamda batak bırakmıştır. Yarı transfer döneminde aldığı oyuncular zamanında yanlış hatırlamıyorsam Mancini vardı takımın başında. FT kovulması yanlıştı veya FTnin gitmesi yanlıştı hangisini diyorsanız artık. Hatırladığım doğru ise Mancini zamanında alındıysa o oyuncular sizin mantığa göre Mancini de takımı batırmıştır. Hani forumda genel bi algı var ya oyuncu ıyi çıkarsa yönetime kötü çıkarsa TD ye yazılır. O aldırdı olur. Ama kimse verdiği listeyi bilmez TD nin. Bu ülkede hiç bir zaman işi bilenler yönetmiyor bundan eminim çoğu transferler hocaların tam istedikleri adamlar değil komisyon menajerlerin istedikleri oluyor takımın kim başında olursa olsun ben transferlerde yüzde yüz TD suçludur diyemem.
Terim zamanı Terim'in onay vermediği bir adamın alınma ihtimali yok. Mancini dönemi yapılan transferler öyle kulübü batıracak bir maddi külfeti yoktu maddi olarak Chejou transferiyle aynı zararı vermiştir. Aysal zamanı bizi batıranlar Hamit, Selçuk, Muslera, Melo, Drogba, Chedjou vb. gibi oyunculara verilen çok yüksek maaşlardır. Yine Kadın- Erkek basketbola ayrılan saçma sapan bütçelerdir.

Bu arada futboldan anlamadigi konusuna katiliyorum. Futholdan anlasaydi o guzelim play off kadrosunun bozulmasina izin vermezdi. Biz gittik Burak, Umut, Dany, Ambarat aldik. Sorsan hepsi faydali oldu derler.

49 transfer FTnin eseri demesen sorun yoktu da bu tamamıyla tek taraflı bir bakış açısı ve yanlış.

Tek tek yazarım rakamları ama yazmak istemiyorum senden beklemezdim böyle bir yaklaşımı. İkisi de hatalı desen neyse zira FT için en doğru transferlerin yapıldığı dönemdir o dönem, neredeyse tüm oyunculardan verim alındı çünkü.

Burakla Selçuk'a üstüne Muslera'ya 3.5tan 5 seneyi Aysal verdi. Tarık, Hayrovic zart zurt adamları Aysal aldırdı. Herkese yüksek maaşı dayayan Aysaldır.

90 m euro maaş bütçesi yapması bile başlı başına ne kadar saçma bir yönetim gösterdiğini anlatıyor, kimse ona silah zoruyla yaptırmadı o bütçeleri.

Temliğe gelince Aysal cebinden 5 kuruş para koymamıştır, koyduğunu da almıştır. Kulüp hisselerini tepeden satıp sonra bedellilerle 110 lira olan hisseyi 22 liraya düşürmüştür, sayısız küçük yatırımcının hayatını karartmıştır.

Sonra da kaçıp 8 sene boyunca cebinden tek kuruş koymamıştır, hiç bir yerden iş alamayınca oteline de el konulmuş ismi hatırlansın diye arada konuşmuştur.

