GSCimbom
Üye Görüşü Yeni Nesil Galatasaray Taraftarının Şımarıklığı ve Doyumsuzluğu Üzerine
Berkan Yavuz

Üye GörüşüYeni Nesil Galatasaray Taraftarının Şımarıklığı ve Doyumsuzluğu Üzerine Sayfa 6

Berkan Yavuz ·

Cevap
148
Okunma
2,9K
Sayfa
6/8
çoğunlukla sana da berkana da katılıyorum

ama sizin de şöyle bir adım geriye çekilip bakarak aşağıdaki soruyu bir düşünmenizi istiyorum ki bu soru hoca gitsin kalsın sorusu değil

2000 yılında fatih hoca takımdan gittiğinde galatasaray yönetimi veya taraftarı takıma bakıp, oynadığı oyunu anlayıp, o oyunu devam ettirecek ve belki de daha da iyi yapacak hoca getirelim diyebilirdi (ha sonunda başbaşka bir hoca getirdik o ayrı)

sizce hoca haziran ayında interden teklif alsa ve gitse yönetim veya biz takıma bakıp, oyunumuz şu, bu oyunu şu adam devam ettirebilir diyebilir miyiz diyemez miyiz

beni en çok ama en çok rahatsız eden şey bu

sürekli yüksek bonservis sürekli inanılmaz oyuncu becerileri ile dönüyor sistemin büyük kısmı

ben demiyorum ki hocanın payı yok

ama tarihte ligde 2 takımın diğerleriyle devasa farklara ulaştığı, avrupanın en yüksek bonservislerini verebildiği, maaşlarda bonservis fiyatına neredeyse yaklaşıldığı bir dönemde 4 yıldır 5-10 büyük maçta yapılan ön alan baskısı dışında bir oyun tarif edememek üzüyor beni açıkçası

2006 şampiyonluğunda bile demodedir beğenmeyiz ama geretsin öndeki uzun santraforlara sürekli orta ve uzun topla pozisyon yaratma fikrinin bir tutarlılığı vardı kendi içinde

ben hocanın ilk sezonunda icardi etrafında şekillenen ve mertens kerem rashica ile işleyen sistemi dışında bir oyun inşa ettiğini düşünmüyorum

barışa atacağız vura vura gidecek

osimhene sallayacağız mancınıkla vura vura alacak

en çok ama en çok rahatsız olduğum konu gerçekten
Bu yazdıklarında yanlış bir şey yok. Ben hatta şahsen hocanın sistemini tutmuyorum zaten benim zevkime göre değil. Benim en büyük beklentim Klopp'un farkettiği gibi sete oturmanın önemini kavramasıydı hocanın. Sadece geçişle olmuyor, Klopp da o sebeple topla oyununu geliştirdi ve şampiyon oldu Liverpool ile. Okan hoca bu konuda en ufak tekamül göstermedi zaten. Bu kapı gibi eleştiridir mesela. Benim için burada kırılmayı daha iyisini alabilme ihtimali yaratır. Böyle bir hoca yok. Benim bildiğim yok en azından. Elimizde en azından bir şekilde şampiyon olabilen bir hoca var, yarın öbür gün gitsin diyenler çok ararlar şampiyonluk işinden de olunca. Keşke hoca bahsettiğin konuda gelişim gösterse de 20 yıl hocalık yapsa. Pandemi evveli yaptığımız serideki oyunu bin kere tercih ederim yoksa.

Şımarıklık ve doyumsuzluk olayı yüzde yüz doğru. Gidin iki tweet okuyun anlarsınız. Ama asıl mevzu bu değil. Bence asıl sorun insanların eleştirinin ne olduğunu kavramamış haldeyken eleştiri yaptığını iddia ediyor olması. Okan hocanın zibilyon hatası olmuştur, bunları konuşulur ki konuşuluyor da. Gelgelelim sözde eleştiri yaptığını iddia edenler adamın başarılarını da küçümseyerek ve değersizleştirmeye çalışarak yapıyor bunu. Bunu örneklerdim de hakikaten bu kafa değişmeyeceği için uğraşmaya değmez zira aynı şeyleri Fatih hoca için de yapıyordu benzer kişiler burada. Onlarla da defalarca tartıştım. Eleştiriyi somut veriler üzerine yaparsınız, algı örmek için uyduruk şeyler üzerine bina edemezsiniz. Eleştiri kisvesi altında yazılan şeylerin yüzde doksanı falan ziyadesiyle niteliksiz yorumlar. Nihayetinde Okan hoca başarılıdır, başarısız olduğunda da daha iyisini getirebilecek durumda isek gönderilir. Güncel durumda da böyle bir aday adayı dahi yok Arda dahil. ``Deal with it`` diyelim bazı arkadaşlara tabiri caiz ise.
Yazdıklarımı anlayan, anlamaya çalışan ve temelde neyi eleştirdiğimi anlayan arkadaşlar olmuştu ama sen %100 olarak ne anlatmak istediğimi anlamışsın üstat, varol. :hat:

Bu ülkede eleştirinin ne olduğunu bilen insan oranı %0.0001 falandır. Özellikle ben de belirttim twitter tayfa diye bu arada. Matematik yok, mantık yok, hiç bir şey yok; körü körü sallıyor, hakaret ediyor; adam Okan Buruk Hoca ise ben de Sokratesim yazmış, sg yazmış; bir tane teknik taktik analizi yok mesela neden hoca değil? Cevabı yok. Sorunca eleştiremeyecek miyim kardeşim diyor? Ulan eleştirmiyorsunki.

Çoğunun sığındığı kişi de Arda bu arada, sen de onu gözlemlemişsin. Okan gitsin Arda gelsinci hepsi, Okan Buruk kariyerinin başında Arda'nın Eyüp'te yaptığının çok daha fazlasını yaptı, Akhisarla kupa kazandı. Shaktar Ukrayna Liginin en çok para harcayan takımı, en yüksek bütçeli takımı(açık ara hem de) Yani Shaktarı orada şampiyon yapmak burada Başakşehiri şampiyon yapmaktan çok daha kolay. Bunların bile farkında değil. Arda iyi yolda bu arada, daha da iyi olur inşallah. Arda düşmanı değiliz.

Bu yazdıklarında yanlış bir şey yok. Ben hatta şahsen hocanın sistemini tutmuyorum zaten benim zevkime göre değil. Benim en büyük beklentim Klopp'un farkettiği gibi sete oturmanın önemini kavramasıydı hocanın. Sadece geçişle olmuyor, Klopp da o sebeple topla oyununu geliştirdi ve şampiyon oldu Liverpool ile. Okan hoca bu konuda en ufak tekamül göstermedi zaten. Bu kapı gibi eleştiridir mesela. Benim için burada kırılmayı daha iyisini alabilme ihtimali yaratır. Böyle bir hoca yok. Benim bildiğim yok en azından. Elimizde en azından bir şekilde şampiyon olabilen bir hoca var, yarın öbür gün gitsin diyenler çok ararlar şampiyonluk işinden de olunca. Keşke hoca bahsettiğin konuda gelişim gösterse de 20 yıl hocalık yapsa. Pandemi evveli yaptığımız serideki oyunu bin kere tercih ederim yoksa.

hemen hemen aynı şeyleri düşünüyoruz

açıkçası ilk 2 seneden sonra ben de hocanın oyunda atılım yapacağı umudundaydım ve ben de klopp örneğinden hareket ediyordum ama maalesef olmadı

belki görmüşsündür ben zaten okan hocanın rastgele biri için gönderilmesine karşıyım

klopp pep emery enrique gibi bizi çok üstün düzeye çıkaracak hoca ikna edilir olur sma daha 2 yıllık hoca olan arda filan 2 maç pas yaptırdı diye 4 sene üst üste şampiyon hoca gönderilip getirilmez

Şımarık ta değilim doyumsuz da değilim. Hiç şampiyonluğa doyulur mu? Şimdiden üst üste 5.şampiyonluğu hayal ediyorum.

