Üye Görüşü Yeni Yönetimden Beklentileriniz Nelerdir?

Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
Üzüntü ile açılan karamsar başlıkların elbette hakkı var. Ama hayatta devam ediyor. Galatasaray da bu hayat aktıkça var olacağına göre Mevlana gibi 'dün dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım' diyerek önümüze bakmanın zamanı geldi. Seçim de tam böyle bir ortamda bu haftsonu.

Bu seçimde seçilecek yönetim kim olursa olsun, o kadrodan neler bekliyorsunuz? Beklentilerinizi maddeler halinde belirtin üzeriden konuşalım. İlk sıralarda Prandelli'nin uçak bileti olduğunu tahmin edebiliyorum ama daha ötesini gören arkadaşlar da var.

Ben de kendimce beklentiler içerisindeyim ama açıkçası Galatasaray bir çıkar çevresinin el değiştirerek yönettiği, bunun adına kültür dediği bir takım olduğu için beklediğimiz başarıları görmesi istisnalar hariç çok çok zor. Ancak kendi ligimizde ezeli rakiplerimizle didişip dururuz.

Herşeye rağmen yeni yönetimden,

1. Herşeyden önce Galatasaray Spor Kulübü'nü halka devretmelerini, lise lobisinin, anti-demokratik üyelik koşullarının, çıkar çevrelerinin kulübü olmaktan çıkarmalarını bekliyorum.

2. Benim üzerinde çalıştığım, Galatasaray'ın Türkiye'de öncü olarak buu yapmasını istediğim bir yönetim sistemi var. Bunu medyadan biriyle tanışırsam kulübe yakın paylaşmayı da düşünüyorum. Şöyle ki Galatasaray'ın ülke gündemini de meşgul eden meşhur tartışmada olduğu gibi Başkanlık sistemine geçmesini hazırlayacak yeni bir tüzük yapmalarını istiyorum. Bu tüzüğe göre Genel Kurul sadece başkanı ve 2 adet yardımcısını seçecek. Yönetimlere istedikleri 'teknokrat' ekip ile profesyonel sözleşmeler üzerinden çalışma yetkisi verilecek. Yani yönetim kuruluna sadece kendisinin iş netwrkünü geliştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyet'i ile yaşıt ve hatta askerliğini Yemen cephesinde yapmış kimseler girmeyecek. Herşeyi ama herşeyi profesyoneller yapacak. Bu profesyonellerden belli başlıları: CEO, Futbol Direktörü, Basketbol ve Diğer Amatör Branşlar Direktörü, Medya Direktörü, Tesis ve Stadyum Direktörü gibi kimseler olacaklar. Bunlar Galatasaray'a hizmeti iş olarak gören 24 saat mesai yapan, gönüllülük değil, profesoyonellik esasına göre çalışan kimseler olacak.

Ancak ilk madde bu ikinci madde için bir ön koşul.

3. Maddi durumumuz çok net ortada. Hisselerimizin değeri, sermaya artırımlarıyla dibe vurmuş, FFP yüzünde Avrupa'ya gidememe riski devam ediyor.

A. Burada izlenecek strateji 'feda' değil, 'zeka' olmalı. Zeka sezonu yaşamalıyız. Nasıl? Feda sezonu eldeki iyi oyuncuların satılmasıyla tanınır. Biz öyle yapmayacağız. Elimizde 40'a yakın sözleşmeli futbolcu var. Bu sayıyı Seçim gününden itibaren ve gelecek sezon dahil olmak üzere 23-24'e indirmeliyiz. Para kazanmak için Sneijder ve Muslera'yı değil tam tersi, Engin, Eboue, Veysel, Umut, Sabri, Selçuk,Yasin, Yiğit, Salih Dursun, Amrabat, Ontivero, Dany Burak, Melo(itiraz olacağını biliyorum ama miadını doldurdu artık), Umut, Zan, Dzemaili, Pandev vb. oyuncuları elden çıkararak. Az sayıda, düşük kontratlı ama iyi oyuncular almalıyız. Bu kadar kolay mı demeyin inanın kolay. Tek sıkıntı Selçuk ve Burak ikilisinin sözleşmelerinedn dolayı nasıl gönderileceği olabilir.

