Vicdani Ret de mi geliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Vicdani Ret de mi geliyor?

zorunlu askerlik kaldirilisa cok iyi olur isteyen gider isteyen gitmez

zorunlu askerlik kaldirilisa cok iyi olur isteyen gider isteyen gitmez

He ya, hani biri gitmek istemez onu anlarım. Başkası gitmek ister onu da anlarım da, "herkes gidecek!"'çiler var onları anlayamam :) Zaten her konuda başkalarına karışmayı, müdehale etmeyi çok severiz.

Bu olay asker ne kadar gerekliyi sorgulamaya kadar gider .Eğer batı kültürü dayattığı kültürde samimiyse yani eşitlik kardeşlik ve adalet düsturu gerçekse askere lüzum yok ama dünyanın şahit olduğu tüm büyük savaşların müsebbibi batı olmuş hep ve diğer medeniyetler çoğunlukla batı yüzünden askere ihtiyaç duymuştur.Ama özgürlük başka birininin özgürlüğüne saygılı olmak koşulu ile herşey diye tanımlanırsa askerliği yapmak istemiyorum demek son derece özgürce bir tercihtir.Ama bir toplum mensubu olarak yaşamak zorunda olan insanın uymakla mükellef olduğu kurallar vardır .Bunlardan biride vatanını gerektiğinde savunmaktır .Burda akla vatanı savunmak ,3 ay ve 10 kurşun atarak yapılan eğitimden sonra mı olmalıdır sorusu gelmektedir .Devletler askere ihtiyaç duyarlar ve duymaya da devam edecekler .Günümüz Türkiye'si için çözüm prof. askerlik uygulaması ile terör olayına yaklaşma ama herşekilde kısa bir dönemde olsa insani muamele koşulu ile herkesin kısa süreli askeri eğitimi uygulamasıdır zannımca.Şuan ki askerlik gerçekten içler acısı durumda .Askerlik mi yoksa bazı subay ve ast subayların deşarj aletimi olduğunuzu çoğunlukla anlamıyorsunuz .Ben Astteğmen olarak yaptım görevimi ancak acemi birliğinde subay aileleri için verilen bir eğlence de hizmetli olarak görev almak zorunda bırakıldım.Şimdi bunun askerlikle ne alakası var ? Subay lojmanları sürekli askerlere boyatılır ,tamiratlar askerlere yaptırılır ,eşyalar askerlere taşıtırlır .Bunun neresi askerlik ? Günde 4 saat uyumak zorunda bırakılan asker nöbetteyken uyudu diye 21 gün hayvani muameleye tabi tutulur bunun neresi askerlik ?Kısaca şuan ki askerlik mevzuu başlı başına bir işkence .Ama hiç askerlik olmasın demekte çok doğru değil bence çünkü hemen her ülke de zorunlu askerlik vardır bildiğim kadarıyla .Yanlışsa bilen biri bildirirse sevinirim

abicim vicdani ret kolay iş değil.kimse gitmez o zaman.Aşırı milliyetçiyim gideyim demek bence saçma olur.paralı olsun askerlik.Vicdani ret yaptıgın zaman vatandaşlık haklarından yararlanamama durumu falan olabilir,artık onlar neler olacaksa bilemicem.

edit: zorunlu askerliğe ne kadar karşı olsamda.. herkes seve seve askere gidiyor :)

konuyu biraz araştırdım sanırım almanyada askerlik yapmayanlar kamuda çalışıyormuş bir süre.

Her yıl askere gidenlerin yarısından daha fazlası geri hizmet görevlerine veriliyor.

bunların içinde çöpçülükten , yazıcılığa , kantinciliğe vs vs baya gereksiz görevler için en az 1 yılımızı veriyoruz.

sonuna kadar destekliyorum.

ammada cok askerden kacmak isteyen varmis.ozaman terör falan olayinda asker demesin kimse

bu red avrupadaki türkler iicnde gecerli olacakmi???? ;)

ammada cok askerden kacmak isteyen varmis.ozaman terör falan olayinda asker demesin kimse

Ben derim.prof olsun ordumuz.18 yaşından sonra 'zorunlu' olarak askere giden insana.Artık askerlik zorunlu değil dersen,gitmeyebilir.Askere gitmiş adam karşı çıkabilir tabi.ulan ben gittim millette gitsin diye amma,askerlik yapmamış elemanlar bu vatan hainliğidir türk değildir bunlar derlerse.asker ocağını gösterirsin bu elemanlara.koşa koşa gitsinler.Şahsen devlete daha yararlı işlerde bi süre çalışmayı tercih ederim.Beni terörden düşmandan bu işin eğitimini yıllarca almış,savaş psikolojisini iyi bilen askerlerimiz korusun.

Ayrıca misal savaş çıksa süngüyle savaşılacağını zanneden insanlar var halen memlekette.10binlerce kişi ol istersen karada valla bi f14 bombardımanına bakar. cidden tekrarlamak istiyorum askerlik yapmamış muhalefetler varsa.inşallah böyle bir hak insanlarımıza verilir.o hak verildiğinde faydalanmasınlar lütfen.askere gitsinler.

Yinede ben çıkacağını düşünmüyorum.Yani çıkarılabileceğini.

Kimse bana, doğduğum toprakları savunmak zorunda olduğumu söylemesin. Bana bu devlet bakıyor geyiklerini geçin. Ben kendi paramı kendi emeğimle kazanıyorum. Vergimi veriyorum deliler gibi. Devlet beni savunmak zorunda.

Askere gidip de canımdan olmak istemiyorum. Askere giden ve şehit olan evlatlarımıza gönülden üzülüyorum, içim acıyor. Çünkü onlar bunu haketmedi. Bana sakın millet neden gidiyor o zaman bir akıllı sen misin demeyim. Çünkü size teşekkür ederim benim akıllı olduğumu söylediğiniz için

Sirf bu askerlik yüzünden bu lanet olasi Almanya'da yasamak zorundayim. Bu isi cözselerde bi rahatlasak artik. Kendi ülkemde yasamak istiyorum ben ama simdi orda yasamak istesem beni hemen askerlige alirlar, orda da ben 15 ay falan yapamam, kafayi yerim.

Ben de Kıbrıs'tayım valla. Zamanında askerlik için geldik hala burdayız. Düzenimizi kurduk şimdi dönemiyoruz :(

Vicdani Ret diyince aklınıza ben yapmak istemiyorum, hee tamam hadi o zaman iyi günler kardeş mi geliyor Türkiye'de bu olucaksa 15 ay askerlik süresi kısalmadığını varsayalım en az 24 ay kamu hizmeti koyarlar bunun yerine

Ben de Kıbrıs'tayım valla. Zamanında askerlik için geldik hala burdayız. Düzenimizi kurduk şimdi dönemiyoruz :(

Kibris yine güzeldir abi, burasi cok berbat bir yer. Havasi berbat, insanlari berbat, hele bi de Türk'sen burdaki hayat o zaman cok daha berbat. Cogu Alman seni sevmez, önyargili davranirlar sana falan. Artik sIkIldIm burda yasamaktan, askerligim olmasa 1 dk bile durmam burada.

Çalışma izni çıkartmak zorunda olmanın psikolojisi berbat birşey

Kibris yine güzeldir abi, burasi cok berbat bir yer. Havasi berbat, insanlari berbat, hele bi de Türk'sen burdaki hayat o zaman cok daha berbat. Cogu Alman seni sevmez, önyargili davranirlar sana falan. Artik sIkIldIm burda yasamaktan, askerligim olmasa 1 dk bile durmam burada.

ismail yk gibi adami ben de gorsem ben de onyargili olurum n-sendash

Eğer hükümet bedelli ve vicdani ret gibi tasarıları görüşüyorsa alternatif ordu ile ilgilide bir model belirlemiş olmalı. Bu modelin ne olduğunu bilmek lazım. Parası olan 5-6 ay bedelli yapar, (o da askerlik değil bence) bazıları da ben istemiyorum der gider bir kamu kuruluşunda amternatif hizmet yapar. Ordu kimlerden ve nasıl oluşacak o zaman? Bu ülkenin bir şekilde savunulması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt