SERTAÇ OKUYANA KADAR AKLIMA GELDİKÇE BURAYA EKLEME YAPACAĞIM.
1- Türkçe konusunda çok net ve kesin cezalar olsun. Hatta gerekirse en ufak şey editlensin. Da, de gibi eklerin ayrı yazılmasına bile bakılsın. Yapacak: Yeni 3-4 tane moderatör alınır. Adı moderatör olur ama görevi sadece mesaj editlemek olur. Veya farklı bir isimle falan yapılır, orası sizlere kalmış. -bu konuda mesajım editlenirse asla laf etmem. Şu mesaja bakınca en az 200 tane hata bulursunuz, bilmişlik falan da taslamıyorum, yanlış anlamayacağınızı düşünüyorum- İsim istiyorsanız başta Adem'i öneriyorum.
2- Nevizade de rahatlığa biraz daha izin verilsin. Senin ananı bilmem neresinden ne yapayım tarzı küfürlere elbette ses çıkarın lakin ortaya edilen küfürler, ''vay amk'' yazmaya falan ses edilmesin. Edilmiyor zaten diyecekseniz ama 1-2 mesajım editlenmiş, uyarı gibi bir şey almıştım bu konuda. -hafızam umarım beni yanıltmıyordur- Zaten kişiye edilen küfürler daha çok samimiyetten oluşuyor. Ben durduk yere Rıza Abi'ye gidip ''abi amk eheheheheh'' yapmam. Giderim Hayri'ye, Refik'e, Sertaç'e veya bizim çocuklardan birine yaparım. Alınacak adama gidip ''ne salak adamsın'' falan demem. ''ama kızlar görüyor, rahatsız oluyor'' demeyin, onlar da en az sen-ben kadar küfür ediyor hayatlarında. Şebnem var mesela, kendi kullanıyor küfür facebookta falan. ''amk'' kimseye zarar vermez özetle.
3-Mod.ların patronculuk oynamalarına kesinlikle izin verilmemeli. -burada şair Sertaç ve Abdullah abiye sesleniyor

- Adamın teknik bilgisinin benden fazla olması, onu benden üstün bir adam yapmaz. Özür dilemem ben gibi mantığa bürünen adamları mümkünse kendinizce cezalandırın.
4-Hayırlı cumalar, iyi günler gibi başlıklar mümkünse kaldırılsın. Olmuyor yani. İyi&Kötü günler başlığı daha çok duyuru amaçlı kullanılsın, üyelerin mesaj atmasına, doğum günü kutlamasına izin verilmesin. Şehit haberi için başka bir bölüm açılsın(veya o tarz ciddi konular oraya kaldırılsın, mevcut bölüm var mı net emin değilim) Demek istediğim; Galatasaray.org gibi ''kınıyoruz'', ''19 Mayıs kutlu olsun'' tarzı bir başlık girilir, altına açıklaması yapılır ve konu kilitlenir. Benim yorum yapmam falan engellensin işte. -umarım bu bölüm farklı yerlere çekilmez-
5-Transfer nöbetine belirli bi mesaj sayısı getirilsin. Atıyorum 300 mesaj yazmamış kişi oraya yorum atamaz ama yazılanları görür. Böyle bir özellik var mı bilmiyorum ama yapılırsa 10 numara olur. Kaç senedir forumdayım, 3-4 kere girmişimdir o başlığa. Mod. olduğum zamanlarda da girmezdim o başlığa. Türkçe desen berbat, oyuncu analizi yapıyım desem saniye 12407141 mesaj atılıyor. Kuru kalabalık var, o sayı azaltılmalı.
6-Siyaset konusuna biraz izin verilsin. Karşı tarafı aşırı geren bir mesaj olursa -veya site yönetimini riske atacak- mesaj ortadan kaldırılsın, arkadaş konudan uzaklaştırılsın -myc falan değil- konu devam etsin. En ufak tartışmada konuya kilit gelip çöpe atılıyor, olmuyor. İçimizde kalanları bile söyleyemiyoruz.
7-Üyelere 'paragraf' kavramı öğretilsin. Bu da 1. maddeye giriyor biraz. Editlensin, mesaj çekilip durum açıklansın ve üye takibe alınsın. Türkçe katliamına devam ettiği takdir de gereken yapılsın.
8- Bazı tecrübeli üye/Galata Sarayı efendileri rütbe sahipleri gözden geçirilsin ve bu rütbeler o kadar kolay verilmesin. Türkçe, bilgi vb. şartlar gözetilsin forumda şu kadar saat geçirdi gibi şeyler değil. Görüyoruz ki tecrübeli olan çoğu üye Türkçe'nin T'sini bilmiyor, futbolun F'sinden anlamıyor.
--
Şu durumda aklıma bunlar geldi. Emir verir gibi oldu biraz ama öyle olmadığını biliyorsunuz. Bilerek Sertaç'a özel mesaj atmadım, burda tamamiyle tartışılsın, olmayacak -veya birine uymayacak- şeyleri beraber düzeltelim. Anlamadığınız madde olursa söyleyin açıklayalım. Hoş, şu sıralar Barça-Real maçı var, kimse takmayacak ama olsun.