B. Artık şu Riva mıdır nedir bunların değerlendirilme zamanı geldi. Birilerinin bu işten kendi rantlarını beklediklerini ve bu yüzden ertelediklerini düşünüyorum artık. Şimdi değilse ne zaman?

4. Alman ekolü. Belki günün modası diyeceksiniz ama değil. Alman futbol tarihi hep bugün kadar başarılıdır aslında. Ayrıca Almanların hem TD hem de futbolcu olarak Türkiye'de başarı oaranları gayet iyidir. Türk toplumunu en yakından tanıyan millet Almanlar. Alman Teknik Heyet ve Alman alt yapı ekibi. Yanlarına eski futbolcu olmayan mümkünse(belki Hakan Şükür ama profesyonel olması şartıyla) ligleri iyi bilen adam gibi antrenör analistler.

5. Ligi mutlaka önemli ama artık bütün hedefimizin Avrupa, Avrupa, Avrupa olduğu bir anlayış.

Dediğim gibi şu anki iki adayda son derece muhafazakar, gerici ve bunları yapabilecek çapta değiller belli. Ama yine de yazayım dedim. Buyrun siz de dile getirin.

Prandelli'yi kovarak işe başlayabilirler.

Prof. bir futbol ekibi getirsinler ve futbolu bu ekip yönetsin. Yerli bazında prof. futbol yöneticisi yoksa yabancı bir ekip getirilsin.

Profesyonellik olayını beğendim, yıllardır benimde hep istediğim sistem. Ü.A'da gelirken bunu yapmıştı 2 profesyonel futbol direktörü getirecekti o da biliyordu ülkede futbol direktörü olabilecek kapasitede adam yok.

Fakat bir yerde takıldı, alacakları paramı çık geldi ne olduysa olmadı. Kaçırdığımız en büyük fırsat bu oldu.

Ha senin değinmek istediğin noktaya gelelim, asla olmaz olmayacakta. Çünkü artık birileri Galatasaray yönetimine girmeyi kendilerine rant olarak görüyor. Bu sebeple kimse bu topun altına girmez. Hiçbiri kulübün geleceği ile ilgili böyle derinlemesine plan yapmaz ama bir gün o yönetimde olabilirim işler gider mantığına girip alayı ret verir.

Herşeye rağmen yeni yönetimden,

1. Herşeyden önce Galatasaray Spor Kulübü'nü halka devretmelerini, lise lobisinin, anti-demokratik üyelik koşullarının, çıkar çevrelerinin kulübü olmaktan çıkarmalarını bekliyorum.

Öncelikle bunu yönetim yapamaz, ancak genel kurul yapabilir. Kimin kulübünü kime devrediyor yönetim?

Lise lobisi, anti demoktarik vs. diyorsun ama bu kulübün diğer kulüplerden farkı ve gücü o pislik atılmaya çalışılan lise olgusu ve liselilerden gelmektedir.

Sokaktan geçen ne idüğü belirsiz her adamın kulübe üye olmasına imkan vermek genel kurulun ve kulübün kalitesini düşürecektir.

Örnek vermek gerekirse Fenerbahçe'nin genel kurulu gibi bir genel kurulumuz olur ki adamlar bariz şike yapmış zır deli bir adamı peygamber gibi takip ediyorlar. Aziz Yıldırım, genel kurul üyelerini kendi yandaşları ile doldurarak padişah gibi yönetiyor kulübü. Böyle bir durumun Galatasaray'da gerçekleşmesi söz konusu bile olamaz o çok eleştirilen liseli varlığı sayesinde.

