Vazgeçemediğimiz Yiyecekler ve İçecekler

Yilbaşi soframda lahmacun ayran...
Çok karizmatiğim tüm kızlar hayran. EAEEYYY!!!

Şimdi şuraya ayrı ayrı sevmediğim ama bir araya gelince adeta mucizevi şekilde müthiş lezzetli gelen 1 dkda yapabileceğiniz bir karışım koyalım

Soğuk yoğurt içine kararında katılmış pekmez

Çocukluğumdan beri çok severim

:ka:

Probis'in tarifini mi değiştirdiler eski lezzeti alamıyorum.

Probis'in tarifini mi değiştirdiler eski lezzeti alamıyorum.
Abur cuburların alayının tadı bozuk, şeker tadından başka bir şey gelmiyor. Fiyatı yükseltmemek için gramajları ve kaliteyi düşürüp duruyorlar.
Tadı değişmeyen tek şey tuzlu çubuk kraker ile sade klasik çizi şu anda. Onlarda da malzeme olarak çalabilecekleri bir şey yok diye. :D

Abur cuburların alayının tadı bozuk, şeker tadından başka bir şey gelmiyor. Fiyatı yükseltmemek için gramajları ve kaliteyi düşürüp duruyorlar.
Tadı değişmeyen tek şey tuzlu çubuk kraker ile sade klasik çizi şu anda. Onlarda da malzeme olarak çalabilecekleri bir şey yok diye. :D
Eskiden 3-4 giderdi geçen aldım 1'de bıraktım tadı bir garipti.

Geçen yeni çıkan mavi paketli Patos'u yedim önermem Doritos Alaturka'nın yerini tutmuyor

Şu abur cuburları vazgeçilmez diye koyuyorsunuz ya buraya
Çokoprens koyan var ya

Kelle paça
Akhisar Şen kardeşler Doğrama Çorba
Kokoreç - İzmir Asım Usta
Adana Kebap - Kıbrıs Merit Ottoman
Edirne Ciğer Tava
İzmir söğüş - Söğüşçü Cimbom'da
Çeşme Kumru - Kumrucu Erol'da
Akhisar Köfte - Can Köfte
Yaprak Döner
Midye Dolma - İzmir Güzelbahçe ılık midye
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı - BHU

Spaghetti bolognese favori yemegim

Onun disinda herturlu makarna, pizza cesitlerini severim

Turk yemeklerinden kuru ve pilav
Ve tabiki kebaplar. Adana en sevdigim kebap

Sevmedigim ispanak ve pırasa yemekleri

Abur cubur olarak cips ve cikolatalari çesitlerini pek ayirt etmeden gömerim

Gazli içeceklere bayilirim. Enerji icecekleri snus ile cok iyi gidiyor👍

Benden bukadar

@Kubat Tokmakçı

1695981261767-png.221546

Ekli dosyalar

• 1695981261767.webp
    1695981261767.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 77
Favori ekmeğimizi alıp tost yapacakmış gibi iki dilim haline getirelim. Bir defasında incirli cevizli çavdar ekmeği bulmuştum bir fırında onu şiddetle öneririm.

Dilimlerimizin her iki tarafını da keyfimize göre kızartalım, kızartmadan evvel tereyağ sürelim. Dilimlerin iç yüzüne tam yağlı olgunlaştırılmış beyaz peynir ve tohumlu hardal (moutarde à l'ancienne) boca edip eşitçe yayalım. Ardından ekmeğin alt dilimine sırasıyla pastırma (ben çemensiz kullanıyorum), ince dilimlenmiş domates ve tam yağlı taze kaşar peyniri (yahut tercih edeceğiniz herhangi bir eriyen peynir) koyalım. Burada önemli püf noktaları: 1) pastırma katmanını ekmek katmanı kalınlığına getirmek (aksi takdirde tadını alamayacağız), ve 2) domatesleri büsbütün pastırma ve kaşar arasına hapsetmek (aksi takdirde sandviçimiz sulanacaktır).

Bu open-faced sandviçi fırınımızın broil ayarında peynir eriyene kadar tutalım. Sadece erimesiyle yetinmeyelim biraz da kahverengileşmesini bekleyelim. Ardından peynir ve hardal sürmeyi ihmal etmediğimiz üst dilime bir de az mayonez sıkıp karabiber ekelim. Sandviçimizi kapamadan önce uzunlamasına ince dilimlenmiş kornişon turşusu ve tercih edeceğimiz yeşilliklerle zenginleştirelim (ben genelde roka ve tere kullanıyorum).

Afiyet olsun :ka:

Favori ekmeğimizi alıp tost yapacakmış gibi iki dilim haline getirelim. Bir defasında incirli cevizli çavdar ekmeği bulmuştum bir fırında onu şiddetle öneririm.

Dilimlerimizin her iki tarafını da keyfimize göre kızartalım, kızartmadan evvel tereyağ sürelim. Dilimlerin iç yüzüne tam yağlı olgunlaştırılmış beyaz peynir ve tohumlu hardal (moutarde à l'ancienne) boca edip eşitçe yayalım. Ardından ekmeğin alt dilimine sırasıyla pastırma (ben çemensiz kullanıyorum), ince dilimlenmiş domates ve tam yağlı taze kaşar peyniri (yahut tercih edeceğiniz herhangi bir eriyen peynir) koyalım. Burada önemli püf noktaları: 1) pastırma katmanını ekmek katmanı kalınlığına getirmek (aksi takdirde tadını alamayacağız), ve 2) domatesleri büsbütün pastırma ve kaşar arasına hapsetmek (aksi takdirde sandviçimiz sulanacaktır).

Bu open-faced sandviçi fırınımızın broil ayarında peynir eriyene kadar tutalım. Sadece erimesiyle yetinmeyelim biraz da kahverengileşmesini bekleyelim. Ardından peynir ve hardal sürmeyi ihmal etmediğimiz üst dilime bir de az mayonez sıkıp karabiber ekelim. Sandviçimizi kapamadan önce uzunlamasına ince dilimlenmiş kornişon turşusu ve tercih edeceğimiz yeşilliklerle zenginleştirelim (ben genelde roka ve tere kullanıyorum).

Afiyet olsun :ka:
görsel alalım

Geri
Üst Alt