Galatasaray bugün mali sorunları yaşıyorsa birinci sebebi Aysal ikinci ise Dursundur. O bütçeleri oluşturduklarından sonra kulübün borcu zirvelere çıktı, TLye dönen borç da cüzi bir bedel yükümlülüklerle kıyaslarsan
Maaslar konusunda hemfikiriz zaten renkdas. Tarik, Hayrovic vs ornekleriyle gireceksek 150'den fazla isim sayilabilir Fatih Hoca aldirdigi bos transfer. Tarik dedin yine sinirim bozuldu valla. Yabanci kisitlamasi yuzunden ne copleri kitlediler bu takima yaa. Her donemde var boyle ornek. Aysal'in borsa oyunlarini basari sayarim. Adam dunyanin her borsasinda dev fonlarin yaptigi oyunlari legal bir sekilde yapti. Aysal yapmasada kucuk yatirimcinin zaten %95'inin para kaybettigi bir ortam dunya borsalari. Kulube tek kurus koymamis olmasini basari sayarim. Bence marifet degil kulubu kisilere borclandirmak. Maas butcesini, Riva ve Florya gibi projeleri nasil yonetecegini bilmedigimizden bunlar uzerinden vurmak haksizlik. Degerli bir takim kurdu ve 80 milyon dolar faiz odemesine ragmen kendi doneminde (Polat'tan kalma 320 milyon dolar icin) hem maaslari hem basarilari yonetmesini becerdi. Ustelik bunu dev sponsorluk ve kombine gelirleri olmadan yapti. Aysal'in ulkede hatirlanmamasi onun icin problem degildir kesin. Unit grup zaten TR'de mesken edinmis bir holding degildi. Disarida da iflas etmisligi yada is alamamasi durumlari yok. Adam halen Galatasaray'in en zengin 3-5 uyesinden. Galatasaray'in bugunku durumunun sorumlulari listesinde rahmetli Faruk Suren, Ozhan Canaydin, Adnan Polat ve Dursun Ozbek basi ceker. Burak Elmas'ta tuy dikmek icin var gucuyle calisiyo masallah. Aysal'in listeye ilk 5'ten dahi girme ihtimali yok.

Maaslar konusunda hemfikiriz zaten renkdas. Tarik, Hayrovic vs ornekleriyle gireceksek 150'den fazla isim sayilabilir Fatih Hoca aldirdigi bos transfer. Tarik dedin yine sinirim bozuldu valla. Yabanci kisitlamasi yuzunden ne copleri kitlediler bu takima yaa. Her donemde var boyle ornek. Aysal'in borsa oyunlarini basari sayarim. Adam dunyanin her borsasinda dev fonlarin yaptigi oyunlari legal bir sekilde yapti. Aysal yapmasada kucuk yatirimcinin zaten %95'inin para kaybettigi bir ortam dunya borsalari. Kulube tek kurus koymamis olmasini basari sayarim. Bence marifet degil kulubu kisilere borclandirmak. Maas butcesini, Riva ve Florya gibi projeleri nasil yonetecegini bilmedigimizden bunlar uzerinden vurmak haksizlik. Degerli bir takim kurdu ve 80 milyon dolar faiz odemesine ragmen kendi doneminde (Polat'tan kalma 320 milyon dolar icin) hem maaslari hem basarilari yonetmesini becerdi. Ustelik bunu dev sponsorluk ve kombine gelirleri olmadan yapti. Aysal'in ulkede hatirlanmamasi onun icin problem degildir kesin. Unit grup zaten TR'de mesken edinmis bir holding degildi. Disarida da iflas etmisligi yada is alamamasi durumlari yok. Adam halen Galatasaray'in en zengin 3-5 uyesinden. Galatasaray'in bugunku durumunun sorumlulari listesinde rahmetli Faruk Suren, Ozhan Canaydin, Adnan Polat ve Dursun Ozbek basi ceker. Burak Elmas'ta tuy dikmek icin var gucuyle calisiyo masallah. Aysal'in listeye ilk 5'ten dahi girme ihtimali yok.
Süren ve Canaydın'ın harcadıkları limitli, mevzu daha çok Canaydın'ın son dönemi ve Polatla başlıyor.

Aysal'ın yaptığı ise o dönemin kaymağını yemek oldu temelde. Polat dönemindeki maaş bütçesi toplasan 20-30 milyon dolarken Aysal dönemiyle 60-70-80 en sonunda 95 m euro maaş ödendi bir senede, üstüne FFP ve sattığın kadar al kıskacında son 10 senede 50 m euronun altında maaş ödediğimiz sene olmadı, hele de bizim maks gelirimizin 100 m dolar olduğu ortamda, geçen sene falan zaten hepten rezaletti gelirler.