Evet liselilere göre daha zordur ama Galatasaray Spor Kulübü'ne üye olmayı hak eden herkes öyle ya da böyle üye olabilir. Ancak bu kulüp hiç bir zaman Fenerbahçe veya Beşiktaş kongreleri gibi "at hırsızları" ile dolup taşmayacak, bunu kabullenin.

Lisenin ve çikarcilarin kulüp içindeki gücünü birakip halk'a devretmesi mümkün gözükmüyor. Keske mümkün olsa, taraftarlar arasindan delege gibi temsilciler belirlense ve yönetimin seçilmesinde rol oynasa.

Yabancı sınırı mücadelesi istiyoruz 2 senede b.m b.k ettiler ülke futbolunu

Öncelikle bunu yönetim yapamaz, ancak genel kurul yapabilir. Kimin kulübünü kime devrediyor yönetim?

Lise lobisi, anti demoktarik vs. diyorsun ama bu kulübün diğer kulüplerden farkı ve gücü o pislik atılmaya çalışılan lise olgusu ve liselilerden gelmektedir.

Sokaktan geçen ne idüğü belirsiz her adamın kulübe üye olmasına imkan vermek genel kurulun ve kulübün kalitesini düşürecektir.

Örnek vermek gerekirse Fenerbahçe'nin genel kurulu gibi bir genel kurulumuz olur ki adamlar bariz şike yapmış zır deli bir adamı peygamber gibi takip ediyorlar. Aziz Yıldırım, genel kurul üyelerini kendi yandaşları ile doldurarak padişah gibi yönetiyor kulübü. Böyle bir durumun Galatasaray'da gerçekleşmesi söz konusu bile olamaz o çok eleştirilen liseli varlığı sayesinde.

Evet liselilere göre daha zordur ama Galatasaray Spor Kulübü'ne üye olmayı hak eden herkes öyle ya da böyle üye olabilir. Ancak bu kulüp hiç bir zaman Fenerbahçe veya Beşiktaş kongreleri gibi "at hırsızları" ile dolup taşmayacak, bunu kabullenin.

Galatasaray Kongresi ile diğer Kongreler arasında en ufak bir fark görmüyorum. Hepsi çıkar çevrelerinin çeşitli afaki kelimelerle, kendi hegemonyalarını meşrulaştırdığı yapılar. Zira kulüp dışındaki ilişkilerine bakarsan it kopuk dediğin adamların neredeyse tamamıyla el ele kol kolalar.

Yönetim nasıl yapacak bunu? Güzül soru. Tüzük hazırlayacak ve yasal yollardan mevcut tüzüğü Danıştay'a götürecek. Son derece anti-demokratik bir yapı. Tam bir orta çağ mantığı. Derebeyi mi dersiniz, Ayan mı dersiniz artık bilemem ama kulüp feodal bir anlayışta yönetiliyor. 'mavi kan taşıyan' aristokratların elinde.

Herşeyi açıklayan şey bu aslında

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ ÜYE PROFİLİ
(29 Ağustos 2014 )
1.GENEL ÜYE SAYISI: 16558
2.AKTİF ÜYE SAYISI: 8544
3.KAYDI DONDURULMUŞ ÜYE SAYISI: 3200
4.VEFAT EDEN ÜYE SAYISI: 4512
5.İSTİFA EDEN ÜYE SAYISI: 115
6.İHRAÇ EDİLEN ÜYE SAYISI: 18
7.BOŞ ÜYE NUMARASI: 169

DİVAN ÜYELERİ BİLGİ DÖKÜMÜ
1.DİVAN ÜYE SAYISI: 2889
2.AKTİF DİVAN ÜYE SAYISI: 1826
3.KAYDI DONDURULMUŞ DİVAN ÜYE SAYISI: 238
4.VEFAT EDEN DİVAN ÜYE SAYISI: 822
5.İSTİFA EDEN DİVAN ÜYE SAYISI: 3

ÜYE AİDATLARI
2014 Yılı Yıllık Üye Ödentileri: 200 TL,

ÜYE GİRİŞ ÜCRETLERİ
Galatasaray Lisesi Mezunları 600 TL,
Aile Bireyleri 2.500 TL;
Bu Kategoriler Dışındaki Müracaatlar 10.000 TL,
Sporculuktan Üye Olanlar 1.250 TL.

