Yeter artık! Yabancı sınırlaması kalkmalı!

Cevap: Yeter artık! Yabancı sınırlaması kalkmalı!

Bunca sene sınırlı yabancı ile oyndadık. Başarılar belli , kulüplerin başarıları belli

Denemeye değer diye düşünüyorum kaybedeceğimiz birşey yok.

Koskoca tarihimize 2 kez D.Kupasına katılmışız. Başka söze gerek yok .

Cevap: Yeter artık, yabancı sınırlaması artık kalkmalı

Burada bilet fiyatları ve ekonomik durumun etkisi büyük ama..

Japonya,İngiltere,ABD,Almanya ve İskoçyada kişi başına düşen gelir Türkiyedekinden çok daha fazla...

Ayrıca bu ülkelerin bazılarında bilet fiyatları da büyük ihtimalle Türkiyedekine göre düşüktür(ABD veya Japonya olabilir mesela),düşük olmasa bile birinin 120 milyon diğerinin 300 küsür milyon nüfusu var...

Sadece Çin Halk Cumhuriyetinde bilet fiyatlarının düşük olduğunu düşünüyorum..

Bu mesajınla kendi kendini yakaladın. Başından beri soylediğim bu zaten. Yabancı oyuncu sınırlaması kaldırınca seyirci kazancın artmayacak. ,turkiye ekonomik durum aynı. Chelsea gibi ortalama 800 pounddan 40000 bilet satamayacaksın.

İspanya ile Türkiye arasında bilet durumu ve ekonomik durumun etkisi olmayacakmı? Atletico madrid daha zengin klüp olmayacakmı gene? İspanyanın GSMH bizden yuksek cunku. Yabancı oyuncu sayısının artması GSMH etkisi olmaz heraşde :D

Kac vermisti ismal koybaşına beşktaş?7.8 milyon dolar.... biz milli takımın sol beki hakan baltayı 1 milyon euroya aldık manisadan. fark var aramızda. Demirören\Yıldırım Türk futbolu için büyük şansızlık..

Yabancı sınırı olmasa çok daha iyi Türk oyuncular alırız olayın bu boyutunu görmekte lazım...

Örneğin Volkan Şen veya Sercan Yıldırım Bursaspor bu futbolcular için fahiş fiyatlar istiyor 11 milyon €'dan bahsediyorlar adam başı,bunu istemelerinin neden fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yanlış transfer politikaları..

fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yaptıkları işler Galatasaray'ın da üzerine patlıyor..

Belki Sercan Yıldırım'ı alsak 2.ci Hakan Şükürümüz olur yada Volkan Şen'i alsak belkide Arda Turan gibi bir adam daha yapabiliriz..

Yabancı sınırlaması olmazsa Türk kulüplerinin isteyeceği fiyatlarda düşecektir çünkü alternatifi olacak kulübün örneğin Galatasaray Sercan Yıldırım'ı satmıyorsan yurtdışından adam getirtirim diyemedi çünkü 8 yabancısı vardı zaten,eminim ki yurtdışında şu anki Sercan'dan çok daha iyi kapasitede tonla forvet var ve maliyetleri Sercan'dan fazla değil ve Galatasaray bu futbolcuları alacak kapasitede ama sınırlama yerli piyasasını da olumsuz etkiliyor..

Bu mesajınla kendi kendini yakaladın. Başından beri soylediğim bu zaten. Yabancı oyuncu sınırlaması kaldırınca seyirci kazancın artmayacak. ,turkiye ekonomik durum aynı. Chelsea gibi ortalama 800 pounddan 40000 bilet satamayacaksın.

İspanya ile Türkiye arasında bilet durumu ve ekonomik durumun etkisi olmayacakmı? Atletico madrid daha zengin klüp olmayacakmı?

İyide ben seyirci artacak diye birşey demedim ki yabancı oyuncu gelince

:confused:

nasıl kendimi yakalıyorum acaba ??

lütfen mesajımı gösterir misin ?

Eski Ajax modeli, bu anlamdaki en güzel örnek...

Türk futbolcusuna güvenin, parayı boşa harcanmasın.

Koskoca ülke Mehmet'lere Mert'lere kalmasın.

aynen katılıyorum elde edilen başarılarımıza bakarsanız bunu açıkça görürsünüz alt yapı önemlidir hatta ismini hatırlamadığım bir t.d demişti ki alt yapından gelen oyuncu klube sadık olur herşeyini verir sahaya . hani biz ruh ruh diye bağırıyoruz ya işte ruh denilen şey bu aslında

Yabancı sınırı olmasa çok daha iyi Türk oyuncular alırız olayın bu boyutunu görmekte lazım...

Örneğin Volkan Şen veya Sercan Yıldırım Bursaspor bu futbolcular için fahiş fiyatlar istiyor 11 milyon €'dan bahsediyorlar adam başı,bunu istemelerinin neden fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yanlış transfer politikaları..

fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yaptıkları işler Galatasaray'ın da üzerine patlıyor..

