Yönetim Kurulumuzca Sermaye Artışına Devam Kararı!

Eğer tüm yatırımcılar hakkını kullanır ve 140 milyon lirayı sermayeye yatırırsa pay tekrar eski haline geri düşecek. Önemli bir şart da kulübün sermaye artımından sonra borsada hisse satışının 1 yıl boyunca yasak olması

ŞUNU BİR ACIKLASANA ÖGRENEYIM

Ya sordugun sorunun bir mantigi yok, ben bunun neyini cevaplayayim. Yani sana söyle aciklayayim basit bir dille öbür arkadaslarda anlasin diye; sermaye artisindan gelen para varken bir yil boyunca hisse satisi olmasa ne yazar, bilmem anlatabiliyormuyum, ki hisse satiminin bir sürü yolu var sen hangisinden bahsediyorsun? Birde suan sanirim %55 lerde olmasi lazim bizim hissedarligimiz, bu sürec sonunda yine %80lere cikacagiz. Hatta bana sorarsan bu spknin yaptigi sey kisa vadede bize zarar versede uzun vadede isimize yarayacakdir.

Yani diyorkı kımse ortaya para koymaz boşuna tırmalama GALATASARAY

Sanırım detaylar belli değil. Daha sonra açıklanır... Bizim durumumuz Fenerin durumundan daha parlak. Şahsi fikrim.

Hep iddia ettim hala ediyorum aziz yıldırım gitsin fenerin battığı anlaşılır. Kaç senedir ehr sezon saçma adamlara 50m euro dan aşağı vermediler.

Florya dururken riva en son gelir.

Oda vardı evet. Sigortamız var yani . Bir şey olmaz. Borsadaki slot değerimiz 1 sene sonra muthiş cekilde değer kaybederse hiseleri satamayız. Enayilik okur . Yani öyle risk far tabiki . Mesela hise değeri 30 tl yse 1 sene sonra diyelim atım 5tl olduysa satıp da ne yapacaksın? Normal seviyeye cıkmasını bekleyip ilerde yine satarsın tabiki ama bu tahminen 4-5 sene süre bilir belkide daha fazla. O durumda mecbursun rivayı veya fliryayı nakite cefirmenki kredileri ödeye bilesin fazla faiz yük birikmeden. Ama bu kaos teori bence. Hise değerleri 1 sene içinde düşse bile bukadar radikal seviyelere düşmez .

Ya sordugun sorunun bir mantigi yok, ben bunun neyini cevaplayayim. Yani sana söyle aciklayayim basit bir dille öbür arkadaslarda anlasin diye; sermaye artisindan gelen para varken bir yil boyunca hisse satisi olmasa ne yazar, bilmem anlatabiliyormuyum, ki hisse satiminin bir sürü yolu var sen hangisinden bahsediyorsun? Birde suan sanirim %55 lerde olmasi lazim bizim hissedarligimiz, bu sürec sonunda yine %80lere cikacagiz. Hatta bana sorarsan bu spknin yaptigi sey kisa vadede bize zarar versede uzun vadede isimize yarayacakdir.

Bak kardesım olay su diğer hısse sahıplerının parasını sen koy dıyor spk bu 1

Bunu 1 yıl boyunca kullanma dıyor bu 2

Diger sahıbı 1 AY içinde para koymazsa Hisse yüzde 80 çıkıyor bu 3

Diger hısse sahıplerı para koymaya mecbur degıl buda 4

Sermaye artısının amacı ne ortaya para koyup kullanmak demı

Bu tamamem hisselerı toplamak olur

Bizde hisselerımız artış sağlarsa kazancımız olur

Bununda olması için sportıf ve dıger etkenlerın ıyı gıtmesı

Gelelım pıyasaya Türkiye hala güvenli bir limanmı değil

sermaye artısından para gelecek demıssın dıgerlerının para koyma mecvburiyetı yok

Hepsını sen koyacaksın

e o zaman neyı kullanacaksın kendı paranımı :)