Herşeyi açıklayan şey bu aslında

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ ÜYE PROFİLİ
(29 Ağustos 2014 )
1.GENEL ÜYE SAYISI: 16558
2.AKTİF ÜYE SAYISI: 8544
3.KAYDI DONDURULMUŞ ÜYE SAYISI: 3200
4.VEFAT EDEN ÜYE SAYISI: 4512
5.İSTİFA EDEN ÜYE SAYISI: 115
6.İHRAÇ EDİLEN ÜYE SAYISI: 18
7.BOŞ ÜYE NUMARASI: 169

DİVAN ÜYELERİ BİLGİ DÖKÜMÜ
1.DİVAN ÜYE SAYISI: 2889
2.AKTİF DİVAN ÜYE SAYISI: 1826
3.KAYDI DONDURULMUŞ DİVAN ÜYE SAYISI: 238
4.VEFAT EDEN DİVAN ÜYE SAYISI: 822
5.İSTİFA EDEN DİVAN ÜYE SAYISI: 3

ÜYE AİDATLARI
2014 Yılı Yıllık Üye Ödentileri: 200 TL,

ÜYE GİRİŞ ÜCRETLERİ
Galatasaray Lisesi Mezunları 600 TL,
Aile Bireyleri 2.500 TL;
Bu Kategoriler Dışındaki Müracaatlar 10.000 TL,
Sporculuktan Üye Olanlar 1.250 TL.

Şu tabloya bir bakın. Bugün Turgay Şeren, Metin Oktay, Hakan Şükür'ün Galatasaray'a üye olması, bu liseden mezun hangi takımı tuttuğu belli olmayan, kalitesi belli olmayan, niyeti belli olmayan herhangi bir adamdan daha zor ve pahalı( miktarlar bu isimler için küçük olsa da).

Bunu nasıl açıklayabiliriz?

Şu tabloya bir bakın. Bugün Turgay Şeren, Metin Oktay, Hakan Şükür'ün Galatasaray'a üye olması, bu liseden mezun hangi takımı tuttuğu belli olmayan, kalitesi belli olmayan, niyeti belli olmayan herhangi bir adamdan daha zor ve pahalı( miktarlar bu isimler için küçük olsa da).

Bunu nasıl açıklayabiliriz? :k19::hat:

Burası Türkiye, avrupa ile alakamız yok o yüzden, İlk iş gidip mafya ile anlaşıp hakemi korkutmalılar. sonra tüpçüye bir uyarı çekmeliler. korku salarak "yabancı sınırının kaldırılması" ilk sırada önemle uygulanmalı.

lig bitene kadar başta durup;1-prandelli kovmak 2-yarım sezonluk sözleşmeyle sene sonuna kadar Mustafa denizliyi getirtmek 3-devre arası forvete Lorente-Kiebling tarzı forvet almak 4-basketbolda maaş aksatılmaması+hocanın istediği takviyeleri yapmak 5-ne kadar arsa-tarla-bağ bahçe varsa gs üstüne aldırma.bu kadar.yarım sezona bunları sığdırırlarsa bravo.

lig bitene kadar başta durup;1-prandelli kovmak 2-yarım sezonluk sözleşmeyle sene sonuna kadar Mustafa denizliyi getirtmek 3-devre arası forvete Lorente-Kiebling tarzı forvet almak 4-basketbolda maaş aksatılmaması+hocanın istediği takviyeleri yapmak 5-ne kadar arsa-tarla-bağ bahçe varsa gs üstüne aldırma.bu kadar.yarım sezona bunları sığdırırlarsa bravo.
ne denizlisi ? ciddimisiniz forumda böyle düşünenler varmı sahiden

Geri
Üst Alt