90 m euro bütçeye çıkardıysan öyle de bırakıp gidemezsin; Aysal sonrasından Aysal'ı sorumlu tutmamak doğru değil o yüzden.

Cebinden para verme konusunda da amatör bütçeler 20 kağıt zarar etti denilince kendisi çıktı basketbola sponsor olurum dedi, 10 senedir bekliyoruz olmasını. Normalde ben de cepten kimse para koymasın tarafındayım yoksa.

Açıkçası ben de yurtdışında neleri var diyordum ama durum pek öyle gözükmüyor. Les Ottomans gibi yeri ipotek edip haciz gelmesi pek normal durmuyor.

Süren ve Canaydın'ın harcadıkları limitli, mevzu daha çok Canaydın'ın son dönemi ve Polatla başlıyor.

Aysal'ın yaptığı ise o dönemin kaymağını yemek oldu temelde. Polat dönemindeki maaş bütçesi toplasan 20-30 milyon dolarken Aysal dönemiyle 60-70-80 en sonunda 95 m euro maaş ödendi bir senede, üstüne FFP ve sattığın kadar al kıskacında son 10 senede 50 m euronun altında maaş ödediğimiz sene olmadı, hele de bizim maks gelirimizin 100 m dolar olduğu ortamda, geçen sene falan zaten hepten rezaletti gelirler.

90 m euro bütçeye çıkardıysan öyle de bırakıp gidemezsin; Aysal sonrasından Aysal'ı sorumlu tutmamak doğru değil o yüzden.

Cebinden para verme konusunda da amatör bütçeler 20 kağıt zarar etti denilince kendisi çıktı basketbola sponsor olurum dedi, 10 senedir bekliyoruz olmasını. Normalde ben de cepten kimse para koymasın tarafındayım yoksa.

Açıkçası ben de yurtdışında neleri var diyordum ama durum pek öyle gözükmüyor. Les Ottomans gibi yeri ipotek edip haciz gelmesi pek normal durmuyor.
Haklisin. Malesef herseyin bir bedeli oluyo. Doya doya futbol izleyip rakipleri eze eze surekli yendigimiz son donemde tamda bu yuksek maliyetli ama kaliteli takima denk geliyo. Bugun halen zarar ediyoruz. Kurtulus icin en kucuk bir planimiz yok. Maas dusurcez diye takimi vasifsiz kume seviyesinde 30 futbolcuyla doldurduk ve rezil bir futbol oynuyoruz. Bulundugumuz durum ekonomi dahil hicbir acidan daha iyi degil. Aslinda kuculerek, duzluge cikma ihtimalini sifirladik. Cunku kuculurken maliyet verim oranini artiracak derecede transfer yapabilecek duzen, eksperlik ve sistemimiz yok.

Terim zamanı Terim'in onay vermediği bir adamın alınma ihtimali yok. Mancini dönemi yapılan transferler öyle kulübü batıracak bir maddi külfeti yoktu maddi olarak Chejou transferiyle aynı zararı vermiştir. Aysal zamanı bizi batıranlar Hamit, Selçuk, Muslera, Melo, Drogba, Chedjou vb. gibi oyunculara verilen çok yüksek maaşlardır. Yine Kadın- Erkek basketbola ayrılan saçma sapan bütçelerdir.
Zaten olması gereken TD'nin onayı olmadan alınmamasıdır. Ancak şöyle birşey var her zaman 1.seçenek 2.seçenek 3.seçenek diye. Bu seneye bakarsak transfer döneminde herkesin kulakları ağızlarındaydı . Morutan nöbeti tutuldu , Cicaya maestro dendi , Nellsson harika dendi ( gerçi bana göre hala iyi durumda) , Sacha Boey ucuzdu bence Terim sonuçta aldı sakatlanana kadar. Berkan ( TR'de alınacak en iyi oyuncu deniyordu ) ve diğerleri diyelim onları da zaten asıl kadroya değil kadro genişliği için alındığına hem fikiriz. Ne oldu da taraftar tarafından bi anda senin kuracağın kadroya bilmem ne yapayıma döndü olay. Taraftar gerçekten çok acımasız transfer sezonu bitmeden herkes çok beğeniyordu transferleri ama baktı işler kötüye gidiyor kuracağın takıma demeye başladılar Terim batırdı oldu bi anda. Zaten Terimin baştan gençleşmeyi kabul etmesi hata senin yiyeceğin harç değil ki kendiside biliyordu kariyerimi riske atarak böyle bir topun altına girdim dedi oda biliyordu tam olmayacağını ama denemek istedi çünkü takımın yaşlı yabancıya verecek dönüşü olmayan oyuncuya verecek parası kalmamıştı. Aldığı her oyuncudan geri dönüş beklendi. En büyük hata Romanya dışına çıkmamış oyuncuları kilit oyuncu rölünde alınmasıydı bana göre. Terimi az çok tanıyorsam yıllardır ilk tercihleri değildir. Terim her zaman garanticidir normal şartlarda nasıl kabul etti zaten hala onu düşünüyorum.