Yazdıklarımı anlayan, anlamaya çalışan ve temelde neyi eleştirdiğimi anlayan arkadaşlar olmuştu ama sen %100 olarak ne anlatmak istediğimi anlamışsın üstat, varol. :hat:

Bu ülkede eleştirinin ne olduğunu bilen insan oranı %0.0001 falandır. Özellikle ben de belirttim twitter tayfa diye bu arada. Matematik yok, mantık yok, hiç bir şey yok; körü körü sallıyor, hakaret ediyor; adam Okan Buruk Hoca ise ben de Sokratesim yazmış, sg yazmış; bir tane teknik taktik analizi yok mesela neden hoca değil? Cevabı yok. Sorunca eleştiremeyecek miyim kardeşim diyor? Ulan eleştirmiyorsunki.

Çoğunun sığındığı kişi de Arda bu arada, sen de onu gözlemlemişsin. Okan gitsin Arda gelsinci hepsi, Okan Buruk kariyerinin başında Arda'nın Eyüp'te yaptığının çok daha fazlasını yaptı, Akhisarla kupa kazandı. Shaktar Ukrayna Liginin en çok para harcayan takımı, en yüksek bütçeli takımı(açık ara hem de) Yani Shaktarı orada şampiyon yapmak burada Başakşehiri şampiyon yapmaktan çok daha kolay. Bunların bile farkında değil. Arda iyi yolda bu arada, daha da iyi olur inşallah. Arda düşmanı değiliz.
Eyvallah. Arda konusuna ek yapayım; Arda hoca karakter olarak kafaya takan ve çabuk etkilenen biri. Okan hocaya sosyal medyaya yapılan zorbalamanın onda biri yapılsa kafayı kırar o. Bence şu aşamada hiç uygun değil. Umuyorum daha da başarılı olur, tecrübelenir belli hususlarda o da.

Üstat Singo da İlkay da sezonun yarsını sakat geçirdi. İlkay zaten fizik olarak baya geri gitmiş olarak geldi bize bence, bizim lig de fiziğinle oynadığın lig; İlkay'ı oynayacaksan arkasına Torreira ve Lemina atacaksın İlkay'ı da önlerine. Ondan sadece alan kapatarak savunma bekleyeceksin, ikili mücadele kazanmasını falan beklemeyeceksin. Bu sene genel toplamda Torreira da en kötü senesini geçirdi. Ayrıca Sara da bu sene çok iyiydi.
Başarıyı hocaya, başarısızlığı oyunculara yıkmıyorum. İki Kocaeli maçı, Juve deplasmanı, Gençler maçında oynanan oyundan alınan skordan ben de memnun değilim, bunda elbette ilk sorumlu hoca ama bunları uzun periyotta yol kazası olarak görüyorum. Her maçı aynı iyi oyunla, aynı tempo ile kazanamayacağımızı biliyorum, daha önemlisi bunu çok normal karşılıyorum. Al dün City de öne geçtiği maçı verdi, şampiyonluk gitti. Twitter tayfaya göre konuşayım "Hain Pep sen hoca mısın; şampiyonluk maçında bu nasıl oyun bu nasıl skor, rakibin Haalanda parasına takım kuruyor

Ben nasıl her ptesi aynı işe aynı motivasyonla başlamıyorsam, Osimhen'in de, Abdulkerim'in de, Okan Buruk'un da Liverpool maçı ile Gençlerbirliği maçına aynı motivasyon ile hazırlanıp aynı önemi vermemesini normal buluyorum. Ben de profesyonelim onlar da profesyonel ama sonuçta insani özelliklerimiz aynı. Yıl sonunda gereken işi gereken zamanda yapmış oluyorum ama, Okan Buruk da sene sonunda kendi görevini yapmış oluyor.

Bir de ben hatalarında ders aldığını ve gelişim gösterdiğini düşünüyorum, gerekli noktalarda ciddi irade koyduğunu da düşünüyorum. Mesela Osimhenin yokluğunda Icardi'yi oynatmamak doğru karardı ama herkesin alabileceği bir karar değildi.

