- 20 Mayıs 2011
- 23.344
- 10.309
- 1.873
Şu söz üstünden giriş yapayım . Ki Önder Özen nadir aklı başında tarafsız yorumculardan biri.
Önder Özen: "Biz 97'li oyuncuyu A2 takımına koyunca, "oo büyük iş yaptık" diyoruz..Adamlar 97'li oyuncuyu Şampiyonlar Ligi'nde oynatıyor.."
İnsanların maç öncesi yorumlarına bakarken farkettim ki , ülkemiz insanları için oyun içindeki görüntü tamamı ile hikaye , herkes tecrübeye bakar olmuş. Tamam Şampiyonlar Ligi gerçekten çok farklı çok zor bir arena ama dün akşam karşımızdaki Anderlecht'in oyunu bize birşeyleri ispatlamıştır umarım..
Selçuk İnan dediğimiz şuanki performansı Ayhan Akman'ın son senesinden neredeyse hiçbir farkı olmayan belki daha bile kötü kaptanımız 3 seneden beri CL'de maç kaçırmamış deniyor neredeyse hiç. Ben bu maçların tamamını izledim bunlara ek olarak sene başındaki hazırlık maçlarını da izledim , Selçuk Türkiye Ligi dışında gerçekten vasat sıradan bir oyuncu ne yazıkki böyle. Ve ne yazıkki insanlar hala Selçuk'ın bu 1.5 sezondur süren düşük sıradan performansını hiçbir müdahale etmeden değişmesini bekliyor .
Dün akşam gördük ki son 3 senedir CL'de maç kaçırmayan Selçuk'un tecrübesi Anderlect'in 1 sezon bile CL oynamamış oyuncuları karşısında bir hiç..Tamam tecrübe bir hiç diyemeyiz , insanın eli ayağı dolanır fakat bir insan sadece tecrübeli diye onu haketmediği bir şekilde ısrarla oynatmak , pohpohlamak saçmalıktır. Dün akşam ki sağbekleri 22 yaşında o da muhtemelen fazla tecrübeli bir isim değil wonderkid falan değilse , o tecrübesizlikte bir adam Sneijder gibi dünya efsaneleri arasına girmiş bir adamı bir pozisyonda 3 kere çalımlayabiliyor. Veya o adamı çalımlama girişiminde bulunuyor deniyor . Siz adamı psikolojik olarak CL'ye hazırlayacak şekilde hazırlarsanız o adam tecrübe eksiğini %90 olasılıkla çekmeyecektir.
Hamit'te bir o kadar ıslıklandı ama tek bi kişi çıkıp etmeyin demedi . Yani Drogba tamam yaşlıydı falan ama o da tecrübeliydi onu da göndermeseydik veya Hamitte dün 11 oynamalıydı. (Drogba'nın gitmesi doğru karar ) Selçuk'u desteklemek bir o kadar yanlış bir karar . Artık buna bir dur denilmeli , onu biraz köşeye çekmek hem onu kazandırır hem de onun arkasında gerçekten 11'i hakeden bazı oyuncuları kazandırır.
Mesela Furkan Özçal..Selçuk düşüşte oldugundan beridir o da yükselişte..Karabükteki performansı muazzam , hazırlık kampında fevkalade. Bu adamın oynaması için Selçuğun kart görmesi , Yektanın sakatlanması mı gerekiyor. Bir 45 dakika kendini gösterme fırsatı versek ben eminim ki Selçuktan kötü oynayamazdı . Yasin gibi bir oyuncu alınıyor ondan önce Sinan Gümüş oyun stilleri yakın , Sinan çok daha esnek kıvrak fakat Yasin'den daha tecrübeli olmadığı için A2'ye alınıyor. Sürekli söylediğim Mertan şuan Altınorduda oynuyor , pivot santrafor izleyen var mı bilmiyorum ama top kontrolü , top saklama Umut Bulut'tan asla kötü oynayamazdı.Chedjou ve Semih mükemmel oynuyolar kabul ediyorum ama Koray gibi muhteşem bir potansiyel 32 yaşındaki Gökhan Zan'dan daha tecrübeli olmadığı için CL listesine alınmıyor ve bu çok zoruma gidiyor.
Artık bu mantalitenin değişmesi gerekiyor.Yabancı sınırı bence de en başlı sorunlardan biri ama önce bu sorunu halletmemiz gerekiyor.
Dipnot:Bunları söylerken unutmamalıyız ki gençleri de doğru seçelim . Emre Çolak gibi potansiyelini maximumdayken bile yetersiz olan adamlarla ilişkimiz olmamalı
Selçuktan bahsetmemin sebebi şuan ki en bariz örneği , kaptanımızı gömmeye falan çalışmadım tam aksine onun düzelmesi için bir yazı belkide.