Yaz Sezonu GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | 1. Etap Birincisi Gökhan Aytepe

ben kendi zevkime gore yapmadim yorumu genel populariteye gore yaptim. mj metallica madonna icin 80'ler desen ok ama 90'larda herkesin sevdigi sarkilari yok. sezen aksu'da oylar cok dagilir. pearl jam zaten digerleri kadar harcialem bir grup degil. bu 2 sarki kadar garanti baska sarki yok bence. tabi aklima gelmeyen one hit wonderlar olabilir.

sadece senin zevkine göre demek istemedim, insanların sevdikleri popülarite algısına da biraz yansıyor... pearl jam'e tapan biri (benim vardı eskiden bir tanıdığım öyle) herkes hit birkaç şarkısını ezbere bilir sanardı mesela... ayrıca popülarite olarak düşünürsen nothing else matters, unforgiven ve enter sandman gibi şarkılar -bazı 80'ler hardcore fanlar burun kıvırsa bile- metallica'nın teknik olarak dünya çapında en popüler şarkıları... MJ'in de en azından Dangerous albümü öyle... Oyların çok dağılması ne alaka onu anlamadım... örneğin 2-3 Sezen şarkısı katılırsa oylar azalır korkusu mu diyorsun? Birincisi aday gösteren herkes öyle bir hesap düşünmez, çok sevdiği ve çok sevildiğini düşündüğü bir sezen şarkısı ile katılır diye beklerim ben, ikincisi oyl bölünme korkusu düşünen insan için ille aynı şarkıcının olmasına gerek yok türler arasında da oy bölünecek korkusu olabilir... Nirvana ve REM için de geçerli bu mesela...

Son yarışmada yaşanan Son Mohikan olayından sonra bu yarışmayı hangi şarkının kazanacağı belli gibi :asd:

Puanları iletmemiz gereken belli bir tarih sınırı var mıdır.

Son düzenleme:
Şahane bir şey ya liste :love:

-genel duyuru-

Bu konseptin ikincisini de yapacağız yaz sezonu içerisinde ona göre şarkılarınızı açığa çıkartmayın
Gece gece geçmiş yıllara döndürdü, hem hoş oldu hem hoş olmadı. Çok güzel bir konsept oldu, ellerine sağlık :hat:

sadece senin zevkine göre demek istemedim, insanların sevdikleri popülarite algısına da biraz yansıyor... pearl jam'e tapan biri (benim vardı eskiden bir tanıdığım öyle) herkes hit birkaç şarkısını ezbere bilir sanardı mesela... ayrıca popülarite olarak düşünürsen nothing else matters, unforgiven ve enter sandman gibi şarkılar -bazı 80'ler hardcore fanlar burun kıvırsa bile- metallica'nın teknik olarak dünya çapında en popüler şarkıları... MJ'in de en azından Dangerous albümü öyle... Oyların çok dağılması ne alaka onu anlamadım... örneğin 2-3 Sezen şarkısı katılırsa oylar azalır korkusu mu diyorsun? Birincisi aday gösteren herkes öyle bir hesap düşünmez, çok sevdiği ve çok sevildiğini düşündüğü bir sezen şarkısı ile katılır diye beklerim ben, ikincisi oyl bölünme korkusu düşünen insan için ille aynı şarkıcının olmasına gerek yok türler arasında da oy bölünecek korkusu olabilir... Nirvana ve REM için de geçerli bu mesela...
yok oylar dagilirdan kastim o degil. sezen aksu'nun cok populer oldugunda hemfikirim yani listede kesin sezen aksu olur derim ama hangi sarkisi olacagini tahmin edemem. yani nirvana'nin smells like'ina denk gelen tek bir sarkisi yok o yuzden riskli bir tahmin olur.

metallica konusunda dogrusun. 5 tahmin hakkim olsa unforgiven'i ilk 5'e yazarim. ama ilk 2 degismez. tekrar dusundum. secilecek random bir populasyonda ilk tercih cikma ihtimali bu iki sarkidan daha yuksek olan sarki aklima gelmedi.

Şahane bir şey ya liste :love:

-genel duyuru-

Bu konseptin ikincisini de yapacağız yaz sezonu içerisinde ona göre şarkılarınızı açığa çıkartmayın

1. Açığa çıkartmayın derken bu etap komple bittiğinde bile mi? O kötüymüş ya... Ayrıca o zaman puanların açığa çıkması da benzer etki yaratır, onu da mı açıklamayacaksın? Bence açıklansın hangisi kimin şarkısı bitince...

2. Tekrar kısa vadede aynı konsept olacaksa bu 35 şarkı tekrar seçilememeli eğer öyle bir endişe varsa. Hatta aynı kişi aynı sanatçının başka şarkısıyla bile katılamamalı.

hama-smoking.gif

1. Açığa çıkartmayın derken bu etap komple bittiğinde bile mi? O kötüymüş ya... Ayrıca o zaman puanların açığa çıkması da benzer etki yaratır, onu da mı açıklamayacaksın? Bence açıklansın hangisi kimin şarkısı bitince...

2. Tekrar kısa vadede aynı konsept olacaksa bu 35 şarkı tekrar seçilememeli eğer öyle bir endişe varsa. Hatta aynı kişi aynı sanatçının başka şarkısıyla bile katılamamalı.
Hayır hayır şöyle, bu etapta hangi yarışmacı hangi parça ile katıldığını ilan edeceğiz, sadece ileride olur da tekrar aynı konsept olur ise katılmak istediğiniz farklı bir parça açığa çıkmasın diye.

Evet evet, aynı sanatçının tek parçasını kabul edeceğiz ilerleyen etaplarda, sayıyı ise sınırlayabiliriz 25/30 gibi

Son düzenleme:
yok oylar dagilirdan kastim o degil. sezen aksu'nun cok populer oldugunda hemfikirim yani listede kesin sezen aksu olur derim ama hangi sarkisi olacagini tahmin edemem. yani nirvana'nin smells like'ina denk gelen tek bir sarkisi yok o yuzden riskli bir tahmin olur.

metallica konusunda dogrusun. 5 tahmin hakkim olsa unforgiven'i ilk 5'e yazarim. ama ilk 2 degismez. tekrar dusundum. secilecek random bir populasyonda ilk tercih cikma ihtimali bu iki sarkidan daha yuksek olan sarki aklima gelmedi

Şimdi tekrar benzer konseptler yapılacakmış falan diye çok da yorum yapmak istemiyorum ama iki top 2 düşündüğün şarkı için de fazla iyimser düşüncelerin var bence sevilme ve popülarite anlamında... Evet teoride "müzik tarihi" deyince 90'lar müzik tarihi bu iki şarkı olmadan yazılamaz, belki o açıdan top 2 bile olabilirler, özellikle grunge etkisi bakımından Nirvana özellikle tarihi ve ikonik, ama gerçekten günümüze kadar uzanan hem yaygın hem çok sevilme hem de birey birey saygı görme deyince o kadar rakipsiz değiller... SLTS özellikle çok kutuplaştırıcı bir şarkı bence hatta...

Geri
Üst Alt