Vazgeçemediğimiz Yiyecekler ve İçecekler

Tatlı olarak sütlaç herhalde, her hafta olsa kase kase yerim sanıyorum. Yiyebildiğim tatlılar aşırı şekerli olmayan sütlü tatlılar sadece halihazırda. Bilimum şerbetli tatlılar, aşırı kremalı tatlılar tüketmiyorum, hatta şöyle diyebilirim en son ne zaman çikolata yediğimi hatırlamam.

3 ayda verdigimiz kilolari, 2 haftada geri aliyoruz. Bu adaletsizlige kim dur diyecek!

Rakıyla yemek adamına göre değişiyor. Ben mesela çeşit meze olsun isterim ama azar azar tadarım

Bi arkadaşım kıtlıktan çıkmış gibi yiyor ve benim kadar da rakıdan içiyor

Ben onun kadar yesem rakıyı içemem

Değişiyor insandan insana

images

f'sûr!

Her ne kadar birebir ayni sey olmasa da aklim Inci Pastanesine gitti bir anda. Sonra da genclik yillarina ondan sonra da en son gecen kis ailemle gittigimde karsilastigim manzarayla. Manzara dedigimde yozlasmis, kultursuz ne idugu belirsiz bir yer.

Yani 80ler, 90larda da oyle cok sukseli bir yer ya da elit bir yer degildi Beyoglu ama en azindan belli bir kulturu vardi. Ne oldugu belliydi. En azindan son demlerini yakaladigim icin mutluyum.

kabaklı patlıcanlı kızartma tarifi de bırakıyorum.

Bir iki aydan beri, sulu salça ve nar ekşisini tencerede pişirip, pişmiş eti, köfteyi yada döneri içine atıp fokurdatıyorum. Sebze de atılabilir içine. Sonra pişmiş pilav yada makarnayla karıştırıyorum. Enfes oluyor. Baharat, acı ne seviyorsanız ekleyebilirsiniz.

Geri
Üst Alt