Vadi İstanbul Projesi

Kupalarin arasinda maketi ilginc olmus.

Simdi 50 tane haber yapilir...

Çatı yükseltmek öyle apartmanda ekstra çatı yapmağa benzemez, eski usul stadyumlarda çatı çıkmak nispeten daha kolay bir çalışma ama bu 'Box Arena' tarzı stadyumlarda o dediğin şey çok zor. Ajax stadı , Gelsenkirchen falan hepsi bir benzeri model. Çünkü çatiyla beraber komple üst kısmı sokmekten bahsediyoruz bu çok maliyetli ve teknik olarak altından kalkınması zor bir inşaat, maliyeti de o kadar yüksek olur ki komple yeni stad yapmak o dediğin şeyden daha mantıklı geliyor. Bu stat ne zaman eskimis olursa bizim o durumda anca yeni stat yapma gereği duyulur, bu daha uzun yıllar sürer anlayacağın.

@Halil Vurucu

Çatı yükseltmek öyle apartmanda ekstra çatı yapmağa benzemez, eski usul stadyumlarda çatı çıkmak nispeten daha kolay bir çalışma ama bu 'Box Arena' tarzı stadyumlarda o dediğin şey çok zor. Ajax stadı , Gelsenkirchen falan hepsi bir benzeri model. Çünkü çatiyla beraber komple üst kısmı sokmekten bahsediyoruz bu çok maliyetli ve teknik olarak altından kalkınması zor bir inşaat, maliyeti de o kadar yüksek olur ki komple yeni stad yapmak o dediğin şeyden daha mantıklı geliyor. Bu stat ne zaman eksimis olursa bizim o durumda anca yeni stat yapma gereği duyulur, bu daha uzun yıllar sürer anlayacağın.

@Halil Vurucu
Biz olene kadar boyle masif hareket ler olmaz, gecelim o kisimlari

Çatı yükseltmek öyle apartmanda ekstra çatı yapmağa benzemez, eski usul stadyumlarda çatı çıkmak nispeten daha kolay bir çalışma ama bu 'Box Arena' tarzı stadyumlarda o dediğin şey çok zor. Ajax stadı , Gelsenkirchen falan hepsi bir benzeri model. Çünkü çatiyla beraber komple üst kısmı sokmekten bahsediyoruz bu çok maliyetli ve teknik olarak altından kalkınması zor bir inşaat, maliyeti de o kadar yüksek olur ki komple yeni stad yapmak o dediğin şeyden daha mantıklı geliyor. Bu stat ne zaman eksimis olursa bizim o durumda anca yeni stat yapma gereği duyulur, bu daha uzun yıllar sürer anlayacağın.

@Halil Vurucu
Eninde sonunda gündeme gelecek. Belki 15 belki 20 sene sonra. Zaten kolay olur demiyorum. Tabi minimum 1.5 - 2 sene başka stadyumda oynarız.

Eninde sonunda gündeme gelecek. Belki 15 belki 20 sene sonra. Zaten kolay olur demiyorum. Tabi minimum 1.5 - 2 sene başka stadyumda oynarız.
Anca sıfırdan yeni stadyuma gecme zamanı geldiğinde büyük değişim olur o da en az 20 yıl daha sürer gibi

Bu arada bu tesisi yaparsak eğer vergiden düşüyoruz.

Aslına bakarsanız altyapıdaki oyuncular, hocalar ve tesisleşme dahil olmak üzere tüm harcamaları ödediğimiz vergilerle geri alabiliriz.
Burada kulüp altyapı konusunda neden adım atmıyor onu anlamıyorum.
Sporcuya ödenen ücretin kulüp tarafındaki vergisi her 10 milyonluk ödemede 2,5 milyon euro yapıyor.
Şu bile başlı başına komple yatırım amacı taşır.

Ayrıca spor kulüpleri bu gibi altyapı ve tesis yatırımı için limitlere vs takılmadan borçlanabiliyorlar daha sonra da bu borçları ödediği vergilerle mahsup edbiliyorlar.
Spora teşvik çok. Akıllı bir yönetim şu ortaların hepsini gole çevirir.
Her branşta üst düzey oyuncu basan bir spor kulübü olabilirsin.

Bu antrenman tesisiyle birlikte buradaki eğitmenler dahil iyi sporcular için yerli yabancı ayırt etmeksizin yatırım yapmak gerekiyor

Bu arada bu tesisi yaparsak eğer vergiden düşüyoruz.

Aslına bakarsanız altyapıdaki oyuncular, hocalar ve tesisleşme dahil olmak üzere tüm harcamaları ödediğimiz vergilerle geri alabiliriz.
Burada kulüp altyapı konusunda neden adım atmıyor onu anlamıyorum.
Sporcuya ödenen ücretin kulüp tarafındaki vergisi her 10 milyonluk ödemede 2,5 milyon euro yapıyor.
Şu bile başlı başına komple yatırım amacı taşır.

Ayrıca spor kulüpleri bu gibi altyapı ve tesis yatırımı için limitlere vs takılmadan borçlanabiliyorlar daha sonra da bu borçları ödediği vergilerle mahsup edbiliyorlar.
Spora teşvik çok. Akıllı bir yönetim şu ortaların hepsini gole çevirir.
Her branşta üst düzey oyuncu basan bir spor kulübü olabilirsin.

Bu antrenman tesisiyle birlikte buradaki eğitmenler dahil iyi sporcular için yerli yabancı ayırt etmeksizin yatırım yapmak gerekiyor
1e 1.67 brüt

0.33lük payı geri alabiliyorsun diğer 33 senden çıkıyor her türlü.

Şahane proje olacak inşallah
Bence basketbol salonu çok küçük. Özellikle eurolig için düşünülüyorlar pana gibi 16-17 bin kişilik arena yapılmalı.

Yine voleybol salonu 5 bin kişi deniyor, bu da mantıklı değil.

Buralar için entertainment, fuar, etkinlik şirketleriyle anlaşmak lazım, 10 yıl kiralayıp yapım maliyetini bir kısmı çıkabilir. Diğer kısımları için de isim hakkı anlaşmaları gerekiyor tabiki

allah aşkına stadın yakınlarında bir yere yeni nevizade olacak güzel bir fanzone planlayın

artık bu taraftar eziyet çekmesin

allah aşkına stadın yakınlarında bir yere yeni nevizade olacak güzel bir fanzone planlayın

artık bu taraftar eziyet çekmesin
Bu proje gerçekleşince orada zaten bir çok restoran vb. gibi yer olacak. Sadece voleybol, basket, yüzme ve genel bina olarak bakmamak lazım dış bölgelerinde bir çok ticari alanları olacaktır o salonların o ticari alanlarda gerek restaran gerek bar vb. gibi işletmelere kiralanır oradan da ciddi geliri olur kulübün. Lakin ulaşım işi nasıl daha iyi olur muamma.

Stadın çatı olayı tamamen kapandı, projeden çıkarıldı o olay ama ısrarla çatı yapılmadığı için bizimkiler statta istediği işleri yapamıyor vs deniyor

şimdi bu yüz milyonluk projenin kulübümüze getirisi 0tl doğru mu anladım?

Geri
Üst Alt