Bak kardesım olay su diğer hısse sahıplerının parasını sen koy dıyor spk bu 1

Bunu 1 yıl boyunca kullanma dıyor bu 2

Diger sahıbı 1 AY içinde para koymazsa Hisse yüzde 80 çıkıyor bu 3

Diger hısse sahıplerı para koymaya mecbur degıl buda 4

Sermaye artısının amacı ne ortaya para koyup kullanmak demı

Bu tamamem hisselerı toplamak olur

Bizde hisselerımız artış sağlarsa kazancımız olur

Bununda olması için sportıf ve dıger etkenlerın ıyı gıtmesı

Gelelım pıyasaya Türkiye hala güvenli bir limanmı değil

Yav kardes harbi soruyorum? Sen harbi hicbirsey bilmiyorsun, iki üc sey okumussun ama tam anlayamamissin anladigim kadari ile.

Sen para ile ilgili birsey yapma, ilerde evlenir mesut olursun insallah ozaman para islerini yengeye birak o halletsin sen uzak dur.

Sondan başa doğru okuyunuz.

Mandi ‏@Mandi1905 6 dk.

Sonuçta klüp SPKnın bu akıl almaz kararını kendi lehine çevirecek formulü bulacaktır kimsemin şüphesi olmasın bugünkü karar bunun kanıtıdır

Mandi ‏@Mandi1905 7 dk.

üstünde işlem görürse borsada, ky klüpten 10 TL ye hisse almak isteyecektir doğal olarak. Çok teknik bir konu olsa da paylaşmak istedim

Mandi ‏@Mandi1905 8 dk.

Hisseler ilk işlem gününde 10 TL olacak. Ancak ky klüpten hisse almak için 1 ay hakkı var. Bu durumda eger hisse fiyatı 1 ay içinde 10 TLnin

Mandi ‏@Mandi1905 9 dk.

Yeni sermaye artırımı tutarına göre ve şirketin piyasa değerine göre bir baz fiyat belirlenecek. Ve diyelim bu fiyat 10 TL oldu.

Mandi ‏@Mandi1905 10 dk.

22.5 TL koymak anlamına geliyordu. Hisse fiyatının 23-24 TL olduğunu düşünürseniz oran %100'e yakındı. şimdi Galatasaray belirleyeceği+

Mandi ‏@Mandi1905 12 dk.

Galatasaray ilk sermaye artırımında %300 sermaye artırımı ve her bir hisse için 7.5 TL fiyat belirlemişti. Bu da her bir hisse sahibi için

Mandi ‏@Mandi1905 13 dk.

ilk planladığı küçük yatırımcıdan klübe para akışını sağlamış olacaktır. Peki bu hangi durumda olur.

Mandi ‏@Mandi1905 14 dk.

Bu ne demek?İlk önce sonuçtan başlayım böyle bi durumda ky(küçük yatırımcı) klüpten hakkı olan tüm payları almak isteyecektir ve Galatasaray

Mandi ‏@Mandi1905 15 dk.

Ayrıca önemli detay: sermeya artırım için belirlenecek baz fiyat hissenin piyasa değerinin altında olursa ky için arbitraj imkanı doğacak

Mandi ‏@Mandi1905 16 dk.

Eğer rakam sadece klübün planlanan payı yani 170 mio TL olursa ve ky hiç katılmazsa klübün payı %70 seviyesine çıkacak

Mandi ‏@Mandi1905 17 dk.

Eğer 300 mln olur ve küçük yatırımcı hiç katılmazsa klübün şirketteki payı bugünkü değerlere göre %80'in üzerine çıkacak

Mandi ‏@Mandi1905 18 dk.

Şimdi gözler serm artıım tutarında olacak, bakalım ilk açıklandığı gibi 300+ mln TL mi olacak yoksa tutar düşecek mi, göreceğiz.

Mandi ‏@Mandi1905 20 dk.

Ünal Aysal'ın hissleri geri alma fırsatını geri çevirmeyip sermaye artırımına devam etme kararı süpriz olmadı.

Mandi ‏@Mandi1905 21 dk.

Galatasaray semeya artırımına devam kararı almış ancak büyüklüğü konusunda bilgi vermemiş.

