Üye Görüşü Yanlış Mentaliteler!

Talha Çift

What a come back!
Büyük Kaptan
muslera-dan-anderlecht-sozu-6484202_o.jpg

Şu söz üstünden giriş yapayım . Ki Önder Özen nadir aklı başında tarafsız yorumculardan biri.

Önder Özen: "Biz 97'li oyuncuyu A2 takımına koyunca, "oo büyük iş yaptık" diyoruz..Adamlar 97'li oyuncuyu Şampiyonlar Ligi'nde oynatıyor.."

İnsanların maç öncesi yorumlarına bakarken farkettim ki , ülkemiz insanları için oyun içindeki görüntü tamamı ile hikaye , herkes tecrübeye bakar olmuş. Tamam Şampiyonlar Ligi gerçekten çok farklı çok zor bir arena ama dün akşam karşımızdaki Anderlecht'in oyunu bize birşeyleri ispatlamıştır umarım..

Selçuk İnan dediğimiz şuanki performansı Ayhan Akman'ın son senesinden neredeyse hiçbir farkı olmayan belki daha bile kötü kaptanımız 3 seneden beri CL'de maç kaçırmamış deniyor neredeyse hiç. Ben bu maçların tamamını izledim bunlara ek olarak sene başındaki hazırlık maçlarını da izledim , Selçuk Türkiye Ligi dışında gerçekten vasat sıradan bir oyuncu ne yazıkki böyle. Ve ne yazıkki insanlar hala Selçuk'ın bu 1.5 sezondur süren düşük sıradan performansını hiçbir müdahale etmeden değişmesini bekliyor .

Dün akşam gördük ki son 3 senedir CL'de maç kaçırmayan Selçuk'un tecrübesi Anderlect'in 1 sezon bile CL oynamamış oyuncuları karşısında bir hiç..Tamam tecrübe bir hiç diyemeyiz , insanın eli ayağı dolanır fakat bir insan sadece tecrübeli diye onu haketmediği bir şekilde ısrarla oynatmak , pohpohlamak saçmalıktır. Dün akşam ki sağbekleri 22 yaşında o da muhtemelen fazla tecrübeli bir isim değil wonderkid falan değilse , o tecrübesizlikte bir adam Sneijder gibi dünya efsaneleri arasına girmiş bir adamı bir pozisyonda 3 kere çalımlayabiliyor. Veya o adamı çalımlama girişiminde bulunuyor deniyor . Siz adamı psikolojik olarak CL'ye hazırlayacak şekilde hazırlarsanız o adam tecrübe eksiğini %90 olasılıkla çekmeyecektir.

Hamit'te bir o kadar ıslıklandı ama tek bi kişi çıkıp etmeyin demedi . Yani Drogba tamam yaşlıydı falan ama o da tecrübeliydi onu da göndermeseydik veya Hamitte dün 11 oynamalıydı. (Drogba'nın gitmesi doğru karar ) Selçuk'u desteklemek bir o kadar yanlış bir karar . Artık buna bir dur denilmeli , onu biraz köşeye çekmek hem onu kazandırır hem de onun arkasında gerçekten 11'i hakeden bazı oyuncuları kazandırır.

Mesela Furkan Özçal..Selçuk düşüşte oldugundan beridir o da yükselişte..Karabükteki performansı muazzam , hazırlık kampında fevkalade. Bu adamın oynaması için Selçuğun kart görmesi , Yektanın sakatlanması mı gerekiyor. Bir 45 dakika kendini gösterme fırsatı versek ben eminim ki Selçuktan kötü oynayamazdı . Yasin gibi bir oyuncu alınıyor ondan önce Sinan Gümüş oyun stilleri yakın , Sinan çok daha esnek kıvrak fakat Yasin'den daha tecrübeli olmadığı için A2'ye alınıyor. Sürekli söylediğim Mertan şuan Altınorduda oynuyor , pivot santrafor izleyen var mı bilmiyorum ama top kontrolü , top saklama Umut Bulut'tan asla kötü oynayamazdı.Chedjou ve Semih mükemmel oynuyolar kabul ediyorum ama Koray gibi muhteşem bir potansiyel 32 yaşındaki Gökhan Zan'dan daha tecrübeli olmadığı için CL listesine alınmıyor ve bu çok zoruma gidiyor.