Seneye ne değişecek? Takımda bir metal yorgunluğu durumu var. Sanchez yerine stoper, orta sahaya 2 adam(biri Zakaria tarzı bir oyuncu); Osi arkasına onu dinlendirebilecek 2 forvet gibi adımlar atılmalı. Icardi, Sanchez, gitmek istemesi durumunda Torreira gibi oyuncularla yollar ayrılmalı vs. Bunları yapmazsa oturur o zaman konuşuruz.
Icardi konusunda alınan karar geç kalınmış bir karardı, sahada yürüyecek hali yokken oynatılmaması da doğruydu ama orada da Eyüp maçındaydı galiba, hatrick yapmasına rağmen bir anda sürelerini sıfırlamak, Icardi için son çıkış şansını da bitirmiş oldu.

Ben kazandıklarımızı da iyi oyunla kazandığımızı düşünmüyorum bu sezon ki rakiplerle ciddi bir farkımız var. Bunu City için söyleyemezsin ki ben City’nin puan kaybından da emindim bir de onlar taraftarı olmayan boş bir camia yani, bizle kıyaslamam.

İlkay bence başlarda çok iyidi, o çizgide gitse çok farkederdi. Singo iyileştikten sonra naptıki? 3. stoper 3. sağ bek konumuna falan düştü takımda. Rezalet bir transfer. Sara konusuna da katılmam, çok iyi maçları olsa da çok kötü maçları da vardı ve ilk yarıda genel olarak kötüydü.

Bizim öncelikle kapanan takımlara karşı oyunumuzu geliştirmemiz ve hızlandırmamız gerekiyor. Sahada setler görmeliyiz, bunu yapabilecek çok oyuncu var.

İkincisi B planımız olmalı, bu sezon geriye düşüp çevirdiğimiz maç var mı hatırlamıyorum mesela.

Üçüncüsü de gerçekten hatalarımızdan ders almalıyız hem sahada hem transferde. Her maç çıkıp laf olsun diye ders alacağız dememeli takımın hocası, bir laf ediyorsa o lafın kıymeti olmalı.

Son olarak ben şampiyonluk maçına çıkan Galatasaray’ın kaybettiğini çok nadir gördüm, bunu 3 senede 2 kere yaşadık, umarım bir daha yaşamayız, umarım süper kupa finallerinde kaybedip durmayız, winner özelliğimizi kaybediyoruz bu son kırılma anlarını kaybettikçe.

çoğunlukla sana da berkana da katılıyorum

ama sizin de şöyle bir adım geriye çekilip bakarak aşağıdaki soruyu bir düşünmenizi istiyorum ki bu soru hoca gitsin kalsın sorusu değil

2000 yılında fatih hoca takımdan gittiğinde galatasaray yönetimi veya taraftarı takıma bakıp, oynadığı oyunu anlayıp, o oyunu devam ettirecek ve belki de daha da iyi yapacak hoca getirelim diyebilirdi (ha sonunda başbaşka bir hoca getirdik o ayrı)

sizce hoca haziran ayında interden teklif alsa ve gitse yönetim veya biz takıma bakıp, oyunumuz şu, bu oyunu şu adam devam ettirebilir diyebilir miyiz diyemez miyiz

beni en çok ama en çok rahatsız eden şey bu

sürekli yüksek bonservis sürekli inanılmaz oyuncu becerileri ile dönüyor sistemin büyük kısmı

ben demiyorum ki hocanın payı yok

ama tarihte ligde 2 takımın diğerleriyle devasa farklara ulaştığı, avrupanın en yüksek bonservislerini verebildiği, maaşlarda bonservis fiyatına neredeyse yaklaşıldığı bir dönemde 4 yıldır 5-10 büyük maçta yapılan ön alan baskısı dışında bir oyun tarif edememek üzüyor beni açıkçası

