Vazgeçemediğimiz Yiyecekler ve İçecekler

Cevap: Vazgeçemediğimiz Yiyecekler/İçecekler

Gozleme gibi ama degil belki de gozlemedir cunku benzer. Gozleme desek de olur. Yarım ay seklinde yapiyorlardi gozleme gibi kare seklinde degil.

bu başlığı askere gitmeden önce yenmesi gerekenler olarak algılıyorum ve listemi yaptım millet yarından itibaren başlıyorum.

Dolma-manti-doner ve durum, lahmacun, bazlama, mercimek corbasi, yogurtlu corba, kuzu tandir??, borekler, kisir ( bu da cigkofte gibi ama biraz daha farkli tadi ), turlu yemegi ( iste icinde oluyor ya et, patates, patlican, fasulye falan ), zeytinyagli fasulye, vs. vs........... diye bu liste uzar da uzar.

Yalniz hamura cok düsgünsün galiba Mademoiselle Olsen? :trollface:

Iyidir ya hamur isleri. Sabah ben ssdece tatli hamur isi yiyorum cogu zaman zaten. Ki bazlama alirsam da onu isitiyorum sonra o sicakken de icini acip peynir koyuyorum gayet guzel oluyor. Ama Turk tatlilari bu baklava, kunefe falan asiri tatli en fazla ondan iki tane yiyebilirim ama ciddi cok tatli size normal geliyor da o tatliligi normal falan degil. Irmik helvasi guzel bu arada. Ama tatli hamur islerinde Almanlar da cok iyidir. Bu kek falan turunde.

Almanyada yasayan bir türk olarak Almanlarin tatlilari > diger tatlilar. Ancak Türk tatlilarin yanindan bile gecemez.

Ama dedigini bende Türk olmayan arkadaslarimda cok fark ediyorum. Biz tatli olsun, aci olsun, kesinlikle Avrupalilarin damagina uymayacak sekilde fazla koyuyoruz. Cogu Alman arkadaslarim Baklavayi veya bol acili olan seyleri yiyemiyorlar.

Burada yazma şansı yok ama Galatasaray saçma gol yemelerden vazgeçmiyor.

menemen

Menemen.jpg

Oppa Amerika Style :happynew::asd:

[video=youtube;XqIWPvCgi9g]https://www.youtube.com/watch?v=XqIWPvCgi9g[/video]

Almanyada yasayan bir türk olarak Almanlarin tatlilari > diger tatlilar. Ancak Türk tatlilarin yanindan bile gecemez.

Ama dedigini bende Türk olmayan arkadaslarimda cok fark ediyorum. Biz tatli olsun, aci olsun, kesinlikle Avrupalilarin damagina uymayacak sekilde fazla koyuyoruz. Cogu Alman arkadaslarim Baklavayi veya bol acili olan seyleri yiyemiyorlar.

ben baklava kültüründen yetişmiş biri olarak bile baklavayı bi taneden fazla yiyemiyorum anasını satayım elin almanı nasıl yesin o full tatlıyı.

Turk kasinin sebebi daha cok ekmekle alakali herhalde. Makarna bile ekmek yemek ve ciddi ciddi epey ekmek yemek nasil bir seydir ya :D

bu ekmek meselesi öyle birşey ki kendimden örnek vereyim bunu çok denedim. 3 tabak makarna yesem şöyle bol soslu filan hiç ekmek yemesem o sofradan sanki aç kalkıyormuşum gibi. sanki hiç birşey yememişim gibi. halbuki 3 tabak dolu dolu makarna yedim.

bi tabak makarna yanında yarım ekmek yesem tamamdır o sofradan çok yedim şiştim düşünceleriyle ayrılıyorum. bu garip birşey harbi. ekmek yemesem dünyalarıda önüme koysanız yemekten keyif alamıyorum doyduğumu hissedemiyorum.

dipnot: 3 tabak makarna mı yenir lan demeyin tekim tek çeşit yemek yapabiliyorum. :SS:

manisa_kebabi_manisaspor_kebapcisi_sira_serbet_lezzet_gezgini_006.jpg

Manisa Kebabı :ka21:

IMG_2747.JPG

yokj

Geri
Üst Alt