Artık bu mantalitenin değişmesi gerekiyor.Yabancı sınırı bence de en başlı sorunlardan biri ama önce bu sorunu halletmemiz gerekiyor.

Dipnot:Bunları söylerken unutmamalıyız ki gençleri de doğru seçelim . Emre Çolak gibi potansiyelini maximumdayken bile yetersiz olan adamlarla ilişkimiz olmamalı

Selçuktan bahsetmemin sebebi şuan ki en bariz örneği , kaptanımızı gömmeye falan çalışmadım tam aksine onun düzelmesi için bir yazı belkide.

Selçuk dün takımın en iyilerindendi , bağnazca eleştiri almış başını gidiyor arkadaş !

Ben buna katılmıyorum..Takımı yönetmesi gereken oyunda kaldığı son 10 dakika hariç her topu basitce geriye ve yana oynayamaz..Risk almalı yönetmeli. Onun mevkisinde oynayan biri işçi arıdan fazlası olmalı.

Eğer CL'de oynuyorsan yapman gerekenden çok fazlasını yapman lazım..Melo sadece defansif ortasaha olarak oynayıp hiç risk almasaydı falan geldiği gibi giderdi

Takımın en önemli noktalarında Burak ve Selçuk var ancak (hadi Burak tek santrafor oynayamaz belliydi ) ikiside an itibari ile yetersiz.

Önder Özen in söylemesine gerek yok futbolu gerçekten bilen birçok kişi bunları söyler.Hüseyin Altuğ Birhan Vatansever Koray Günter gibi oyuncular A takımda forma giymesi gerekirken bu oyunculara güvenilmiyor.Şans verilmezse kaybolur giderler bu kadar basit.Furkan Özçal 24 yaşında çalışkan bir futbolcu ancak Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi oyunculardan hiç bir şekilde vazgeçilmiyor.Muhammet Demir de potansiyel var uygun bir fiyata almak varken yabancı kısıtlamasında patlama yaptıktan sonra transferi teklifi yapıyoruz.İş işten geçtikten sonra yani.

Doğruları söylemis Önder Hoca. Prandelli'ye böyle futbolu bilen bir yerli yardımcı lazım.

Bunların cogunu bizde söylüyoruz ama neticede biz hoca falan degiliz, dolayısıyla yönetime girme gibi bir ihtimalimiz yok. En azından futbolu gercekten bilen hocalar ile calısalım.

Önder Özen in söylemesine gerek yok futbolu gerçekten bilen birçok kişi bunları söyler.Hüseyin Altuğ Birhan Vatansever Koray Günter gibi oyuncular A takımda forma giymesi gerekirken bu oyunculara güvenilmiyor.Şans verilmezse kaybolur giderler bu kadar basit.Furkan Özçal 24 yaşında çalışkan bir futbolcu ancak Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi oyunculardan hiç bir şekilde vazgeçilmiyor.Muhammet Demir de potansiyel var uygun bir fiyata almak varken yabancı kısıtlamasında patlama yaptıktan sonra transferi teklifi yapıyoruz.İş işten geçtikten sonra yani.

Muhammet Demiri çok sayıkladım da gene tecrübe (sakatlık) yüzünden reddedildi.

biz 97li oyuncuyu CLde oynatamayız adamlar hedefimiz 3. olmak diyo 4. olsalarda kimse bişey demez onlara
sen çıkıp hedefimiz 3. olmak de seni kapının önüne koyarlar bunun mentaliteyle falan alakası yok tamamen hedefle alakalı
sen koymyosun 97li real madrid'te koymuyo manchester chealsea'de koymuyo
brumanın oynadığına dua edin 19 yaşında

şimdi kendimizi anderrlethle mi kıyaslayacaz diğerleriyle mi?

Golü yediren adama sahanın en iyilerindendi diyen zihniyetin futbolla ilgilenmediği aşikar. Rezil performansına hiç değinmiyorum bile.

Evet , sizlerin foslar ile dolu hezeyanlar bütünü yorumlarınıza katılmadığım için bi " yav he he " alabilirim.

Anlatamıyorum Selçuk'un oynadığı bu oyun maximum Eskişehir gibi 8.liğe oynayanlara yeter..Çok sıradan , vasat.