2006 şampiyonluğunda bile demodedir beğenmeyiz ama geretsin öndeki uzun santraforlara sürekli orta ve uzun topla pozisyon yaratma fikrinin bir tutarlılığı vardı kendi içinde

ben hocanın ilk sezonunda icardi etrafında şekillenen ve mertens kerem rashica ile işleyen sistemi dışında bir oyun inşa ettiğini düşünmüyorum

barışa atacağız vura vura gidecek

osimhene sallayacağız mancınıkla vura vura alacak

en çok ama en çok rahatsız olduğum konu gerçekten
Ben ön alan presine dayanan oyundan keyif alıyorum açıkçası. Ee işe de yarıyor baktığında. Dünyada kaç takım bir devrede Bayern'e karşı 18 şut çekip bilmem kaç korner atıp 3 küsür XG yapmıştır? Baz aldığım maçlar da CL maçları zaten. Asıl işe yarayan plan koymamız gereken maçların CL maçları olduğunu düşünüyorum. Hocanın sahada hiç bir planı yokmuş gibi davranılması; ilk 2 sene herşeyi Icardi yapmış gibi, son 2 sene de herşeyi Osi yapmış gibi düşünülmesi bana garip geliyor.

Ön alan baskısı dışında oyun denemesi yaptık bu sene birisi Ajax deplasmanıydı ama daha net bir 2. hatta 3. plan oluşturmamız gerektiği de aşikar. Anadolu takımlarını açmak için de ne oynadığımızdan ziyade top bizdeyken çok daha seri hale getirmeliyiz. Torreira mesela ilk 3 sene çok daha seri ve öne oynardı bu sene daha basite kaçtı. Lemina zaten hep garantici, stoperlere beklere. İşte sırf bu yüzden bu ikiliden en az birisini bu sene değiştirmemiz şart.

Doyumsuz olacaksın, başarızlığa ve laubaliliğe müsamaha göstermeyeceksin eğer Türkiyenin Bayern'i olmak istiyorsan. Bu kalitede bir kadron var ama yüz kızartıcı kaç tane maç oldu bu sene. İstedikleri zaman bu oyuncuların neler yapabildiğini gördük ama maç seçiyorlarsa ve hocada buna çare bulamıyorsa ben o hocayı sorgularım, bu bir taraftar olarak hakkım.

Şampiyonluk için çıktığımız ve öne geçtiğimiz maçta 4 yiyor ve kepaze oluyorsak hocada herkeste eleştirilir. Fenermiyiz biz ki polyanacılık yapalım Berkancığım. Okan hocanın miadı doldu hatalardan ders almak gibi bir niyeti de yok Koca sezon 3 yada 4 maç hariç diken üstü gittik elbette yerin dibine sokacağız.

Şampiyonluk için çıktığımız ve öne geçtiğimiz maçta 4 yiyor ve kepaze oluyorsak hocada herkeste eleştirilir. Fenermiyiz biz ki polyanacılık yapalım Berkancığım. Okan hocanın miadı doldu hatalardan ders almak gibi bir niyeti de yok Koca sezon 3 yada 4 maç hariç diken üstü gittik elbette yerin dibine sokacağız.

Ben daha önce Galatasaray'ın şampiyon olacağı bir maça çıkıp da (bırak yenilmeyi, rezil kepaze olup 4 yemeyi) o maçtan şampiyon olarak ayrılmadığına şahit olmadım. Sen böyle bir şey hatırlıyor musun kardeşim ?

G.Birliği gibi vasat ötesi bir takıma kupa maçında evinde yenildin, çıktın dedin ki 'lig daha önemli'.. Eee önemli dediğin ligde de Samsun'dan 4 tane yedin.. İşin enteresan tarafı, ilk yarı sonuçlarına göre şampiyondun. 2. yarıya çıktın, hiç bir reaksiyon göstermeden 3 tane daha yedin..

Abi genel olarak hatalarından ders almadığını düşünüyorsan bir şey diyemem de takımı 3 hafta kala 2 puan alsa şampiyon olacak puana ve rahatlığa getirmiş adama 3 hafta kala niye garantileyemiyorsun demek haksızlık değil mi? Derbi galibiyetiyle gelen rahatlama etkisi ve 10 kişi ile saçma sapan bir sonuç çıktı eyvallah da şampiyonluk mu gitti ne oldu?

