Vicdani Ret de mi geliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Vicdani Ret de mi geliyor?

Ne tartışılıyor anlamadım, bakanlar kurulu değil buradan geçmeyecek nasılsa yasalar boşverin işte. Askerliğini yapıpda askerlikten nefret etmeyen adam görmedim. Hem askerliğini yapıp hemde savunan birisi varsa kesin "ben enayimiydim mantığıyla" hareket ediyor olur. Değilsiniz birader bırakın işte 1 kişi fazladan komutanın alışverişini yapınca vatan falan kurtulmuyor. Dediğiniz gibi okuma yazma bilmeyen adamı alıyorlar askere düşüyoruz aynı birliğe, sonra birisi saldırsa o yaşa gelip okuma yazma öğrenmemiş adama canınızı emanet ediyorsunuz. Veya tam tersi adam retçi ise silahı alıp sıkamıyor sonra hem kendinizi hem adamı korumak zorunda kalıyorsunuz. Yada süper malın birisi vatan millet diye elinde sinek 2li ile "king" diyor adamın poposunu toplamak zorunda kalıyorsunuz. Hem zorunlu ne demek Allah aşkına? Koca koca adamları açık cezaevinde tutup 15 ay hizmetçilik yaptırılan bir olgunun savunulacak biryeri kalmadı, 21.yüzyıla geldik daha yiyen yok.

Yorumlara dikkat. Ben 251.Dönem Teğmen 'im. (Şaka değil)

Çıkartmayın bana rütbelerimi. :)

Ben komutana cici bebe almıştım be. O vakit asker miyim, baba mıyım anlamadım : )

bu olay nedir?

ben gitmek istemiyorum deyince gitmiyor musun?

Yorumlara dikkat. Ben 251.Dönem Teğmen 'im. (Şaka değil)

Çıkartmayın bana rütbelerimi. :)

Dönemin K.K.K. Komutanı Işık Koşaner'in makam aracını kapıda sıkıştırma girişiminde bulunmuşluğum vardır. Böyle bir cesarette bulunabilecek kişi çıksın karşıma :)

I love this forum. Sehitlikten sosyolojiye siyasetten askeri teknolojiye falan. Toplayin foruma insanlari universiteler kalksin GSC forum tartismalarina bir yil katilana sosyal bilimler lisans diplomasi verilsin (:

I love this forum. Sehitlikten sosyolojiye siyasetten askeri teknolojiye falan. Toplayin foruma insanlari universiteler kalksin GSC forum tartismalarina bir yil katilana sosyal bilimler lisans diplomasi verilsin (:
Türkiyenin geneli böyle aslında,herkes herşey hakkında fikir sahibi olur,herşeyden anlar ama hiçbirşey hakkında %100 hakim değildir.Ülkenin %90 ı böyle(bende dahil) :D

Türkiye'de 70 milyon asker, 70 milyon siyasetçi, 70 milyon ekonomist ve 70 milyon t.direktör vardır Selen reyiz..

yok nedir?istemiyorsam gitmiyorum yani.

olay böyleyse evet der misin

Tam bilmiyorum Turkiye'deki yasanin kapsami falan da gitmek istemiyorum diyorsun onun yerine kamu gørevinde bulunuyorsun genel olarak. Mesala bir hastahane ya da kamu kurulusunda falan calisiyorsun askerlik suresince.

Vay be Danimarka bu hakki 1917'de tanimis (:

Tanımış mı tanımaya mı başlamış Selen abla benim anladığım 1917 'de tanımış 18 'de kiler şansına küssün şeklin oldu.

Iki savasta da tarafsiz kalmis bu korkaklar ): Fakat II. Dunya savasinda Hitler taraf olmayan bertaraf olur diyerek surmus atini Danimarka'ya.

Boşa heveslenmeyin tırsak boyz.. Hiç de kolay kazanılmamış bu topraklarda yok öyle el ense yapıp yatmak.. Adı üstünde "Vatani Görev".. Uyum yasası falan da tırt, herkes gidip paşa paşa yapacak askerliğini.. Hem bugüne kadar gidenlerin suçu ne? (Ben henüz yapmadım askerliğimi)

Her Allah'ın günü terör olaylarının olduğu bir yerde böyle bir şeyin gündeme gelmesi bile saçma.. Ki bakan da sadece çalışma var diyor, imini cimini bilmeden zıplamayın bence ;)

profesyonel askerlik gelmeli artık sen daha ne yapacağını bilmeyen askeri çatışmaya sürersen analar ağlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt