- 500 gr un
- 2 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1 paket yaş maya
Etli Ekmek İç harcı:
- 250 gr kıyma
- 3 domates
- 3 soğan
- 3-4 sivri biber
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Evde Etli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaş mayayı biraz ılık suda eritin ve unu ekleyin. Kıvamına göre su ekleyin.
- Hamur, ekmek hamuru kıvamında olacak (ne sert, ne yumuşak) 30-40 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakın.
- Küçük küçük kesilmis soğan, domates ve biberi kıymaya ekleyip yoğurun.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ dökün (harcı yumuşak olacak, köfte gibi değil).
- Baharatları da ekleyip karıştırın.
- Hamuru beze haline getirin ve isterseniz tüm tepsiye göre, isterseniz de resimdeki gibi ince bir şekilde açın.
- Harcından üzerine yayın.
- 220 derecede kızarana kadar pişirin.
- Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Bu hamurdan 2,5 tepsi çıkıyor. Afiyet olsun.