Anadolu takımlarının , Samsunspor oyuncusu holseyi fiziken ezdigi yerde bizim de ezmesini istiyorum. Kocaeli, Gençlerbirliği gibi pas kalitemizin yüksek olmasını istiyorum. Kondisyon filan hak getire. Tekrar ediyorum mevcut Galatasaray futbol takımı Türkiye
Ben burada kaliteli takımın düştüğü içler acısı durumdan bahsediyorum. Sen gelmiş bana alt yapı filan diyorsun. As takımı idare edemeyen teknik ekip alt yapıya ne yapabilir. Tekrar ediyorum mevcut Galatasaray futbol takımı Türkiye liginin üzerinde bir takımdır. O yüzden Anadolu kulüplerinin standart oyunculari, Samsunspor oyuncusu holseyi fiziken yerden kaldirmazken, adam bize üstünlük kurdu. Kocaeli , Gençlerbirliği oyuncuları pas, sahaya yayılma konularında bize ders verdi. Siz bunlari yol kazası olarak görüyorsunuz. Ben ise bunları yetersiz teknik ekip başarısızlığı goruyorum. Aynı şekilde aynı şartlarda yabancı bir teknik adam 4 sene şampiyon olsun, sırf şu yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü, medya adamın içinden geçerdi. Mevzu Okan buruk olunca ne değişiyor.
Kocaeli maçları ve Samsun harici ligde 4 senedir çok içler acısı durma düşmedik. Gençler herhangi bir konuda ders vermedi, biz yine konsantrasyon eksikliğinden dolayı (burada da kayıp hocaya yazar) kupada elendik. Güray o hatayı yapmasa belki yine dengeye getirip uzatmada elerdik, neyse.

Bu sene CL'de rakiplerden fazla koştuk çoğu maçta dolayısı ile bir kondisyon sorunundan bahsedilemez, ligdeki kayıpların temel nedeni konsatrasyon eksikliği, rakibi küçümseme, CL'yi düşünme vs. Buralarda hoca eleştirilebilir.

Abi genel olarak hatalarından ders almadığını düşünüyorsan bir şey diyemem de takımı 3 hafta kala 2 puan alsa şampiyon olacak puana ve rahatlığa getirmiş adama 3 hafta kala niye garantileyemiyorsun demek haksızlık değil mi? Derbi galibiyetiyle gelen rahatlama etkisi ve 10 kişi ile saçma sapan bir sonuç çıktı eyvallah da şampiyonluk mu gitti ne oldu?
Kaybetme riski var mı? 3 hafta kala 7 puandan şampiyonluk verirse Okanı taraftarın elinden kim kurtaracak. Kaybetme riski var mı? Var olmaz diyebilir miyiz bu oyunla saçma tercihler ile olmayacak şey değil. Allah korusun öyle bir sonuçta buradaki haterları neler diyecek bakalım.

Kaybetme riski var mı? 3 hafta kala 7 puandan şampiyonluk verirse Okanı taraftarın elinden kim kurtaracak. Kaybetme riski var mı? Var olmaz diyebilir miyiz bu oyunla saçma tercihler ile olmayacak şey değil. Allah korusun öyle bir sonuçta buradaki haterları neler diyecek bakalım.
Risk var da giden bir şey var mı kesin olarak? Giderse o zaman konuşuruz. 7. haftada Samsun'a deplasmanda kaybetmekle şu anda kaybetmek arasında matematiksel olarak bir fark yok ki.

Ligde gereksiz puan kayiplari ve kupa dan elenme icin elestiriler dogru

Ama hoca degil,fubol dan anlamiyor,bende yönetsem takimi sampiyon olur zaten gibi sacmaliklar bana göre de simariklik

Basari da basarisizlik ta okan hoca’ya yazar

Bahsedilen simarik ortam da ise basarilar baskalarina,basarisizlik olursa okan hoca’ya yaziliyor

Kocaeli maçları ve Samsun harici ligde 4 senedir çok içler acısı durma düşmedik. Gençler herhangi bir konuda ders vermedi, biz yine konsantrasyon eksikliğinden dolayı (burada da kayıp hocaya yazar) kupada elendik. Güray o hatayı yapmasa belki yine dengeye getirip uzatmada elerdik, neyse.

Bu sene CL'de rakiplerden fazla koştuk çoğu maçta dolayısı ile bir kondisyon sorunundan bahsedilemez, ligdeki kayıpların temel nedeni konsatrasyon eksikliği, rakibi küçümseme, CL'yi düşünme vs. Buralarda hoca eleştirilebilir.