Bu arada oyuncu alırken TD 'ye sormadan alıyorlarsa ve TD o takımda kalıyorsa tüküreyim onun yapacağı TD'liğe .

Zaten olması gereken TD'nin onayı olmadan alınmamasıdır. Ancak şöyle birşey var her zaman 1.seçenek 2.seçenek 3.seçenek diye. Bu seneye bakarsak transfer döneminde herkesin kulakları ağızlarındaydı . Morutan nöbeti tutuldu , Cicaya maestro dendi , Nellsson harika dendi ( gerçi bana göre hala iyi durumda) , Sacha Boey ucuzdu bence Terim sonuçta aldı sakatlanana kadar. Berkan ( TR'de alınacak en iyi oyuncu deniyordu ) ve diğerleri diyelim onları da zaten asıl kadroya değil kadro genişliği için alındığına hem fikiriz. Ne oldu da taraftar tarafından bi anda senin kuracağın kadroya bilmem ne yapayıma döndü olay. Taraftar gerçekten çok acımasız transfer sezonu bitmeden herkes çok beğeniyordu transferleri ama baktı işler kötüye gidiyor kuracağın takıma demeye başladılar Terim batırdı oldu bi anda. Zaten Terimin baştan gençleşmeyi kabul etmesi hata senin yiyeceğin harç değil ki kendiside biliyordu kariyerimi riske atarak böyle bir topun altına girdim dedi oda biliyordu tam olmayacağını ama denemek istedi çünkü takımın yaşlı yabancıya verecek dönüşü olmayan oyuncuya verecek parası kalmamıştı. Aldığı her oyuncudan geri dönüş beklendi. En büyük hata Romanya dışına çıkmamış oyuncuları kilit oyuncu rölünde alınmasıydı bana göre. Terimi az çok tanıyorsam yıllardır ilk tercihleri değildir. Terim her zaman garanticidir normal şartlarda nasıl kabul etti zaten hala onu düşünüyorum.