Yani olay şu bütün parayı biz koyacağız

Biz niye sermaye artrımına gidiyoruz pekı

Diger yatırımcılardan para elde etmek için

Adamlar parayı 1 ay içinde koymazsa hısse oranımız yuzde55 ten 80 çıkacak

Peki adamlar parayı neye göre koyup koymayacak

140 artı 173 mılyon koymus olacağız dıger hisse sahıblerının yerıne

Yani operasyon dıgerlerı para koymazsa bi anlam ıfade etmeyecek

Tabi işin değer kaybetme kısmı var

Bunu ANLAMAK İÇİNDE ALİM OLMAYA GEREK YOK

Sermaye artımını biz nakit para için yapmıyoruz ki.O sadece cerez parası bu olayda. Asıl öhemli olan sermaye artımında sermyemiz artması çünkü eksideyiz bu konuda ve böylece teknik iflasdayız. Bu operasyondan sonra bu durum ortadan kalkacak.

Sermaye artisinin cesitli sebepleri olabilir. Örnek:

1. kasaya para doldurmak

2. özsermaye'yi arttirmak

3. vs.

Yönetimin bu kadar israr etmesinden dolayi anladim ki, bizim nakit sorunumuz degil, özsermaye sorunumuz var. Yani yönetim bu sermaye arttirimiyla özsermayeyi arttirmak istiyor.

Ki bu da bizim icin iyi bir sey. Özsermayemiz ne kadar büyük olursa, banka kredisi almamiz da o kadar kolay ve düsük faizden olur.

Yani yönetim kisa vadede (1 yillik dönemi) banka kredisi ile atlatip, 1 yillik dönemden sonra hisseleri satip, hem banka borclarini ödeyebilir, hem de kasaya nakit doldurmus olabilir.

Arkadasa katiliyorum: kisa vadede dezavantaj gibi gözükse de, hisselerimiz deger kazanmasi durumunda, uzun vadede faydali bir is yapmis oluruz. SPK ve siyasette kazdigi kuyuya düsmüs olur.

Ünal Aysal bu isi cok iyi bilen bir kisi. Bugün atanan Faruk Isik sanirim tamamiyla sermaye arttirimini ve bu planlamanin dogru bir sekilde yürütülmesi icin yapilmistir.

Geriye yaslanin ve Ünal Aysal'a güvenin :tiphat:

Sermaye artımını biz nakit para için yapmıyoruz ki.O sadece cerez parası bu olayda. Asıl öhemli olan sermaye artımında sermyemiz artması çünkü eksideyiz bu konuda ve böylece teknik iflasdayız. Bu operasyondan sonra bu durum ortadan kalkacak.

Ben konunun teknık ıflas olduğunu düsünmuyorum

O zaman hıc gerk yok basar parayı artırırız

Zaten olay ona döndü bütün parayı biz koyacagız

140 +173 mlyon

Bosver Fatih adam anlamiyor

galatasaray-sermaye-kapak.jpg

140 +173 mlyon

senin dedigin yöntemde özsermayeyi arttirmanin tek yolu borclari ödemek

bu da mantiksiz olur cünkü borclara para ödeyip kapatirsan, paran ucar gider sonucta

ama sermaye arttirimi yaparsan, para yine bir nevi gitmis oluyor ama parayi hisseye ceviriyorsun ve bu hisseleri daha yüksek bir degere satma imkanin var

bu sekilde 10 lira koyuyorsun atiyorum 20 lira geri dönüyor sana, sonuc: 10 lira kâr yapmis oluyorsun :)

bu olaylari tam anlamak icin sermaye arttirimi üzerine finans kitaplari, forumlari falan okuman lazim.

tamamiyla bir satranc oyununa döndü bu oyun... bizim basgan büyük stratejist ve özgüveni cok yüksek adam.. cok sansliyiz :)