Belki Sercan Yıldırım'ı alsak 2.ci Hakan Şükürümüz olur yada Volkan Şen'i alsak belkide Arda Turan gibi bir adam daha yapabiliriz..

Yabancı sınırlaması olmazsa Türk kulüplerinin isteyeceği fiyatlarda düşecektir çünkü alternatifi olacak kulübün örneğin Galatasaray Sercan Yıldırım'ı satmıyorsan yurtdışından adam getirtirim diyemedi çünkü 8 yabancısı vardı zaten,eminim ki yurtdışında şu anki Sercan'dan çok daha iyi kapasitede tonla forvet var ve maliyetleri Sercan'dan fazla değil ve Galatasaray bu futbolcuları alacak kapasitede ama sınırlama yerli piyasasını da olumsuz etkiliyor..

yabancı sınırını sercanı volkanı bursanın elinden daha ucuza almak için istiyorsan zaten baştan konuşmayalım biz

yabancı sınırını sercanı volkanı bursanın elinden daha ucuza almak için istiyorsan zaten baştan konuşmayalım biz

ya misal diyorum bunun içinde yardımcı olur diye oynatmazsan kulübede tutarsın..

Tabiki Sercan'dan daha iyi oyuncular bulursun yabancı...

Gerard alınmaz Gerard yetiştirilir. Türkiye de yoksa neden başka ülkeden transfer edip yetiştiremiyoruz?

Herkes Carusca faciası diyor. Yabancı sınırlaması olmasa o adama sabredilse belki yıldız olacaktı. O tarz denemeler 1de tutmaz 2de tutmaz 3te tutar. Tutarsada zaten 20-30dan aşağı gitmez.

Barça krikiçi denermiydi peki?? Yabancı sınırlaması olsaydı, Dos Santosu oynatırmıydı? Messi olur muydu? Eğer yabancı sınırlaması olsa eminim o takımda bugün sadece İbrahimoviç olurdu. O da kalitesini kanıtladığı için.

Iyıde canım o kadar yanlış ve bilmeden atıyosun ki.. İspanya da yabancı oyuncu sınırlaması var. Yabancı sınırlaması olmayan tek ulke ingilteredir. orda da cok katı kurallar var. biz koyamayız o kuralları. Bilmeden konusmayın. on kere yazdım İspanya liginde Turkiye liginden topu topu 20 yabancı oyuncusu fazla. bu mu yani farkı yaratan ispanya ve turkiye ligi arasında? verelim 1'er tane daha yabancı kontenjanı olalım barca o zaman..

Ve ayrıca sınırlama var kısıtlı kullanmalıyız derken yaptıgımız transferler ortada, sınırlama kalkınca mı efsane oyuncuları alıcağız.

Heralde carrusca bizde olamadı ama büyük futbolcu olduğu için gittiği yerde olur futbolcu dimi? Kac sene kaldı Carrusca bizde? daha ne şans bulacaktı? Sabriye ayıp, canına dişine takan sabri'ye yazık..

Iyıde canım o kadar yanlış ve bilmeden atıyosun ki.. İspanya da yabancı oyuncu sınırlaması var. Yabancı sınırlaması olmayan tek ulke ingilteredir. orda da cok katı kurallar var. biz koyamayız o kuralları. Bilmeden konusmayın. on kere yazdım İspanya liginde Turkiye liginden topu topu 20 yabancı oyuncusu fazla. bu mu yani farkı yaratan ispanya ve turkiye ligi arasında? verelim 1'er tane daha yabancı kontenjanı olalım barca o zaman..

Ve ayrıca sınırlama var kısıtlı kullanmalıyız derken yaptıgımız transferler ortada, sınırlama kalkınca mı efsane oyuncuları alıcağız.

Heralde carrusca bizde olamadı ama büyük futbolcu olduğu için gittiği yerde olur futbolcu dimi? Kac sene kaldı Carrusca bizde? daha ne şans bulacaktı? Sabriye ayıp, canına dişine takan sabri'ye yazık..

ek olarak ingilterede work permission diye bir olay var yani elini kolunu sallayan ben futbolcuyum oynayacağım diyemiyor, yetenekli olsa bile belli kriterler var mesela kendi milli takımında şu kadra oynamış olacak vs.

yabancı sınırı kalkınca ab ye alınacağız hatta üni.lere sınavsız girilecek isteyen istediği yere ek olarak o gidilen üni lerde kızlar teklif edecekmiş o derece güzel bişimiş bu ÖRNEK VEREYİM İNGİLTERE, HOLLANDA bu ülkelerin böyle olmalarını sebebi yabancı kontenjanıdır aksini iddaa etmeyin yalan mı değil

Kimse merak etmesin yabancı sınırı kalksın,öyle oyuncular getirirlerki aklınız hayaliniz durur...

Kaka'yı,Messi'yi Ronaldinho'yu getirsin kulüpler federasyon ayarı çeker diyenler var ama unutmayın;

Bu lige 2.5 milyon € herkesin Çarlistom biberi dediği Franck Ribery geldi,birkaçyüz bin €'a Mehmet Aurelio geldi böyle örneklerde çıkar

Su alkısladıgın mesajı bı daha oku. ıste orda yabancı oyunc sınırını kaldırıp stadları dolduruyorsunuz....

adam oraya yarım sayfalık yazı yazmış alkışladığım kısım o bile değildi...