Bu arada oyuncu alırken TD 'ye sormadan alıyorlarsa ve TD o takımda kalıyorsa tüküreyim onun yapacağı TD'liğe .
Ben bu sezon yapılan transferlere laf etmem ama bu adamları ileriye götürememesi Terim'in sorunudur ve bundan sonra ileri götüremezse de Torrent'in sorunu. Bana göre başarı başarısızlık ortaktır yani yönetim ve TD'ye yazar transferde de normalde de. Twitter'da ise değişik insanlar türedi başarıyı Terim'e yazanlar sanki Uefa kupası ve şampiyonluklarda sadece Terim'in katkısı var o zamanın Hagi, Popescu gibi oyuncuları alan yönetimin yada bu oyuncuların hiç katkısı yokmuş gibi. Yada tam tersi başarısızlığı sadece Terim'e yükleyenler sanki bu transferler yapılırken yönetim kadrosunun, scoutun onayı yokmuş gibi. Morutan adı ilk çıktığında 10 milyon denildiğinde daha sonra biz bonuslarla 4.2 milyona aldığımızda herkes başkanı överken şimdi Becali'den oyuncu aldın oldu. Bana göre alınan oyuncular hala belirli bir potansiyeli olan oyuncular ama özgüvenleri bir kere dibe vurunca hepsi yaptıklarını da yapamamaya başladı. Bazen olabiliyor böyle durumlar zamanında Monaco'da da olmuştu. Benim Terim'den umudumu kestiğim maç Giresunspor maçı hala Babel'i oynatması Arda'yı kurtarıcı olarak oyuna almasıyla oldu. Torrent Arda'yı kesti ama Babel'i oynattı ki oraya Emre Kılınç'ı koymuş katkı da alıyorken o da bundan sonraki maçlarda hala Babel'de falan ısrar ederse ondanda umudumu keseceğim ki zaten gelecek sezon için kendisiyle yola çıkmam. Bana göre gençlerle çalışacak ve onları geliştirebilecek Jardim, Rudi Garcia gibi belirli bir tecrübesi ve güvenilirliği olan bir adamla yola çıkılmalı bundan sonra profesyonel yapıda kurulmuşken.

Ki o maaşlar verilirken dolar 3 euro 4 tl idi. Şu an başkan olsa o maaşları vermez/ veremezdi.

Hajrovic dışında diğerleri deneme yanılma transferiydi. Umut Gündoğan TR kupasında bize karşı çok iyi oynamıştı mesela yabancı sınırı da 6 falan olunca tutarsa transferi olarak yapılmıştı. Tabi çok kötü bir transfer dönemiydi ama zarar olarak Chedjou etmiyordu. O döenm Aysal'ın asıl hatası Selçuk- Burak daha 2 yada 3 yıl kontratları varken onlara yıllık 3.5 milyon eurodan sözleşme uzatmasıydı.
yoksa elde tutamayacaktık Selçuk ve Burakı...o yabancı sınırı olmasa zaten Satardık onları çok iyi paralara....

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Buna Riva ve Floryayi satmaya izin versek, sizce suan durumumuz nasil olurdu? Ya UA iyice bokunu cikartip bizi Bjk seviyesinde borcla birakirdi, yada biraz daha mantikli ve harcamalari düsürüp suanki borcumuz yarisina erimis olurdu.

Zaten o dönem Lira kötü durumda degildi. O dönem ikisini adam gibi bir fiyata satip (Dursun gibi 500 milyon dolar hayali satmadan) akilli hamleler yapilsaydi, belki Juventus/Bayern seviyesinde lige ambargo koyardik
SkorerTV'ye yaptığı reportajı izle en iyisi...orada ne yapmak istediğini anlatıyor...bencede yapmak istediği çok mantıklıydı....

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Adam mütemadiyen sozcuye ve alper merte konuşuyor 2011den beri. Screenshot_20220328-190219_Chrome.jpg baskanlik icin daha cok gencim demis ahaha,hevesi var hala.ve burak elmas 6 ayda gitti.hadi bakalim baskan🤟

efsane başkan yine en doğru tespiti yapmış

" Takım kuruluşuna baktığınız vakit genç oyuncularla kurulan bir takım. Çok güzel enerjileri falan var ama böyle zart diye bütün takım dağıtılıp ondan sonra genç oyunculardan bir takım kuramazsınız. Benim mantığım en azından almıyor. Genç oyuncularla beraber deneyimli, kendisini ispat etmiş, özellikle milletlerarası performans göstermiş kişilerin o ekibin içinde yer alması gerekir. Takımın esas iskeleti onlardır. Genç oyuncular zamanla onlar yaşlandıkça içeri girerler, enerjileriyle takviye getirirler ama o tecrübeli kişiler de o takımın başarı refleksini devam ettirir. "

Geri
Üst Alt