Bir şey sorucam hocam sana liver ve bayern maçındaki takımı direkt hayali olarak ele al, aynı takım bugün arena da 50 bin kişinin önünde değilde x bir statta örnek veriyorum shaktarın maçlarını oynadığı bir statta young boys, psv, sporting gibi takımlarla maça çıksa sence kazanabilir mi bu maçları kazanabileceğimizi hissettiriyor mu mesala merak ettim? Ben kendi düşüncemi söyleyeyim tekrar tekrar yenilebiliriz, direkt bunu hissettiriyor.

Hocaya yeri geldiği zaman tepki koyduğumda oldu kendisi halen severim ama bazı gerçekleri konuşmak lazım.

En başarılı olduğu konu siyasi, tff, mhk her şey önümüze taş koyarken rakibin lehine 4 senedir sürekli hakem hataları yapılırken hiçbir şekilde rakibin oyuncularına ceza çıkmazken aralıksız bir şekilde şampiyon oluyor. Ama bu seneyi diğer 3 seneden ayırmak lazım bu sene biz şampiyon olmadık bu sene rakiplerin hataları yüzünden şampiyon oluyoruz geçtiğimiz 3 senedeki fener olsaydı muhtemelen bu sene şampiyon olurlarmış.

2 sene boyunca duran top konusunda da iyiydik bu sene onuda saldık gibi gözüküyor. Bu sene CL'de başarılı mıyız sonuç olarak evet iç sahada Liverpool, Juventus, Atletico maçları ne kadar iyiyse Juventus, Liverpool, City deplasmanlarında tam tersi hiçbir varlık gösteremedik ki daha büyük rezillikler yaşayabilirdik. Önceki CL performanslarından Münih ve Manchester maçları ne kadar iyiyse Kopenhag sonrasında Prag, Az maçlarıda bir o kadar rezaletti.

Bu sene özelinde oynattığı futbolu beğenmiyorum CL'de maç yapmak yorucu faktördür fakat ligde 30 kat düşük bütçeli takımlara karşı bir zahmet pozisyona girip organize bir atak görmek isterdim burada oyuncuları motive edecek ya da ona göre geniş kadro planlaması yapması gereken Okan hocadır.

Son 2 senede 2 tane rakibe karşı pozisyona girmeden kupa kaybettik kupada rahatlıkla finale kadar gidebileceğimiz dönemde küme düşmüş Karagümrük ve Gençlere elendik. Bu kulübün şampiyon olması güzel bir şey fakat diğer konularda winner özellikleri kaybolmaya başladı. 23/24 sezonu fenerle berabere kalsak bile şampiyon olurken 10 kişi rakibe karşı pozisyona giremeden yenildik. Bu sene Samsun'a şampiyonluğa gidiyorsun 6-7'lik olmaktan zar zor kurtarıyoruz bunlar kısa vadede değil ama uzun vadede hep zarar verecek birimkimler oluyor.

Transfer konusunda bir yandan şanslıyız Icardi ve Osimhen fırsatları zamanında çıkmış olmasa hikayeler bu noktaya bile gelemezdi bir tık şansımız var ama genel anlamda bakarsak normal bir transfer sezonu olsa fırsatlar oluşmasa bu noktalara bile gelemezdik. Singo aldırdı sağ bek desen oynamıyor, stoper desen oynamıyor bir Türk kulübü 30 m euro para verip 5 m euro maaş verdiği adam her maç standart üstü performans sergilemesi gerekir. 4 senede tonla bek aldık halen takımda istikrarlı bir bek yok bek sorunu devam ediyor. Nhaga'ya 5-6 m euro bonservis verdik adamdan 1 kez olsun faydalanamayıp bildiğini okuyor hadi oyuncu hazır değil diyorsa neden transfer edildi.

Hocayla devam edilmesi taraftarıyım fakat transfer konusunda bir üst futbol aklı gerekiyor ayrıca teknik ekibine ciddi yabancı antrenörleride alması gerekiyor.

Geri