Muslera neden bu kadar başarılı , bir çok kalecinin yetişemem diyip zıplamaya tenezzül etmediği toplara uçtuğu için ,

Chedjou niye bu kadar performans arttırdı gibi gözüküyor çünkü artık sadece kademe ve pres yapmıyor , takımı yönetiyor , top dağıtıyor liderlik yapmaya çalışıyor .

Kafadan Melo bile olmaması beklenen yerlerde dolanıyor alıyor veriyor , 80 metreye pas atıyor .

Extra birşeyler yapmak lazım.

biz 97li oyuncuyu CLde oynatamayız adamlar hedefimiz 3. olmak diyo 4. olsalarda kimse bişey demez onlara
sen çıkıp hedefimiz 3. olmak de seni kapının önüne koyarlar bunun mentaliteyle falan alakası yok tamamen hedefle alakalı
sen koymyosun 97li real madrid'te koymuyo manchester chealsea'de koymuyo
brumanın oynadığına dua edin 19 yaşında

şimdi kendimizi anderrlethle mi kıyaslayacaz diğerleriyle mi?

Daha geçen sene karşımızda oynayan Varane'yi unuttun galiba. Tüm takım genç olmalı demedim ama gençler tecrübelilerden daha çok hakediyorsa oynatman lazım.

Selçuk dün takımın en iyisi demek objektif bir yorum değil beğenmeni anlarım ancak iyi olmadığı aşikar olan bir oyuncuya iyi oynadı demek yanlış.
Ben en iyi demedim , en iyilerindendi dedim.
Asıl sübjektiflik dünkü oyununa bakarak selçuk'a eleştiri getirenlerde..
Ben de memnun değilim son 1 sezondaki genel performansından.fakat dünkü oyununa laf eden bana göre cehalettir , ezbercidir.

yahu varane 21 yaşında bruma kaç yaşında renktaş ?

Ben Bruma ile ilgili muhabbetinden bahsetmedim . Konuyu farklı yerlere çekmemelisin , bir oyuncu Pirlo gibidir artık yaşlanmıştır ama hala çok muazzam oynuyodur o oynar yedekte kim olursa olsun

Ama Selçuk gibidir 2 sene hiçbirşey veremez ve yedekteki çalışan çabalayan oynasa yerini alacak gençlere şans vermezsin bu sorundur.

Anlatamıyorum Selçuk'un oynadığı bu oyun maximum Eskişehir gibi 8.liğe oynayanlara yeter..Çok sıradan , vasat.

Muslera neden bu kadar başarılı , bir çok kalecinin yetişemem diyip zıplamaya tenezzül etmediği toplara uçtuğu için ,

Chedjou niye bu kadar performans arttırdı gibi gözüküyor çünkü artık sadece kademe ve pres yapmıyor , takımı yönetiyor , top dağıtıyor liderlik yapmaya çalışıyor .

Kafadan Melo bile olmaması beklenen yerlerde dolanıyor alıyor veriyor , 80 metreye pas atıyor .

Extra birşeyler yapmak lazım.
Anlatılmayacak bir durum yok.
Ezberci yorumlar ile dünkü futbolun faturası sahanın takımımız adına en iyi 3 oyuncudan birisine çıkıyorsa problem var demektir.
Ben de memnun değilim son 1 sezondaki genel performansından.
Ne deniliyordu ; " sürekli yana geriye oynuyor . "
Maçtan sonra baktığım her sitede bu yoruma rastladım.
Lan dedim ben mi yanlış maç izledim , adam sürekli ileriye oynuyordu diye. Emin olmak için araştırdım baktım ;
51 pasın 17'si yana ve geriye, geri kalan Pasları dikine...
İşte futbol yorumlayan insanın ezberci , dogma anlayışının ürünü...

Tekrar ediyorum , dün sahada olduğu ana kadar takımın en etkili oyuncularındandi.

Ben en iyi demedim , en iyilerindendi dedim.
Asıl sübjektiflik dünkü oyununa bakarak selçuk'a eleştiri getirenlerde..
Ben de memnun değilim son 1 sezondaki genel performansından.fakat dünkü oyununa laf eden bana göre cehalettir , ezbercidir.
Görüşüne saygı duymakla beraber dünkü oyunundan bende memnun değilim takımın oyundan da memnun değilim 2-3 oyuncu beklentileri verebildi onun dışında biraz sağlam bir takım olsaydı 4-5 gol atardı bize.Orta saha forvet defans hepsinin arasında kopukluk var.

Geri
Üst Alt