Hiçbir mesajımda direkt olarak yabancı sınırını kaldıralımda seyirci artar demedim

şunu anladım ki yabancı sınırı kalksın diyenler ne için dediklerini tam olarak bilmiyorlar ya da her iyi futbolcu bizde olsun hırsıyla alamadıkları türk oyunculardan dolayı sisteme kızıyorlar. türkiyedeki okullarda da başarı yok türk öğrencileri sallayalım yerine yabancı getrtelim bence daha başarılı olurlar kesin nasıl sizce? sonuçta ikiside akademi biri futbol üzerine diğeri tıp,hukuk,mühendislik vs. eğitim önemli hacı eğitim alt yapı, kendi yeteneklerin, genç nüfusun, zeki ve istekli ,paraya aç insanlar bunlar neler ifade size

Kimse merak etmesin yabancı sınırı kalksın,öyle oyuncular getirirlerki aklınız hayaliniz durur...

Kaka'yı,Messi'yi Ronaldinho'yu getirsin kulüpler federasyon ayarı çeker diyenler var ama unutmayın;

Bu lige 2.5 milyon € herkesin Çarlistom biberi dediği Franck Ribery geldi,birkaçyüz bin €'a Mehmet Aurelio geldi böyle örneklerde çıkar

Mehmet aurelio nerde oynuyo şimdi? ispanya 2. lig değilmi? daha bir ay once kontenjanını linderothla doldurmadık mı? messi nerden geliyo? ben bunu anlamıyorum. Bizde yabancı oyuncu sınırına takılan isim Nonda ve Linderoth. takımda olsalar ne olurdu?

Eger ki mantığınız kucuk yaşlarda getirip erkenden yıldızları keşfetmekse, altyapıya yabancı sınır yok. istediğin kadar getirebilirsin..

Mehmet aurelio nerde oynuyo şimdi? ispanya 2. lig değilmi? daha bir ay once kontenjanını linderothla doldurmadık mı? messi nerden geliyo? ben bunu anlamıyorum. Bizde yabancı oyuncu sınırına takılan isim Nonda ve Linderoth. takımda olsalar ne olurdu?

Eger ki mantığınız kucuk yaşlarda getirip erkenden yıldızları keşfetmekse, altyapıya yabancı sınır yok. istediğin kadar getirebilirsin..

Mehmet Aurelio sayesinde fenerbahçe Şamp.Lignde çeyrek final oynadı,yine aynı kişi Euro 2008'de Türkiye yarı final oynarken kadrodaydı...

Mehmet Aurelio'nun kalitesini tartışmıyoruzdur umarım

İspanyada yabancı sınırı şöyle var. Avrupa ülkelerinden istedikleri kadar oyuncu alabiliyorlar. Dışına sınırlı. Bence buda bi sınır değildir.

Ayrıca onların özel izinle futbolcu alma haklarıda var. Nihat devam etseydi Nihat yabancı statüsünde olmayacaktı.

adam oraya yarım sayfalık yazı yazmış alkışladığım kısım o bile değildi...

Hiçbir mesajımda direkt olarak yabancı sınırını kaldıralımda seyirci artar demedim

lafı dolandırmayalım da su soruma cevap ver o zaman? Yabancı oyuncu sınırlamasını kaldırmak stadların dolmasına yardımcı olacak mı sence?

lafı dolandırmayalım da su soruma cevap ver o zaman? Yabancı oyuncu sınırlamasını kaldırmak stadların dolmasına yardımcı olacak mı sence?

Yabancı sınırlamasıyla stadların dolması ne alaka?

Gitmeyen seyirci yine gitmez.

Gelecek oyuncunun kalitesi,taraftarın ekonomik durumu ve bakış açısına bağlıdır..

Ekmek arası köfte yiyemeyen adam bu maça gitmem lazım Elano'yu seyretmek zorundayım derse onu hiçbir güç durduramaz bir şekilde para sağlar gider...

Onun dışında 1.ci derecede ekonomik duruma bağlıdır..

İspanyada yabancı sınırı şöyle var. Avrupa ülkelerinden istedikleri kadar oyuncu alabiliyorlar. Dışına sınırlı. Bence buda bi sınır değildir.

Ayrıca onların özel izinle futbolcu alma haklarıda var. Nihat devam etseydi Nihat yabancı statüsünde olmayacaktı.

Ya hala ispanya diyosun bana. toplamda 20 tane fazla yabancı oyuncuları var diyorum sana ispanyanın? 20 tane oyuncu bizi La-liga yapacaksa verelim 1 fazla yabancı kontenjanını olsun bitsin.

FIFA sahada 6 yerli oyuncu olsun diyo bastırıyor. Bu kuralı cıkartmaya calısıyolar. Biz ne konusuyoruz hala..

Geri
Üst Alt