140 +173 mlyon

Olurmu hic kardeşim ya. Bu durumdan dolayı bütün elin bağlı durumda. Riva bilmem ne hepsi eee neydi türkçesi... Teminat altındamı deniliyordu. Satmak istesen satamasın yani. Bu iflas durumunundan kurtulmamız her şeyden çok önem taşıyor. Gerisi sadece ve sadece bonus

senin dedigin yöntemde özsermayeyi arttirmanin tek yolu borclari ödemek

bu da mantiksiz olur cünkü borclara para ödeyip kapatirsan, paran ucar gider sonucta

ama sermaye arttirimi yaparsan, para yine bir nevi gitmis oluyor ama parayi hisseye ceviriyorsun ve bu hisseleri daha yüksek bir degere satma imkanin var

bu sekilde 10 lira koyuyorsun atiyorum 20 lira geri dönüyor sana, sonuc: 10 lira kâr yapmis oluyorsun :)

bu olaylari tam anlamak icin sermaye arttirimi üzerine finans kitaplari, forumlari falan okuman lazim.

tamamiyla bir satranc oyununa döndü bu oyun... bizim basgan büyük stratejist ve özgüveni cok yüksek adam.. cok sansliyiz :)

SPK küçük hıssedarın mecburıyetını kaldırıyor ortadan ya parayı koy yada al paranı git dıyor 1 ay içinde

Hisselerımız değer kaybetmedıgı surece ıyı

Ama tam tersı olursa zararın yüzde 80 i sana ait olacak

Okumanızı tavsiye ederim. A.Ş. lerde sermaye arttırımı;

https://archive.ismmmo.org.tr/docs/malicozum/98malicozum/6 soner altas.pdf

Şarta Bağlı Sermaye Artırımının Koşulları

Anonim şirketlerde şarta bağlı sermaye artırımına gidebilmek için, şirket esas sözleşmesinde bir hüküm bulunması ve bu konuda bir kararın alınması

gerekecektir. Tasarının 463üncü maddesine göre, şarta bağlı sermaye artırımı na karar verme yetkisi şirket genel kuruluna tanınmıştır. Genel kurul bu yetki-

sini başka bir organa devredemeyecektir. Bu manada, anonim şirket genel kurulu, yeni çıkarılan tahviller veya benzeri borçlanma araçları nedeniyle, şir-

ketten veya topluluk şirketlerinden alacaklı olanlara veya çalışanlara, esas sözleşmede değiştirme veya alım haklarını kullanarak yeni payları edinmek

hakkı sağlamak suretiyle, sermayenin şarta bağlı artırılmasına karar verebilecektir.

Ancak, hemen belirtelim ki, esas sözleşmede yer alması gereken hüküm,her ŞSA’na uygulanabilecek genel bir hüküm olmayacaktır.

Dolayısıyla, her ŞSA için, ona özgü olan ayrı bir esas sözleşme hükmü tesis edilecektir.Diğer bir deyişle, bir ŞSA tamamlanınca, ona ilişkin esas sözleşme maddesi

hükmünü tamamladığı için esas sözleşmeden çıkarılacak, yeni bir ŞSA’na gidilmesi durumunda yeni bir esas sözleşme hükmünün tesis edilmesi gerekecektir.

Bu yönüyle de, genel kurulun alacağı karar bir esas sözleşme değişikliği niteliğinde olacaktır.

Tasarının 465inci maddesinde, belirli bir tertip ŞSA’nın dayanağını oluşturacak esas sözleşme hükmünün zorunlu içeriği gösterilmiştir.

Bu çerçevede,ŞSA’nın türüne, yani sadece değiştirme ya da alım haklarına olanak tanınmasına veya her iki hakka da yer verilmesine göre,

aşağıda belirtilen kayıtların şirket esas sözleşmesinde bulunması gerekecektir.

a. Şarta bağlı sermaye artırımının itibarî değeri ,

b. Payların sayıları, itibarî değerleri, türleri,

c. Değiştirme veya alım hakkından yararlanabilecek gruplar ,

Tasarının 465nci maddesine ilişkin gerekçede “Her ŞSA için ayrı, ona özgü bir esas sözleşme maddesine gerek vardır.

Bir tertip artırımda dayanak olan esas sözleşme hükmü o tertip artırım tamamlanınca işlevsiz ve konusuz hâle gelir. Hüküm ifade etmez.

Bu sebeple esas sözleşmeden silinir. Yeni bir tertip artırım için genel kurul esas sözleşme değişikliği yolu ile yeni bir esas sözleşme maddesi kabul eder.

Bu madde de ikinci tertibin dayanağı olur.” denilmiştir. 2 “500.000 TL” ya da “şirket esas sermayenin yarısı kadar” gibi.

“Şirketin veya şirketin bağlı şirketi olan X'in ... yılında çıkaracağı değiştirilebilir tahvillerinin sahipleriyle, ihraç edilecek alım haklarının sahibi olan şirketimiz çalışanları”gibi.

d. Mevcut paysahiplerinin rüçhan haklarının kaldırılmış bulunduğu ve bunun miktarı,

e. Varsa, ŞSA ile oluşacak olan belli pay gruplarına tanınacak imtiyazlar,

f. Yeni nama yazılı payların devrine ilişkin sınırlamalar

Gene, Tasarıya göre, tahviller ve benzeri borçlanma araçlarına bağlı değiştirme ve alım hakları içeren tahviller veya benzeri borçlanma araçları,

öncelikle paysahiplerine önerilmeyecekse, yukarıda sayılan unsurlara ilave olarak, aşağıda belirtilen kayıtların da esas sözleşmede açıklanması gerekecektir :

a. Değiştirme veya alım haklarının kullanılma şartları,

b. İhraç bedelinin hesaplanmasına ilişkin esaslar.

Bu kayıtların esas sözleşmeye konulmasının altında yatan gerekçe, şeffaflığın ve görselliğin sağlanması, yani paysahiplerine ŞSA’nın tâbi olduğu

koşulların açıkça gösterilmesi, değiştirme ve alım haklarının kullanılma süreleri başta olmak üzere diğer hakların kullanılmasına ilişkin diğer şartların belli

edilmesidir.Yukarıda belirtilen kayıtları taşıyan esas sözleşme hükmü tescil edilecektir, ancak ilân edilmesi gerekmeyecektir. Bunun nedeni,

Tasarının gerekçesinde, “ilânın, üçüncü kişileri ve özellikle kredi verenlerden bazılarını, şirketin sermayesini arttırdığı yanılgısına düşürme” olasılığı olarak belirtilmektedir.

Olurmu hic kardeşim ya. Bu durumdan dolayı bütün elin bağlı durumda. Riva bilmem ne hepsi eee neydi türkçesi... Teminat altındamı deniliyordu. Satmak istesen satamasın yani. Bu iflas durumunundan kurtulmamız her şeyden çok önem taşıyor. Gerisi sadece ve sadece bonus

Aynen öyle adam işine gelırse diyor

Hisslerımız değer kaybetmedıgı sürece iyi

Hem kaybettıgını hemde gerı kalan nakıtın kredı ıle çekıldıgını düşünürsek ?

Kulübün hisse oranı artması küçük yatırımcıyı zarara sokar diye mahkemeye kazanma ihtimali olabilir. Şöyle düşünün toplam 100 hisse var, sizin elinizde 10 hisse var ve yine atıyorum para olarak 10 lira payınız var. 90hisse=90 liradan da şirketin. Şirket sermaye artışını %100 yaptı diyelim. Sizin elinizdeki 10 lira muhafaza ediliyor, 190 lira şirket sahibinin oluyor. Yani çok daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse: kurbanda iki kişi 5er liradan toplam 10 liraya danaya giriyor. 10 lira değeri olan danaya diğer ortak 10 lira daha koyuyor, sizin hakkınız yarı yarıyadan 1/4 oranına düşüyor. Bir de 1 sene bekleme olayı var ki bu çok riskli. Çünkü seçim dönemindeyiz bu sene. Üstelik bir sene içerisinde de değişik olaylar meydana geldi. Borsa dediğimiz olay her türlü osuruktan nem kapar. Ha yönetim risk budur diye olaya daldı. Ünal Aysal'da yaş tahtaya basmaz ama konjonktür kıçını başını oynatma dönemine olduğu için insan tedirgin olmuyor değil hani.. Neyse hayırlısı olsun.

Geri
Üst Alt